Keskustelujen arkisto

Kirjoittaja

Aihe: Uusin Aku Ankka -lehti

(1067 viestiä)
Aku Vankka
Roope-setä: Auringon poika
Mahtavaa, kerrassaan mahtavaa.
Hieno Don Rosan tarina näin juhannusviikolle.
Itse en ole kyseistä tarinaa ennen lukenut, ja innostuin heti ensimmäisen
sivun jälkeen :)
Arvosanaksi kirkas 10.

Aku Ankka hotellinjohtajana
Hauska Barksin tarina, tällaisista tykkään.
Vitsejä löytyi riittävästi, ja piirrostyyli oli upeaa.
Hienolle tarinalle hieno numero; 10-

Tupu, Hupu ja Lupu: Ihmeidentekijä
Taas upea tarina, hauska ja hyvin piirretty.
En ole mikään arvostelijaguru, joten jätän tämän
suosiolla lyhyeksi. Arvosanaksi 10-

Aku Ankka: Mekastavat naapurit
Suoraan sanottuna repesin. Mainio lopetus
tähän mennessä vuoden ylivoimaisesti parhaalle
lehdelle. Arvosanaksi 10.

Kokonaisuus:
Ja kuten juuri sanoinkin, tämä lehti on ylivoimaisesti
vuoden tähän mennessä paras lehti, joka ansaitsee
kunniapaikan - sekä arvosanaksi kympin ja papukaijamerkin!
Crosby
Odotetun hyvä lehtihän tämä oli.

Kansi oli mestarillinen ja tälle kannelle on lienee pakko suoda omakin ääni äänestyksessä, vaikka muina vuosina olenkin yrittänyt boikotoida Rosan kansia, jotka voittavat aina. Nyt on vaikea minunkaan tätä sivuuttaa.

Auringon pojan omistan jo ennestään, mutta olipahan käheän näköiset nuo uudet värit. Oikeaa silmänkarkkia. Sanokaa mitä sanotte, mutta minulle Rosan piirrokset on aina ne parhaat. Olkoon kuinka tahansa amatööri tms. minulle Rosa on SE piirtäjä.

Hotellinjohtajasekoilu oli taattua laatua ja hauska. Barksilla kyllä äärettömän tasaisen hyviä lähes kaikki tarinat. Nykyään, kun näitä 10-sivuisia halutaan paljon olisivat edes laadultaan lähellä tätä.

Fotboll tarina oli tätä alkuvuoden tasoa lähellä. Alfonson piirrokset ja futisaihe kiinnostivat kuitenkin sen verran, että en tähän tympääntynyt. Muuten olisi ollut samaa sontaa kuin monet tarinat alkuvuodesta.

Viimeisen tarinan olisi voinut jättää pois. Kulunut juoni loppua lukuunottamatta. Loppukaan ei uutuudestaan huolimatta omalla kohdalla tympeää tarinaa pelastanut.

Kokonaisuus on 9 arvoinen. Uudelleenjulkaisujen taso olisi ollut kovempikin, mutta juuri uudelleenjulkaisun takia vähensin vähän pisteitä. Arvostan nimittäin tuoreita ja uusia tarinoita enemmän tällaisessa viikoittaisjulkaisussa. Eniten numero putosi kuitenkin viimeisen tarinan takia. Kiitettävä lehti siis, muttei erinomainen. Nyt on jännä nähdä joko tulee tasonpudotus sinne harmaan alkuvuoden tasolle.
TKal
Tällä kertaa pääsin olemaan ensimmäinen, joka kirjoittaa arvostelun uudesta Akkarista. Arvosteluasteikko 4-10.

Aku Ankka: Maalaiselämää
Minusta tämä oli hieman huonompi, kuin mitä johtosarjat yleensä ovat. Kyseessä ei kuitenkaan ole mitenkään huono sarja, enemmänkin keskitasoinen.
Arvosana: 7

Taikaviitta: Herra Näkymättömän paluu
Odotukseni olivat melko korkealla tämän sarjan suhteen, eikä tarina pettänyt niitä. Lehden selvästi paras tarina, hyvät piirrokset ja hyvä juoni, tosin olisi ollut kiinnostavaa nähdä myös muiden superkonnien sarjat (toivottavasti nekin tulevat pian Akkariin)
Arvosana: 9-

Aku Ankka: Painotonta painonnostoa
Aika keskitasoinen tarina, ei säväytä millään osa-alueella, mutta ei myös ole mitenkään huono.
Arvosana: 7
Bomber
Lainaus käyttäjältä: TKaltosin olisi ollut kiinnostavaa nähdä myös muiden superkonnien sarjat (toivottavasti nekin tulevat pian Akkariin)
Eikös tämä ollut se äänestetty uusintakamppailu?
Anonymous
Akkari 26/2008

Kansi: Aika tavallinen kansi, mutta en tajua, miksi Roope hajoittaa seteleitään heittämällä niihin tikkoja?

