Keskustelujen arkisto

Kirjoittaja

Aihe: Uusin Aku Ankka -lehti

(1067 viestiä)
Bomber
Minä, joka en yleensä näitä arvosteluja tee, annan nyt oman erikoisansiomerkkini Stefan Petruchan omaperäiselle lyhyelle sarjalle nimeltä Pimeä Keikka. Toisin kuin monet muut täytesarjat, yhdysvaltalaisen tarina oli omaa luokkaansa. Juoni oli hyvin omaperäinen ja loistavasti mahdutettu vain kolmen sivun pituuteen.

Tällaisia timantteja hollantilaissarjavyöryn joukossa on yksi sadasta. Kiitokset myös brasilian Miyaura piirroksille, jotka pysyivät hienosti kasassa. Tarinan pisteet ovat suuret 8+.
souffleur m
Aku Ankka: Älä suututa sulttaania: Vicaria olikin jo vähän ikävä 9 viikon tauon jälkeen. Hänen piirrostyylinsä nyt vain on niin hyvää ja tämäkään tarina ei ollut poikkeus. Käsikirjoitus puolestaan oli jokseenkin tavanomainen; joku sellainen, josta ei olisi heti uskonut, paljastuu yllättäen voroksi, mutta lopussa hänen aikeensa estetään ja kaikki ovat tyytyväisiä. No, kuitenkin käsikirjoitus oli ihan toimiva ja Akun ja Roopen tohelointiakin oli hauska katsella. Perus johtosarja, josta jäi kuitenkin ehkä aavistuksen verran tavallista parempi maku suuhun.

Taavi Ankka: Voihan wieninleike! Aika kahjo sarja kieltämättä oli, mutta sellaista vähän odottelinkin, olihan päähenkilönä Taavi Ankka. Sisälsi aika montakin hauskaa vitsiä, mutta jätti silti jotenkin kylmäksi. Saattoi hyvinkin johtua Maximinon piirroksista, sillä - kuten olen monesti jo täälläkin todennut - en vain yksinkertaisesti pidä niistä. Jotenkin liian selkeää ja yksityiskohdatonta, ei vain iske. 7

Aku Ankka: Pimeä keikka: Pitkästä aikaa ihan hauska ja uusi vitsi, mutta silti olisi toiminut paremmin yksi-, tai edes kaksisivuisena. Tällaiset kolmisivuiset nyt vaan ovat jotenkin niin turhauttavia ja vievät hyvää sivutilaa. No, ihan hyvä sarja silti.

Mikki Hiiri ja Robin Hood, 2/3: Jotenkin rupesi ärsyttämään, kun tässä osassa Mikki jälleen onnistui kaikessa, mihin sitten ikinä ryhtyikään. Tosin tällä kertaa pelkällä tuurilla. Muu oleellinen tulikin sanottua jo aikaisemmin, tämä osa oli kuitenkin edellistä aavistuksen huonompi. 8

Kokonaisuus: Aika tavanomainen lehti. Ei mitään erityisen huonoa, mutta ei mitään kamalan hyvääkään. Mikki-jatkis nosti jonkin verran arvosanaa, joka muuten on . PS. Itsekään en kannesta pitänyt. Jotenkin liian värikäs, logo upposi kuvaan. Hieno piirros oli kyllä, muttei vain mielestäni sopinut kanneksi.
Karhula
AA 48/08

Aku Ankka: Älä suututa sulttaania
Vicarin piirrokset ilahduttivat silmää vaikka hiljalleen alkaa huomata, että vanhuus painaa päälle. Juoni taas oli keskiverto, pari hauskaa kohtausta ja muuten täysin tavallinen. 7½/10

Taavi Ankka: Voihan wieninleike!
Ei todellakaan toteuttanut odotuksiani. Ajattelin aluksi ja tarina on paljon parempi, juonellisesti. Tästä ei voi sanoa muuta kuin, että aika kökkö. 6½/10

