Keskustelujen arkisto

Kirjoittaja

Aihe: Uusin Aku Ankka -lehti

(1067 viestiä)
Kreach
AA23/2009 Missä on Aku?!

Täytyy myöntää, että itselläni ei ole mitään hajua, mitä Akulle on tapahtunut. Jokaisessa tarinassa eläimet olivat suuressa osassa (ensimmäisessä tarinassa eläintarhan eläimet, toisessa Pluto, kolmannessa Mummon maatilan eläimet ja neljännessä jälleen eläintarhan eläimet) eli olisiko Aku muuttunut vaikka strutsiksi? Joka tapauksessa lehti on ehdottomasti vuoden mielenkiintoisin, vaikkei tarinapuolelta häikäisevin - paitsi sen takia, että Aku on kadonnut. Tunnelma ja piirrokset ja kaikki ovat kyllä loistavia! Arvostelun tynkää tulee ehkä myöhemmin.
Padi
Tämä numero oli aika jännittävä ja kokonaan uudenlainen kokonaisuus, sillä kaikilla tarinoilla oli eri piirtäjä mutta sama käsikirjoittaja josta en ole koskaan ennen kuullut. Nämä kaikki sarjat olivat kaikki helppoja keksiä kun loppua ei tarvita - vielä, mutta tuo viimeinen oli sellainen perinteinen, helppo ja nähty jo monta kertaa aikaisemmin että se ei ollut hääppöinen. Itse en myöskään löytänyt mitään erityistä joka viittaisi Akun olinpaikkaan, ja lyön vetoa siitä että tämä lehti herättää paljon huomiota meidän ankkoihin hurahtuneiden keskuudessa. Muuten, tämän teeman nettisivut löytyvät Aku Ankan sivuilta. Ne ilmestyvät kun tulee se "korjausjuttu". Ei mikään hääppöinen se sivu myöskään.
Samuel
Uusin lehti oli hyvä. Erityisesti pidin siitä, kuinka Mikki alkaa heti painaa katoamisilmoituksia, ja liimaa ne ympäri kaupunkia. Ja Rodriquesin ja Feriolin piirrokset olivat taas loistavia. Käsikirjoittajalta oli hyvä idea tehdä tarinaan liittyvä kaksisivuinen vitsitarina.

Lainaus käyttäjältä: PadiNämä kaikki sarjat olivat kaikki helppoja keksiä kun loppua ei tarvita - vielä, mutta tuo viimeinen oli sellainen perinteinen, helppo ja nähty jo monta kertaa aikaisemmin että se ei ollut hääppöinen.
Viimeisen tarinan vitsi ei ehkä ollut kummoinen, mutta minusta tarina oli silti hyvä sen takia, että se oli osa päätarinaa. Siinä kerrottiin Hessun näkökulmasta tuo Ankkalinnalle katastrofaalinen päivä, ja mielestäni ihan onnistuneesti.
akkaridekkari
Uusimman lehden tarinat eivät valitettavasti minua häikäisseet, 36 sivuun mahtui liian vähän tavaraa.
Lehden idea oli kuitenkin uusi ja erikoinen, mikä toi mukanaan mukavaa vaihtelua. Lisäksi Rodriques ja Ferioli hoitivat työnsä moitteetta.
Pullasorsa
Uusi tempaus teki lehdestä automaattisesti mielenkiintoisemman, mutta itse tarinat eivät häikäisseet. Mikki-tarina oli ihan kiva, mutta kolme muuta jäivät melko köyhänlaisiksi. Ensi viikon lehdestä sopii odottaa laadukasta.
Ankkaristi
Todella erikoinen idea oli kyllä, vaikka tämä käsikirjoittaja ei ollutkaan erityisen hyvä. En pidä tuollaisesta eri hahmojen sekoittelusta ikinä, mutta olihan tätä viihdyttävä lukea tämän ideansa takia. Ja koko juonessahan ei tapahtunut periaatteessa yhtään mitään. Hessu tarina oli mielestäni kaikkein surkein, koska siinä ei ollut mitään hauskaakaan ja sen olisi voinut ottaa kokonaan pois. Hyviä piirtäjiähän oli ja pidin erityisesti Rodriguesin piirtämistä eläimistä. Odotan kuitenkin innolla, että selviää miten Akulle on käynyt ja keitä loistavia tekijöitä on valittu Akun 75-vuotisakkariin.
Pullasorsa
Lainaus käyttäjältä: AnkkaristiHessu-tarina oli mielestäni kaikkein surkein, koska siinä ei ollut mitään hauskaakaan
Öh... Sehän oli lehden ainoa sarja, jossa oli jotain hauskaa. Et tainnut tajuta juonta.
Kääk13
Lainaus käyttäjältä: AnkkaristiOdotan kuitenkin innolla, että selviää miten Akulle on käynyt ja keitä loistavia tekijöitä on valittu Akun 75-vuotisakkariin.
Ainakin Andrea Ferraris mitä nyt tästä linkistä voi jotain päätellä.
15-sivuinen johtosarja nähdään mitä toden näköisimmin myös ensi viikon Akkarissa.

