Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2
Kirjoittaja

Aihe: VS-sarjatopic

(26 viestiä)
ankkaetsivä
Kirja kotoa-tarinaa en ole varsinaisesti lukenut mutta kaupassa olen hieman katsellut sitä. Takaisin klondikeen-tarinan olen lukenut, ja se on klassikko. Siinä on hyvä käsikirjoitus ja hyvä piirrosjälki. Nyt on todella vaikea valinta. Kirje kotoa-sarjassa nähdään pitkästä aikaa Matilda McAnkka, joten se on luultavasti todella herkkä ja hyvä tarina, koska piirtäjänä on vieläpä itse Don Rosa. Luulen kuitenkin, että vastaan "Takaisin Klondikeen", sillä tuon suomennoksen eteen on nähnyt akkarin entinen päätoimittaja oikeasti nähnyt vaivaa. Myös Don Rosa on nähnyt oikeasti vaivaa piirtäessään ja käsikirjoittaessaan "Kirje kotoa"-sarjaa, mutta "Takaisin Klondikeen" tuntuu jostain syystä paremmalta.

Seuraava:

Aku Ankka ja zombi vs. Aku Ankka tiikerinsyöttinä. Molemmat ovat Carl Barksin piirtämiä ja molemmat ovat jättikirjassa "Minä, Aku Ankka".
akkari69
Tällä kertaa valinta on helppo, vaikka Barks onkin molemmat tehnyt. Aku Ankka tiikerinsyöttinä, ehdottomasti. Vaikka tarinat eivät ole mitenkään tosi hyviä, tämä valitsemani tarina on paljon parempi. Tarinan juoni selvempi, ei niin sekava, kun toisessa tarinassa. Carl Barks on piirtänyt tämän tarinankin jotenkin "huolellisemmin" kun tämän toisen. Käsikirjoitus on todella hyvä, tarinan kulku on juuri sellainen, mikä sen pitäisi olla.

Ja sääntömuutokseen kuuluu, että saa myös antaa numeron paremmalle tarinalle. 10 on paras, 1 huonoin. Jaa saa antaa myös esim. 7-, 8½ tai 9+.
Arvosana: 9-

Seuraava vs-taistelu:

White Anogy Creekin vanki (Rosa) vs. Musta Ritari slurppaa jälleen? (Rosa)
ankkaetsivä
Tää on helppo. Tietysti White Agony (Oliko se muuten Agony vai Anogy?) Greekin vanki voittaa. Tarina kertoo Roope Ankan nuoruudesta, ja samantyylisistä tarinoista pidän. Vaikka Musta Ritari slurppaa jälleen on myös ihan erinomainen sarja, kaikki Roope Ankan nuoruudesta kertovat tarinat voittavat minkä tahansa muun sarjan. Molemmat siis ovat Don Rosan, ja yleensähän Don Rosan tarinat ovat aika lailla yhtä hyviä. Tällä kertaa valinta oli kuitenkin helppo.

Arvosana voittajatarinalle: 10-, sillä mikään tarina ei voi olla aivan täydellinen ;)

Seuraava:

Klaaninsa viimeinen (Don Rosa) vs. Hiuskarvan varassa (Giorgio Cavazzano)
akkari69
Vai että tällanen vs-taistelu. Pidän aina Don Rosan tarinoista, mutta tällä kertaa asia voi olla (ehkä) toisin. Rosan Klaaninsa viimeninen on mielestäni yksi parhaista ankkatarinoista, mutta pidän myös erittäin paljon tästä Gavazzanon sarjasta. Hiuskarvan varassa on mainio tarina, varsinkin kun kyseessä on yksi lempipiirtäjistäni, Giorgio Cavazzano. Mutta tietenkin arvostan/pidän myös Don Rosan tarinoista. Klaaninsa viimeisen juoni on paljon parempi kun Hiuskarvan varassa, mutta pidän enemmän Gavazzanon tarinan ulkoasusta. Mutta, koska vs-taistelu on Rosa vs. Gavazzano, Rosa vie silti voiton. Eli siis Klaaninsa viimeinen voittaa tämän erän.

