Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Kirjoittaja

Aihe: Roope-setä lehti

(147 viestiä)
Kääk13
Minusta tämä uusi keräilukuvasarja on hauska ja mielenkiintoinen, mutta viime kuun numeron tapaukseen olen pettynyt. Oli kiva, että Viitatar pääsi mukaan tähän sarjaan, mutta kuten aiemmin, ei mukana ollut Viitatar tarinaa, eikä edes Lara Molinaria joka oli kuvan piirtänyt. Toivottavasti loppuvuoden aikana lehdessä on myös keräilukuvan kanssa saman tekijän ja siinä esiintyvän hahmon tarina.
Lisäksi ihmettelin sitäkin, miksei lehden mukana tullut julistetta parhaasta kannesta kuten aiempina vuosina? Äänestys tulokset kyllä löytyi.
Muuten tämä uusi lehti vaikuttaa mielenkiintoiselta.

Tosin olen sitä mieltä, että Roope-sedässä itse nimikkosankaria näkee liian vähän. Yleensä käykin niin, että Roope on mukana vain lehden ensimmäisessä tarinassa(joka vielä nykyään on kuukauden klassikko) ja loput on jotain Aku ja Mikki hupailuja...
Lisäksi koko vuonna on lehdessä ilmestynyt vain yksi uusi Roope-setä sarja.
Fauntleroy
Tuo uuden numeron johtosarja oli mainio! 8)
Idea oli kierrätetty mutta se oli kierrätetty hyvin!
The Aku Man
Uusi Roope on ihan perus kamaa.En tykkää ,kun nykyään Roope-sedässä ei ole itse Roopea mukana,paitsi kuukauden klassikossa. :( Taitaa loppua tarinat kesken,kun pitää laitaa kuukauden klassikko,joka kumminkin vie semmoset 30-arvokasta sivua.
akuankka1313
Eivätkö klassikot ole sitten hyviä? ;)
Samuel
Lainaus käyttäjältä: The Aku ManTaitaa loppua tarinat kesken,kun pitää laitaa kuukauden klassikko,joka kumminkin vie semmoset 30-arvokasta sivua.
Eivät taida loppua. Kyse taitaa olla yksinkertaisesti siitä, että lukijat haluavat lukea vanhoja ennen julkaisemattomia tarinoita, ja siksi niitä sitten julkaistaan. Jos Roope-Sedissä ei tänä vuonna julkaistaisi muuta kuin Scarpan ennen julkaisemattomia tarinoita, niin minä ainakin tilaisin lehden. Nyt ostelen vain irtonumeroita silloin tällöin. Mutta on varmaan myynnin kannalta järkevää ripotella niitä klassikoita vähän kerrallaan, niin niitä riittää pidempään.

Italiassa saatetaan hyvinkin julkaista tarinoita enemmän kuin Suomessa ehditään julkaista. Joku, joka tietää paljonko siellä julkaistaan, voi kertoa miten asia on.
Barksi
Roope-sedän kokoinen lehti, Topolino, ilmestyy viikottain. Siinä lähes kaikki tarinat ovat ennen julkaisemattomia. Lisäksi lukuisia muita julkaisuja, joissa uusia sekä vanhoja tarinoita. Tarinoita tulee kuitenkin valtavaa vauhtia, ei voi muuta kuin ihmetellä.
The Aku Man
On klassikot kyllä hyviä,en minä sitä,mutta kun Roope-sedässä on 100-sivua ja klassikko kumminkin vie aika paljon sivuja.Minun mielestä olisi fiksumpi laittaa klassikko,vaikka joka toinen kuukaus.
Saa nähä mitä tulevaisuus tuo tullessaan.
Fauntleroy
Voisin jopa sanoa että Roope-sedässä on parempaa kamaa kuin taskarissa ja Akkarissa.
Varsinkin nyt kun on toi "Kuukauden klassikko" -sarja, niin johtosarjat ovat loistavia.
Giovan Battista Carpi, Romano Scarpa, Massimo De Vita, Giorgio Cavazanno...kaikki hyviä tekijöitä.
Lisäksi joka numerossa on sisäkannessa ja tietotoimistossa mielenkiintoisia artikkeleita ym.

Lainaus käyttäjältä: The Aku ManMinun mielestä olisi fiksumpi laittaa klassikko,vaikka joka toinen kuukaus.
Klassikoita vaan joka numeroon, nehän on just parhaita! :)
Etsivä Kaasi
Kuukauden klassikko tarinat ovat mahtavia. Tämän kuukauden De Vitan tarina oli todella hyvä. Palle tarinassakaan ei ollut mitään valittamista. Ainoa "huono" tarina oli lehden Mikki tarina. ;)
Karhula
Lainaus käyttäjältä: Etsivä KaasiAinoa "huono" tarina oli lehden Mikki tarina. ;)
Niin juuri. Tarina parustuu menneisyyteen ja on todella kierrätetty ja huono. Ei mitään lokiikkaa. Ei mitään erikoista. Tähän tarinaan olin pettynyt. :(
Kreach
Olen nyt kaksi ensimmäistä tarinaa uudesta Roopesta lukenut ja ihan OK -kamaa olivat. Ensimmäinen oli aika tylsähkö, mutta loppuunpäin parani. Toinen taas yli-riehakas, jossa Palle Pulppu on täysi ääliö.
Crosby
Lainaus käyttäjältä: FauntleroyVoisin jopa sanoa että Roope-sedässä on parempaa kamaa kuin taskarissa ja Akkarissa.
Varsinkin nyt kun on toi "Kuukauden klassikko" -sarja, niin johtosarjat ovat loistavia.
Giovan Battista Carpi, Romano Scarpa, Massimo De Vita, Giorgio Cavazanno...kaikki hyviä tekijöitä.
Lisäksi joka numerossa on sisäkannessa ja tietotoimistossa mielenkiintoisia artikkeleita ym.

