Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4
Kirjoittaja

Aihe: Aku Ankka -lehti - mitä parannettavaa?

(59 viestiä)
Kreach
Lainaus käyttäjältä: akuankka1313Laadulle pitää tehdä jotain!
Eli mitä Aku Ankka -lehdessä pitäisi parantaa? "Uusin Aku Ankka -lehti" -aihe on lähinnä sitä arvostelua, eikä yleistä puhumista lehdestä. Täällä voi puhua lehden parantamisesta ja vähän yleisemmin lehdestä, kuin vain UUSIMMASTA numerosta.

Nykyään lehti on vähän sellaista kauraa (kuraa). Toiveklassikotkin ovat mielestäni harvassa (Kulmikkaat munat oli poikkeus). Varsinkin vanhat jatkosarjat (Aku ja varsinkin Mikki) olisivat hyviä. Tietysti näköispainoksista saa sitä vanhaa, mutta se ei ole sama asia, kun postilaatikosta kolahtaa lehti. Toki uudetkin tarinat ovat virkistäviä, mutta kuitenkin.

Itse haluaisin vaikkapa 70 -luvun vanhoja johtosarjoja silloin tälloin akkareihin. Jopa vakituisiksi vierailijoiksi. 4-sivuiset täysin turhat Kopla -tarinat voitaisiin suosiolla jättää pois. Esim. tässä voisi olla peruslehti:

Nykyajan sarja (uusi) 8-12s
Vanha sarja (jo julkaistu / ei ole julkaistu) [esim. Barksia tai vanhoja johtosarjoja]10-16s
Vanha/uusi jatkosarja (Jo julkaistu / ei ole julkaistu) [yksi osa] 8-12s

Eli ei ollenkaan mitään 4-sivuisia. Pienin sivumäärä mikä voisi olla (yksisivuisia lukuunottamatta) oli 8s. Leikitäämpä, että 52 viikon lehti olisi ollut tälläinen (EN nyt käytä jouluteemaa):

http://coa.inducks.org/story.php?c=D+2006-381 12s
http://coa.inducks.org/story.php?c=S+67114 10s
http://coa.inducks.org/story.php?c=W+WDC+197-10P (osa 1) 8s
+mainokset, artikkelit, mahdolliset yksisivuiset, jotta sivumäärä tulisi täyteen.

Ja kaikki olivat (uusinta lukuunottamatta) jo julkaistuja, mutta minä en nyt jaksanut kaivaa inducksista ei suomessa julkaistuja tarinoita, joten tuo oli vain pieni "esikuva", jotta käsittäisitte ideani.

ELI KESKUSTELUA! Ajattelin, että täällä voi vähän vapaammin kertoa omia mielipiteitään esim. 1900-luvun akkareista jos sellaisia omistaa ja vaikka vertailla niitä 2000 -lukuun.
Karhula
Omasta mielestäni akkarista pitäisi vetää Bernadoa vain pariin numeroon vuodessa ja Hedmania voisi vähentää rahusti. Vicarinkin piirroksia näkee minusta nykyisin jo liikaa akkarissa, vaikka Vicar hyvä piirtämään onkin, niin ehkä voisi hiukan vähemmän laittaa hänen piirtämiä tarinoita, mutta käsikirjoituksethan ne ratkaisevat julkaistaanko tarinaa Suomen akkarissa, vai eikö.

Itse haluaisin lehteen lisää näitä tällaisia Rosan alkuaika lyhäreitä, jotka osaavat naurattaa yhä. Näistä voisi mainita vaikkapa Jos metsään haluat mennä nyt... (julkaistu kylläkin jo aika monta kertaa), Monikäyttöauto, Mestaripuutarhuri. Myös Barksin vitsisarjat olisivat erittäin suotavia. Nekun ovat suurimmilta osin mahtavia.

Nykyajan järjettömät Mikki-tarinat ovat suurimmilta osin aika köykäisiä. Varsinkin ne joita akkarin sivuilla on nähty voisi poistaa tulevaisuudessa ja tilalle voisi laittaa vanhoja kunnon sarjoja, joiden tekijät olvat vanhaa kunnon Gottfredsonia tai sitten Murryn pitkiä seikkailusarjoja.

Itse siis haluaisin lehteen yhden julkaisemattoman tarinan, toiseksi jonkun vanhan sarjan 70-80-luvulta, jolloin nähtiin selvästi tasoikkaimpia lehtiä, eikä tällaisia kuin nykyään. Lisäksi nykyisin akkareiden numerot vetävät vuoden aikana aika pitkän haitarin, kun taas ennen nähtiin tasasempia ja myös tasokkaita lehtiä niin kuin jo totesin.
Lehden voisi päättää jonkinlainen 5-8 sivuinen sarja tai sitten jokin jatkosarja.

