Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Kirjoittaja

Aihe: Roope-setä lehti

(147 viestiä)
Karhula
Lainaus käyttäjältä: samppaliTulipa muuten tuossa mieleeni, että säilytättekö keräilykuvat?
Itse otan irti Ropsusta ja säilytänlaatikossa. Olen myös muovittanut kaikki keräilykuvani.
samppali
Jees. Itse otan myös irti, mutta en erityisemmin säilytä niitä. Pistän ne jonnekkin ja ajan kuluessa ne yleensä katoavat. En näet pidä niitä kovin suuressa arvossa. Toki jos lehden aikoisi myydä jollekin keräilijälle, pitäsii keräilykuvat luultavasti olla lehdessä kiinni, mutta en itse kyllä ole lehtiä myymässä, ja vaikka myisinkin, tuskinpa kellekään keräilijälle, joten en välitä keräilykuvista. Toki luen ne aina.
The Aku Man
Mäkin irrotan keräilykuvat Roopesta ja laita säilöön Akujen viereen. Alotin tilaamaan Roopea 6kk sitten niin mulla ei ookkku tää uusin keräily sarja ja pari muuta.
Kreach
En ota irti. Yksinkertaisesti. Viime numeron Scarpa tarina oli kyllä yllättävän hyvä! Indiana taas tavallista huonompi ja jotenkin sekavampi.
samppali
Oikeastaan syy siihen, miksi otan ne liitteet irti, on siinä, että ne tahtovat repeillä ajan kuluessa niistä lehdistä. Esimerkiksi, viimeviikolla luin erästä 1999 vuoden Roopea, jossa oli tuo keräilykuva tallella. Sitten kun käänsin sivua siitä keräilykuvan kohdalta, otin vahingossa kiinni keräilykuvasta ja sittenhän se repesi ikävästi. Ensin ajattelin jättää sen siihen, mutta kun jatkoin seuraavana päivänä lehden lukemista, keräilykuva oli ikävästi taittunut. Ja se se vasta olikin ikävän näköistä. Siispä sitten otin keräilykuvan irti. Joten itse en näe tarpeelliseksi säilyttää liitteitä lehden välissä, etenkin kun lehtien myynti ei tule kysymykseenkään (jonka mainitsinkin jo aiemmin). Toki onhan olemassa keräilijöitä, jotka ei osta lehtiä muuten kuin keräilykuvan kera, mutta aika harvassa nämä taitavat olla.
Fauntleroy
Toukokuun ropsusta...

Paras tarina oli ehdottomasti Scarpan Roope-tarina. Alun vitsit intiaaniveljeksistä olivat verrattavissa Rosan vitseihin. Eli: ne naurattivat oikeasti. Koko tarina oli oikein viihdyttävää luettavaa. Todellinen Kuukauden klassikkoa. Roopen taso on kyllä huipussaan. Riitta&Kuuno -tarinat sen sijaan alkavat pahasti toistamaan itseään, enkä edes tajunnut tarinan perusjuonta. Keräilykuva oli pettymys, koska mukana oli niinkin mitätön hahmo kuin Kaivanto. Indiana -tarinaa en ole edes lukenut. Vielä.
Crosby
Jepulis. Pakkohan se on minunkin vähän kehaista uusinta Roope-setää, jonka taso ei petä. Klassikko täyttä timankia ja muutkin sarjat dekkareineen, yksisivuisineen ja keräilykuvineen viihdyttävät. Mitäpä muuta sitä lehdeltä voisi toivoa. Brilliant!
Fauntleroy
Ja taas on ilmestynyt uusi Roope-setä. Tällä kertaa jalkapallo-erikoisnumero. Täytyy kyllä sanoa, että en kyllästy näihin jalkapallo-tarinoihin.
Tämänkin numeron tarina oli todella hyvä sekä juoneltaan että piirroksiltaan. Ehdottomasti lehden paras tarina.
Toinen tarina oli Luciano Bottaron kuukauden klassikko. Ihan hyvältä näytti vaikka en ole vielä lukenut.
Kolmas tarina ei sitten mitään huipputasoa ollutkaan. En ole koskaan pitänyt Reino Murikkaa (vai mikä se nyt oli) minään hyvänä hahmona, ja tarinakin oli aika sekava. Plussaa toivat osittain hyvät irtovitsit mm. tarinan ensimmäinen sivu, sekä hyvä piirtäjä, Giorgio Cavazzano. Keräilykuvassa seikkaili sama hahmo.
Mukana oli myös viisi Hessu-yksisivuista, joissa jokaisessa oli aiheena jalkapallo. Ihan hauskoja olivat.
Sitten vielä jotain... Roopen palkintotehtävät ovat yleensä paljon parempia kuin Ankassa. Yleensä osallistun niihin aina.