Itse uskoisin, että ainakin Carl Barksilta toimitus on valinnut jonkun "edustavan" sarjan tuohon juhlanumeroon.
Mielestäni viisi vuotta sitten ilmestynyt Akun 70-vuotis juhlanumero oli todella loistavasti koottu.
http://coa.inducks.org/issue.php?c=fi%2fAA2004-24
Plussana tilaajat saivat vielä ylimääräisen lehden, jossa oli Barksin Kultainen kypärä, muistaakseni ensimmäistä kertaa kokonaisuudessaan suomeksi.

Mahtaakohan tämä tuleva lehti yltää ollenkaan samoihin mittoihin..?
Barksi
Lainaus käyttäjältä: Kääk13Itse uskoisin, että ainakin Carl Barksilta toimitus on valinnut jonkun "edustavan" sarjan tuohon juhlanumeroon.
Ankkalinnakehan tämän jo tietääkin... Jos et jaksa odottaa ensi viikkoon, kurkatkaa ihmeessä!

http://ankkalinnake.blogspot.com/
Ankkaristi
Lainaus käyttäjältä: PullasorsaLainaus käyttäjältä: AnkkaristiHessu-tarina oli mielestäni kaikkein surkein, koska siinä ei ollut mitään hauskaakaan
Öh... Sehän oli lehden ainoa sarja, jossa oli jotain hauskaa. Et tainnut tajuta juonta.

Tarkoitin tuolla, että jos tehdään kaksisivuinen niin odottaisi siltä jotain erityisen hauskaa, eikä vain sitä, että Hessu loikoilee riippumatolla eikä tiedä mitä hänen ympärillään tapahtuu ja hauskempaa on mielestäni seurata, mitä pitkässä tarinassa tapahtuu ankoille tai hiirille kuin surkealla vitsillä varustettua kaksisivuista. Siinä ei ollut mielestäni mitään hauskaa.
Mutta kiitos Kääk13, noista tiedoista.
marire
Ihme ettei kukaan ole vielä maininnut näiden sarjojen väritystä. Minusta tuollainen normaalia tummempi väritys näytti todella hienolta, varsinkin kuin piirroksetkin olivat huipputasoa.
Hessu-tarina oli ehdottomasti mun suosikki, se oli niin hahmon tyylinen että täytyi nauraa ääneen. Ja Rodriquesin eläinpiirrokset olivat upeaa katseltavaa.
Padi
Minusta tämän viikon lehti oli melkoinen pettymys. Se "Aku kadonnut"-sarjan loppu oli niin huono kuin voi vaan olla ja olen lukenut tuon Barksin Kruunu vai klaava-tarinan jo aikaisemmin. Taliaferron ja Karpin työ oli jälleen kerran samaa hyvää vaikka ei kuulu heidän parhaimmistoon, hyvä sarja silti. Kun taas tuo "suo tarina" oli mukavaa vaihtelua ja juonikin oli aika hyvä ja tuon Feriolin piirrokset olivat minun mielestä aikaisempia parempia, juonikin oli hyvä.

Uusia ulottuvuuksia: Suuret odotukset mutta huono juoni ja helppoa helpompi ratkaisu, piirrokset olivat hyviä- 5+
Viime hetken herätys: Hyvä juoni, erinomaiset piirrokset- 8½
Kruuna vai klaava: perus Barksia, hyvät piirrokset ja suht. hyvä juoni, isot miinukset siitä että olen lukenut sen ennen Akkarissa- 4 (muuten 8+)
AA ja aavelaiva: Hyvä juoni, uudenlaiset piirrokset- 9-
Paljon melua lipuista: Perinteinen juoni, toimi vieläkin, Bernadolta hyviä kuviä (vihdoinkin), en pidä kun AA:ssa on teknologiaa- 9-

+Kivat nuo Aku 75 kuvat, neljä hyvää sarjaa (joista olen lukenut yhden)
---Petyin kun luin Aku 75 sarjan, olen lukenut jo tuon Barksin sarjan
Koko lehti: 7 ½
Pullasorsa
Olisin kyllä odottanut lehdeltä vähän enemmän. Ainoa hyvä tarina oli Barksin tuotos, olen kyllä lukenut sen jo aiemmin. Aku kadoksissa-tarinan loppu oli kyllä niin väkisinväännetty, että pahaa tekee. Jäi siis melko vaisuksi kokonaisuudeksi tämä juhlalehti.

