Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4
Kirjoittaja

Aihe: Aku Ankka -lehti - mitä parannettavaa?

(59 viestiä)
akkaridekkari
Lainaus käyttäjältä: souffleur mLainaus käyttäjältä: MirkkuLainaus käyttäjältä: PullasorsaNykypiirtäjät ovat kaukana näiden tasosta ja Aku Ankka-lehti on menossa jyrkästi alaspäin (laadullisesti).Jos taso saataisiin nousemaan, voi olla, että useammat innostuisivat piirtämään ja joskus 50:nen vuoden kuluttua tulisi uusi mestari, mutta jos taso laskee entisestään, ja ankkojen suosio hiipuu, en usko, että uusia mainioita piirtäjiä "syntyy" (eihän Rosakaan ollut mestari alussa). Toivottavasti ymmärsitte idean :).
Juu, ja kyllähän Barksinkin uran lopettamisen jälkeen oli osapuilleen kahdenkymmenen vuoden tauko, ennen kuin Rosa astui kuvioihin. Eli se on vain ajan kysymys, milloin uusi mestari syntyy. Siihen saattaa hyvinkin mennä ihan vain muutama vuosi, tai sitten jopa useita vuosikymmeniä. Kärsivällisyys on siis poikaa. ;D

Juuri niin! Kenties jostakin tämän sivuston ankisteista vielä jonakin päivänä tulee ankkojen maailmassa suuri tekijä...
Itseni mielestä nykypiirtäjien joukossa on useita loistavia lupauksia, kuten Tuplanolla-sarjan kaikki piirtäjät. Erityisesti nostan lupauksista esiin loistavan, hienosti varjot piirtävän, Marco Mazzarellon. Ja löytyypä uusimmasta Aku Ankka-lehdestäkin monta hyvää tekijää.
Fauntleroy
Lainaus käyttäjältä: akkaridekkariItseni mielestä nykypiirtäjien joukossa on useita loistavia lupauksia, kuten Tuplanolla-sarjan kaikki piirtäjät. Erityisesti nostan lupauksista esiin loistavan, hienosti varjot piirtävän, Marco Mazzarellon.
Piirtäjiä toki piisaa, ja uusia syntyy koko ajan. Mutta entä käsikirjoittajia? Pääseekö joku vielä kymmenen vuoden päästä samalle tasolle kuin entisajan mestarit? Keksitäänkö vielä kuningasideoita? Mielestäni yksi tämän hetken lupaavimmista käsikirjoittajista on Suomen oma poika Kai Vainiomäki. Muutamia muitakin toki on.
Barksi
Lainaus käyttäjältä: FauntleroyMielestäni yksi tämän hetken lupaavimmista käsikirjoittajista on Suomen oma poika Kai Vainiomäki.
En siis ole yksin. Vainiomäki on kyllä loistava, ja parhaat tarinat on vielä tuloillaan. Vainiomäkeä enemmän Ankkaan, sanon minä.
akkaridekkari
Kyllä Vainiomäen lisäksikin löytyy hyviä nuoria tai nuorehkoja käsikirjoittajia.
Ensiksikin mainitsisin mittavasti työtä tekevän, 49-vuotiaan, Per Hedmanin, joka todennäköisesti on hommissa vielä kymmenen vuoden päästä.
Sitten tulevat tottakai Pat ja Carol McReal, joitten tarinoita on lähes joka Akkarissa ja jotka ovat hyvin nuoria.
Seuraavaksi Noel Van Horn, William Van Hornin poika, jolta häneltäkin syntyy kelpo käsikirjoituksia.
Voisipa tässä mainita myös yhden oman suosikkini, Enrico Faccinin, joka on nuorehko ja jolta piirrosten lisäksi syntyy mainioita kässäreitä.
Eikä tässä vielä kaikki - onhan Kari Korhosellakin toki loistavia käsikirjoituksia useita kertoja vuodessa.
Lisäksi löytyy Lars Jensen, joka taitaa olla 42-vuotias; edessä on vielä jopa parikymmentä vuotta antoisaa ankka-aikaa.
Näitten seitsemän lisäksi huomasin, että Inducks ilmoittaa useita suomalaisia, hyvin nuoria, parhaimmillaan parikymppisiä käsikirjoittajanalkuja. Edes edellä mainitut käsikirjoittajat eivät riitä nälkäiselle ankkakansalle, mutta vahvistavat silti kuvaa siitä, ettei Aku Ankka ole retuperällä.
Myös käsikirjoittajia syntyy jatkuvasti.
Kenties jostakin tämän sivuston kävijästä tulee vielä joskus suuri tekijä myös tämän niin ihailemamme sarjakuvan käsikirjoituksien parissa... ;)
Kreach
Lainaus käyttäjältä: akkaridekkariKyllä Vainiomäen
Vainiomäestä voi kyllä tulla melko kovanluokan käsikirjoittaja. En osaa kuvitella seikkailutarinoihin, mutta nokkelia johtosarjoja odotan Vainiomäeltä. Esimerkkinä sarja "Sadetanssi".
Lainaus:lisäksikin löytyy hyviä nuoria tai nuorehkoja käsikirjoittajia.
Ensiksikin mainitsisin mittavasti työtä tekevän, 49-vuotiaan, Per Hedmanin, joka todennäköisesti on hommissa vielä kymmenen vuoden päästä.

