Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2
Kirjoittaja

Aihe: VS-sarjatopic

(26 viestiä)
akkari69
Eli siis tämä topic on tuttu ainakin akuankka.fi:n puolella. Ideana on siis laittaa kaksi eri sarjaa vs-taisteluun, esimerkki:

Lainaus:Käyttäjä 1: White Anogy Creekin vanki vs. Rahavirta?
Lainaus:Käyttäjä 2: (Ensin perusteluita) White Anogy Creekin vanki! Seuraava vs. taistelu: Parsakaalibisneksiä vs. Takaisin Klondykeen?
Ymmärsittekö idean? Kannattaa laittaa tunnetuiden piirtäjien sarjoja, että kaikki käyttäjät tuntevat ne hyvin ja voivat perustella ne. Kannattaa laittaa tarinan perään aina tarinan tekijän nimi.

Ensimmäinen vs-taistelu:

Paino-ongelmia vs. Unelmoiden läpi elämän? (Molemmat Rosan tekemiä)

- Ei laiteta vs-taisteluun sarjoja, jotka ovat jo olleet vs-taistelussa. Eli siis samaa vs-taisteluparia ei saisi olla.
-Sääntömuutokseen kuuluu, että saa myös antaa numeron paremmalle tarinalle. 10 on paras, 1 huonoin. Jaa saa antaa myös esim. 7-, 8½ tai 9+.
-Kun laittaa sarjat vastakkain, pitää laittaa aina akkarin/taskarin/muun julkaisun nimi perään


//July lisäsi sääntömuutokset 1. viestiin.
ankkaetsivä
Kunhan ei menisi spämmiksi. Tällaiset topat kun tahtovat aina menevän spämmiksi. Mutta vastataan nyt.

Don Rosan tarinoita on melko hankal vertailla, sillä piirrosjälki ja käsikirjoitus on kaikissa kuitenkin erinomainen. Sivumäärät noissa ovat aika samanlaiset. Lyhyen harkinnan jälkeen vastaan Paino-ongelmia. Ensinnäkin, se oli mielestäni hieman hauskempi, kun taas tuo Unelmoiden läpi elämän taas on vähän tunteellinen sarja. Paino-ongelmia-tarinan olen lukenut vain kerran tai pari, en muista missä, kun taas tuota Unelmoiden läpi elämän-tarinaa on tullut luettua niin useasti että siitä on mennyt maku. Paino-ongelmia-tarinassa esiintyy lisäksi hauskuus hauskalla tavalla, jos näin voi sanoa. Eli lopullinen vastaukseni onkin siis Paino-ongelmia.

Toinen vs.-taistelu:

Vahva-Jussi vs. Vahva-Jussin paluu (Ensin mainittu oli Carl Barksin tekemä, jälkimmäinen taas Don Rosan jatko-osa. Molemmat ilmestyivät vastikään akkarissa ja peräti samassa lehdessä)
akkari69
(Samaa minäkin toivon, ettei menisi spämmin puolelle)

Vahva-Jussi ja Vahva-Jussin paluu ovat hyvin samankaltaisia tarinoita, ja jopa samassa lehdessä. Ja kun tekijät ovat Barks ja Rosa, paremman tarinan valitseminen on hyvin hankalaa. Vahva-Jussi on hyvä tarina, mutta Vahva-Jussin paluu ikään kuin täydentää samaa tarinaa. Olen enemmän Vahva-Jussin paluun kannalla, vaikka Vahva-Jussikin on hyvä tarina. Pidän enemmän Don Rosan piirroksista ja käsikirjoituksesta, joten on selvää, että valitsen Vahva-Jussin paluun.

Uusi vs-taistelu:

Epäilys (Korhonen) vs. Kymmenen avataran aarre? (Rosan)
ankkaetsivä
Hmm... En ole tuota ensinmainittua (Korhosen "Epäilystä") lukenut, mutta koska kyseessä on Korhonen, uskoisin että kyseessä on myös kova vastus tuolle toiselle sarjalle. Tuon toisen tarinan olen lukenut, ja se oli kyllä mukavaa luettavaa, mutta koska tuota toista sarjaa en ole lukenut, on todella vaikeaa päättää kumpi. Mutta koska Kymmenen avataran aarre on todellinen klassikko, ja vieläpä Don Rosan piirtämän, vastaan, että Kymmenen avatarna aarre voittaa.