Aku Ankka: Pimeä keikka
Todella vaikea sanoa yhtään mitään. Juoni toimi ihan kelvollisesti, mutta silti jokin ei nyt täsmännyt. Loppu oli mielestäni täysi leikkaus. 7/10

Mikki Hiiri ja Robin Hood, 2/3
Mielestäni tämä osa oli vielä ensimmäistäkin osaa parempi. Nauroin hulvattomasti monessa kohdassa ja vanhempi Mikki kiehtookin minua sen takia, koska silloin tämä kuvataan huumoriveikoksi. Nykyisin taas hänestä on tullut todella tylsistyttävä ja topakka. Innolla odottelen viimeistä osaa. 9½/10

Kokonaisuus
Tällä kertaa tasapainoinen lehti viimeistä tarinaa lukuunottamatta. Joulukalenteri - liite oli ihan kiva. Ei muuta sanottavaa. 8+/10
Aku Vankka
Posti ei ole vielä tullut, joten ei tämänviikkoista Akkariakaan vielä näy. Viime viikolla oli kiirettä, ja unohdin arvostella viime viikon lehden, joten teen sen nyt;

Aku Ankka: Älä suututa sulttaania
Mukavaa nähdä taas pitkästä aikaa Vicarin piirroksia, mutta juoni ei ollut kovinkaan hyvä. Pari
hauskaa kohtaa löytyi, mutta muuten liian tavallinen ja tylsä. 7,00

Taavi Ankka: Voihan wieninleike!
Huoh, taas näitä Taavi-tynkiä, joita lukiessa meinaa homehtua paikoilleen. Tämäkin tarina oli
taas aika naurettava, järjetön, enkä edes ymmärtänyt juonta. Tavallista Taavi-tarinaa huonompi.
6,50

Aku Ankka: Pimeä keikka
Erittäin hauskaa, että tuli mukaan uusi juonikuvio ja uusi vitsi. Erityisen hauskakin tämä oli,
vaikka olikin ainoastaan kolmesivuinen. Tällaisia toivoisin ehdottomasti jatkossa lisää! :)
8,75

Mikki Hiiri ja Robin Hood, (Osa 2)
Mielestäni parempi osa kuin ensimmäinen. Ja jos tämä oli parempi kuin ensimmäinen (joka myös oli todella hyvä) on tämän numero aika korkea. Tällaiset tarina, missä Mikki kuvaillaan hupiveikoksi, ovat hauskoja, tämä mukaanlukien. Odotan kolmannelta osalta aika paljon. Tälle arvosanaksi 9,25.

Kokonaisuus:
Todella hyvä lehti, vaikka mukaan mahtuikin typerä Taavi-tarina ja aika lattea johtosarja. Lehdet paranevat vuoden loppua kohden, vielä on neljä lehteä tulossa tänä vuonna? (korjatkaa jos olen väärässä) Arvosanaksi tälle lehdelle keskiarvona laskin 7,87 eli aikasten hyvä. Heti kun posti on tullut ja olen lukenut uusimman lehden (ei mene kauaa :D), kirjoitan tähän samaan viestiin tämän viikon Akkarin arvostelun..

**
Akkari 49/2008

Aku Ankka: Moukkia ja kirjatoukkia
Jälleen aika hyvä johtosarja. Ei mikään huipputason, mutta hauska ja kelpo luettavaa, voittaa edellisviikon
johtosarjan helposti. Feriolin piirrokset sopivat mielestäni hyvin tarinaan. 7,75

Matami Mimmi: Paljon onnea vaan!
Mielestäni Matami Mimmi on turha ja typerä hahmo, ihan yhtälailla kuin Pepi. En ymmärrä miksi näitä tarinoita
pitää päästä pilaamaan Akkaria, tämäkin tarina oli jo pohjasakkaa. Piirrokset (arvaattekin varmaan jo kenen) olivat aika hirveitä, eikä juonessakaan ollut kehumista. 5,75

