Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4
Kirjoittaja

Aihe: Aku Ankka -lehti - mitä parannettavaa?

(59 viestiä)
Peetukka
Lainaus käyttäjältä: Donald-91Jos Don Rosan piirtämistaidot muutettaisiin jääkiekolisiin taitoihin, niin kuinkahan huikean, mahtavan, upean ja rahakkaan uran Rosa olisi luonut NHL:ssä, jos hän olisikin valinnut lajikseen jääkiekon ja ollut siinä yhtä taitava kun mitä hän oli piirtämisessä? :)
Don Rosahan piirtää/piirsi todella hidasta tahtia, tuskin NHL:ssä pärjaisi hitaalla, mutta laadaukkaalla toiminalla. Barks oli molempia, erittäin taitava ja siltikin hän teki sarjoja rivakkaa tahtia. Kaiken lisäksi Rosa käyttää piirtäessään kaikenmoisia apuvälineitä, esimerkiksi hän piirtää ankkojen silmien pupillit puoliksi erilaisella ja puoliksi toisenlaisella apuvälineellä. (En muista sen nimeä, katsokaa Ankkalinna Paumaksesta 20). Menkääpä pelaamaan jääkiekkoa mailan kulman säätömekansimin avulla. ;)

Lainaus käyttäjältä: MirkkuEsimerkiksi 50-luvun sarjat voivat olla hyvinkin laadukkaita, myös 90-luvullakin sarjat olivat monin kerroin parempia kuin nykyään.
Samaa mieltä olen, todellakin, 50-luvullahan Barks teki parhaimmat sarjansa ja nekin julkaistiin juuri silloin täällä Suomessakin. Myös 90-luvulla, erityisesti sen alkupuolella, kun Rosa aloitteli uraansa sarjat olivat todella hyviä. Akkarin 40-vuotis juhlanumero on mahtava! William van Horninkin tarinatkin olivat silloin myös mukavia ja laadukkaita. Noita 90-luvun alun vuosikertoja olen ostellut divarista. Mutta näitä Barksin ja Rosan sarjoja tulle ihan sopiva määrä nykyäänkin, turha niitä on lisäämään.
1994 vuosikerta on yksi parhaimmista vuosikerroista 90-luvulla, Barksin sarjat ovat nannaa.

Vankan kanssa ollaan myös saamaa mieltä, erityisesti vuoden -98, -99 ja -01 vuosikerrat olivat erittäin laadukkaita. Mutta turha niitä on uudelleen vielä julkaista, samantapaisia tarinoita saisi tullakkin ja paljon.
Niketin
Joo, nykyajan tarinat on huonosti kirjoitettuja. Tarvitaan parempia käsikirjoittajia ja vanhoja tarinoitakin voisi julkaista enemmän. Onko muuten totta että Don Rosa ei enää tee tarinoita?
Peetukka
Lainaus käyttäjältä: NiketinOnko muuten totta että Don Rosa ei enää tee tarinoita?
On totta. Satunnaisia kuvituksia kuitenkin vääntää.
Hermanni313
Minun mielestäni Akkariin saisi tulla enemmän liitteitä, julisteita yms.

Mutta se voi olla hieman hankalaa, sillä aina tarvitaan joku piirtäjä, joka piirtäisi julisteita.

Viimeisestä julisteesta taitaaollakin jo aika kauan, olisiko viime talvena ilmestynyt edellinen?

Lainaus käyttäjältä: NiketinOnko muuten totta että Don Rosa ei enää tee tarinoita?
On totta, että Don Rosa ei enää enää tee sarjakuvia, sen hän kertoi viime vuonna suomessa olessaan tv-haastattelussa.
Tässä linkki:http://www.youtube.com/watch?v=9PV-uQqKZtw
Aku Vankka
Kommataanpas vielä tännekin kun tuli jotain jo sanottua Uusin AA -topikissa.

Temppeliherrojen kätketty kruunu kuulostaa jo loistavalta (vaikka olenkin sen jo lukenutkin) mutta että vielä Rosa & Barks -spesiaali! :-O Tuolta lehdeltä ei voi odottaa muuta kuin vuoden huippuluokan tasoa, jos tarinat on valittu hyvin, siinä on jo ennakkoon tiedossa vuoden paras lehti. Eikä siihenkään ole aikaa enää kuin reilu vuosi :D
Fauntleroy
Kukaan ei varmaan usko kun nyt sanon, mutta eilen meinasin laittaa tähän ketjuun spekulointeja vuoden aloittavasta Barksista. Omissa veikkauksissani tuo Kultaa ja kalavelkoja oli ensimmäisenä. Loistava uuden vuosikymmenen aloitus!