Jälleen uusi:

Kulmikkaat munat (Carl Barksin tarina) vs. Andien kutsu (Don Rosan jatko-osa)
akkari69
Nyt tuli paha. Olen lukenut Andien kutsun vain kerran, sillä en omista numeroa, jossa tarina on julkaistu. Kulmikkaat munat on todella mainio tarina, jonka olen lukenut tuhansia kertoja. En voi arvostella Andien kutsua kovin hyvin, mutta jos tarinan on tehnyt Rosa, se tarkoittaa sitä, että taina voi olla todella hyvä. Vastaan kumminkin, että voittaja on Barksin Kulmikkaat munat.

Seuraava vs-taistelu:

Kadonneen kirjaston vartijat (Rosa) vs. Se pahaiten nauraa... (Hannun ensiesiintyminen, Barks)
ankkaetsivä
Nyt tuli toodella paha. Molemmat ovat mainioita sarjoja, ja kummankin olen lukenut (Toinen oli kirjastosta lainaamassani kirjassa ja toinen eräässä Akkarissa joka on minulla itselläni) mutta täytyy sanoa, että ensinnäkin Don Rosan tarinassa oli enemmän vitsejä kuin tuossa toisessa tarinassa, mutta toisaalt tuo Carl Barksin sarja on Hannun ensiesiintyminen. Tää on nyt niin vaikeaa että pitää jo ruveta vertaamaan piirrosjälkeä, joskaan siitä ei ole mitään hyötyä, sillä molemmat piirtäjät piirtävät hyvää jälkeä. Mutta omasta mielestäni nyt pitkien pohdintojen jälkeen Don Rosan sarja "Kadonneen kirjaston vartijat" voittaa, sillä se on pitkä seikkailusarja, ja sen tyyppisistä sarjoista minä pidän.

Seuraava:

Kultaa ja kalavelkoja (Carl Barksin) vs. Hämäyksen hurrikaani (Don Rosan)
akkari69
Tällä kertaa voittajan valinta on helpompaa. Tällä kertaa Rosa jää kakkoseksi. On Hämäyksen hurrikaanikin hyvä sarja, mutta Barksin Kultaa ja kalavelkoja vie voiton. Molemmissa mainio juoni, mutta kuten on jo sanottu, Kultaa ja kalavelkoja vie voiton. Kun ensimmäistä kertaa näin tämän Barksin tarinan luin sen heti uudelleen. Eli siis Kultaa ja kalavelkoja voittaa.

Seuraava vs-taistelu

Nummisuutarin Aku (Korhonen) vs. Temppelinherrojen kätketty kruunu? (Rosa)
ankkaetsivä
Tiukan kaksintaistelun voittaa Don Rosan klassikko Temppeliherrojen kätketty kruunu. Ensinnäkin siinä on parempi piirrosjälki (Myös haastajatarinassa on ihan hyvä piirrosjälki) ja toisekseen siitä on tullut jo klassikko. Lisäksi hyvä käsikirjoitus ja monta hauskaa vitsiä tarinassa takaavat sen ykkössijan. Myös Kari Korhosen Nummisuutarin Aku on erinomainen sarja, mutta koska haastajana oli Temppeliherrojen kätketty kruunu, niin ehdottomasti Don Rosan Temppeliherrojen kätketty kruunu vie voiton.

Seuraava:

Menetetyn muistin tapaus (Gavazzano) vs. Parhaat naapurit (Barks)
akkari69
Valinta on tällä kertaa helppo. Vaikka Barks on piirtäjät Top 3 listalla toisena, se ei tarkoita sitä, että kaikki Barksin tarinat olisivat hyviä. Tällä kertaa Gavazzano voittaa vedon. Menetetyn muistin tapaus on selvempi ja siinä on parempi juoni. Myös Barksin tarina on hyvä, mutta siitä puuttuu jotain. Menetetyn muistin tapaus on myös jotenkuten hassu tarina, sillä kaikki selviää lopulta hyvin. Eli siis sanon, että Menetetyn muistin tapaus voittaa.

Seuraava vs-taistelu:

Olla kun ei olisikaan (Rosa) vs. Raha-allergia ? (Barks)
ankkaetsivä
Kyllä Raha-allergia vie voiton. En ole tuota Rosan tarinaa lukenut, mutta tuo raha-allergia on niin upea käsikirjoitukseltaan, että se voittaa jo melko monen tarinan. Lisäksi se on melko vanha, eikä siinä toisteta samaa juonta kuin tarinasta toiseen. Nykyaikanahan suurin osa Roope-tarinoista on sellaisia että Karhukopla/muu uhka yrittää viedä Roopen rahat, eikä ikinä onnistu siinä. Vain murto-osa kertoo jostain muusta. Tuo raha-allergia on aivan omanlaatuisensa tarina, enkä ole toista sen tyylistä nähnyt. Eli kyllä se vie voiton tällä kertaa.