Tupu, Hupu ja Lupu: Kyllä koira koiran tuntee
Aika perustäytetarina, jonka olisi voinut ihan hyvin korvata jollain paremmalla, kuten äskeisenkin.
Piirroksista ei ole mitään erityistä valittamista, mutta itse tarina oli aika kulunut ja tylsähkö. Parempikin olisi
voinut olla. 7,25

Mikki Hiiri ja Robin Hood, (Osa 3)
Ei ollut tarinan paras osa, eikä ihan täyttänyt odotuksiani. Kuitenkin hyvä osa ja kokonaisuudessaan toiseksi
paras Mikki-tarina, jonka olen koskaan lukenut. Parhaimpana tähän mennessä komeilee Mustakaavun ensirötökset.
Piirrokset taattua Gottfredsonia, eikä itse tarinassa siis edelleenkään valittamista. 9,00

Kokonaisuuus:
Ei kuulu parhaimmistoon. Lehdessä oli yksi erittäin hyvä, kaksi keskiveroa ja yksi surkea tarina. Hyvästä yksisivuisesta lehti saa 0,25 lisän kokonaisarvosanaan. Kokonaisuutena arvosanakseen lehti saa 7,68.
Joulukuun viimeisenä päivänä sitten selviää vuoden parhain lehti ja parhain tarina tältä suunnalta.
Peetukka
Käsittääkseni tuo Matami Mimmi-tarina oli mukana koska, Matami täyttää pyöreitä. En ole kuitenkaan varma asiasta, joku voi korjata jos olen väärässä..
Fauntleroy
Lainaus käyttäjältä: PeetukkaKäsittääkseni tuo Matami Mimmi-tarina oli mukana koska, Matami täyttää pyöreitä. En ole kuitenkaan varma asiasta, joku voi korjata jos olen väärässä..
Oikeassa olet.

Lainaus käyttäjältä: FauntleroyAkkarin (?) mukana tuli mainos jossa uusille tilaajille tarjotaan loppuvuoden neljä lehteä (144 sivua) ilmaiseksi. Oletettavasti näistä numeroista kerrotaan jotain:

Nro 49: Matami Mimmin maaginen 40-vuotissynttärinumero.
Nro 50: Roopen sihteeri Neiti Näpsä nähdään tarinan päähenkilönä.
Nro 51: Poliisimestari Sisu seikkailee tiukoissa tilanteissa.
Nro 52: Ankkalinnassa vietetään jouluisia tunnelmia

En kuitenkaan tuosta "maagisesta juhlanumerosta" ole niin varma, kun lehdessä on yksi Bernadon sutaisu eikä edes mitään artikkelintapaista. Seuraavassa numerossa sitten Neiti Näpsää.
Ducker97
Juu, eipä tuossa lehdessä minunkaan mielestäni mitään oikein maagista ollut... Eikä ollut sitä artikkelia. Kansikuvakin oli niin "maaginen" että oli kyllä taikaa kerrakseen siinä lehdessä ::).
Akuhullu97
Tämän päivän lehti oli ihan keskiverto.

Kansi: Daan Jippesin piirrokset olivat aika huonot, eivät minun mieleeni. Jippesiltä on nähty paljon parempiakin piirroksia. Juoni hieman teennäinen. Arvosana: 7-.

Moukkia ja kijatoukkia: Ihan hyvä tarina. Juoni oli hieman kulunut, ja ennalta arvattava. Kuitenkin kiva nähdä Kai Vainiomäkeä akkarissa. Saisi olla enemmänkin. Feriolin piirrokset olivat ihan hyvät, sitä tavallista Feriolia. Ja, olen ehkä hiukan kyllästynyt tarinoihin, jossa Akulle käy huonosti lopussa. Arvosana: 8.

Paljon onnea vaan!: No niin, mahtuihan lehteen pohjanoteerauskin. Bernadón piirroksista en pidä yhtään, ja hahmona vielä Matami Mimmi. Juoni tavallinen, ja perin tylsä. Arvosana: 5½.