Arvostelu numerona: 9+

Seuraava vs-taistelu:

Ankkapalatsin erakko (Rosa) vs. Joulu Karhuvuorella? (Barks)
ankkaetsivä
Kyllä luulen että Ankkapalatsin erakko voittaa. Ensinnäkin, siinä on parempi piirrosjälki ja toisekseen siinä on sopivasti tunteellisuutta. Roope Ankan sukulaiset näkevät pitkästä aikaa setänsä/sukulaisensa Roope Ankan, ja vaikka Joulu Karhuvuorella on kai myös todella erinomainen sarja, niin olen silti sitä mieltä, että Ankkapalatsin erakko vie voiton. Molemmat ovat aika omanlaisiaan, eikä niiden tyylisiä tarinoita juurikaan ole useampia. Mutta vastaan kuitenkin, että Ankkapalatsin erakko vie voiton.

Arvosana: 9+

Mitäpä jos tekisimme palveluksen seuraaville vastaajille, ja aina jokaisen VS-taistelun perään laitettaisiin jokin julkaisu josta tuo tarina löytyy? Näin kaikki löytävät tarinan, ja voivat myös hieman vertailla näitä tarinoita keskenään.

Seuraava VS-taistelu...

Oma koti kullan kallis - vai onko? (Les Lilley/Vicar) vs. Sankarin perintö (Andreas Phil/Smet)

Oma koti kullan kallis - vai onko-tarina löytyy akkarista 43/2010, Sankarin perintö taskarista 308.
SuperÄijä
Lainaus:Mitäpä jos tekisimme palveluksen seuraaville vastaajille, ja aina jokaisen VS-taistelun perään laitettaisiin jokin julkaisu josta tuo tarina löytyy? Näin kaikki löytävät tarinan, ja voivat myös hieman vertailla näitä tarinoita keskenään.
Ei siitä ainakaan mitään haittaa olisi, joten minun mielestäni se voidaan aivan hyvin ottaa käyttöön.
Lainaus:Oma koti kullan kallis - vai onko? (Les Lilley/Vicar) vs. Sankarin perintö (Andreas Phil/Smet)
'Oma koti kullan kallis -vain onko?' voittaa, sillä se on piirretty paremmin, ja siinä on parempi juoni. Sinänsä ihme, Les Lilley ei tietääkseni ole saanut aikaan juuri mitään hyviä tarinoita.

Seuraavat: Kirje kotoa (Don Rosa, mm. Pako kielletystä laaksosta) vs. Musta ritari slurppaa jälleen! (Don Rosa, mm. Pako kielletystä laaksosta)
ankkaetsivä
SuperÄijä, huomaa että "Musta Ritari slurppaa jälleen" on jo olluyt VS-taistelussa ;) .

Mutta sanoisin, että Musta Ritari slurppaa jälleen, voittaa. Syy siihen on se, että siinä on yksinkertaisesti niin paljon vitsejä- Muutenkin tuo Musta Ritari on ainutlaatuinen ja harvinainen hahmo, joten vastaan että "Musta Ritari slurppaa jälleen" voittaa.

Arvosanaksi annan sille 10-

Seuraava...

Uima-allas (mm. Kui, sanos Aku, Turun murteella painettu kirja)(Carl Barks) vs. Aku Ankka joulupukkina (mm. Minä, Aku Ankka-jättikirja)(Carl Barks)
akkari69
Ankkaetsivän sääntöehdotuksen myötä otamme sen voimaan. Eli siis kun laittaa sarjat vastakkain, pitää laittaa aina akkarin/taskarin/muun julkaisun nimi perään

Viestini häipyi kolme kertaa pois, joten tällä kertaa pienemmät perustelut: Sanarin perintö on tylsyyden huippu, joten siis Vicarin Oma koti kullan kallis - vai onko? voittaa toisen sarjan. Ensinnäkin pidän enemmän akkarin piirtäjistä, kun taskaripiirtäjistä. Sankarin perinnön juoni ja piirrosjälki on aivan surkeita. Eli siis Oma koti kullan kallis - vai onko? voittaa 10-0 äänin.