Lainaus käyttäjältä: samppaliTulipa muuten tuossa mieleeni, että säilytättekö keräilykuvat?
En ole edes miettinyt, saisiko niitä irti siitä lehdestä. Eli en ota irti. Ne ovat parhaimmillaan siellä lehden välissä.

Lainaus käyttäjältä: BomberFauntleroylle vinkkinä Aku Ankka Kanuunakuti-kirja. Monta hyvätasoista Aku-futis tarinaa ja peräti kaksi Yrityksen sarjaa!
Kiitos vinkistä! Pitänee harkita ostamista. Ilmeisesti tällä viikolla julkaistu.
Bomber
Fauntleroylle vinkkinä Aku Ankka Kanuunakuti-kirja. Monta hyvätasoista Aku-futis tarinaa ja peräti kaksi Yrityksen sarjaa!

Jalkapallo on aina ollut lähellä sydäntäni, ja sarjakuvissa fudis on tosi hyvää luettavaa. Kuten Fauntleroy sanoi, ei jalkapallotarinoihn kyllästy, ei sitten millään

Rospun aion ostaa lähiaikoina, hyvältä kuulostaa.
Zakari
Roope-Setä on tosiaan viimeaikoina noussut taskaria paremmaksi julkaisuksi. Melkein jokaisessa numerossa hyvää Scarpaa ja muutenkin hyviä tarinoita. Sivumääräkin on kasvanut näissä erikoisnumeroissa. En ole koskaan tilannut Roope-Setää, mutta sitäkin sietää jo harkita. Artikkelit eivät kuitenkaan aina ole tarpeeksi mielenkiintoisia ja tämänkin lehden taso laskee sitten joskus kuin kaikki Scarpan tarinat on julkaistu.
jho
Vähän myöhässä tulee, mutta oli taas loistava Roope. :) Hakkaa 100-0 uusimman Akkarin ja taskarin 334 minkä olen viimeksi lukenut. Yksisivuiset Hessut ei ollut kummosia, mutta muista pidin paljon (jopa siitä Kaasi -tarinasta). Täytyy vielä tähän loppuun mainita, että sivu 72 oli suorastaan loistava. ;D ;D
Crosby
Täälläkin liitytään kovalla karjaisulla kuoroon siitä, ettei jalkapallotarinoihin kyllästy. Italiassa niitä kyllä tehdään, enemmän vaan julkaisuja tännekin. Varsinkin ihan peliin ja peleihin keskittyviä tarinoita voisi olla enemmänkin. Upea juttu olisi esimerkiksi 6-osainen tarinasarja futiksen EM-kisoista, jossa yhteen osaan mahdutettaisiin aina yksi ottelu ja vähän jotain muita tapahtumia. Taskariin vaikka missä on paljon sivuja tällaisen saisi mahtumaan. Voisi julkaista vaikka useammassa eri taskarissa niin, että yhteen tulisi vaikka kaksi osaa. No nyt takaisin maan pinnalle.

Roope-setä oli siis erinomainen. Kaikki kolme tarinaa sekä Hessu-hupailut täyttivät paikkansa. Tarinat olivat myös mukavan erilaisia. Tosin futisekstraan olisi voinut laittaa parikin pitkää futistarinaa, mutta hyvä näinkin. Ei voi kuin ihmetellä Roopen tasoeroa muihin julkaisuihin.
Crosby
Juolahti mieleeni tässä kerran, kun divareita kiersin, että Roopessa lehden saa halvemmalla divareista suhteessa taskukirjaan.

Roope maksaa uutena nykyään 3,3€ ellen aivan väärässä ole? Taskari taas taisi olla 4,5€? Uutena taskari on siis sivuihin nähden halvempi, mutta itseäni se ei haittaa, kun taso on huonompi.

Käytettynä taas Roope on yleensä 1€ hyvässä kunnossa. Taskukirja yleensä vähintään 2,5€. Nykyään alkaa välillä olla enemmänkin.

Eli Roopen hinta laskee 2,3€ ja taskarilla yleensä 2€. Prosenteista suhteellisen pudotuksen näkee hyvin. Erotuksen osuus jaetaan kokonaishinnalla ja kerrotaan sadalla jolloin saadaan prosentteina hinnan pudotus.

Roope:

2,3
---- X 100 = 69,7%
3,3

Taskari:

2
--- X 100 = 44,4%
4,5

Eli varsinkin käytettyjä Roopeja kannattaa ostaa. Uutenakin toki saa laadukkaampaa luettavaa.
Fauntleroy
Tänään postipoika toi uusimman Roope-sedän, 7/08.