Toivon, että ellei tarinoiden laatu ala suuresti parantua, ettei Hedman enää tee väkisin kehnoja tarinoita.

Lainaus:Sitten tulevat tottakai Pat ja Carol McReal, joitten tarinoita on lähes joka Akkarissa ja jotka ovat hyvin nuoria.
McGreal, muuten. Mielestäni McGrealeissa voi vielä olla jotain potentiaalia, mutta viime lehdissä on ollut aivan normaaleita yllätyksettömiä johtosarjoja, enkä usko McGrealeidenkaan enää loistavan. Taskaritarinoissa McGrealit ovat joskus todella hyviäkin.

Lainaus:Seuraavaksi Noel Van Horn, William Van Hornin poika, jolta häneltäkin syntyy kelpo käsikirjoituksia.
Noelin tarinat ovat aivan liian outoja. Toisaalta Noelia ei ole nähty hirveästi, mutta ehkäpä juuri ANKKA -käsikirjoittajaa kaivataan, ei Mikki. Casty on tulevaisuuden Mikki -lupaus.
Lainaus:Voisipa tässä mainita myös yhden oman suosikkini, Enrico Faccinin, joka on nuorehko ja jolta piirrosten lisäksi syntyy mainioita kässäreitä.
Pieni kysymysmerkki. Faccinilla on kyllä tavallisia parempia tarinoita, mutta on niitä huonojakin. En oikein usko tähänkään.
Lainaus:Eikä tässä vielä kaikki - onhan Kari Korhosellakin toki loistavia käsikirjoituksia useita kertoja vuodessa.
Korhoselta tuli akkariin sanottaisiinko vielä muutama vuosi sitten erittäin hyviä johtosarjoja, mutta nyt viime aikoina on ollut hiljaista. Surkea Superhessun laihdutustarina ja tylsä Pelle&Pikku Apulainen viime lehdessä (8/2009).

Sanoisin kyllä itsekin, että italiasta (Fausto, Casty ym) tulee niitä parhaita kirjoittelijoita. Nimenomaan Ankka -lehteen ei tunnu olevan oikein ketään erityisen hyvää, jota odottaa (kuten Castya taskareihin), ehkä Vainiomäkeä lukuunottamatta. Marco Rotalta odottaisin enemmän... Samoin W. Van Hornilta... Viime vuoden annit näiltä herroilta oli aika köyhät.
akkaridekkari
Niin, kuka nyt tykkää mistäkin.
Noel Van Hornilla on omastanikin mielestä outoja tarinoita.
McGrealeilla sen sijaan tuntuu kyllä riittävän ideoita.
William Van Horn ja Marco Rota ovatkin jo sitä hiukan vanhempaa ikäpolvea, Rotahan on 66-vuotias ja Van Horn ja 70. Heidän uransa (valitettavaa kyllä) ovatkin loppupuolella.
Kari Korhosen taso ei ole yhtä hyvä kuin ennen, mutta kyllä niitä hyviä tarinoita häneltä ilmestyy, mielestäni.
Ja Faccinista mielipiteet usein jakautuvat, minusta hänellä on hyvää huumoria. Hän on kyllä hänkin Taskarin tekijöitä.
Castyn unohdin mainita, hänessä näen paljon mahdollisuuksia. Olen huomannut vasta äskettäin muutamat hänen tarinansa suorastaan täydellisyyttä hipoviksi, ja Vainiomäellä samat kehut. Mutta eivät nuo vielä yksistään Akkaria kannattele.
Luotan edelleen siihen, että jostain tupsahtaa vielä hyviä käsikirjoittajia. Ja eikös ainakin taskarin toimitus kerran sanonut, että heillä on arkistoissa seitsemäksikymmeneksi vuodeksi tarinoita! (Saatan myös muistaa väärin.)
AKUANKKA12
Voisi olla enemmän muita piirtäjiä kuin Barks ja Vicar ja vähän parempia tarinoita, esim aprillitarinoita, joulu, talvi... :)

