Keskustelujen arkisto

Kirjoittaja

Aihe: Uusin Aku Ankka -lehti

(1067 viestiä)
samppali
Minusta tässä lehdessä oli parasta ensimmäisen tarinan piirrokset, mutta tarina oli outo ja muutenkin tylsä. Tarinallisesti paras oli karhukopla -tarina.
Van Hornin tarina oli todellakin ylipitkä, sopisi paremmin pari-kolme sivuiseksi sarjaksi. En edes lopulta ymmärtänyt, mitä tarinalla haettiin. Ilmeisestikin kärsin auringonpistoksesta, koska muut näyttivät hokanneen tarinan minua paremmin.
Viimeinen sarjis oli kaikista huonoin, mutta se ei yllättänyt, senhän pystyi päättelemään edellisen numeron perusteella. Eniten ärsytti lohikäärmeen ääliömäinen ulkonäkö, vaikkakin se oli kesy, ja prinsessan omituinen päähine. Kenties tästä voi päätellä että tarina ei niinkään kiinnostanut minua. ;)
Fauntleroy
Lainaus käyttäjältä: BomberLähikuvia:
Uskomaton tarina pitkään aikaan :D Todella hauska pikku kokous, jossa puheltiin mitä hulluimpia juttuja: "Tarkoitan näitä vihonviimeisiä lähikuvia. Ahtaanpaikan kammo on ovella". Viljamin piirrokset ovat myös mainioita. Hyvä Heiskanen! 9½/10

Olen samaa mieltä. Tuo oli yksi hulvattomimmista letkautuksista. :)

Lainaus käyttäjältä: TKalEi tuossa sarjassa minusta muuta vikaa ollut, kuin pituus. Ideana ihan hauska, mutta tuolla idealla olisi ehkä kannattanut tehdä vaikkapa 4-sivuinen tarina.
Minusta toimi hyvin noin pitkänä. Siinä ikäänkuin johdatettiin katsojaa tajuamaan idean, tai ainakin niin minä sen koin. Ehkä jollain 5-6 sivulla tajusin idean.
Kääk13
Minun mieletäni tämä kesäkuun ensimmäinen lehti oli oiken hyvä ja parempi kuin se sellainen ns. vakiolehti.

Jo pelkästään se on hienoa, että palkintotehtäviin ollaan alettu panostaa aikaisempaa enemmän ja niistä ollaan saatu jopa niinkin mukavia, että minäkin jaksan joskus niihin osallistua. Moniko muuten löysi tuo kyseisen palidromin jota tehtävävvä etsittiin?

Kiva, että Akun synttäritarinan on vaihteeksi tehnyt vicarin siasta Kari.
Hän on myös onnitunut kokoamaan tarinasta hieman erilaisen vaikka myös samoja kikkoja on käytetty. Vaikkakin pidän enemmän Korhosen "kumiankoista" niin ei tätäkään jälkeä voi huonoksi sanoa, ei. Kari Korhosen piirrosjälki on tätänykyä milteimpä parasta viikkolehdessä.

William Van Hornin tarinasta tykkäsin kyllä kovasti. Juuri tällaisia erilaisuuksia tätyy lehteen saada enemmän. Itse en heti tajunnut mistä syystä lähikuvia tarinassa käytetään, mutta kun se lopussa selvisi niin tarinan idea vaikutti vieläkin hauskemmalta.
Juuri tällaisia tavallisesta poikkeavia irtiottoja nykyajan Ankkatarinat kaipaavat.
Ainoa -puoli on jo aiemmissakin viesteissä mainittu pituus. Hauskaan tarinaan olisi kaivannut vaikkapa sen 4-sivua. Näin juttu oli hieman raskas lukea, mutta se ei juuri tunnu kun Akkari kerrankin tarjoaa jotain uutta. ;D

Karhukopla ei ole mikään lempparini, mutta tämä tarina meni ihan mukavasti tässä muitten ohessa. Pistin huomiota tarinan sivusuunnitteluun jonka on ilmeisestikin tehnyt jälkimmäinen kirjoittajista, eli Peter Snejbjerg.
Hänhän työkenteli hetken Andreas Pihlin kanssa ja vaikutteet ovat selvät. Tarinassa on juuri sellaisia ruutujaotuksia kuin Pihlin voisi oletavan tekevän, mutta tässä ruuduilla ei ole revitelty ihan yhtä rohkeasti...
sivut 21-22,26 ovat nelirivisä ja 23-25 ovat kolmirivisiä lukuun ottamatta paria "heittoruutua" viimeisellä sivulla.