Kannesta sen verran, että siinä poseeraavat Touho ja Parta-Jussi. Mielestäni hieman väärät hahmot Roopen kansikuvaan, mutta kun lehdessä oli jälleen kerran PJ-tarina, niin kai se on pakollista.
Kuukauden klassikon paikan täytti 29-sivuinen tarina vuodelta 1962. Tekijöinä häärivät ketkäs muutkaan kuin Rodolfo Cimino ja Romano Scarpa. Mielestäni Scarpan piirrokset eivät ole parhaimmillaan, mutta tarinan idea oli oivallinen. Lehden paras tarina, jälleen kerran. De Vitaa ja Scarpaa saisi tulla joka lehteen, sen verran hyviä (Kuukauden klassikot) ovat olleet.
Toisena pitkänä tarinana on Cavazzanon kuvittama PJ-stoori. Ei mielestäni mikään paras tarina, vaikka hyviä irtovitsejä oli yritetty viljellä muutamaan otteeseen, mm. Touhon moponosto -kohtaus.
En vain erityisemmin pidä Parta-Jussista, ja keräilykuvassakin oli sama hahmo.
Tässä välissä oli lyhyt Roope-tarina. Ja sekin oli vain seitsemän sivun mittainen, lisäksi idea on käytetty moneen kertaan. Mutta ei se huono ollut.
Viimeisenä "Komisario Miquet seikkailee" -tarinasarjaan kuuluva tarina. Tarina ei ollut kummoinen, mutta tarjosi sekin muutamia hyviä vitsejä. Katsokaa vaikka sivu 80.
Lisämausteena lehden tietotoimistossa oli juttua Neljän mestarin suomenvierailusta. Tai oikeastaan kaksi kysymystä jokaiselle, paitsi Korhoselle. Ilmeisesti ainakin yksi kysymys oli kysytty Tampereella.
Jälleen kerran hyvä ropsu. Ei vuoden parhaita, mutta kuitenkin. Sisäkannessa oleva artikkelisarja on aina mielenkiintoista luettavaa. Ja loppuun kysymys, luetteko ikinä In English -tarinan? Minä luen aina.
Crosby
Kiskaisenpa arvion vaihteeksi numeroilla varustettuna oikein:

Roope-setä: Papatoan suurvisiiri

Roope taas pulassa verojen kanssa. Scarpalta takuuvarma tarina ja kyllähän nämä klassikot on aina rautaa. Ei Scarpan parhaita, mutta miehen tarinat kolahtaa lähes aina. En pettynyt tälläkään kertaa.

Yksisivuiset + muut

Yksisivuisetkin jaksavat Roopessa yleensä viihdyttää. Kolme kappaletta tänään mukana ja varsin hauskoja kaikki. Dekkaripähkinä oli tavanomaista helpompi ja ehkäpä myös vaisumpi. Se nyt ei ikinä ole kuulunutkaan suosikkeihini Roopessa, mutta aina toki luen. In English-tarinat ovat nousseet suosiooni, kun englanti on harjaantunut ja nykyään nämä Roopen enkkutarinat ymmärrän täydellisesti. Ehdottomasti hyvä lisä lehteen. Tietotoimisto perusviihdyttävä tällä kertaa, sillä eihän nuo kysymykset mitään ihmeitä tarjonnut. Keräilykuva ja palkintotehtävä kuuluvat lehteen ja joskus keräilykuvat ovat hienojakin. Tänään ei niin säväyttänyt. Kokonaisuudessaan kaikki nämä pikkusälät muodostavat aina toimivan kokonaisuuden ja sopivat mukavasti eri väleihin, kun on ripoteltu pitkin lehteä. Yleisesti ottaen annan näille 8+

Parta-Jussi pormestariksi

Partapotso ei hahmokategoriassa kärkipäähän kuulu, mutta tämänkertainen tarina oli hauska. Hauskin kohta oli se, jossa Kemppi toteaa, että ''lypsää nyt pormestari kahdesti päivässä'' johon PJ jatkaa ''hop hop, Heinikin pitää olla kunnanvaltuustossa tunnin päästä''. Osui ja upposi tänään totisesti tämä tarina. Yllätyskortti tässä lehdessä. En nimittäin odottanut suuria. 9

Juuso: Paluu arkeen

Huvitti ja hauskuutti tämäkin. Hyvä lyhyt hupailu. Carlo Limidon piirrokset miellyttivät silmää ja sopivat tähän tarinaan loistavasti. 9-

Mikki Hiiri: Villa Hopsteinin arvoitus

Akkarissa Mikki-tarinat ovat yleensä sietämättömiä, taskarissakaan eivät aina maistu, mutta Roopessa lähes aina ovat edes kelvollisia. Piirrostyyli on italialaisilla mukava mikä lienee suurin syy. Komisario Miquetkin luki mielellään. Sama asia Mik de Hiirissä. Roope-setä on kyllä jo maaginen tapaus, kun sen sivuilta saa huonoja tarinoita etsiä. 8
Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10