Kyllä Koira koiran tuntee: Ihan hyvä käsikirjoitus Sune Troelstrupilta. Ideaa en muista nähneeni ennen. Miguelin piirrokset perusluokkaa, ihan hyviä siis. Ehkäpä lehden toiseksi paras tarina. Arvosana: 8+.

Mikki Hiiri ja Robin Hood (osa 3): Ehdottomasti lehden paras tarina. Piirrostyyli mainiota, niinkuin aina Gottfredsonilla. Ted Osbornen käsikirjoitus mainio. Varsinkin Mikin joutuminen kirjan kautta Sherwoodin metsään oli mainiota. 30-luvun Mikki-sarjat ovat vailla vertaa. Ainakin useimmiten. Arvosana: 9.

Kauppa se on joka kannattaa: Aika huono juoni. Nykyisistä yksisivuisista en paljoakaan pidä. Piirtäjä, Piet Voordes, on uusi tuutavuus minulle. Piirrostyyli ei ihmeemmin säväytä. Ei muistuta paljoa ketään. Jan Krusen kässäri oli aika huono siis. Arvosana: 7-.

Kokonaisuus:
Kreach
Lehti 49

Aku Ankka: Moukkia ja kirjatoukkia

Odotin Vainiomäen käsikirjoitukselta paljon enemmän. Tämä tarina oli perinteinen ja ennalta-arvattava. Alku (jossa Aku on kirjastossa häätämässä sakkia) vaikutti erittäinkin hyvältä, mutta loppuunpäin juoni meni suoraan sanoen suohon. Kokonaisuutena tarina on siis keskiverto. Feriolin piirrokset ihan ookoot. 7,00

Matami Mimmi: Paljon onnea vaan!

Voi että, miten surkea tarina. Ensin Mimmi kiusaa muita hyväntahtoisia kavereitaan ja kuitenkin he lopulta onnittelevat häntä? Näinkö muka pitäisi toimia oikeastikin. Vetää toisia nassuun ja sitten odotella, kuinka mahtava yllätys on tulossa. Piirroksista vielä miinus. Eli lyhyesti kooste arvostelusta: Vuoden huonoin tarina. 5,00

Tupu, Hupu ja Lupu: Kyllä koira koiran tuntee
Pidän näistä paljon enemmän, kuin Karhukopla -lyhäreistä, joita tässä lähiaikoina on ollut melko kivasti. Juoni oli ihan hyvä, piirrokset kohtalaisen hyvät (tosin huonot siihen nähden, että piirtäjä oli Miguel), ja muutenkin tarina oli oikein sujuva. 7,50

Mikki Hiiri ja Robin Hood (osa 3)
Miksi musta tuntuu, että koko lehti meni ihan alakanttiin. Niin tämäkin tarina. Ehdottomasti yksi Gottfredsonin (ja Osbornen) huonoimmista tarinoista. Parhaimpina pidän Postilentäjää (jolle voisi kokonaisuudessaan arvosanaksi antaa jotain hieman alle ysin) sekä Mustakaavun ensirötökset tietysti mainittava, mutta varsinkin tuo postilentäjä kolahti minuun hyvin. No, takaisin tähän tarinaan: juoni oli typerä, sännättiin paikasta toiseen, Mikki vaati seikkailuja ja joutui tukalaan paikkaan. Tarina ei myöskään itsessään ollut yhtään Robin Hoodmainen, jotenkin tästä jäi mielikuva, että tässä ei tapahtunut oikein mitään. Muutenkin "Mikki sisällä kirjassa" juonikuvio ei mahtava ole, mutta siitä olisi saanut oikein mainion. Arvosana olisi muuten tasan seiska, mutta vitsi "tajusin juuri, että olen ääliö" voisi pelastaa hieman ja annankin plussan siitä. Kokonaisarvosana tälle tarinalle olisi 7,33 luokkaa. Tämä osa oli kolmesta osaste keskivertoisin. Ensimmäinen huonoin - toinen paras ja tämä keskiverto. Ja se arvosana siis tälle (kolmannelle osalle) oli 7,25.