Muuten ensi vuodesta voisi sanoa, että liitteitä tuntuu olevan vuosi vuodelta enemmän. Gottfredsonin Mikki-jatkis ehdottomasti kesän kohokohta! Veikkauksia/arvauksia tarinasta?
souffleur m
Ihan mielenkiintoiselta vaikuttaa tuo tuleva vuosi, Barksin ja Rosan erikoisnumeron julkaisu olisi tosin ollut osuvampaa vasta vuonna 2011, kun uudet kympit tulee kummallekin (+ Akkarille) täyteen, mutta muuten sen suhteen ei ole mitään valittamista näin etukäteen. On myös hyvä, kun Rosan "jokavuotinen" pitkä sarja julkaistaan jatkiksena. Saa nähdä, mitä sitten muu tarjonta tulee olemaan...

Eikö ensi vuonna muuten järjestetä kansiäänestystä? :( Vaikuttaisi nimittäin epätodennäköiseltä, jos numerossa 8 tulisi tuo Kalevala-juliste ja sitten heti kahden numeron kuluttua tämän vuoden paras kansi. Sääli, jos ei järjestetä, sillä olisin todella halunnut Kulmikkaat munat seinälleni! ;D
Anaconda
Jos saisin päättää niin kaikki uusintajulkaisut jäisivät pois. Todella hienoa kun sama tarina on ollut lehdessä vain reilut 10 vuotta sitten. Eli ei tarinoita jotka on jo joskus suomeksi julkaistu. Ainoa hyvä puoli uusinnoissa on se, että lehdet säilyvät parempikuntoisina kun ei tarvitse kokonaan lukea...

Lisäksi jättäisin myös jatkosarjat pois, paitsi jos tarina on niin pitkä ettei esim. 68 sivuakaan riitä sille. Mieluummin siis lisää paksuutta, jotta tarina mahtuu kokonaisuudessaan lehteen.
Alexteri
Lainaus käyttäjältä: TKalMielestäni Aku Ankka-lehti voisi palata vanhaan hyvään malliin, jossa lehti on muotoa johtosarja-kakkossarja-jatkosarja. Eli lehdestä lähtisivät pois laaduttomat täytesarjat, joita siinä on nykyisin ihan liikaa. Jos lehti tarvitsee täytettä, niin käytetään vaikkapa vanhoja sanomalehtisarjoja. Jatkosarjana saisi olla mahdollisimman usein Gottfredsonin tai Murryn Mikkiä.

Rosaa tai Barksia en lehdestä poistaisi, mutta en kyllä lisäisikään kyseisten tekijöiden sarjojen määrää.

Samaa mieltä ehdottomasti, niitä on niitä ihmeen pikkulehtisiä sun muita turhuuksia sinne ikävä kyllä ilmestynyt :<
The Aku Man
Lainaus käyttäjältä: The Aku ManNykyään kun kaikki Aku Ankka lehdet ovat täynnä laaduttomia karhukopla tarinoita, jotka ovat ärsyttävän ennalta arvattavia. Minun mielestä saisi kokeilla myös Mikkiä rohkeasti enemmän, vaikka se voisi ollakin virhelyönti, kun kaikki vihaavat Mikkiä, ainakin Suomessa.
Juuri tuo johtosarja- kakkossarja - jatkosarja toimisi hyvin, niinkuin vanhoina hyvinä aikoina.

Tällöin selitin kankealla suomenkielellä johtosarja- kakkosarja - jatkosarja, tai no en selittänyt, mutta mainitsin lauseen pituisella virkkeellä.
Noh, kysyn itseltäni ja teiltä rakkaat ystäväiset onko Aku Ankan taso enää kelpuutettava. Mm. minun luokkalaiset ovat lopettaneet Ankan tilaamisen sen takia, että se toistaa liikaa itseään... Selvä jotkut tarinat tosiaan ovat samantapaisia, mutta miten parantaa? Itse en pahemmiten välitä 4-8 sivuisista tarinoista, joiden juoni on suoraan kuin nyky kauhuelokuvista ( Huonoa siis...) Saako "tunnelmaa" viriteltyä mitenkään neljän sivun tarinassa, ehkä vanhoissa taskareissa "laatu" piili pitkissä tarinoissa? Tosin on laimeita pitkiä tarinoita... Aku Ankkka lehdessä on n30 sivua joten siihen on vaikea 100-sivuista tarinaa änkeä.
Mutta jotain olisi tehtävä, se ei vain yksinkertaisesti toimi - ykkössarja- täytesarja- täytesarja- täytesarja- täytesarja menetelmä.
Itse tilaan Aku Ankkaa, koska minusta se on vielä luettavalla tasolla, ja tulen varmaa jatkossa tilaamaan... Noh, oli laimee viesti myönnän...
Noh, hyvää joulua ja onnellista uuttavuotta, älkää riehuko niiden rakettien kanssa!
Niketin
Akkari tarvisi vähän erilaisia tarinoita. Toivoisin, että mukaan otettaisiin uusilta kirjoittajilta ja vähän pidempiä sarjoja. Esim. Akustuksen aarteesta pidin kovasti. Se toi mukavaa vaihtelua akkarin keskitasoiseen täytesarjatouhuun.

