Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5
Kirjoittaja

Aihe: Lempi Don Rosa -kirjasi?

(65 viestiä)
HN Erkka
En ole kaikkia lukenut mutta Kadonneen Kirjaston Vartijat on hyvä.
Siinä on tosi hauskoja tarinoita. En ehdi muuta kommentoida sillä pitää mennä syömään... ;)
Tive
Roope Ankan Elämä ja Teot on mielestäni paras. Siinä on parasta se, että koko kirja on tavallaan samaa tarinaa.
Ja on myös hauskaa lukea, kun Roope seikkailee milloin missäkin. B-osa on myös hyvä ja se täydentää hyvin ykkösosaa.
Turtana
Kyllä ne kaikki ovat tavalla tai toisella todella hyviä, mutta elämä ja teot on mielestäni ylitse muiden, koska siinä on nimenomaan Roopen nuoruusajan seikkailuja, ja ne poikkeavat mukavasti nykyroopen seikkailuista. Ja on sanomattakin selvää, että Rosa on nähnyt paljon vaivaa RAEjT:n eteen. Helsingin Sanomissa oli eilen (2.1.08) arvostelu siitä. Kannattaa lukea se jos mahdollista :D
hjhh
Luonnollisesti elämä ja teot paras. :P
Roopen tarina yksissä kansissa voittaa muut kirjat, joihin on koottu yksittäisiä tarinoita.
Toinen suosikki on Kadonneen kirjaston vartijat. Siinä, kun on paljon sellaista mitä ei multa lehdistä löydy.
Muutenkin tarinat on tietenkin hyviä. :D
Fauntleroy
Kyllä ykköspaikan ansaitsee Roope Ankan elämä ja teot. Kokonaisuudessaan osat 1 ja 2. Se vaan on niin uskomattoman hieno kirja, ja sen voi lukea moneen kertaan kyllästymättä. Tarinat, esipuheet ja lisämateriaalit muodostavat pistämättömän hyvän kokonaisuuden.
Toinen paikka onkin sitten kolmen eri kirjan mittelö, mutta päätän nostaa Mustan ritarin toiseksi parhaimmaksi. Mahtavan nimitarinan lisäksi sisältää Rosan parhaita sarjoja, mm. Kaikkein mieluisin lahja, Eldoradon viimeinen valtias, sekä K.A.S.V.A.T.U.S.O.P.P.I.A.
Sammon salaisuus tuleekin sitten kolmantena. Nimitarina on jälleen kerran yksi Rosan parhaimmista tarinoista, ja Auringon poika sekä lyhyemmät tarinat ovat täyttä antia.

Huonoin on yllätys yllätys, Kymmenen avataran aarre. Tarinat ovat huippulaatua, mutta mukana ei ole Rosan esipuheita. Joten järjestys menee näin:

1. Raejt 1 ja 2
2. Musta Ritari
3. Sammon salaisuus
4. Kadonneen kirjaston vartijat
5. Temppeliherrojen kätketty kruunu
6. Kymmenen avataran aarre
rhino
Vaikea sanoa. Paras varmaankin on RAEJT 1 ja sitten tulee sammon salaisuus, sitten RAEJT 2 ja viimeisimpänä ja vähäismpänä kadonneen kirjaston vartijat. RAEJT 1 on sen takia eka, koska siinä on parhaat tarinat :).
Karhula
1. Roope Ankan Elämä ja Teot 1(Ansaisee ensimmäisen paikan, koska sisältää niin hyviä tarinoita kuin surullisiakin tarinoita)
2. Sammon salaisuus (Sisältää erinomaisia tarinoita kuten Sammon salaisuus tai Auringon poika)
3. Roope Ankan Elämä ja teot 2 (Ei vedä vertoja Sammon salaisuudelle, koska jotenkin kirja sisältää mielestäni ainakin yhden huonon tarinan joka Ensilantin tarina, koskase ei oikein iske ja tuo Millan laittaminen mukaan sotki sitä vaan lisää. Muutenhan tarinat ovat uskomattomia!)
4. Kadonneen kirjaston vartijat (Erittäin niukasti nousee Mustan Ritarin eteen sillä sisältää erittäin hauskoja ja hyviä Rosan tarinoita.)
5. Musta Ritari (Jotenkin vain olen Lusenesta rosvona aina pitänyt ja tämä kirja on aivan mahtava. Ei missään nimessä huono kirja, mutta on vaan niin tasaisia kirjoja nämä.)
6. Temppeliherrojen kätketty kruunu (Tämäkin kirja oli erittäin hyvä kirja kokonaisuutena, mutta sisälsi myös tarinoita jotka eivät iskeneet minuun.)
7. Kymmenen avataran aarre (Niin kuin Fauntleroykin sanoi hyvä kirja, mutta Rosan esipuheet puuttui.)
jojo3
Itse en osaa laittaa näitä kirjoja järjestykseen. Kaikki ovat sitä samaa tasoa.
Tosin, tiputtaisin yhden alle muiden. Nimittäin Sammon Salaisuudesta en tykk... taino tykkään siitäkin, mutta se on mun mielestä huonompi kuin muut. Rosan alkuaikojen tuotanto ei oikeen tartu muhun. Piirroksista en oikein välitä, eikä Sammon Salaisuuden tarinat käsikirjoitukseltaan ole mitään kärkipäätä. Esim. Vaarojen vuoressa ei ole käytännössä mitään sellaista päämäärää, kunhan häärätään.
Kreach
Lainaus käyttäjältä: jojo3Esim. Vaarojen vuoressa ei ole käytännössä mitään sellaista päämäärää, kunhan häärätään.
Jep, Avatarien ohella Sampo kilpailee kyllä tuosta Rosa kirjojen floppi paikasti ihan kilvakkaasti. Toinen varsin turha tapaus Rosalta tuon vuorisompailun ohella on Sammossa myös julkaistu Nokkadamuksen Kirous, joka on enemmän Shawin sisarusten tuntuista käsialaa kuin Rosan. Lisäksi tuo kyseinen kirja sisältää paljon 10-sivuisia, SS:sää, Auringon poikaa ja Aarretta lasimaljassa lukuunottamatta. Mutta Monikäyttöauto se on kyllä niin hyvä, että sen ansiosta kirii avatarien ohi Avataran suorastaan hirveiden esipuheiden takia. Kadonneen kirjaston vartijat rämpii ehkäpä seuraavana, oikeastaan se ei sisällä yhtään Rosan huippu, muttei huonoakaan tarinaa. Sitten kommeltaa Temppeliherrat ja Musta Ritari pyyhältää seuraavana. Niistä nyt ei pahemmin ole mitään sanottavaa, temppeliherrojen "hopealautasella" on erittäin hauska Milla vs. Roope.
Raetjdaidsf vai mitkä nyt lieneekää on tietenkin ensimmäisinä. Kaiketi.
(Joo, kirjotin tonne aa.fi úusimmasta akkaristakin sellasen arvostelun, että puolituntia meni joten tämä tuli vähän hosuen tehtyä - kirjoitusvirheitä voi olla ja mulla menee aina hermo ton RAEjT kanssa :P
lepakkosk
Roope Ankan Elämä ja Teot 1,2 ovat parhaat Don Rosa kirjat!
Ankkarock
Paras oli varmaan Sammon Salaisuus, tai Temppeliherrojen kätketty kruunu.
Molemmat olivat loistavia, mutta sanottakoon nyt, että Sammon salaisuus on parhain Rosan kovakantinen..
EmRA
Kuten melkein jokainen muukin sanoi, Roope Ankan Elämä ja Teot.
Se vain on niin sanoinkuvailemattoman hieno.
Roopehan myös tapaa kirjassa monia itselleen myöhemmin tuttuja henkilöitä, vaikka ei ensitapaamisellaan edes tajua kuka tämä oikeasti on (esim Kulta-Into)
Lempilukuni kirjassa on ehkä IV. Tässä kun alussa kaikki ovat Roopen ystäviä, mutta heti vaurastuessaan kaikki alkavat haukkumaan jne :C
Tribe
Aijai, kun on kiperä kysymys. Kärjessä kilpailee Musta ritari, Kadonneen kirjaston vartijat ja RAejt 1 ja 2.
Kärkeen nousee kuitenkin tuo RAejt 1 ja 2. Kirja on aivan uskomattoman mielenkiintoinen, hauska ja joissain määrin myös surullinen. On erittäin kiintoisaa lukea Roopen nuoruuden tapahtumista. Ainoa moitittava asia on kirjan väritys. Minula on kirjan uusittu painos, jossa kaikki on huonommin, kuin alkuperäisessä, myös siis väritys.

Toisena tulee Musta Ritari. Kirjan tarinoista vain neljästä oikeastaan pidin. Näistä paras oli ehdottomasti Hollantilaisen salaisuus.

Kolmantena tulee siis Kadonneen kirjaston vartijat. Kaikki kirjan tarinat olivat mestariluokkaa, joista parhaina mainittakoon itse johtotarina, Nokanneulan tapaus (mielestäni paras Rosan kymmensivuinen) ja Takaisin Xanaduun. Kirjassa ei ole mitään moittimista.

4. Sammon salaisuus

5. Temppeliherrojen kätketty kruunu

6. Kymmenen avataran aarre
Barksi
Uusimman kirjan tarinat löytää täältä:

http://ankkalinnake.blogspot.com/2009/0 ... ietoa.html

Mielenkiintoista, hyvät kollegat, mielenkiintoista...
Mr. A.A
Sehän on se Roope Ankan elämä ja teot, joka näyttää johtavan aika ylivoimaisesti. Pidän eniten luvusta VIII eli kahdeksan, onhan Roope siinä toki fyysisesti ikänsä huipulla, ainakin Petkunterän kasinon tuhoutumis-tyylin perusteella, vaikka kylläkin Roope kertoo, että molempien piippujen tyvi oli heikentynyt... ja samanaikaisesti (Itse asiassa noin luki keltaisessa laatikossa ruudussa 2 sivulla 165), ja siitä oli sitten helppo jatkaa hommia.

Arvostan myös kirjaa varten tehtyjä töitä, ajatella kuinka monta Carl Barksin tarinaa ja tietokirjaa Don Rosa joutui käymään läpi saadakseen mahdollisimman realistisen, mutta silti ankkamaisen, tarina-sarjan. On siinä kova tyyppi. Juuri tämän takia arvostan eniten Roope Ankan elämä ja teot kirjaa, ja kaiken lisäksi se on myös hauska.
Sivuja: 1 2 3 4 5