Arvo"sana": 8½

Seuraava vs-taistelu:

Tuplanolla ja syvyyden saalistajat (kaikki neljä osaa) (Taskarit 365-368) vs. Aku Ankka, Tuplanolla (kaikki neljä osaa) (Taskarit 348-351)

//Päällekkäin meni, joten siis seuraava vastaa tuohon minun vs-taisteluun.
SuperÄijä
Lainaus:SuperÄijä, huomaa että "Musta Ritari slurppaa jälleen" on jo olluyt VS-taistelussa :) .
No voin vaikka huomatakkin, muttei minulla ole siihen mitään intressejä. Säännöissä ei mainita mitään siitä, että pitäisi olla joku sarja, mitä aijjemmin ei ole ollut. Joten huomautuksesi oli siis aivan turha.

Tuplanolla ja syvyyden saalistajat -sarja oli parempi, sillä siinäm oli jo paljon parempi juoni, kuin siinä ensimmäisessä Tuplanollassa. Mutta silti, Tuplanollat ovat huonoja. >:(

Maassa maan tavalla vs. Roope-sedän kolossi (kumpikin ovat Scarpan käsialaa, ja löytyvät Teemataskari ykkösestä)
akkari69
Lainaus:No voin vaikka huomatakkin, muttei minulla ole siihen mitään intressejä. Säännöissä ei mainita mitään siitä, että pitäisi olla joku sarja, mitä aijjemmin ei ole ollut. Joten huomautuksesi oli siis aivan turha.
SuperÄijä, lueppas säännöt kunnolta, sääntömuutos näkyy sivulla 1. Sinun kannattaisi laittaa myös enemmän perusteluita.

En omista teemataskari 1:kköstä, joten en valitettvasti voi perustella.

Koska en pystynyt perustella, seuraava vastaa SuperÄijän kysymykseen (eli tähän, johon en itse voinut vastata)
ankkaetsivä
Valitettavasti minulla ei ole Teemataskaria nro. 1, mutta "Maassa maan tavalla" kuullostaa kovin tutulta :-/ . Lienenkö sitten lukenut sen jossain muualla, aivan varma en ole siitä, olenko sitä lukenut. Kuitenkin, koska molemmat ovat Scarpan käsialaa, näiden kahden tarinan vertailu tuntuu mahdottomalta; Luultavasti molemmat ovat täysin yhtä hyviä toistensa kanssa. Mutta koska en ole kumpaakaan täydellä varmuudella lukenut, pitänee turvautua aina niin vaikeaan päättelyyn tarinasta. Ensin minun pitää mielessäni miettiä mitä tarinat voisivat sisältää ja sen jälkeen vertailla mielikuviani niistä. "Maassa maan tavalla"-nimestä tulee välittömästi mieleeni matkailu, matkailijat ja hotelli. "Roope-sedän kolossi" voisi sisältää siltoja, ison rakennuksen, hienoja maisemia ja Roope Ankan viekkauden. Nyt pitää sitten vielä miettiä, kumpi näyttää mielessäni paremmalta. Mielestäni "Roope-sedän kolossi" kuullostaa mielenkiintoisemmalta ja luultavasti juonesta löytyy jotain mitä toisista tarinoista ei löydy. Vastaukseni siis on, että "Roope-sedän kolossi" voittaa.

Arvosanaksi sille näin päättelyn perusteella 8+.

Seuraava:

Ensimmäinen keksintö (Don Rosa) vs. Ankkalinnasta Lillehammeriin (Don Rosa). Molemmat löytyvät "Kolmen Caballeron paluu ja muita Don Rosan parhaita"-kovakantisista kirjoista.
Sivuja: 1 2