Kokonaisuus
Lehti olisi ilman Mimmiä ollut oikeastaan melko peruskeskiverto, mutta Mimmi -tarina pilasi keskiarvon täysin. No - ei voi mitään. Vuoden huonoin lehti. Olen erittäin pettynyt Mimmi -tarinan valintaan. Ja muutenkaan lehti ei mikään erityisen hyvä ollut. Petyin Kain johtosarjaan, petyin Gottfredson & Osbornen Mikki ja Robin Hoodiin, Mimmi tarinalta odotinkin jotain tälläistä. Ainut pieni, erittäin pieni valopilkku oli Troelstrupin ja Miguelin tarina, mutta ei sekään mikään erityisen mahtava ollut, ihan hyvä vain. Tämä ei kyllä tiedä hyvää tämän vuoden keskiarvolle. 6,68
Karhula
Akkari 49/08

Aku Ankka: Moukkia ja kirjatoukkia
En edes ensin huomannut, että käsikirjoituksen oli rustannut Vainiomäki. No, kuitenkin tämä oli sellainen tarina jolle voi antaa hiukan keskiarvon yli olevan numeron. Feriolin piirrokset sopivat melko hyvin tarinaan. Käsikirjoitus taas oli melko vauhdikas ja hauskoja tilanteita löytyi pari. 8-/10

Matami Mimmi: Paljon onnea vaan!
Ensi alkuun en odottanutkaan tarinalta paljoa, mutta silti petyin. Aika sisällötön synttäri-tarina. Mimmi vaan taikoo kaikki eläimiksi ja sitten vain "Yllättys!" ja se on siinä. Bernadon piirroksista en edelleenkään välitä, mutta pakko sanoa, että hänen tyylinsä sopii hyvin Mimmi tarinoihin. 5½/10

Tupu, Hupu ja Lupu: Kyllä koira koiran tuntee
Melko tavallinen Ankanpojat-tarina. Pojat lähtevät varasta etsimään jne.
Kuitenkin hyvää oli se, että en olisi itse epäillyt syyllistä mitenkään hirveästi. Jälleen pari hauskaa kohtaa. 7½/10

Mikki Hiiri ja Robin Hood (3/3)
Viimeinen osa ei ehkä ihan toteuttanut odotuksiani, mutta oli silti vauhdikas ja hauska. Loppu meni ehkä hiukan nopeasti, mutta se kelpasi tuollaisenaankin. Kokonaisuutena tarinan käsikirjoitus oli hyvin keksitty, sisälsi hauskoja tilanteita, ja kaiken lisäksi lopusta oli saatu hyvä. Gottfredsonin piirrokset olivat kerrassaan mahtavat. 9/10

Kokonaisuus
Lehti olisi ollut todella hyvä ilman Mimmi tarinaa joka pilasi suurimmilta osin lehden kokonaisuus arvosanan, mutta ei kaikkea voi saada. :(
Robin Hood tarinan jälkeen toivoisin samanlaisia tarinoita jotka saisivat olla jopa parempiakin. Yksivuisesta plussa. 8/10
souffleur m
Aku Ankka: Moukkia ja kirjatoukkia: Pienoinen pettymys oli, vaikka käsikirjoitus olikin jopa vähän tavallista johtosarjaa parempi. Ihan hyvä siis, tosin kenties huonoin Vainiomäen tähän mennessä julkaistu kässäri. Feriolin piirrokset sopivat tosiaankin aika hyvin tarinaan, joten ihan luettava kokonaisuus oltiin saatu aikaan.

Matami Mimmi: Paljon onnea vaan! Käsikirjoitus oli täyttä kuraa. Tuollainen yllätysjuttu on kuultu jo esikoulun satutunneilla. Olisivat mieluummin julkaisseet jonkun hyvän klassikon, eikä mitään tällaista väkisin väännettyä pohjanoteerausta. Piirrokset puolestaan sopivat ihan hyvin tarinaan, vaikka virheitäkin oli aika paljon (esim. sivun 17 ensimmäisessä ruudussa Mimmin käsi taipuu omituisesti kahdesta eri kohdasta...)