Muutenkin voisi olla haukempia kansia :-P
Pullasorsa
Lainaus käyttäjältä: AKUANKKA12Voisi olla enemmän muita piirtäjiä kuin Barks ja Vicar ja vähän parempia tarinoita, esim aprillitarinoita, joulu, talvi... :)

Muutenkin voisi olla haukempia kansia :-P

Perusteluja kehiin, miksi kannet eivät ole hauskoja jne.
Joka tapauksessa tervetuloa foorumille!
AKUANKKA12
Lainaus käyttäjältä: PullasorsaLainaus käyttäjältä: AKUANKKA12Voisi olla enemmän muita piirtäjiä kuin Barks ja Vicar ja vähän parempia tarinoita, esim aprillitarinoita, joulu, talvi... :)

Muutenkin voisi olla haukempia kansia :-P

Perusteluja kehiin, miksi kannet eivät ole hauskoja jne.
Joka tapauksessa tervetuloa foorumille!

Ai niin, unohdin totta tosiaan sanoa, että kansissa voisi olla jotain hauskaa vitsiä niin kuin ennen, eikä aina vain taiteellisia kansia. Kansien taso on laskenut niin paljon että.
Muutenkin, aprillipäivän lehdessä oli joku ikivanha tarina ja sitten Heluna. Pöh! Milloin viimeksi oli aprillitarioita??? >:(

Tattis, rekisteröin itseni juuri eilen!
Kreach
Lainaus käyttäjältä: AKUANKKA12Lainaus käyttäjältä: PullasorsaLainaus käyttäjältä: AKUANKKA12Voisi olla enemmän muita piirtäjiä kuin Barks ja Vicar ja vähän parempia tarinoita, esim aprillitarinoita, joulu, talvi... :)

Muutenkin voisi olla haukempia kansia :-P

Perusteluja kehiin, miksi kannet eivät ole hauskoja jne.
Joka tapauksessa tervetuloa foorumille!

Pöh! Milloin viimeksi oli aprillitarioita??? >:(

Tattis, rekisteröin itseni juuri eilen!

Tervetuloa vaan! Aprillisarja taisi viimeksi olla vuonna 2006, nimellä "Syö Silliä!"
Kansissa on mielestäni edelleenkin vitsejä ihan hyvin ja tarinoiden laatuun pitäisi mielestäni enemmän panostaa.
TKal
Minun mielestäni tuo AA-lehden tarinoiden taso on ihan hyvä, jos katsotaan aloitussarjoja, 10-sivuisia välisarjoja ja jatkosarjoja. Suurimpana ongelmana ovatkin sitten parin sivun mittaiset täytesarjat, jotka ovat laadultaan ihan hirveitä. Uusimmassa Akkarissa (16/09) oli kyllä ihan hyvä idea käyttää surkean täytesarjan tilalla vanhaa Gottfredsonin Mikki-sarjaa. Kovin laadukas sekään ei tosin ollut, mutta mukavaa vaihtelua tylsille, nykyaikaisille täytesarjoille!

Äskeisestä asiasta olen jauhanut tällä foorumilla jo kyllästymiseen asti, joten kommenotinpas hieman AKUANKKA12:n ilmoittamaa kansikuvaongelmaa - sellaista ei mielestäni nimittäin ole. Kannet ovat nykyisellään aivan yhtä laadukkaita kuin ennenkin.
Crosby
Ankasta on tullut hieman otettua etäisyyttä koko ajan lisää parin viime vuoden ajan. Aivan kovin innostus on mennyt siis ohi. Akkari, Roope-setä ja Ekstrakin on tulleet ja tulee kuitenkin edelleen, että luettua tulee säännöllisesti, mutta kovakantisten, taskarien, pokkarien ym. monentasoisten tusinaläpysköiden osto ja lukeminen ovat vähentyneet(kovakantiset/taskarit)/loppuneet(sekundatuotokset, sori vaan) selvästi. Samalla tässä on tullut hyvää perspektiiviä koko sarjakuvaan ylipäänsä, kun olen tutustunut muihin sarjiksiin jonkin verran, enimmäkseen eurooppalaiseen sarjakuvaan. Näistä parhaina olen kokenut Pikon & Fantasion albumipuolelta ja stripeistä on eniten miellyttänyt kotoinen Fingerpori. Joo, tässä tulee puhuttua paljon laajemmin kuin pelkästä ankasta, mutta liittyy kuitenkin akkariin, eikä tälle ''vuodatukselle'' mitään omaa otsikkoa viitsinyt tehdä.