Lainaus käyttäjältä: The Aku ManMinun mielestä olisi fiksumpi laittaa klassikko,vaikka joka toinen kuukaus.
Klassikoita vaan joka numeroon, nehän on just parhaita! :)

Jep täysin samaa mieltä asiasta niin kuin jo joku aika sitten pohdinkin. Kääk13 teki myös hyvän huomion tuosta Roopen vähyydestä, joka kyllä harmittaa. Nimikkolehti niin kyllä enemmän pitäisi olla. Klassikoista ei saa luopua ainakaan. Hyvä tyyli lehdelle olisi itsestäni:

Klassikko
Roope-tarina
Muu tarina
Dekkarit, yksisivuiset sun muut sitten tähän päälle

Ainakin joka toinen numero saisi olla tähän tyyliin. Tuossa muun tarinan kohdalla näkisin mieluusti myös jotain erikoisempia hahmoja (Rankku Kanuunaa, Palle Pulppua, Taavia, Kulta Into-Piitä). Ei aina sitä Mikkiä, Akua, veljenpoikia, Hessua. No nykyiselläänkin lehti pesee helposti akkarin ja taskarin. Akkari varsinkin kyntää melko pohjalla tänä vuonna. Taskari nyt on aina ollutkin epätasainen tarinoiltaan. Taskarissa on myös aivan liian harvoin suuresta sivumäärästä huolimatta harvinaisempia hahmoja.

Melkein voisi lakkauttaa tilaukset muista lehdistä paitsi Roopesta. Akkarilla ei ole juurikaan tarjottavaa ja sarjisekstrakin on niin epätasainen, ettei pelkkien erikoisnumeroitten takia kannata akkaria ja sitä tilata. Täytyy harkita kun vuosi vaihtuu mitä lehtiä tilaa. Rahat voisi keskittää laadukkaampiin kovakantisiin vaikka tai johonkin muuhun.
jho
Lainaus käyttäjältä: CrosbyRahat voisi keskittää laadukkaampiin kovakantisiin vaikka tai johonkin muuhun.Näin mä teen.

Akkari tulee kestotilauksena ja sitä en lopeta, koska mulla on vuosikerrat 91-08 paitsi -92, ja sekin pitäisi hankkia tässä piakkoin, niin sitten 2011 on hianoo kun on viimesen kahenkymmenen vuoden ajalta kaikki lehdet. 8) Ja muutenkin Akkari on sellanen "pakkotilaus". Roope-setä on laadukkain lehti niinkuin Crosby totesikin ja sen tilausta en todellakaan lopeta, mutta Sarjisekstra jää melko varmasti. Viimeisimmät kaks lehteä oli sellasta sontaa, että en meinannu pystyä edes lukemaan. Ja uusimman taskarin oon viimeks ostanu numeron 334 tai itseasiassa senkin äiti tais ostaa, mutta numeroita 1-100 oon nyt ostellu.. AATK erikoisnumerot myin just kaikki pois hyllystä ja ostin niillä rahoilla yhen kovakantisen ja jäi jopa vähän ylimääräistäkin. Muitakin heikkolaatuisempia julkasuja oon nyt myyny pois ja 1/3 osa hyllystä onkin tyhjentynyt.. ::)

Ja jottein ihan offiksi mee, niin mun mielestä klassikot pitää ehdottomasti säilyttää lehdessä. Vanha italialaisen tekemä tarina voi kummasti piristää päivää. :)
Karhula
Näin on toukokuun Roope-setä ilmestynyt. :)

Kansi oli erittäin mukava, koska siinä oli pitkästä aikaa Touho.
Klassikko oli sitä laadukasta Scarpaa ja yllätyksiä riitti.
Riitta & Kuuno tarina sanoisinko melko tavallinen.
Yksisivuiset ja dekkari oli myös ihan kivoja, ehkä kuitenkin turhan tavallisia.
Indiana Hopo tarina oli vallan mainio vaikka en Indianasta pidäkkään. Juoni oli vaan niin hyvä ja silmään pisti tuo kun Indiana lähettää ohjeet Mikille ja vielä hauska loppu (tarinassa).
Keräilykuva oli jälleen hyvä. Selkeät värit ja Kaivanto vielä hahmona.
Kokonaisuutena ropsu oli melko tavallinen. Numeroksi antaisin 8-/10
samppali
Kyllä näiden viimeisimpien Roope-setien perusteella voisi sanoa, että taitaa olla yksi laadukkaimmista julkaisuista. Hakkaa akkarin 100-0! Ja taso on noussut siitä mitä se oli silloin, kun rupesin tilaamaan. Roope kun oli pitkän aikaa (12/2001-2003-2004) aika retuperällä, koska tarinat olivat huonosti kirjoitettuja. Muutenkin alkoi haista se, että lehteen hankitaan väkisin täytettä, jotta saadaan tuo 100 sivua täyteen. Nyt lehti on jälleen hyvä!

Tulipa muuten tuossa mieleeni, että säilytättekö keräilykuvat? Tai siis irrotatteko ne vai jätättekö lehden väliin, ja jos irrotatte, meneekö ne hukkaan vai pistättekö säilöön? Samaten tarra arkit ja muut kiinniolevat liitteet?
Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10