Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2
Kirjoittaja

Aihe: Paras Aku- lehti kautta historian!?

(16 viestiä)
scrooge_idol
Otsikko kertoo kaiken :) (toivottavasti ko. topickia ei ole jo ollut ennen, en ainakaan löytänyt.)

Itselläni on jäänyt mieleen lehti no. 28 vuodelta 1997, jossa juhlistettiin Roopen (ensimmäistä!) 50 vuotta Ankkalinnassa (myös mielestäni yksi Rosan erikoisimmista tarinoista), sekä no. 2 vuodelta -98, missä oli sekä Barksin että Rosan pitkät Hannu- tarinat (Kilpapurjehdus etelämerelle ja Kolmoistikliaisen merkki. En möisi näitä lehtiä pois IKINÄ!
Anaconda
Maitomies AA n:ro 49/1991. Tämä numero tuli ensimmäisenä mieleen kun aloin pohtimaan vastausta tähän threadiin.
juketsu
AA N:o 43/1994 :)
Hupu
Lainaus:Itselläni on jäänyt mieleen lehti no. 28 vuodelta 1997, jossa juhlistettiin Roopen (ensimmäistä!) 50 vuotta Ankkalinnassa
Olen samaa mieltä kanssasi. Lehden ensimmäinen tarina Kaikkaein mieluisin lahja on parhaita Aku Ankka tarinoita joita olen lukenut.

Toinen mieleenpainuva numero on nro:19 vuodelta 2006. Numerossa on Carl Barksin tarina Maailman rikkain mies (Toivesarja AA 44 1971) ja White Agony Creekin vangin toinen osa.
samppali
Onhan näitä. Tuo 28/1997 on kyllä hyvä, mutta myös viimeaikoina on tullut hyviä. Itse pidin näistä ankoista, jotka tulivat vastikään. Niissä oli Noel van Hornin jonkinlainen jäätikköseikkailu. Etenkin se lehti, jossa ensimmäinen osa ilmestyi, oli hyvä. Jotenkin erottui ne tarinat massasta. Sanokoon muut mitä sanoo! :- D
TKal
Tämä on aika hankala kysymys... Mikä olisi se numero jonka ottaisin mukaan autiolle saarelle?

Yksi parhaista on numero 26/01. Lehti alkaa Jukka Tilsan onnittelusarjalla Aku Ankka- lehdelle. Sen jälkeen tulee Don Rosan sarja "Talon kokoinen vastustaja". Kyseinen sarja on mielestäni yksi parhaista Donin ankkasarjoista. Lehden päättää jatkosarja "Sammon salaisuus", joka ilahduttaa jo Suomeen liittyvän aiheensa vuoksi.
akuankka1313
Olikos se joku vuoden 98-vuoden lehti. Sen johtosarja TASOSY oli hyvä, ja myös viimeinen tarina, jossa oli hyvää jännitystä.
TKal
Tarkoitatko numeroa 4/01?
Nigoz
Ehkäpä numero 24 vuodelta 2005. Hyviä tarinoita pullollaan.
Bomber
Don Rosan loistavaakin loistavampi lehti on vuoden 2002 viikon 11 lehti
Karhula
Anteeksi, että vastasin näin vanhaan aiheeseen. :-[
Mielestäni se on tämä. En tiedä miksi. ;D
akuankka1313
Lainaus käyttäjältä: TKalTarkoitatko numeroa 4/01?
Juu, kyllähän minä sitä tarkoitin... Erinomaista jälkeä!
souffleur m
Mitään kaikkien aikojen parasta Akkaria en osaa tässä nyt mainita, kovatasoisia lehtiä kun historiaan on mahtunut useampiakin. Jo mainittujen numeroiden lisäksi mieleeni on kuitenkin jäänyt ehkä parhaiten numero 23/1994, josta löytyy Don Rosan mahtava Olla kuin ei olisikaan, täällä silloin ennennäkemätön Barks-seikkailu Pimein Afrikka ja lopuksi ihan hauska Ikimuistoinen syntymäpäivä -tarina Vicarilta. Voi jospa voisi elää ne ajat uudelleen, jolloin Barksiltakin tuli vielä "uusia" sarjoja - sama juttu tietysti myös Rosan suhteen... *huokaus*

Muutenkin on jäänyt sellainen vaikutelma, että ne parhaat numerot olisivat tosiaan peräisin 1990-luvulta. Toisaalta myös 2000-luvun alkuun on mahtunut yllättävänkin kovatasoisia lehtiä. Tosin en tiedä, kuinka paljon sillä on osuutta asiaan, että juuri silloin aloittelin Akkareiden lukemista ja aikahan tunnetusti kultaa muistot.

EDIT: Jaahas, näköjään tulin epähuomiossa "tönäisseeksi" tätä viestiä. Eipä täällä mitään sen tärkeämpää ole...
Parooni
42/1997
K.A.S.V.A.T.U.S.O.P.P.I.A., Vaarallinen tehtävä, Liimadraama, Kova karkkitarina, Puuttuva rengas.

Kaikissa noissa on erittäin hyvä käsikirjoitus ja piirrokset ovat laadukkaita. Kokonaisuuden toimivuuden kannalta kyseessä on siis oma valintani, jos pitäisi jokin yksittäinen lehti valita. Noiden kolmen jälkimmäisen tarinan arvo kohoaa Barksin ja Rosan vanavedessä (mutta ne ovat siis loistotarinoita yksittäisinäkin). Muutenkaan en valitsisi suosikkilehdeksi sellaista, joka pelaa vain yhden mestariteoksen voimalla, vaan nimenomaan useamman laadukkaan tarinan kokonaisuus kohottaa lehden arvoa minulle.

Toinen kokonaisuuden kannalta toimiva lehti on...
1/2001

Tämän voisi itse asiassa kaivaa uudestaan luettavaksi, sillä esim. tuosta Rotan sarjasta ei ole muistikuvaa. Tämä lehti käynnisti Aku Ankka-lehden juhlavuoden tyylillä sisältäen käsikirjoittavien piirtäjien parhaimmistoon lukeutuvien tekijöiden töitä. Ei välttämättä kyseisten tekijöiden parhaimpia tarinoita, mutta joka tapauksessa harvoin näin kovan tekijäjoukon tarinoita on samaan yksittäiseen lehteen päätynyt.
ankkaetsivä
Kyllä tuo tämän viikon lehti oli ehdottomasti paras. Kahden mestaripiirtäjän kaksi klassikkoa, jotka molemmat ovat todella upeita juoneltaan, piirrosjäljeltään ja molemmat ovat siis todellisia klassikoita. En ole pitkään aikaan nähnyt yhtä hyvää akkaria, jossa olisi ollut Carl Barksin klassikkosarja ja Don Rosan jatko-osa tuolle kyseiselle sarjalle. Kyseessä on siis numero 45/2010, jossa oli Carl Barksin tarina "Vahva-Jussi" sekä Don Rosan jatko-osa tuolle tarinalle, eli "Vahva-Jussin paluu". Lisää tuollaisia numeroita niin pysyy kansa tyytyväisenä ;)
Sivuja: 1 2