Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Kirjoittaja

Aihe: Roope-setä lehti

(147 viestiä)
Anaconda
Avataanpa tällainen aihe. Mielestäni huonoimman Roope-sedän tittelin ansaitsee numero 240 jossa ei ole mielestäni yhtään hyvää tarinaa. Piirrosjälki on varsinkin keskimmäisessä ja viimeisessä tarinassa aika karua.

Ensimmäinen tarina on tuon numeron "paras".

Mutta mitkä Roope-setä lehdet kuuluvat sitten parhaimmistoon?

Ehkäpä ainakin numerot 153 ja 165. Ensin mainitussa on mainio tarina Aku ryöstää rahasäiliön. Eikä Mikki Hiiri asuntoloukussa hullumpi ole.

Numerossa 165 on myös kaksi hyvää tarinaa. Kelmien kisat on hyvä tarina, jossa karhukopla mittelöi K.A.K.K.U* cupin voitosta.
Huoleton hotellietsivä on taas hauska kertomus, jossa Hessu ja Kuru leikkivät hotellietsivää.

Noista vielä vanhemmista Roope-sedistä on hankala nimetä jotain tiettyä hyvää numeroa.

*Kelmien Aito Konnankoukku-unioni

muokkaus: otsikko
Barksi
Parhaita on ehdottomasti ne Dekkaripähkinät. Turhan helppoja mutta mukavia siltikin. Numerossa 79 oli Roope-setä ja kuulinnun muna joka oli myös aika hyvä tarina. Carl Barksin yksisivuiset on myös hyviä.
Anaconda
Lainaus käyttäjältä: BarksCarl Barksin yksi sivuiset on myös hyviä.
Onhan ne, vaikka eivät ihan parhaimmillaan Roope-setä formaatissa olekaan.

Roope-setä lehdissä on muuten vähän samanlainen ilmiö kuin taskukirjoissa. Toiset numerot ovat tosi hyviä ja toiset taas aika, miten sen nyt kohteliaasti sanoisi... :)
Anaconda
Mitä mieltä olette, onko Roope-sedän tilaaminen kannattavaa.
Mielestäni ei ole, sillä siinä ei säästä kovinkaan paljon. Irtonumerothan maksavat normaalisti nykyään 3e, joka on törkeää kiskontaa, kuten Roope-Setä itsekin asian ilmaisisi. Mutta usein Roope-Setää on saanut normaalia edullisemmin ja ainakin seuraavat numerot ovat olleeet alehintaisia:
6/86, 12/93, 7/94, 4/95, 4/97, 7/97, 12/98, 2/99, 12/99, 1/01, 3/01, 5/01, 9/01, 3/02, 7/02
Tuossa tuskin on kaikki. Kuten huomaatte, puuttuu vuosi -96 kokonaan, eikä uusimpia numeroita ole mukana. Listassa ovat mukana ainoastaan ne numerot, jotka kaivoin kokoelmistani. Lista ei siis mitenkään voi olla täydellinen.
Jos kaikki Roope-setä lehdet olisivat normaalihintaisia, eli maksaisivat sen kolme euroa, niin irtonumeroiden hinnaksi tulisi 36e per vuosi. Kestotilaus on ainakin vuonna 2002 maksanut 31e, miten lie nykyään. Tilattaessa Roope-setä kestona, säästöä tulisi siis teoriassa 5e. Käytännössähän se ei näin ole, vaan hyöty on selvästi pienempi, korkeintaan 2e.
Kun vielä muistetaan, että kerran tai kaksi kertaa vuodessa Roope-sedän kylkiäisenä tulee mukana aiemmin ilmestynyt numero, säästöt jäävät väkisinkin pienemmiksi.

Loppuun vielä, Roope-sedässä 7/91 on kansi, jossa mainostetaan lehdessä olevan sata sivua! Aika hassua kyllä, sillä yleensä sivumäärää mainostetaan vain, jos se on normaalista poikkeava.
Leo
Taisi olla vuosi 2003 tai 2002:n loppu, kun Roope-sedän tilaus oli 32€. Tämä on varma tieto.