Seuraava:

Sammon salaisuus (Don Rosa) vs. Rahavirta (Don Rosa)
SuperÄijä
Tässä topicissa viihtyvät näemmä lähinnä akkari69 ja Ankkaetsivä. ;D
Lainaus:Sammon salaisuus (Don Rosa) vs. Rahavirta (Don Rosa)
No, Sammon salaisuus vie voiton, onhan se suomalaisaiheinen tarina, ja piirroksetkin ovat oikeastaan parempia kuin Rahavirrassa. Mutta ei Rahavirtakaan huono ole, se Barksin hullu proffa on huippu tyyppi! Ja ne pistoolit tuovat mukavaa vaihtelua, vastaavaa kun ei kovin monessa sarjassa näe.

Seuraavat: Mikki Hiiri ja seitsemän kummitusta vs. Mikin oma sanomalehti. Kummatkin ovat Bill Walshin käsikirjoittamia ja Floyd Gottfredsonin piirtämiä.
ankkaetsivä
Kumpaakaan en ole lukenut kokonaan, luulisin, mutta molemmista olen nähnyt sen verran, että tiedän suurin piirtein mitä niissä tapahtuu. Luulisin, että Mikin oma sanomalehti vie voiton, sillä siitä on tunnettu kohtaus, jossa Aku on kadulla lehtimyyjänä, ja onpahan tuosta tehty toinenkin sarjakuva, jonka aiheena on ollut että tuosta tarinasta tehdään elokuva. Harva sarjakuvatarina saa noin suuren maineen. Eli Mikin oma sanomalehti vie voiton.

Seuraava:

Kaksinkertaiset ikkunat (Vicar/Charlie Martin) vs. Hikanparannus (Vicar/Pat McGreal) Molemmat ovat "Näin naapurissa"-kirjassa.
akkari69
Valitettavasti en omista kyseistä julkaisua. Sen johdosta en ole myöskän lukenut kyseisiä tarinoita, joten en kirjoita perusteluita. Veikkaan, että Kaksinkertaiset ikkunat vievät voiton.

Seuraava vs-taistelu:

Kultaa ja kalavelkoja vs. Menetetyn muistin tapaus?
ankkaetsivä
Molemmat ovat tässä topicissa jo olleet, joten mitäpä jos otettaisiin käytäntö, että samoja tarinoita ei saa laittaa montaa kertaa. Näin säästymme samanlaisilta viesteiltä ;)

Mutta tosiaan, kyllä Kultaa ja kalavelkoja vie voiton. Siinä on parempi käsikirjoitus (Vaikka ei menetetyn muistin tapauksessakaan ole mitään vikaa) ja jotenkin rennompi piirrosjälki. Kultaa ja kalavelkoja perustuu Roopen nuoruudentarinoihin, kun taas menetetyn muistin tapaus on enemmänkin uusi tapahtuma. Kultaa ja kalavelkoja-tarinassa esiintyy lisäksi P.J.Petkunterä, kiero lainatoimiston omistaja joka on ollut suuressa roolissa Roopen nuoruudessa. Vastaan siis, että"Kultaa ja kalavelkoja" voittaa.

Seuraava:

Kolmen Caballeron paluu (Don Rosa) vs. Seitsemän (miinus neljä) rohkeaa Caballeroa (Don Rosa)
akkari69
Sääntömuutos on hyväksytty. Ankkaetsivän kirjoittelun ohdosta otamme käyttöön tämän käytännön, että ei laiteta vs taisteluun sarjoja, jotka ovat jo olleet vs taistelussa. Eli siis samaa vs taisteluparia ei saisi olla. Toivottavasti muistatte tämän.

Mutta takaisin aiheeseen. Molemmat Rosan tarinat ovat äärimmäisen hyviä. Molemmissa todella hyvä uoni. Pidän ehkä enemmän Kolmen Caballeron paluusta, sillä se on jotenkin vitsikäs ja hauska. Tämän tarinan juoni on loistava, mutta jollain tavalla myös tylsä. Mutta Seitsemän (miinus neljä) rohkeaa Caballeroa on jotenkin suppea, outo ja tylsistyttävä. Tämä on luultavsti ainuita Rosan sarjoja, jota inhoan. Eli siis vs-taistelun voittaja on Kolmen Caballeron paluu.

Seuraava:

Takaisin Klondykeen (Barks) vs. Kirje kotoa? (Rosa)
Sivuja: 1 2