Ite en kannata sitä, että joka toisessa numerossa alkaa jatkosarja ja joka toisessa päättyy, niin kuin ennen. Mielummin jatkiksia vähän harvemmin. Kolme tarinaa olisi kuitenkin aika hyvä määrä, sillä niistä tulisi silloin pitkiä. Tietenkin joku yksisivuinen saisi/olisi kiva olla, muttei kuitenkaan samanlaisia sekundasarjoja, niin kuin nykyään.

Karhukoplatarinoita on myös ihan liikaa. Juonet ovat liian ennalta-arvattavissa ja idea typerä.
Aikapommi
Oikeastaan viime aikoina parantunut hieman, ne yhdensivun tarinat plussaa! En kyllä varma ole onko ne niinkään lisääntynyt, mutta ainakin takana on se 3-5 ruudun tarina.

Jatkosarjoja en kannata, koska itte ainakin unohdan jo puolet mitä viimeksi on tapahtunut.

Vaihtelevampia tarinoita kyllä kaivattaisiin, ja erityisesti vanhoja (viime vuosituhannelta) olevia saa olla paljon. Nyt kun on kansioista lukenut -95 vuoden lehtiä, niin kyllä eron huomaa. Ennen oli parempia ;)

Ja tietysti pituutta voisi olla enemmän.
souffleur m
Minunkin mielestäni taso on ollut viime aikoina hieman paranemaan päin. Selvästikin kolmen tarinan numeroita on alkanut tulla taas enemmän ja myös lyhyet vitsisarjat ovat alkaneet yleistyä. Erityisesti pidän noista Taliaferron stripeistä lehden lopussa, mutta toki välillä voitaisiin julkaista myös esimerkiksi hollantilaisia strippejä, vaikkeivat ne kovin hyviä aina olekaan. Silti niitäkin olisi ihan mukava nähdä toisinaan, kun Roope-setäkin on nyt vaihtanut italialaisiin. Tämä siis ihan vinkkinä.

Ja mitä jatkosarjoihin tulee, itsekin haluaisin nähdä niitä enemmän. En nyt välttämättä ihan joka numerossa, mutta useammin kuitenkin. Toki olisi vielä mukavampaa, jos joskus ihan kokonainenkin numero pyhitettäisiin yhdelle pitkälle tarinalle. Hetken aikaa näyttikin siltä, että kyseinen systeemi olisi ollut yleistymässä pari vuotta sitten, (numerot 43 ja 51B/2007, sekä 27/2008) mutta viime aikoina samanlaisia lehtiä ei juuri ole näkynyt...
souffleur m
Vaikka edellisessä viestissäni kehuinkin tason parantuneen viime vuodesta ja vaikka tosiaan olen edelleen samaa mieltä, tunnen silti olevani yhä enemmän ja enemmän kyllästynyt nykyiseen Akkariin. Erityisesti nykytarinat tympivät. Sinänsä ne ovat melko hyvin tehtyjä, mutta tuntuu, että yhä useampaa tekijää vaivaa joko tahaton, tai tahallinen mielikuvituksen puute.

Esimerkiksi numeron 31/2010 Taksi vie, taksi tuo on periaatteessa ihan sujuva ja onnistunut tarina ilman mitään sen suurempia epäkohtia, mutta silti juoni etenee pitkälti sen tutun kaavan mukaan, eikä tarjoa juuri mitään uutta. Tarinan huippukohtakin on pelkkä taksin ajaminen vuoristorataan, jota seuraa kliseisen onnellinen loppu. Puuduttavaa lukea tällaisia tarinoita melkein viikosta toiseen, toivoisin enemmän mielikuvitusta ja tarunhohtoisempia seikkailuja. Hyvinkin simppelit tarinat voivat olla hyviä, jos juoni vain tarjoaa jotain arkipäivän sattumuksista poikkeavaa. Esimerkiksi numeron 6/2000 Eläinten vallankumous -tarinassa eläimistä tulee ihmisen kaltaisia, mutta niinkin yksinkertaisen ja vähän lapsellisenkin tarinan ympärille on luotu kaikin puolin mukava tarina. Ei kaiken aina tarvitse olla niin realistista.

Kun tällä viikolla valittavana oli joko uusin Akkari, tai mummolasta lainaamani vanha kansio, kansio vei voiton.

Pahoittelen tuplapostausta.
Sivuja: 1 2 3 4