Terry LaBanin ja Manriquen tarinalta Arjen Antiritari odotin hieman enemmän. Sääli vain, että tämäkin on juuri niin tylsä kuin nykyiset tanskalaisjatkikset ovat. Niin väkisin väännettyjä ja täyteen tungettuja, ettei nimeksikään. Lisäksi Manriquen kiinnostus tarinan piirtämiseen ei kai ole ollut järin suuri. Taustoja on nimittäin piirretty todella niukasti...
Eikö Egmont enää huoli yli 16-sivuisia tarinoita? >:(

Monissa maissa ollaan juuri julkaistu kaksi osainen Mikki-jatkis joka on Romano Scarpan käsialaa. Miksei tätä tarinaa olla jo julkaista Aku Ankassa?
Tarina on varmasti parempi kuin moni uudempi jatkis...
Lisäksi kismittää se, ettei Don Rosan tarinoita enää julkaista jatkosarjoina.
Juuri niistähän hän on tullut Akkarissa suosituksi. Kohta julkaistava Auringonpoikakin on taas kertapaukku.
Haluaisin myös Carl Barksin pitkiä varhaistarinoita jatkokertomuksina Aku Ankkaan. Vähentyisviät nämä turhat mitäänsanomattomat jatkosarjat.

Kuitenkin olen tähän lehteen oikein tyyttyväinen. Vain nykyjatkisten taso ketuttaa. :P
hjhh
Pistämpähän mäkin kommenttia tästä numerosta.

Korhosen tarina
oli kyllä hyvä.
Akun synttäritarinoista on vaikea saada onnistunutta, pitää keksiä jotain uutta.
Ei ollut mikään tavallinen synttäritarina. Ja suuri plussa Karin piirroksista.

William Van horn tekee yleensä aika erikoisia tarinoita.
Jotkut niistä onnistuvat jotkut eivät, mutta tänä oli onnistuja.
Hetkeen ei tajunnut mistä tässä on kyse, ja loppuratkaisua oli yllättävä.
Mitään erikoisia tapahtumia ei ole, mutta silti sarja hyvä.

Karhukopla tarina oli ihan perustarina ei mitään ihmeellistä.

Jatkis oli aika surkea.
Juoni huono ja piirrokset myös.

Kokonaisuutena lehti kuitenkin melko hyvä.
samppali
Lainaus käyttäjältä: Kääk13Haluaisin myös Carl Barksin pitkiä varhaistarinoita jatkokertomuksina Aku Ankkaan. Vähentyisviät nämä turhat mitäänsanomattomat jatkosarjat.
Jep, tässä on itua. Barksin pitkiä sarjoja julkaistaan käytännössä vain vuoden ekanumerossa. Saisi tulla näitä pitkiä seikkailuja. Olisi mukavaa jos niitä julkaistaisiin erikoisnumeroina kuten "Kultainen kypärä" muutama vuosi sitten. Muistaakseni se oli kyllä julkaistu jo 50 -luvullakin erikoisnumerona. Joka tapauksessa, Barksin seikkailusarjoja saisi tulla noiden nykyjatkiksien sijaan, tai erikseen B -numeroina.

Ja tuo Scarpan sarja näyttää ja kuulostaakin todella hyvältä. Epäilen kyllä että ei julkaista ankassa, niin kuin ei Scarpaa yleensäkään, vai?
TKal
Itsekin olen sillä kannalla, että noita Barksin jatkotarinoita saisi olla useammin, kyllä Barksilla sen verran hyviä sarjoja löytyy. Lisäksi toivoisin Akkariin takaisin Mikki Hiiri-dekkarijatkiksia.
Fauntleroy
Lainaus käyttäjältä: Kääk13Lisäksi kismittää se, ettei Don Rosan tarinoita enää julkaista jatkosarjoina.
Juuri niistähän hän on tullut Akkarissa suosituksi. Kohta julkaistava Auringonpoikakin on taas kertapaukku.
Haluaisin myös Carl Barksin pitkiä varhaistarinoita jatkokertomuksina Aku Ankkaan. Vähentyisviät nämä turhat mitäänsanomattomat jatkosarjat.

Kymmenen avataran aarretta ja Temppeliherrojen kätkettyä kruunua ei ole julkaistu akkarissa. Ne olisi kiva nähdä, tuskin ihan kaikilla noita kirjoja on. Auringon poikakin on julkaistu ainoastaan kirjassa, joten sekin voi olla monille "uutuus.
Ja tosiaan, noita Barksin pitkiä olisi mukava nähdä. Varsinkin Takaisin Klondikeen. Olenkin lähettänyt siitä kyselyä. Pelkkää Rosaa ja Barksia joka akkariin, niinkuin Uncle Scroogessa, niin hyvä tulee. :)

Lainaus käyttäjältä: samppaliJa tuo Scarpan sarja näyttää ja kuulostaakin todella hyvältä. Epäilen kyllä että ei julkaista ankassa, niin kuin ei Scarpaa yleensäkään, vai?
Joo, hyvältä näyttää. Kyllähän tuon voisi ankassa julkaista, onhan se 4-rivinen.

