Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Kirjoittaja

Aihe: Kuukauden Sarjisekstra

(150 viestiä)
Juhna
Lainaus käyttäjältä: KreachNo - Roope-setää ja Ankkaa tulee, mutta kun itse en pidä pätkääkään mistään Veli Kanista, Pepistä tai muista Disney'n tarinoista, niin miksi lehteä sitten tilaisi? :)
Koska lehdessä on paljon muutakin kuin noita Veli Kani ja Pepi sarjoja :P
Fauntleroy
Jaahas, tänään tipahti postiluukusta toinen erikoisnumero Ankat kaukomailla. Ihan hyvältä vaikuttaa ja mukana on ainakin minulle ennennäkemättömän tekijän, Jan Gulbranssonin, käsikirjoittama ja piirtämä sarja. Tällä sarjalla on pituutta, huiket 40 sivua. http://coa.inducks.org/story.php?c=H+83048&search=
Muuten, varsin mielenkiintoinen tyyli tällä Gulbranssonilla. Se on kuin sekoitus Carl Barksia, Marco Rotaa ja varhaista Vicaria. Kun ekan kerran katsoin sarjaa niin luulin että se olisi Barksia.
Toinen sarja onkin sitten 21 sivuinen, Scarpan piirtämä ja Cavazannon tussaama sarja vuodelta 1965, http://coa.inducks.org/story.php?c=I+AT++106-A
Mukana myös Aki Hyypän artikkeli. 18.heinäkuuta onkin sitten Daniel Brancan vuoro, ihan hyvältä näyttää tuokin.
Taidankin mennä tästä lukemaan...
Crosby
Tämä uusin erikoisnumero oli todella hyvä, mutta tuo peruslehti taas kehno. Kyllähän se melkein tänä vuonna on mennyt niin, että erikoisnumeroitten takia viitsin edes tilata. Jos ensi vuonna ei mitään tällaisia ekstroja mukana tule en kyllä enää tilaa.

Gulbransson oli ihan miellyttävä uusi tuttavuus ja tarina oli hyvää luokkaa. Pitkä seikkailutarina jollaisia olen juuri kaivannutkin. Piirrokset ei ihan huippuja, mutta menetteli ja kässärikin oli lopulta lähes kiitettävää luokkaa alun kangertelun ja hitauden jälkeen. Kokonaisuutena parhaita tarinoita tänä vuonna mitä on akkarissa ja ekstrassa tullut. Italialaistekijöiltä myös varma nakki tuo toinen tarina lehdessä. Oli hauska tuo idea tarinassa. Eipä olisi tullut ihan heti itselleni mieleen tuollainen tarinan aihe. Mahtava lehti siis yhteensä ja jos perusekstra olisi edes lähellä tätä tasoa tilaisin sitä kyllä.
TKal
Samanlaisen kommentin annan minäkin, erikoisnumero oli yllättävänkin hyvä. Gulbranssonin sarja oli mukavaa luettavaa, mutta häviää kyllä selkeästi herrojen Rosa ja Barks tekemille samantyylisille seikkailusarjoille. Italialaissarjakin oli hyvää luettavaa, tuli positiivisella tavalla vanhat Taskukirjat mieleen.

Tästä huolimatta loppuu minun(kin?) osalta Ekstran lukeminen kohta, vaikka tämä erikoisnumero olikin todella hyvä esitys.
jho
Nää uudet Sarjisekstran erikoisnumerot on tosiaan ihan hyviä, mutta sitten ne tavalliset numerot on taas ihan jotain muuta ja ne &@½§ Veli-Kanit siellä alkaa ottamaan päähän.

PS. Onko joku kiinostunut loppuvuoden 2001 ekstroista (numerot 27-32)? Todella hyväkuntosia kaikki.

EDIT. Laitoin myös osto- ja myynti aiheeseen.
The Aku Man
Tilasin sarjisekstraa 2002-2004,mutta en jaksanu lukea niitä kokonaan,ku siel o jotain veli kania ...jne. Aika surkea lehti. ;)
samppali
Lopetin tilauksen, ja viimeinen lehti tuli joulukuussa. Ehdoitta huonoin ankkalehti.
Oikeastaan en ole lukenut edes puoliakaan noista 80 kappaleesta jotka minulla on.
Jotenkin ei vaan nappaa ne piirrokset, ja seikkailusarjoja on vain vähän (pari poikkeusta, jotka oli IHAN hyviä) mutta en viitsi noiden parin sattuman tähden maksaa 33€ vuodessa.
Sitäpaitsi ne Veli Kani ja Matami Mimmi sekä eritoten Ossian Ötökkä tarinat pistävät vihaksi. Nimi on kuitenkin AA Extra, eikä mikään himputin Sekasikiöiden ABC.
Siksi siis lopetin kyseisen lehden.
Sitäpaitsi lehden paperi on minusta huonoa, koska jos lukee kirkkaassa valossa, lehti heijastaa valon ikävästi silmiin. Muutenkin vihaan tuota "kiiltävää" paeria. Tarinatkin muuttuvat vuosi vuodelta huonommiksi, ja en muutenkaan tykkää noista Etelä-Amerikan Disney piirtäjistä, tai mistä maasta he ikinä ovatkaan.
Myös värit ovat joskus outoja, hirveän tummia jne...
Paras numero ehdottomasti nro. 50! :)
rhino
Lainaus käyttäjältä: jhoNää uudet Sarjisekstran erikoisnumerot on tosiaan ihan hyviä, mutta sitten ne tavalliset numerot on taas ihan jotain muuta
Olen täysin samaa mieltä. Nuo kaksi ekaa erikoisnumeroa ovat parhaat sarjisekstrat ikinä.Olemme tilanneet Sarjisekstraa jo kaksi vuotta. Olihan se sarjisekstran sadannennen numeron kunniaksi julkaistu juhlanumerokin ihan hyvä.
Fauntleroy
Lainaus:Tarinatkin muuttuvat vuosi vuodelta huonommiksi, ja en muutenkaan tykkää noista Etelä-Amerikan Disney piirtäjistä, tai mistä maasta he ikinä ovatkaan.
Itse asiassa sarjisekstra saa kaiken materiaalinsa Hollannista. Tosin joskus on ollut myös tanskalaisia ja WDC-koodisia.
Pullasorsa
En tilaa ja tuskin tulen tilaamaan. Liikaa Bernadoa, Ossian Ötökkää, Matami Mimmiä ja Veli Kania.