Olen siis huomannut ja suorastaan herännyt siihen, että paljon on muutakin sarjakuvaa ja hyvää sellaista kuin ankka. Erästä kvaakkilaista lainaten, Aku Ankkaa ei enää edes mielletä sarjakuvaksi vaan se on jo ihan oma juttunsa suomalaisten keskuudessa. Tämähän on tietysti tavallaan hyvä asia niin ankalle kuin muullekin sarjakuvalle. Muihin pitäisi vaan muistaa tutustua myös, samalla ankkaankin suhtautuisi ehkä eri lailla ja lukukokemus voisi olla parempi, vähintäänkin realistisempi.

Samalla toki huomaa myös sen, että ankan taso on melko kirjava ja nykyään viikkolehdessä ja varsinkin ekstrassa keskinkertainen/huono riippuen kuinka kriittisesti tarkastelee. Tämä ei toki ole pelkästään nykytekijöiden huonoutta (osa sitäkin), vaan sitä että ankkaa (ja hiirtä) on tehty niin julmettomat määrät, että pakostikin, ellet ole todella kekseliäs tai lahjakas tyyppi uusia ideoita ja parempia piirroksia on vaikea tehdä. Päälle vielä se tosiasia, että aika kultaa muistot ja kustantamoiden tekijöiden kahlitseminen, niin ei ole helppoa. Mahdollista se kuitenkin on, Vainiomäki ja Mota saavat näistä uusista nimistä minulta rispektit ja kehut. Taskaripuolelta Casty. Enemmän vain kaivataan, sillä eihän ankka mitenkään laadukasta ole, joskaan ei täyttä sontaakaan, mutta paljon huonoakin mahtuu joukkoon. Nuo ylimääräiset julkaisut menevät jo sitten rahastuksen puolelle, kovakantisia lukuunottamatta. Mutta kun ne myyvät, niin totta kai niitä kansalle tarjotaan ja itsekin on niitä tullut ostettua, nyt kuitenkin vain omasta mielestä parhaat enää jäljellä.

Kehotan tässä kuitenkin tutustumaan muihinkin sarjiksiin kuin ankkaan, monia hyviä on olemassa ja samalla sitten huomaa mistä itse pitää eniten. Ei se ankka ykköspallilta ole minullakaan tippunut, mutta muitakin on löytynyt, kokonaisinnostuksen kuitenkin samalla vähentyessä. Tulihan tuossa ankan nykytasostakin turistua, että tämä viesti tänne kuuluu, vaikka muuallekin asiat vähän harhaili.
Donald-91
Mitäkö parannettavaa Aku Ankka -lehdessä? Ihan yksinkertaisesti sen tasoa pitäisi parantaa. Mutta se on hankalaa, kun Don Rosaltakaan ei tule enää jatkossa uusia tarinoita. Ikävä kyllä, kuten tiedätte. Hänhän on jo lopettanut niin mahtavan ja loistelijaan uransa. Mutta Aku Ankassa (lehdessä) voisi, tai suorastaan siis pitäisi alkaa sellainen kasvojen kohotus, että julkaistaisiin jokaisessa lehdessä korkeintaan yhden uuden tarinan kanssa loppulehti sitten vanhoja hyviä klassikoita. Näinhän on jo vähän alettu tekemäänkin Aku Ankassa, mutta vielä lisää kaivattaisiin näitä klassikoita joka lehteen. Jos tasoa ei nimittäin kyetä enää pitämään yllä uusilla tarinoilla, niin sitten vanhoilla klassikoilla. Sellaisilla, jotka ova -60-90 -luvuilta. Siinähän tulisi paljolti Rosaa ja Barksia, mutta suurtako väliä sillä. Pääasiahan on se, että luettavan lehden laatu säilyy parempana.

Jos vähän sivutaan tässä nyt aihetta, niin ajatellaan seuraavaa: Jos Don Rosan piirtämistaidot muutettaisiin jääkiekolisiin taitoihin, niin kuinkahan huikean, mahtavan, upean ja rahakkaan uran Rosa olisi luonut NHL:ssä, jos hän olisikin valinnut lajikseen jääkiekon ja ollut siinä yhtä taitava kun mitä hän oli piirtämisessä? :)
Mirkku
Ei minusta niinkään tarvitsisi Barksia ja Rosaa lisätä, mutta kylläkin muita sarjoja noilta luvuilta. Esimerkiksi 50-luvun sarjat voivat olla hyvinkin laadukkaita, myös 90-luvullakin sarjat olivat monin kerroin parempia kuin nykyään.
Aku Vankka
Kun vain noita vuosituhanteen vaihteessa julkaistuja (tai niiden tapaisia) tarinoita (n. 98-01) julkaistaisiin lisää.. silloin Akkarin taso oli todella korkealla.
Sivuja: 1 2 3 4