Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Kirjoittaja

Aihe: Kuukauden Sarjisekstra

(150 viestiä)
Fauntleroy
Juu mä tilasin joskus 2003-2004 ja nyt taas 2006 joulusta.

Hyvää: Heymansi(e)n tarinat ovat hyviä ja kaikki muut mm. freddy milton

Huonoa: mm. Veli kani-tarinat
hjhh
Mä tilasin joskus aikasemmin ja nyt on taas tullu hetken aikaa. Täytyy sekin tilata että on yhtenä keskiviikkona enemmän lukemista. ;D
nWo
En tilaa enään sillä ei se oikein tasokasta ole. Pelkkää rahastusta, vaikka kaikkihan sarjakuvat ovat loppujen lopuksi vain pelkää rahastusta. Enemmän saisi Vicaria ja muita "a-luokan" piirtäjiä olla niin voisi ehkä harkita.
Bomber
Njaa, mitä nyt vajoaa vähän alarajaa alemmas.

Plussat ja miinukset:

+ Rattoisaa lukemista kuun ensimmäiseksi keskiviikoksi
+ Joskus hyviäkin piirtäjiä, kuten Vicar (ainakin N:o 69 Tammikuu 2005)
- Ossian Ötökkä sun muut Veli Kanit ja Basil Hiiret
- Surkeat piirtäjät kuten mm. Milton, Heymansit ja Comicup Studio
Etsivä Kaasi
Tulihan tuota joskus tilattua vuosi. Pitäsköhän aloittaa uudestaan?
Crosby
Ensi vuodeksi kannattaisi kyllä tilata. Kun saa 4 bonuslehteä lisäksi ja paperi muuttuu laadukkaammaksi. Vielä kun vähän laadukkaampia tarinoita olisi enemmän niin tilanne olisi jo mahtava. Missäköhän hinnoissa muuten nuo alkupään numerot 1-20 liikkuu kohtuukunnossa? Olen ajatellut ostaa ne mutta jos ne aivan hirveän kalliita ovat niin taidan jättää väliin. Sekin hyvä puoli ekstrassa on että kaikki sarjat on onneksi sentään uusia.
Kääk13
Lainaus käyttäjältä: CrosbyEnsi vuodeksi kannattaisi kyllä tilata. Kun saa 4 bonuslehteä lisäksi ja paperi muuttuu laadukkaammaksi. Vielä kun vähän laadukkaampia tarinoita olisi enemmän niin tilanne olisi jo mahtava. Sekin hyvä puoli ekstrassa on että kaikki sarjat on onneksi sentään uusia.Aivan! Itse asiassa paperin laatu vaihtui paremmeksi jo elokuussa kun postilaatikoihin putkahti tuo 100 numero.
Siitä lähtien on tosiaan ollut kiiltäväpintaisia lehtiä. Kiva juttu on tosiaan myös se, että kaikki tarinat ovat ns. uusia.
Mutta aina ei ole näin ollut. Ensimmäisinä vuosina sarjisekstrassa julkaistiin vahoja toivesarjoja, mutta Barksia ei tietääkseni näissä ollut.
Aina harvakseen on lehden sivuilla näitä "laatutarinoitakin" nähty, kuten Romano Scarpan, Giorgio Cavazzanon, Marco Rotan ja Bas Heymansin pitkiä seikkailutarinoita.
Odotan innolla näitä teemalehtiä ja sitä mitä ne kantavat sisällään. Onneksi ensimmäinen tulee jo heti tammikuussa.
Ilmestymisjärjestys kuun kolmannella viikolla on kuulemma seuraava:
Keskiviikko:Aku Ankka
Torstai: Aku Ankka extra
Perjantai: Aku Ankka extra teema
Niin ja olihan tuossa eräässä pitkä Van Horn tarina. Yllättävän hyvää Williamia....
jho
Lainaus käyttäjältä: CrosbyMissäköhän hinnoissa muuten nuo alkupään numerot 1-20 liikkuu kohtuukunnossa?