Aku Ankka: Maalaiselämää: Aika tavallinen johtosarja. Olisi ollut parempi, jos Karhukopla ei olisi sotkeutunut juoneen. 7+

Taikaviitta: Herra Näkymättömän paluu: Petyin tähän tarinaan. Taikaviitta ei TAASKAAN voittanut vastustajaansa kykyjensä avulla, vaan pikemminkin tuurin ja Pellen avun avulla. :l Lopussakin petyin, kun Taikaviitta peittosi Näkymättömän vain pukunsa avulla. 7

Aku Ankka: Painotonta painonnostoa: Olisi toiminut paremmin ehkäpä yksisivuisena. Ei säväyttänyt kauheasti. Selkeästi lehden huonoin tarina. 6-

Kokonaisuus: Aika pettymys. Odotin Taikaviittatarinalta enemmän. Viimeinen tarina oltaisiin voitu jättää pois ja laittaa tilalle kolme yksisivuista vitsisarjaa, esimerkiksi yksi alkuun, toinen ensimmäisen ja toisen tarinan väliin ja viimeinen loppuun.
Karhula
Akkari 26/08

Aku Ankka: Maalaiselämää:
Tämän viikon johtosarjaan petyin pahasti. Juoni ei iskenyt, koska oli vähän liian tavallinen, vaikka jotkut kohdat viittasivatkin parempaan. Feriolin piirrokset taas...No olivat mitä olivat. 7+/10

Taikaviitta: Herra Näkymättömän paluu:
Olin odottanut tätä viimeistä osaa jo kaun enkä hirveästi pettynyt. Käsikirjoitus oli jotenkin sellainen odotuksellinen. Mielestäni tuo Pellen kovettamispyssy oli loistokeksintö ja tuo kohtaus missä Taikaviitta joutui patsaaksi oli varsin hauska. Vianin piirrokset taas olivat sitä taattua lennokasta italialaistyyliä. Ainoa huono puoli oli kuitenkin yhä tämä osan pituus... ::) 9/10

Aku Ankka: Painotonta painonnostoa:
Tällainen tavallinen akkarin maustetarina joka ei missään tapauksessa säväyttänyt. Sellaista tavallista pohjamutaa. 5½/10

Kokonaisuus:
Johtosarja olisi pitänyt olla paljon parempi eikä tällainen tavallinen tarina joka ei säväytä. Taikaviitta-saagan viimeinen osa oli ehdottomasti tämän lehden paras tarina, koska siinä oli sentään kaikenlaista kunnollista. Viimeisen tarinan taas olisi voinut jättää pois koko lehdestä, koska pohjamutaa oli. Edellisen viikon lehden jälkeen tällainen tavallinen tämän vuoden lehti jälleen. 7½/10
Kreach
Arvasin, että Näkymättömän paluu sieltä tulee voi *KÄÄK*! 26/08

Aku Ankka: Maalaiselämää
Näköjään muut eivät tähän sarjaan tykästyneet, mutta minusta se oli erittäin hauska ja parempi kuin tavalliset johtosarjat. Typeriä kommelluksia täynnä oleva tarina, josta ei nauramatta selviä. Varsinkin kohdasta jossa Karhukoplalaiset ovat pukeutuneet hevoseksi ja lehmäksi. Akun ilme 9 sivun viimeisessä kuvassa on myös mahtava ;D. Feriolin piirrokset siis myös tarinaan sopivat hyvin. 8

Taikaviitta: Herra Näkymättömän paluu
Olihan tämä nyt parempi kuin Näkymättömän ensimmäinen kamppailu, mutta silti surkea. Jotenkin väkisin väännetyn oloinen ja liian helposti voitettava voro: Taikaviitalla joku säteylypuku, mitä yksinkertaisempaa olisi vielä voinut keksiä? Taskariin tarkoitetut ylisuuret kuvat myös häiritsevät.