Tupu, Hupu ja Lupu: Kyllä koira koiran tuntee: Aika tavanomainen johtosarja ja siksi melko mitäänsanomaton. Ei ollut huono, mutta ei varsinaisesti mikään erinomainenkaan. Itse arvasin melkein heti syyllisen, mutta oli hyvä, että rötöksen motiivi oli kerrankin erilainen. Piirrokset olivat ihan kivat.

Mikki Hiiri ja Robin Hood, 3/3: Tarina jatkoi tuttuun tapaansa hyvänä, hauskoja tilaneita löytyi taas jonkin verran ja piirroksissakaan ei ollut moittimista. Ihan jees kokonaisuus oli siis, vaikka Gottfredson on tehnyt parempiakin tarinoita. 8

Kokonaisuus: Aijaijai, Mimmi-tarina huononsi melko paljon keskiarvoa, joka on 6,88. Ei siis mitenkään hyvä luku, mutta "onneksi" tänä vuonna on huonompiakin lehtiä nähty.
TKal
Itse sain uusimman Aku Ankan vasta tänään, eli melkein viikon myöhässä oli lehti. Pikaisella selauksella lehti vaikuttaa ihan mielenkiintoiselta, Vainiomäkeä ja Gottfredson-Mikkiä ;)
Kreach
Keskinkertaista kamaa 50/2008

Enää kaksi lehteä jäljellä! Ohoh. Plus kaiketi jonkinsortin extralehti.

Roope-setä: Aarteista arvokkain

Tarina on päällisiltä puoliltaan perustarina, mutta sen opetus on erittäin hienosti ja osittain hauskastikkin kerrottu. Kauniit maisemat ja hyvät piirrokset antavat myös hyvän pohjan tarinalle. Kaipasin toki hieman tarkempaa selostusta noista erikoisista urheilulajeista, tarina oli hieman liian vähäsivuinen, jotta siitä oltaisiin saatu parempi. Pidin tästä jotenkin, mutta kuitenkin tämä hyvin kerrottu opetus ei takaa tarinan muuta laatua erikoisen hyväksi. 7,50

Neiti Näpsä: Katto kuosiin
Selkeästi Näpsä oltiin vähän väkisin laitettu pääsankariksi ja hahmon ympärille yritettiin tehdä pieni tarina. Joka tapauksessa salaperäisyyttä oli hieman ja Vicarin piirrokset olivat niitä taattua laatua, niin eipä tämä nyt mikään paha ollutkaan. 7,25

Roope-setä: Aavehotelli
Voi, miksi tästä tehtiin näin lyhyt! Tämä olisi ollut taattua Barksin tapaista laatua esimerkiksi 20 sivuisena jännitystarinana. Yhdeksän sivua ei vain kertakaikkiaan riitä kunnolliseen kehyskertomukseen, sisältöön ja jännitykseen. Värit olisivat voineet olla hieman tummemmat. Hyvät ja huonot puolet melko tasapainossa. 7,00

Mikki Hiiri: Kengurumeininki

Vaikka itseäni ei yleensä Mikin tietäväisyys ärsytä, niin tässä se tuli vahvasti esille. Mistä Mikki nyt tietää, onko jälki aasin- vai kengurun tekemä? Täysin epänormaalia. Jännitys puuttui, ja tämän tapaiset tarinat olisivat parempia yksi- tai kaksisivuisina "Tiedätkö, miksi Mikki epäilee Kaasia?" -tyyppisenä dekkarina, jossa lukija voi arvuutella. Tämä ei hätkähdyttänyt. 7,00

Kokonaisuus

7,19 eli melko lailla suoraa vuoden keskiarvolehti. Niinpä se taisi ollakin. Yksi hieman joukostaan erottuva, muttei erityisen hyvä ja kolme melkoisen perustarinaa. Ihan kelvollista luettavaa.
Karhula
Akkari 50/08