Olen melko varma että nykypäivinä hinta on jo 33€ jolloin säästöä tulisi ilman alennuksia 3€. Kysymys on siitä tuleeko tilaajalahjoja tilaajille.
Anaconda
Tosiaan, tilaajalahjat. Tilaajalahja lienee ainoa järkevä syy Roope-sedän tilaamiseen. :D
Itselleni ei ole Roopeja tullut enää seitsemään vuoteen.
Hankinkin nykyään kaikki Roope-sedät divareista, sieltä kun niitä saa siistikuntoisina parhaimmillaan 50c/kpl, kuten olen jo toiseen ketjuun todennut.
Anonymous
Roope-Sedän tilaajalahja on yksi numero kaupanpäälle. 12+1 numeroa on vuositilaus, kuten monissa muissakin lehdissä. Mulle on tullut Roope-Setä vuodesta 1998, mutta nyt viimeisin numero taisi jäädä viimeiseksi, tilausta kun kun ei uusittu. Nykyisten Roope-Setien taso kun on niin huono sarjakuvien osalta, kaiken muun kohdalla taas parempi kuin koskaan ennen. (Roope-Sedän Tietotoimistot sun muut.)
Anaconda
Lainaus käyttäjältä: EppuNykyisten Roope-Setien taso kun on niin huono sarjakuvien osalta
Jos se todella on laskenut, niin kyllä joutaisi koko lehti lopettaa. Toisaalta Roope-Setä lehden levikki oli viime vuonna suurempi kuin koskaan, n. 67.000 kpl. Vertailun vuoksi vuonna 1992 levikki oli n. 48.000.
Zakari
Voisitteko kertoa, mitä uusin Roope-setä sisältää? Inducks ei toimi ja uusinta Roope-setää myydään vain viime kuun numeron kanssa suljetussa muovissa. Onko siinä Scarpaa?
juketsu
Uusin on Sankarien spesiaali..

Taikaviitta: Kilpailija
KK: Bruno Sarda
P: Giorgio Cavazzano

Mikki Hiiri: Kissan kolme päivää
KK: Silvano Mezzavilla
P: Massimo De Vita

Roope-Setä: Puhdasta jälkeä
KK: Bruno Sarda
P: Marco Meloni

Rankku Kanuuna: Odottamaton vieras
KK: Gianfranco Cordara
P: Roberto Vian

Pahoittelen, jos nimet ovat väärin. Ei näy Scarpaa.
akuankka1313
Minun mielestä numero...mikäs se nyt olikaan...no kuitenkin 3/02 oli paras.
Hupu
Mielstäni Roope-setä ei ole mikään hyvä lehti. Tarinat ovat harvoin hyviä ja piirtäjätkin ovat huonompia kuin
Aku Ankassa. Mielestäni koko lehti on vain rahastusta.
Bomber
Lainaus käyttäjältä: HupuMielstäni Roope-setä ei ole mikään hyvä lehti. Tarinat ovat harvoin hyviä ja piirtäjätkin ovat huonompia kuin
Aku Ankassa. Mielestäni koko lehti on vain rahastusta.

Samaa mieltä! Tuo lehti vain riistää rahat surkealla sisällöllään! Surkeimpia tarinoita ikinä ovat ne uudet Moby tarinat!
Crosby
Kyllä ite tykkään lehdestä. Ehkei ihan akkarille pärjää mutta hyvä se minusta silti on. Tarinat on ihan hyviä mielestäni. Toki välillä mukana huonompiakin. Ja hintakin on sivumäärään suhteutettuna halvempi kuin akkarilla. Sellainen kysymys olisi että kun vuonna 1997 ilmestyi sen niminen erikoisnumero kuin Visukintun vuosikymmenet että kuinka arvokas se on nykyään ja löytääkö niitä esimerkiksi divareista nykyään? Huuto.netissä nimittäin näkyy yksi pyytävän sellaisesta kohtuukuntoisesta 25 euroa. Niin ja onhan minulla vielä toinenkin kysymys että kun vuodesta 2003 on ilmestynyt aina joku kirja (KKK, MMI, OOO, ja SSS) niin onko se lähetetty pelkästään uusille tilaajille vai kaikille tilaajille? Ja onko kukaan nähnyt noita divareissa? Ja jos on mihin hintaan?
Barksi
Lainaus:Sellainen kysymys olisi että kun vuonna 1997 ilmestyi sen niminen erikoisnumero kuin Visukintun vuosikymmenet että kuinka arvokas se on nykyään ja löytääkö niitä esimerkiksi divareista nykyään?
Itse ostin parilla eurolla divarista. Eli ei liene arvokas.

Lainaus:Niin ja onhan minulla vielä toinenkin kysymys että kun vuodesta 2003 on ilmestynyt aina joku kirja (KKK, MMI, OOO, ja SSS) niin onko se lähetetty pelkästään uusille tilaajille vai kaikille tilaajille?
Ilmeisesti lähetetty vain tilaajille. Kaikki muut minulla on, paitsi Sankareita, salaliittolaisia ja sudenkuoppia (SSS). Kirjaa Maalla, Merellä ja Ilmassa (MMI) minulla on kaksi kappaletta, joten jos olet kiinnostunut, voin sen sinulle myydä. Hinnasta sovitaan sitten erikseen. Mutta hoidetaan se sitten yksityisviestein.
Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10