Lopuksi vielä on aivan pakko sanoa, että todella hyvä aihe, Kreach! :)
Bomber
Tuntuu aika järjettömältä idealta, että nämä peruspiirtäjät ja käsikirjoittajat raivataan kaikkien jo lukemien Barks-lyhäreiden tieltä.
Itse en kannata tuota ideaa, että joka lehdessä toivesarjoja. Niihin ei voi aina turvautua.
samppali
Ja tarinat eivät riitä loputtomiin, ja mitähän koottujen tilaajat asiasta tuumaisivat? Ja mitä sitten, kun Barksin tarinat loppuisivat? Paluu Bernadoon ja kumppaneihin voisi olla tuskallinen.
jojo3
Lainaus käyttäjältä: BomberTuntuu aika järjettömältä idealta, että nämä peruspiirtäjät ja käsikirjoittajat raivataan kaikkien jo lukemien Barks-lyhäreiden tieltä.
Itse en kannata tuota ideaa, että joka lehdessä toivesarjoja. Niihin ei voi aina turvautua.

Olen Bomberin kanssa samaa mieltä.
Suurin osa näistä "klassikoista" on jo luettu ja ne jotka jäljellä ovat, eivät tuskin kauhean tasokkaita ole.

Lainaus käyttäjältä: KarhulaItse haluaisin lehteen lisää näitä tällaisia Rosan alkuaika lyhäreitä, jotka osaavat naurattaa yhä. Näistä voisi mainita vaikkapa Jos metsään haluat mennä nyt... (julkaistu kylläkin jo aika monta kertaa), Monikäyttöauto, Mestaripuutarhuri. Myös Barksin vitsisarjat olisivat erittäin suotavia. Nekun ovat suurimmilta osin mahtavia.
Jaa mikähän järki tuossakin? Nuo Rosan tarinat on julkaistu jo Rosa-kirjoissa joista kaikki ovat ne kymmenen kertaa lukeneet. Itse ainakin haluasin Aku Ankkaan ennemmin uusia lukemattomia sarjoja kuin jo moniin kertoihin luettuja tarinoita.

Lainaus käyttäjältä: Karhula...kun taas ennen nähtiin tasasempia ja myös tasokkaita lehtiä niin kuin jo totesin.
Eivät ne lehdet niin kauhean paljon parempia olleet. Olihan sellaisia helmiä paljonkin, mutta ei ne kaikki tarinat olleet mitään huippuja kuten ei nykyäänkään. Ei se taso loppujen lopuksi ole niin hirveän paljoa laskenut. Siitä tasoerosta vain teette suuremman mitä se onkaan.

Eli oma mielipiteeni on, että Aku Ankka voisi pysyä tälläisenä aivan hyvin!
Karhula
Uskon kyllä etteivät koottujen tilaajat olisi tyytyväisiä, jos yhtäkkiä alkaisi tulemaan Aku Ankassa lähes joka numerossa Barksia.
Rosankin sarjat on jo julkaistu kyllä monesti, mutta eivät aidot Rosa-fanit niihin kyllästy ja sen voi uskoa, sillä niitä on aika paljon.
Tuskainen saattaisi olla paluu Bernadoon, mutta jotkut saattaisivat pitääkin jutusta. Jotkuthan pitävät Bernadon piirroksista.
Lainaus käyttäjältä: jojo3Lainaus käyttäjältä: Karhula...kun taas ennen nähtiin tasasempia ja myös tasokkaita lehtiä niin kuin jo totesin.
Eivät ne lehdet niin kauhean paljon parempia olleet. Olihan sellaisia helmiä paljonkin, mutta ei ne kaikki tarinat olleet mitään huippuja kuten ei nykyäänkään. Ei se taso loppujen lopuksi ole niin hirveän paljoa laskenut. Siitä tasoerosta vain teette suuremman mitä se onkaan.