Roope-setä: Aarteista arvokkain
Huoh. Alkaa hiljalleen kyllästyttää tällaiset keskiverrot tarinat joita tämän vuoden akkarit ovat olleet pullollaan. Eivät nuo nyt huonoja ole, niin kuin ei tämäkään. Kyllä tarinasta hiukan hauskuuttakin löytyi, mutta juoni ei sinänsä mitenkään ihmeellinen ollut, eivätkä piirroksetkaan ihmeellisiä olleet. 7½/10

Neiti Näpsä: Katto kuosiin
En tältä tarinalta paljoa odottanut, mutta oli silti ihan keskiverto. Harmi kylläkin, että arvasin jo lopun eka sivulta. Ei paljoa ihmeellistä muttei miotittavaakaan. Vicarin piirroksetkin olivat taattua laatua. 7½/10

Roope-setä: Aavehotelli
Sama laatu jatkuu. Tämän alku ei mitenkään ihmeellinen ollut perintö jupakan takia, mutta parantui huomattavasti loppua kohdin. Tarina kuitenkin loppui liian kiirellä ja numero laski hiukan. 7½/10

Mikki Hiiri: Kengurumeininki
Ja mitäs ihmeellistä tässä tarinassakaan nyt oli. Ei paljoa jäänyt muisteltavaa kun juttu oli selvästi hätiköity ja jälleen Mikki arvasi lähes tuosta vaan kaiken. 7/10

Kokonaisuus
Valitettavasti lehti ei ihan täyttänyt odotuksiani. Kreach sanoi jo oikeastaan lähes kaiken mitä voi sanoa, oli vuoden keskitasoa tämä lehti. 7+/10
souffleur m
Roope-setä: Aarteista arvokkain: Joo, tosiaankin isommalla sivumäärällä tästä oltaisiin saatu kenties erittäin hieno ja ikimuistoinen kokonaisuus, sillä tarinan alkutilanne ja idea oli varsin mielenkiintoinen. Tällaisenaan tämä tarina oli sellaista vuoden keskitasoa. Ei huono, mutta parantamisen varaakin oli jonkin verran. Noille kahdelle avaruusoliolle olisi muuten voinut keksiä paremman lopun, tuntui nimittäin vähän epäreilulta, kun Roope vain jätti ne sinne planeetalle ja lähti itse oman perheensä luo.

Neiti Näpsä: Katto kuosiin: Neiti Näpsän laittaminen tarinan päähenkilöksi tuntui vähän väkisin tehdyltä, yhtä hyvin esim. Aku olisi voinut hänen paikkansa täyttää. Juoni oli aika tavanomainen väärinkäsitys, mutta Vicarin piirrokset antoivat jonkin verran ulottuvuutta sille. 7

Roope-setä: Aavehotelli: Huomasi kyllä, että tarina oli 1990-luvulta, sillä silloin tämäntyylisistä tarinoista osattiin mielestäni tehdä jännittävämpiä. Tämä oli taas yksi malliesimerkki siitä. Muutama lisäsivu ei olisi kieltämättä ollut pahitteeksi, mutta täytti kuitenkin paikkansa ihan kelvollisesti. Lopussa muuten oli pienoinen virhe; miten ne asiakkaat pystyivät tanssimaan niiden kummitusten kanssa, sillä nehän olivat hologrammeja. No, pistetään asia sen piikkiin, että sarjakuvissahan kaikki on mahdollista. ;) 8

Mikki Hiiri: Kengurumeininki: Aika mitäänsanomaton tarina, joka olisi toiminut yksisivuisena rikospähkinänä paljon paremmin. Lisäksi nuo Mikin "Kavionjälki on kovin outo" -kommentit paljastivat koko loppuratkaisun jo lähes puolessa välissä. Ei näin. 6

Kokonaisuus: Parannusta viimeviikkoisesta lehdestä oli havaittavissa, mutta silti sellainen varsinainen valopilkku jäi puuttumaan. No, kuitenkin sellaista keskitasoa, ihan hyvää luettavaa. 7+