Aku Ankka: Painotonta painonnostoa
Itse asiassa melko naurettava ja hauska 4-sivuinen. Ei näistä juuri koskaan voi paljoa antaa (poikkeuksia kyllä on), mutta tämä oli sentään näiden hollantilaisarjojen tyyppisten parhaimmistoa. 7

Kokonaisuus:

Erittäin hyvä johtosarja voi antaa lehdelle joskus edes toisen lukukerran, muuten voisi jäädä väliin. Mutta vihdoin Taikaviitta-saaga loppuu, kiitos! 7+
Anonymous
Ainiin, unohtui tuosta edellisestä, että mitä järkeä olisi laittaa kaikki muutkin taikaviittatarinat Akkariin, koska silloinhan äänestys ja koko sarjan idea menisivät hukkaan. En kannata. Loput tarinat voitaisiin julkaista vaikka jossain kovakantisessa, jos kiinnostaa.
Kreach
Lainaus käyttäjältä: ankka-arvostelijaAiniin, unohtui tuosta edellisestä, että mitä järkeä olisi laittaa kaikki muutkin taikaviittatarinat Akkariin, koska silloinhan äänestys ja koko sarjan idea menisivät hukkaan. En kannata. Loput tarinat voitaisiin julkaista vaikka jossain kovakantisessa, jos kiinnostaa.
Eihän tuo perjaatteessa mikään äänestys ollut, sillä ainostaan Näkymättömästä oli tehty "paluu" -sarja. Vai olisiko akuankka alkanut toimittaa italialaisilla varta vasten Zafiren paluuta tehtyä sarjaa, ja siinä kestäisi puolivuotta. Joten eihän tuo "oikea" äänestys ollut ;)
The Aku Man
Lainaus käyttäjältä: KreachLainaus käyttäjältä: ankka-arvostelijaAiniin, unohtui tuosta edellisestä, että mitä järkeä olisi laittaa kaikki muutkin taikaviittatarinat Akkariin, koska silloinhan äänestys ja koko sarjan idea menisivät hukkaan. En kannata. Loput tarinat voitaisiin julkaista vaikka jossain kovakantisessa, jos kiinnostaa.
Eihän tuo perjaatteessa mikään äänestys ollut, sillä ainostaan Näkymättömästä oli tehty "paluu" -sarja. Vai olisiko akuankka alkanut toimittaa italialaisilla varta vasten Zafiren paluuta tehtyä sarjaa, ja siinä kestäisi puolivuotta. Joten eihän tuo "oikea" äänestys ollut ;)

Mitä? Siis oisko esim. Zafire on voinnut voittaa äänestyksen, mut ne laitto kumminki tän Herra Näkymmättömän tarinan tähän, koska muille ei ollu tehtyä paluu sarjaa...jos nii on nii miks ihmees ne tekee koko äänestyksen?
Barksi
Lainaus käyttäjältä: KreachEihän tuo perjaatteessa mikään äänestys ollut, sillä ainostaan Näkymättömästä oli tehty "paluu" -sarja.
Ja tietosi perustuu...?

Todennäköisesti jokaisesta hahmosta on tehty "jatkotarina" ja vain yksi niistä julkaistaan. Loput julkaistaan ehkä myöhemmin, ehkä ei koskaan. Mutta jokaisesta hahmosta on tehty tarina.
The Aku Man
Lainaus käyttäjältä: BarksiLainaus käyttäjältä: KreachEihän tuo perjaatteessa mikään äänestys ollut, sillä ainostaan Näkymättömästä oli tehty "paluu" -sarja.
Ja tietosi perustuu...?

Todennäköisesti jokaisesta hahmosta on tehty "jatkotarina" ja vain yksi niistä julkaistaan. Loput julkaistaan ehkä myöhemmin, ehkä ei koskaan. Mutta jokaisesta hahmosta on tehty tarina.

Joo tota mäki veikkaan. Miks ihmees ne tekis äänestyksen, jos ei ois kaikista paluu tarinaa tehty?
TKal
Kyllä noita sarjoja ilmeisesti lisääkin on, joskin vain tämä Herra Näkymättömän paluu on julkaistu, näin ainakin Suomessa (onko muista maista tietoa?). Tuo esipuheen loppuosa myös viittaa siihen, että joka hahmolle on kakkossarjakin tehty...
Jukka
Toimituksen puolelta vahvistus, että jokaisesta hahmosta on tehty jatkosarja. Lisäksi äänestys oli täysin demokraattinen, sitä ei oltu manipuloitu.. ;)
Mahdollisesti kaikki sarjan alku- ja jatkotarinat tullaan julkaisemaan yhdessä kovakantisessa, kuten ankka-arvostelija ehdotti.

Tietääkseni kaikissa muissakin julkaistuissa maissa voittaja on ollut Herra Näkymätön.
Ainakin Italiassa, Norjassa, Ruotsissa, Saksassa ja Tanskassa sarja on julkaistu samoin periaattein.
Inducksin avulla nuokin tiedot löytää hyvin (http://coa.inducks.org/character.php?c= ... =4&c1=date).. ;)
Kreach
Pahoittelut, olen Akuankan sivuilta ja täältäkin jostain kommenteista lukenut, ettei ole kuin näkymättömän paluu. Itse en asiasta tiennyt.