Saatetaan ehkä kyllä tehdä tasoerosta isompi kuin se on, mutta vertaa nyt vanhoja lehtiä uusiin. Nykyisin nähdään saatetaan nähdä samalta piirtäjältä tai käsikirjoittamalta kaksikin tarinaa, kun taas ennen ei tietääkseni tällaista tapahtunut, muuta kuin erittäin harvassa.
Ja noista tarinoista, jotka ovat aikamoisia helmiä, jonkun voisi laittaa vaikkapa akkariin. Ei se nyt niin hirveää voisi olla.
samppali
Mutta ne, jotka eivät pidä Rosasta, joutuisivat lukemaan hänen tarinoitaan lähes joka lehdestä. Ei ole oikein, että Aku Ankka -lehti muuttuisi "Rosa-fanien" lehdeksi. Sitä varten voi ostaa Rosan kovakantiset.
Karhula
Lainaus käyttäjältä: samppaliSitä varten voi ostaa Rosan kovakantiset.
Valitettavasti kaikkia Rosan tarinoita ei ole vielä julkaistu kovakantisina.
rhino
Lainaus käyttäjältä: samppaliMutta ne, jotka eivät pidä Rosasta, joutuisivat lukemaan hänen tarinoitaan lähes joka lehdestä. Ei ole oikein, että Aku Ankka -lehti muuttuisi "Rosa-fanien" lehdeksi. Sitä varten voi ostaa Rosan kovakantiset.
Totta, totta. En tiedä muiden Rosafanien mielipidettä, mutta vaikka itse pidän Rosaa parhaana piirtäjänä, niin alkaisivat ne tarinat (ja ehkä piirroksetkin) vähän tympimään. Silloin tällöin ovat Rosan tarinat ovat tietenkin hyviä, mutta joka lehdessä ne alkaisivat niin sanotusti "maistumaan puulta". Välillä nuo toiveuusinnatkin voisivat olla hyviä, mutta joka lehdessä en niitä(kään) jaksaisi. Ja sitten vielä nuo Gotfredsonin ja Murryn pitkät jatkikset; vanhempi sukupolvi ehkä saattaisi pitää näistä, mutta vähän nuoremmat varmaan eivät jaksaisi lukea pitkiä tarinoita ja katsella vanhoja piirroksia. Joten nuoremmalta lukijakunnalta menisi (joka) lehdestä noin 10 sivua hukkaan.
Barksi
Lainaus käyttäjältä: rhinoJa sitten vielä nuo Gotfredsonin ja Murryn pitkät jatkikset; vanhempi sukupolvi ehkä saattaisi pitää näistä, mutta vähän nuoremmat varmaan eivät jaksaisi lukea pitkiä tarinoita ja katsella vanhoja piirroksia. Joten nuoremmalta lukijakunnalta menisi (joka) lehdestä noin 10 sivua hukkaan.
Itse en näe kuuluvani mitenkään "vanhempaan sukupolveen", mutta silti ajatus lehdestä, joka sisältäisi enemmän Gottfredsonia ja miksei myös Murrya olisi erittäin tervetullut.
Mirkku
Omasta mielestäni lehti saisi pysyä melko samanlaisena, mutta Barksin yksisivuisia voisi julkaista vähän useammin. En tiedä, paljonko niitä on, mutta joka tapauksessa ne eivät veisi lehdestä niin paljoa tilaa, joten jos olisikin lukenut tarinan aikaisemmin, se ei haittaisi. Muutenkin olisi kivempi, jos mainokset poistettaisiin ja tilalle laitettaisiin strippejä (tietenkin he tarvitsevat niitä mainostuloja, mutta...)

Oikeastaan minua eivät haittaa lyhyet sarjat lehden keskellä, pikemminkin pidän niistä. Tässä ihan lähiaikoina tulikin lehti, joka koostui useista lyhyistä tarinoista, joka oli ihan mukavaa, mutta ei sekään olisi hyvä, jos sellaisia tulisi liian tiuhaan tahtiin.

Rosa- ja Barks-tarinoista olen sitä mieltä, että Barksia voisi tulla nykyiseen tahtiin, eli muutama kerta vuodessa, etteivät Barksia lukeneet tylsistyisi, mutta uudet lukijat tutustuisivat hänen tarinoihinsa ja näin. Rosan ennnen Suomessa julkaisemattomia tarinoita (joita on hyvin vähän) tietenkin myös, ja välillä johonkin teemaan liittyviä, kuten viime vuonna Suurin kurpitsa.
TKal
Mielestäni Aku Ankka-lehti voisi palata vanhaan hyvään malliin, jossa lehti on muotoa johtosarja-kakkossarja-jatkosarja. Eli lehdestä lähtisivät pois laaduttomat täytesarjat, joita siinä on nykyisin ihan liikaa. Jos lehti tarvitsee täytettä, niin käytetään vaikkapa vanhoja sanomalehtisarjoja. Jatkosarjana saisi olla mahdollisimman usein Gottfredsonin tai Murryn Mikkiä.