Että silleen.
Kreach
Olen kiinnostunut tästä, kun lopetin RS tilauksen. Ropsu ei vain ollut makuuni, en pidä hirveästi italialaistarinoista.
Niin, onko Extra hintansa arvoinen, kannattaako tilata. TOIVOISIN MONIEN MIELIPIDETTÄ! Kiitos.
hjhh
Jos verrataan Roope-setään on ekstra paljon huonompi.
Ainoastaan nuo erikoisnumerot ovat olleet hyviä, mutta niitäkin tänä vuonna vain neljä tulee.
Crosby
Lainaus käyttäjältä: KreachOlen kiinnostunut tästä, kun lopetin RS tilauksen. Ropsu ei vain ollut makuuni, en pidä hirveästi italialaistarinoista.
Niin, onko Extra hintansa arvoinen, kannattaako tilata. TOIVOISIN MONIEN MIELIPIDETTÄ! Kiitos.

Itse en Roopea tähän vaihtaisi, mutta kannattaa varmaan kokeilla. Ei kelvoton tekele, mutta tasapaksuja on monet tarinoista. Huonoin vaihe tosin ohitettu, kun Ossianit yms. on vähentyneet ja noita erikoisnumeroita tulee. Ne on laatukamaa. Itse lopetan tilauksen tähän vuoteen.
Kääk13
Roope-setä on kyllä eniten mieleeni, mutta ekstrassa viehättää pelkästään jo sekin, ettei sitä saa ostettua irtonumeroina.

Mun mielestä ekstra on ihan hyvä lehti. Hollantilaiset tosin ovat erikoistuneet ehkä liikakin itseään toistaviin ja lyhyisiin hupailuihin, mutta kyllä lehden sivuilla hauskojakin tarinoita näkee. Itseäni miellyttää eniten Heymansin veljesten, Carlos Motan ja Comicup studion johtosarjat joita ei juurikaan Akkarissa näe.
Lisälehdet ovat-kuten on jo todettukin-mainio lisä lehteen ja niitten sivuilla nähdään ymmärtääkseni pääasiassa pitkiä tarinoita. Ekstran sivuilla näkee välillä vierailevia tähtiä joista mainittakoon, Romano Scarpa, Marco Rota, Vicar, Giorgio Cavazzano ja William Van horn.

Teemalehtien sivuilla on nähty sellaisiakin nimiä kuin Paul Murry ja Noel Van Horn sekä varsin mielenkiintoinen uusi tuttavuus(ainakin mulle) Jan Gulbransson.
Tulevaisuudessa nähdään myös Daniel Brancaa. Lisäksi pidän harvinaisistakin hahmoista. José Carioca, Panchito, Ossian Ötökkä, Basil hiiri ja Sepe kumppaneineen ovat yleensä ihan mukavaakin luettevaa. Varsinkin Carl Buettnerin tekeminä.

Omat mielipiteesi saattavat olla täysin erilaisia, mutta kerroimpahan omani.
Fauntleroy
Roopen verrattuna selvästi huonompi. Mikä niissä italialaisissa tarinoissa on vikana? Toki jotkut ovat aika huonoja, mutta ropsussa on yleensä aina laatukamaa. Esimerkiksi tämän vuoden kuukauden klassikot ovat olleet erittäin hyviä.
Mutta kyllä extrakin väläyttelee aina välillä. Tänä vuonna on tullut muutamia Mau Heymansin johtosarjoja, jotka ovat olleet aika hyviä. Jo mainitut erikoislehdet ovat olleet myös varsin hyviä, ja odotan innolla Branca-numeroa. Muista kuitenkin, että vastaan saattaa putkahtaa Veli Kani, Matami Mimmi tai vaikkapa Ossian Ötökkä. Yhteenvetona, jos pidät hollantilaisesta tuotannosta enemmän kuin italialaisesta, niin mikäs siinä. Jos pitäisi extran ja ropsun väliltä valita, niin minä ottaisin jälkimmäisen.

Lainaus käyttäjältä: Kääk13Ekstran sivuilla näkee välillä vierailevia tähtiä joista mainittakoon, Romano Scarpa, Marco Rota, Vicar, Giorgio Cavazzano ja William Van horn.
Vicaria en ole kyllä hetkeen nähnyt, saatika sitten Van Hornia. Scarpaa ja Cavazzanoa on ollut tänä vuonna 21 sivun verran, mutta en usko että heitäkään tullaan jatkossa näkemään.
Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10