Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4
Kirjoittaja

Aihe: Aku Ankka -lehti - mitä parannettavaa?

(59 viestiä)
Crosby
Lainaus käyttäjältä: TKalMielestäni Aku Ankka-lehti voisi palata vanhaan hyvään malliin, jossa lehti on muotoa johtosarja-kakkossarja-jatkosarja. Eli lehdestä lähtisivät pois laaduttomat täytesarjat, joita siinä on nykyisin ihan liikaa. Jos lehti tarvitsee täytettä, niin käytetään vaikkapa vanhoja sanomalehtisarjoja. Jatkosarjana saisi olla mahdollisimman usein Gottfredsonin tai Murryn Mikkiä.

Rosaa tai Barksia en lehdestä poistaisi, mutta en kyllä lisäisikään kyseisten tekijöiden sarjojen määrää.

Komppaan täysin TKalin viestiä. Ei liikaa Barksia tai Rosaa, mutta heidänkin tarinoitaan suunnilleen nykytahtiin ehkä vähän vähemmänkin.

''Peruslehden'' pitäisi olla juurikin tuollainen mitä TKal tuossa kertoo, välillä toki eripituisiakin tarinoita ja muuta erilaista mukaan. Erityisesti nuo lyhyet tarinat minua ärsyttävät, kun ne eivät ole hyviä, usein pikemminkin huonoja ja niitä esim. viime vuonna tuli aivan liikaa samassa ja peräkkäisissä lehdissä.

Jatkosarjoja pitäisi ottaa mukaan ja vanhat klassikot ja muut vanhat tarinat toimisi niissä parhaiten, sillä nykyaikana laadukkaita ei tehdä. Osasyy toki siinä, että halutaan niitä vauhdikkaita ja typeriä tarinoita vain, eikä hitaammin eteneviä ja pitempiä.

Ei akkari nykyisellään mitenkään kelvoton ole, mutta monta parannuskohdetta löytyisi.
Ankka313
Lehdessä ei ollenkaan pitäisi julkaista jo aiemmin julkaistuja tarinoita, sillä nehän voi tosiaan sieltä muista julkaisuista lukea. Tuntuu välillä siltä, että maksaa ainakin puolet lehden hinnasta turhaan, jos mukana on samoja tarinoita, jotka on moneen kertaan aiemminkin lukenut. Lehden rakenteena toimisi hyvin se johtosarja-kakkossarja-jatkosarja. Johtosarjaksi joku esim. Vicarin, Van Hornin, Rodriquesin, Korhosen tai Rotan tarina. Kakkossarjaksi joku "vähän tuntemattomamman" piirtäjän tarina. Jatkosarjaksi sopisivat klassikkopiirtäjien ennenjulkaisemattomat, esim. Scarpan, Carpin, Murryn, Gottfredsonin..... Kakkossarjaksi voisi joka toinen viikko tulla vanhempi klassikkotarina, ja joka toinen viikko uudempi tarina (Ferioli, Gattino, Bernado, Manrique jne...). Jatkosarjat voisivat olla taas hiiri- ja ankkatarinoita vuoronperään. Ja ehkä yksisivuisiakin vielä muutama mahtuisi joukkoon. :)
TKal
Itse en kyllä ymmärrä, mitä järkeä olisi jättää Barksin sarjat pois lehdestä. Minusta olisi ikävää, jos nyt Aku Ankan lukemisen aloittavat lapset jäisivät paitsi Barksin upeista sarjoista - eivät kaikki kuitenkaan halua ostaa niitä Koottuja tai Ankalliskirjastoja. Ja toimivathan nuo lehdessä silloin tällöin julkaistavat laatusarjat hyvinä mainoksina näille kirjoille.
The Aku Man
Nykyään kun kaikki Aku Ankka lehdet ovat täynnä laaduttomia karhukopla tarinoita, jotka ovat ärsyttävän ennalta arvattavia. Minun mielestä saisi kokeilla myös Mikkiä rohkeasti enemmän, vaikka se voisi ollakin virhelyönti, kun kaikki vihaavat Mikkiä, ainakin Suomessa.
Juuri tuo johtosarja- kakkossarja - jatkosarja toimisi hyvin, niinkuin vanhoina hyvinä aikoina.
Aksu ankka
Akkareilla ei enää ole mitään toivoa! Tarinat ovat huonoja ja mauttomia!
Don Rosaa ja Barksia niin kyllä rupee kysyntä kasvaa!
Mutta jos tätä menoa jatkuu, menee pääoimitus vararikkoo ja akkarit lopetetaan.
Eli voin suoraan sanoa että akkareilla ei ole enää mitään toivoa :'(
akkaridekkari
Lainaus käyttäjältä: Aksu ankkaAkkareilla ei enää ole mitään toivoa! Tarinat ovat huonoja ja mauttomia!
Don Rosaa ja Barksia niin kyllä rupee kysyntä kasvaa!
Mutta jos tätä menoa jatkuu, menee pääoimitus vararikkoo ja akkarit lopetetaan.
Eli voin suoraan sanoa että akkareilla ei ole enää mitään toivoa :'(