Vuonna 2004 onnistuttiin paljon paremmin, toisaalta, onhan koko lehden taso laskussa kun vertaa noihin aikoihin.
Aku Vankka
Viime viikon Akkari oli kieltämättä mielenkiintoinen, olivathan kaikki neljä sarjaa tavallaan samaa tarinaa, vaikka niissä vähän eri asioita käsiteltiinkin välillä. Taidan muuten olla ensimmäinen ja ainoa, joka varsinaisesti arvostelee tämän Akkarin.

Akkari 23/2009

Tupu, Hupu ja Lupu: Suuri pimennys
Ensimmäisessa tarinassa Aku on auttamassa Pelleä kehittämään konetta, joka poistaa maailman energiaongelmat, kun paja yhtäkkiä räjähtää, Aku katoaa mystisesti ja katkoo sähköjä ympäri maailmaa. Koska sähköt ovat poikki, turvalaitteet eivät toimi ja roistot pääsevät ryöväämään liikkeitä ja pankkeja vapaasti. Liikennevalotkaan eivät toimi ja sekös vasta aiheuttaakin kaaosta. Viimeinen ainesosa täydelliseen kaaokseen on eläintarhan häkkien virtalukkojen aukeaminen ja kaikkien villipetojen leviäminen ympäri Ankkalinnaa. Tupu, Hupu ja Lupu menevät yön ajaksi Hannun luo Iines mukanaan ja aikovat seuraavana aamuna mennä kysymään Roopelta neuvoa Akun etsinnässä. Ensimmäinen osa oli jopa aika hyvä, ainakin piirrosten osalta. Tässä osassa ei kuitenkaan paljoa tapahtunut, enkä kyllä todellakaan tiedä, missä Aku on. 7,75

Mikki Hiiri: Pimeää peliä
Tämä toinen osa oli mielestäni todella mitäänsanomaton. Mikki estää Mustakaavun rikoksen ja siinä se? En edes ymmärrä, miten tämäkin liittyi koko juttuun, muuta kuin sen osalta, että viimeisellä sivulla Mikki alkaa Pluton kanssa etsimään Akua. Piirroksista en löydä mitään valittamisen aihetta, mutta itse tarina oli kyllä tylsä. 6,75

Mummo Ankka: Maatilan murheita
Voi herranen aika. Räjähdys pelottelee Mummon maatilan eläimet karkuun. Hansu lähtee jahtaamaan niitä sillä välin kun Mummo yrittää hätistellä kukkoa alas katolta ja ajaa osan eläimistä ulos talostaan. Lopulta eläimet saadaan aisoihin. Tämän tarinan pointtia en ymmärrä, miksi tällainen tarina on pitänyt lisätä keskelle muuten hyvin mielenkiintoista (vaikkei Mikki-sarja mikään mahtava ollutkaan) sarjaa pilaamaan arvosanaa? Monet täällä Ankkiksessa antaisivat tälle tarinalle vähintään seiskapuolen arvosanaksi (jota en kyllä ymmärrä) mutta täältä pesee 6,50 parempaa ei tämä tarina ansaitse.

Hessu: Stressinpoistoa
Tässä kaksisivuisessa ei ole mitään hauskaa, ellei ideaa ymmärrä. Siksi onkin hyvä, että ymmärsin juonen, koska se oli hyvä ja siitä voinkin antaa sitä plussaa. 7,50

Kokonaisuus
Tarinasarjan idea oli erinomainen, siitä antaisin kahdeksanplussan tjsp. mutta toteutus ei mistään parhaasta päästä. Ensimmäinen osa oli aika hyvä, vaikkei siinä mitään tapahtunutkaan. Toinen osa oli tylsä ja kolmas aivan naurettava. Neljäs osa taas oli hauska. Keskiarvosanaksi tälle kaikkien aikojen ehdottomasti mielenkiintoisimmin kootulle Akkarille tulee 7,12. Seuraava lehti juhlistaakin Akun 75-vuotissynttäreitä joten odotukset nousevat todella korkealle. Toivottavasti juhlalehti ei petä.