Jostain olen lukenut että kovin noista saa maksaa. Siitä olen varma, että 2001 vuoden priimakuntoisten arvo on 3-4 €/kpl. Eli siis numerothan on silloin jossain 25-37 välillä. Eli päättele siitä: ekasta vuosikerrasta saa maksaa varmasti ainakin 65 euroa ellei jopa 90-100, koska niitä painettiin vain muutama tuhat ja ensimmäinen on aina ensimmäinen. ;)
Kääk13
Kun lehti alkoi ilmestymään minulle tilattiin se neljä kk jäljessä. Mulle luvattiin, että oisin saanut kaikki neljä numeroa, mutta kuinka kävikään.... >:(
Sain vain kolmosen ja nelosen.
Kyllä ärsyttää...
Nykyään ei tunnu huokeita sarjisekstroja saavan mistään. Vähintäänkin 2€ joutuu lehteä kohden maksamaan. :(
jojo3
Itse en vielä tilaa. Kysynkin tässä aiheessa, että kumpaa kannattaa ruveta tilaamaan, Sarjisekstraa vai Roope-Setää? Kun olen IRL-kamuilta kysellyt, niin molempia on sanottu. Ja tietääkö kukaan paljonko niiden tilaus maksaa?
Crosby
Sarjisekstran näkyi olevan 33 euroa vuoden kestotilaus. Roope-sedässä kestotilaus oli vuoden osalta 37 euroa ja 6kk:n osalta 22 euroa. Katsoin nämä sitten vain lehtiapaja.fi osoitteesta että jostain voi saada halvemmallakin. Itse tilaisin ehkä näistä sarjisekstran kun roopeja voi ostaa ihan kaupasta tai sitten divarista melko halvalla kun taas ekstroja ei saa kuin divarista ja ne maksavat melko paljon kuitenkin. Lisäksi ekstrassa tulee 4 lisänumeroa kaupan päälle ja paperi muuttui laadukkaammaksi. Roopessa taas saattaa olla enemmän pitempiä seikkailutarinoita ja klassikoita yms. että riippuu mistä itse tykkäät. Hinnallisesti näillä ei ole suurta eroa. Tietysti jos ei osaa päättää kannattaa vaikka pyytää lahjaksi toista ja tilata toisen itse kun nuo eivät kuitenkaan mahdottomissa hinnoissa ole kummatkaan. Molemmat on kuitenkin omalla tavallaan hyviä lehtiä. Mutta jokainenhan sen päättää itse.
Kääk13
Jos olet innostunut kummastakin, etkä saa kumpaakin samanaikaisesti, niin tilaa ihmeessä extra. Neljä numeroa enemmän kuin Roopessa ja näitä Roopeja saa vielä kaupastakin...Sarjisextroja ei. ;)
Etsivä Kaasi
Lainaus käyttäjältä: CrosbyEnsi vuodeksi kannattaisi kyllä tilata. Kun saa 4 bonuslehteä lisäksi ja paperi muuttuu laadukkaammaksi.
Näin varmaan teen. Kuulostaa tosi hyvältä, kunhan ei vaan olisi mitään Ossian ötökkää tai Pikku-Hukkaa jne...
Kääk13
Ymmärtääkseni ei ole.
Pää lehtihän on tavallisimmin täynnä hollantilaista tuotantoa ja jos oikein muistan niin toimitus sanoi, että teema-lehdissä olisi enemmän Tanskalaista.
Tammikuussa tuleva teemanuero on omistettu kokonaan Mustakaavulle. Siinä on siis 64 sivua eli paljonkin enmmän kuin normaalissa Ankassa.

Muissa numeroissa mukana ovat muistaakseni Daniel Braca sekä Mikki ja Minni.
Eli kuulostaa erilupaavalta. ;D
Crosby
Siis onhan siinä välillä jotain Pikku-Hukkaa ja Ossiania mutta ei läheskään joka numerossa ja tarinat jotka noita hahmoja käsittävät ovat lyhyenpuoleisia (onneksi). Tässä vielä lista erikoisnumeroista ja niiden julkaisupäivämääristä jos joku ei tiedä.

Mustakaapu 18.1

Kaukomatka 18.4

Daniel Branca 18.7

Mikki ja Minni 80 vuotta 17.10

Ja nämä on tosiaan 64-sivuisia.
Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10