Milläs perusteilla väität Akkarin olevan toivoton, jos se on lähestulkoon huippulevikissään tällä hetkellä? Tokihan Akkarista löytyy melkoisesti parannettavaa, suurin osa tänne saapuneista mielepiteistä on hyviä.
Karhula
Lainaus käyttäjältä: akkaridekkariLainaus käyttäjältä: Aksu ankkaAkkareilla ei enää ole mitään toivoa! Tarinat ovat huonoja ja mauttomia!
Don Rosaa ja Barksia niin kyllä rupee kysyntä kasvaa!
Mutta jos tätä menoa jatkuu, menee pääoimitus vararikkoo ja akkarit lopetetaan.
Eli voin suoraan sanoa että akkareilla ei ole enää mitään toivoa :'(

Milläs perusteilla väität Akkarin olevan toivoton, jos se on lähestulkoon huippulevikissään tällä hetkellä? Tokihan Akkarista löytyy melkoisesti parannettavaa, suurin osa tänne saapuneista mielepiteistä on hyviä.

Paras perustelu tähän kohtaan on varmaan se, että Aksun kiinnostus ankkoja kohtaan on laantunut roimasti. Saattaa muutakin toki olla, mutta tämän luulisi olevan se pääsyy.
Bomber
Lainaus käyttäjältä: Aksu ankkaDon Rosaa ja Barksia niin kyllä rupee kysyntä kasvaa!
Uusintoihin ei voida aina turvautua.
Aksu ankka
Lainaus käyttäjältä: BomberUusintoihin ei voida aina turvautua.
En tarkoittanut uusintoja muutakuin Barksilta. Mutt pyydettäisiin Rosaa takaisin piirtämään,
ja hän tekisi ennen näkemättömiä tarinoita niin olisi sitten akkarillakin vielä jotain
toivoa kun kylillä rupeaisi leviämään sana: "Don Rosa on alkanut piirtämään taas!" ;)
Mikko M
Lainaus käyttäjältä: Aksu ankkaEn tarkoittanut uusintoja muutakuin Barksilta. Mutt pyydettäisiin Rosaa takaisin piirtämään,
ja hän tekisi ennen näkemättömiä tarinoita niin olisi sitten akkarillakin vielä jotain
toivoa kun kylillä rupeaisi leviämään sana: "Don Rosa on alkanut piirtämään taas!" ;)

Juuri piirtäminen on se epätodennäköinen juttu. Rosan näköhän on sen verran heikentynyt, ettei hän enää piirtämään ryhtyisi. Lisäksi hän ei tietääkseni haluaisi antaa käsikirjoituksiaan toisten piirrettäviksi. Tähän kaikkeen lisätään vielä erimielisyydet Egmontia kohtaan jne., joten kuka tahansa voisi sanoa, että Rosalla on sentään pätevät syyt olla jatkamatta uraansa. Mielestäni hän toimi järkevästi. Kuten Bill Watterson Lassi ja Leevi-sarjakuvan kohdalla, Rosakin lopetti huipulla. Hän eikä varmaan kukaan muukaan Ankka-fani haluaisi hänen tarinalaatunsa heikentyvän. Rosa on jo saavuttanut kaiken sen, minkä kunniallinen Ankka-taiteilija voi saavuttaa.