Lainaus käyttäjältä: hjhhTuskin Takaisin Klondikeen ihan heti Akkariin tulee.
On julkaistu sen verran monta kertaa viime vuosina eri julkaisuissa Suomessa.

Mutta 27 vuotta sitten Aku Ankassa. ;) No joo, tuskin tulee vielä pariin vuosisataan.
hjhh
Tuskin Takaisin Klondikeen ihan heti Akkariin tulee.
On julkaistu sen verran monta kertaa viime vuosina eri julkaisuissa Suomessa.
Jukka
Lainaus käyttäjältä: hjhhTuskin Takaisin Klondikeen ihan heti Akkariin tulee.
On julkaistu sen verran monta kertaa viime vuosina eri julkaisuissa Suomessa.

En sinuna olisi niin varma.. ;)
Fauntleroy
Lainaus käyttäjältä: JukkaEn sinuna olisi niin varma.. ;)
Haa, Jukalla taitaa olla sisäpiiritietoa... ;)
Kreach
Pöh, itse en sitä tarinaa oikein haluaisi, niin monta kertaa Takaisin Klondikeen luettu. Vallan mahtava tarinahan tuo, ei sillä.
TKal
Lainaus käyttäjältä: FauntleroyJa tosiaan, noita Barksin pitkiä olisi mukava nähdä. Varsinkin Takaisin Klondikeen. Olenkin lähettänyt siitä kyselyä. Pelkkää Rosaa ja Barksia joka akkariin, niinkuin Uncle Scroogessa, niin hyvä tulee. :)
Takaisin Klondikeen olisi ihan mukavaa nähdä, itselläni on edellisestä tarinan lukjukerrasta kulunutkin jo aikaa joitakin vuosia. Tuo pelkkään Rosaan ja Barksiin siirtyminen taas olisi hirveintä, mitä Akkarille voisi käydä, toivottavasti oli huumorilla heitetty kommentti.
Kreach
Jep, mutta Aku Ankka Extra voisi muuttua Aku Ankka Rosa&Barks. Tilattaisiin varmasti hirveästi. Mutta Fauntreloy ei kyllä koko ankkaa voi muuttaa pelkäksi Barks&Rosaksi.

Sitten se Aku Ankka Barks&Rosa (extra) ilmestyisi kerran kuukaudessa, siinä olisi joko jommalta kummalta pitkä seikkailutarina tai molemmilta kaksi sellaista kymmensivuista hupailua. Pitkät tarinat tulisi aina vuorotellen molemmilta tekijöiltä. Eli esim.
Tammikuu - Rosan pitkä
Helmikuu - Molemmilta n. 10-sivuiset vitsisarjat
Maaliskuu - Barksin pitkä
Huhtikuu - Molemmilta n. 10-sivuiset vitsisarjat
Toukokuu - Rosan pitkä
Jne.

Itse todellakin toivoisin tälläistä! :)
samppali
Ei olisi kovin hyvä idea. Mitä järkeä olisi siinä, että samat tarinat julkaistaan ensin Aku Ankassa, sitten Rosa -kirjoina/Juhlasarjoina/Ankalliskirjastoina...ja sitten vielä omassa lehdessään. Tarinoiden määrä olisi myös rajallinen, ja koska Barks on tehnyt huomattavasti enemmän tarinoita kuin Rosa, lopulta lehdessä olisi enää Barksin tarinoita.
Kuka sitten enää ostaisi Ankalliskirjastoa, kun saisi kaksitoista 30 sivuista lehteä, eli noin 360 sivua Barksia yhden 160 sivuisen Ankalliskirjasto -kirjan hinnalla, siis jos oletetaan että se kirja maksaisi noin 35€ ja lehden vuositilauksen hinta olisi sama kuin Ekstralla, eli 33€? Ok, tajusin kyllä pointtisi, ja kyllä tuo mullekin kelpaisi, mutta ei olisi kovin kannattavaa.
Fauntleroy
Lainaus käyttäjältä: TKalTuo pelkkään Rosaan ja Barksiin siirtyminen taas olisi hirveintä, mitä Akkarille voisi käydä, toivottavasti oli huumorilla heitetty kommentti.
Oli se, joten ei huolta. ;)