Rosaa tai Barksia en lehdestä poistaisi, mutta en kyllä lisäisikään kyseisten tekijöiden sarjojen määrää.
Fauntleroy
Murryn pitkät (eli yli 20-sivuiset) julkaisemattomat Carl Fallbergin kanssa tehdyt tarinat saisi julkaista pois. Kolmeosaisina jatkiksina.
Kreach
Lainaus käyttäjältä: TKalMielestäni Aku Ankka-lehti voisi palata vanhaan hyvään malliin, jossa lehti on muotoa johtosarja-kakkossarja-jatkosarja. Eli lehdestä lähtisivät pois laaduttomat täytesarjat, joita siinä on nykyisin ihan liikaa. Jos lehti tarvitsee täytettä, niin käytetään vaikkapa vanhoja sanomalehtisarjoja. Jatkosarjana saisi olla mahdollisimman usein Gottfredsonin tai Murryn Mikkiä.

Rosaa tai Barksia en lehdestä poistaisi, mutta en kyllä lisäisikään kyseisten tekijöiden sarjojen määrää.

Itseasiassa TKal sanoi lyhyesti ja ytimekkäästi sen, mitä minäkin toivon. Eli johtosarja, kakkossarja ja jatkosarja. Ja nimenomaan johtosarja olisi uusi, kakkossarja klassikko (siis vanha tarina) ja sitten jatkosarja joko uusi tai vanha (usein Mikkiä). Myöskin vaikka lehden loppuun aina yksi yksisivuinen. Rosalta pari sarjaa vuodessa ja Barksilta keskimäärin yksi tarina kuukaudessa (se voi olla 1-sivuinen, 10-sivuinen tai pitkä sarja).

Eli joka neljännessä lehdessä Barksia. Silloinhan vuodessa tulisi 12 -tarinaa Barksilta, niistä 50% 10-sivuisia, 25% 1-sivuisia ja 25% pitkiä. Jos 10-sivuisia tulisi vuodessa se 6, 1-sivuisia 3 ja pitkiä 3 (niinkuin äsken laskin, mutta prosenteilla), tarinamäärät eivät kuulosta hirveiltä koottujenkaan tilaajille? Vuodessa ilmestyisi aina vähintään 3 52-sivuista numeroa, joissa on aina nuo pitkät Barksit. Esimerkiksi ripoteltu pitkin vuotta: tammikuu (nro1), kesäkuu, lokakuu... Yksisivuisia vaikka sitten maaliskuussa, elokuussa ja marraskuussa, lopuille kuukausille (helmi, huhti, touko, heinä, syys, joulu) 10-sivuinen. Eikö olisi hyvä? : D

Rosalta voisi tulla pari tarinaa vuodessa (lyhyt, pitkä). Sen pitemmittä puheitta.

Jatkosarjana toimisi 75% vanhat, 25% uudet sarjat. Vanhoista sarjoista 75% on Mikkiä. Uusista 5%. Eli 50% vanhaa Mikkiä (F.G, P.M ym..), 25% vanhaa Ankkaa, 20% uutta ankkaa, 5% uutta Mikkiä.

Ja johtosarjana olisi aina uusi sarja, klassikko olisi Barksia, 60-70 luvun sarjoja muiltakin tekijöiltä ja jatkosarja tuo mitä selitin.
Kreach
Jatkosarjana toimisi 75% vanhat, 25% uudet sarjat. Vanhoista sarjoista 75% on Mikkiä. Uusista 5%. Eli 50% vanhaa Mikkiä (F.G, P.M ym..), 25% vanhaa Ankkaa, 20% uutta ankkaa, 5% uutta Mikkiä.

Jatkaen tähän (kiitos, muokkausnappi, asiani jäi nimittäin kesken äkkinäisen lähdön takia) kerrottakoon vielä kunnolla, kuin monta mitäkin sarjaa haluaisin vuodessa ilmestyvän.

10 vanhaa hiiri -jatkosarjaa (noin 5 *2-osaisia, noin 5 *3-osaisia.)
5 vanhaa ankka -jatkosarjaa (noin 2 *2-osaisia, noin 3 *3-osaisia.)
4 uutta ankka -jatkosarjaa (Osajaot menevät sen mukaan, kuinka pitkiä uudet jatkosarjat ovat.)
1 uusi hiiri -jatkosarja (joko 2 - tai 3-osainen.)

Hauskaa tämä prosenttilaskenta. 20 -jatkosarjaa tulisi vuoden aikana.
Sivuja: 1 2 3 4