Mitä tulee Barks- ja Rosa-uusintoihin, suurimman osan niistä on jo lukenut Barks- ja Rosa-kirjojen sekä albumien vuoksi, joten toimituksen kannattaisi ennen kaikkea etsiä harvinaisia Barksin juttuja, joita ei ole albumeissa, kirjoissa yms. julkaistu moniin vuosiin. Rosan kaikki käsikirjoittamat tarinat on jo julkaistu yhtä lukuunottamatta, joten, jos häneltä haluaa tarinoita, kannattaa tyytyä kovakantisiin. Tänäkin vuonna on tulossa ainakin yksi Rosa-tarina Ankka-lehdessä, jonka pystyy hyvin lukemaan ihan vain ostamalla Kymmenen avataran aarre-kirjan.
TKal
Vaikka tällä hetkellä ei Aku Ankan piirtäjistä löydykään ketään Rosaan tai Barksiin verrattavissa olevaa tekijää, uskon, että sellainen kyllä joskus ilmaantuu. Odottakaapa vain!

Ja kuten Mikko "Steve" M jo sanoikin, Rosan jatkaminen on epätodennäköistä. En usko, että fanien pyynnöt paljon auttavat - hän on päätöksensä tehnyt.
souffleur m
Onhan niitä muitakin vanhan hyvän ajan ankantekijöitä olemassa myös Barksin ja Rosan lisäksi, mieleen tulee muun muassa Tony Strobl ja Daniel Branca, joita ei paljoa kovakantisissakaan näy. Lisäksi Vicarin vanhempaa tuotantoakin voitaisiin taas pitkästä aikaa julkaista lehden sivuilla. Numeron 7/2008 Omassa nurkassa vieläpä sanottiin, että niitä tultaisiin julkaisemaan jatkossakin lisää, mutta eipä vaan ole ikävä kyllä niitäkään erityisemmin näkynyt...
Pullasorsa
Itselläni usko piirtäjään, joka yltäisi Barksin ja Rosan laatuun on heikko. Nykypiirtäjät ovat kaukana näiden tasosta ja Aku Ankka-lehti on menossa jyrkästi alaspäin (laadullisesti). Rosan lopettamisesta sen verran, että oikean ratkaisun mies teki.
Mirkku
Lainaus käyttäjältä: PullasorsaNykypiirtäjät ovat kaukana näiden tasosta ja Aku Ankka-lehti on menossa jyrkästi alaspäin (laadullisesti).Jos taso saataisiin nousemaan, voi olla, että useammat innostuisivat piirtämään ja joskus 50:nen vuoden kuluttua tulisi uusi mestari, mutta jos taso laskee entisestään, ja ankkojen suosio hiipuu, en usko, että uusia mainioita piirtäjiä "syntyy" (eihän Rosakaan ollut mestari alussa). Toivottavasti ymmärsitte idean :).
souffleur m
Lainaus käyttäjältä: MirkkuLainaus käyttäjältä: PullasorsaNykypiirtäjät ovat kaukana näiden tasosta ja Aku Ankka-lehti on menossa jyrkästi alaspäin (laadullisesti).Jos taso saataisiin nousemaan, voi olla, että useammat innostuisivat piirtämään ja joskus 50:nen vuoden kuluttua tulisi uusi mestari, mutta jos taso laskee entisestään, ja ankkojen suosio hiipuu, en usko, että uusia mainioita piirtäjiä "syntyy" (eihän Rosakaan ollut mestari alussa). Toivottavasti ymmärsitte idean :).
Juu, ja kyllähän Barksinkin uran lopettamisen jälkeen oli osapuilleen kahdenkymmenen vuoden tauko, ennen kuin Rosa astui kuvioihin. Eli se on vain ajan kysymys, milloin uusi mestari syntyy. Siihen saattaa hyvinkin mennä ihan vain muutama vuosi, tai sitten jopa useita vuosikymmeniä. Kärsivällisyys on siis poikaa. ;D
Sivuja: 1 2 3 4