Posti ei ole vielä tullut, mutta heti kun tulee, luen uusimman Akkarin ja arvostelen sen. Mikäli siihen menee enemmän kuin pari tuntia, laitan siitä tulemaan uuden viestin, muutoin muokkaan sen tähän.
souffleur m
AA 23-24/2009

Tupu, Hupu ja Lupu: Uusia ulottuvuuksia (+ numeron 23 tarinat):
Itse en juurikaan jaksa innostua näistä "koko Euroopan kattavista" tarinasarjoista, jotka tuntuvat lisääntyvän jatkuvasti. Roope- sekä Taikaviitta-saagat olivat vähän kankeita ja sivuhenkilöiden esittelytarinat eivät ole iskeneet juuri ollenkaan. Tämä oli nyt vähän parempi, vaikka siltikin aika tavallinen ja pitkitetyn oloinen. Erityisesti loppu ontui mielestäni jonkin verran, sillä odottelin itse jotain paljon monimutkaisempaa ratkaisua, mutta Aku olikin sitten vain siirtynyt johonkin toiseen ulottuvuuteen. Piirtäjävalintakaan ei ollut mikään paras mahdollinen, sillä mielestäni Ferrariksen tyyli ei sovellu (ainakaan vielä) ihan johtosarjoihin asti.

Tämän tarinan ehdottomasti paras "osa" oli mielestäni juuri se Mikki-tarina. Toi mieleen erityisesti vuosituhannen vaihteessa julkaistut Feriolin Mikki-sarjat, jotka olivat ihan hyviäkin. Nykyään kyseisiä tarinoita ei ole paljoa näkynyt, sillä nykyään taiteilijaa taitaa kiinnostaa enemmän ankkatarinat. Harmin paikka... :'( Koko sarjan arvosana on 7+.

Aku Ankka: Kruuna vai klaava:
Jopa normaalia hauskempi Barksin 10-sivuinen. Tässä idea oli todella omaperäinen ja näin ollen erinomainen. Myös kaikki vitsit, kuten esimerkiksi tuo oikeudenkäynti ja lopetus toivat tarinaan oman lisämausteensa. Ehdottomasti Ankka-sarjojen eliittiä! Myös alku oli tavallista mielenkiintoisempi ja piti kiinnostuksen yllä loppuun asti. Huonoja puolia tässä ei tainnutkaan juuri olla, paitsi että pidempi tämä olisi voinut olla... ;D ...vaikka toisaalta on ihan hyvä lopettaa huipulla, ettei sarjasta tule pitkitetyn oloista. Kokonaisuutena hyvä ja edustava tarina. Täytti paikkansa juhlanumerossa mainiosti. 9+

Aku Ankka ja aavelaiva:
Kerrankin ihan hyvä Kuukauden klassikko. Viime aikoinahan nämä ovat olleet lähinnä sellaisia Pepi-tarinoita yhtä Rosan juttua lukuunottamatta. Tässä tarinassa oli hyvä, jännittävä tunnelma ja melko ennalta-arvaamattomat käänteet, sillä esimerkiksi tuo, että Roope oli naamioitunut Akuksi tuli ainakin itselleni täytenä yllätyksenä. Myös loppu oli ihan hauska ja sopivan monimutkainen. Tavallinen käsikirjoittaja olisi nimittäin voinut lopettaa jo siihen, kun Roope voitti Pennosen. Vaikka mukana oli myös muutama epäkohtakin, (esimerkiksi tuo, että krokotiili olisi yli 300 vuotias) niin ihan viihdyttävä tarina tämä silti oli. Näitä lisää! 8+

Aku Ankka: Paljon melua lipuista:
Eniten tässä tarinassa ilahduttivat Bernadón piirrokset. Kappas vaan, hän osaa piirtää sittenkin! Itse käsikirjoitus ei kuitenkaan ollut mikään paras mahdollinen, sillä loppujen lopuksi tämähän oli aika tavallinen lyhyt Aku ja Hannu -mittelö. Kuitenkin "onnellinen" lopetus oli ihan hyvä, vaikka pienoinen täytesarjan maku tästä muuten jäikin. Ihmeellinen valinta nimenomaan juhlanumeroon, sitä paitsi tässä taisi olla Iineksen syntymäpäivät...

Yhteenveto:
Itsekin odotin tältä lehdeltä enemmän, vaikka toisaalta kyseessä olikin nimenomaan se 75-vuotisjuhlanumero. Hyvä vaan, että isommat paukut säästettiin sitten tulevaisuuteen, kun se kokonainen kymppi tulee täyteen. Nimittäin ainakin Mikin 75-juhlanumero oli mielestäni paljon parempi kuin viime vuonna tullut 80-vuotisnumero, jonka olisi kaiken järjen mukaan pitänyt olla nimenomaan se parempi. Että toisaalta oli ihan hyvä näin. Ihan kelpo lehti, mutta jotain jäi silti puuttumaan - siis ihan näin yleisellä tasolla. :D 8