Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2
Kirjoittaja

Aihe: Roope Ankan Elämä ja Teot

(25 viestiä)
Crosby
Alkuun haluan sanoa että vaikka tästä kirjasta onkin jo keskustelua joka puolella sille ei ole tehty yhtä omaa topiccia mikä olisi minusta hyvä olla. Siispä päätin tämän itse tehdä. Jos tämä koetaan tarpeettomaksi sen vuoksi että keskustelua on jo muuallakin poistakaa sitten tämä.

Kirjahan on siis 12-osainen teos joka käsittelee Roopen vaiheita nuoruudesta alkaen. Kirja on voittanut Amerikassakin vuoden parhaalle sarjakuvalle jaettavan Eisner-palkinnon. Anteeksi jos palkinnon nimi on väärin sillä en ole varma siitä. Kirjanhan on tehnyt kokonaan ankkamaestro Don Rosa. Kirja on saavuttanut suurta suosiota ympäri maailmaa ja täysin aiheesta. Kaikki osuu siinä hyvin kohdalleen ja kun jokainen sarja on loistava ja ne on nivottu vielä yhteen voiko enempää toivoa? Tässä tarinat:

-Klaaninsa viimeinen
-Mississipin mestari
-Julman maan jehu
-Kuparikukkulan kuningas
-Ankkapurhan uusi valtias
-Transvaalin tuittupää
-Uniajan urho
-Klondiken keisari
-Ankantaan miljardööri
-Ankkalinnakkeen valloittaja
-Maailman rikkain ankka
-Ankkapalatsin erakko

Oma mielipiteeni kirjasta on että parasta ankkaluettavaa kautta aikojen. Enkä ole mielipiteeni kanssa yksin. Itse olen vain lukenut kirjan pariin kertaan enkä vielä omista tätä mutta nyt olen aikonut ostaa sen samalla kuin 2-osan. Kysyisin vain teiltä että kumpi kannattaa ostaa? Tämä tänä vuonna ilmestynyt versio vai joku painoksista joka on jo aiemmin ilmestynyt? Onko tuo vanha se ainut ja oikea vai onko uudessa tarpeeksi hyviä uudistuksia sen ostamiseen? Tarinathan on samat mutta onko tuossa vanhemmassa esimerkiksi jotain nostalgiaa että kannattaisi valita se?
Kääk13
Lainaus käyttäjältä: CrosbyKysyisin vain teiltä että kumpi kannattaa ostaa? Tämä tänä vuonna ilmestynyt versio vai joku painoksista joka on jo aiemmin ilmestynyt? Onko tuo vanha se ainut ja oikea vai onko uudessa tarpeeksi hyviä uudistuksia sen ostamiseen? Tarinathan on samat mutta onko tuossa vanhemmassa esimerkiksi jotain nostalgiaa että kannattaisi valita se?
Jos minulta kysytään niin se ihka aito alkuperäinen on kyllä paras jos kirjan haluaa hankkia, mutta kun ei sitä enää oikein mistään saa.
Itse myin alkuperäisestä teoksesta otetun kolmannen uusintapainoksen pois ja ostin tämän uutukaisen koskan se ja osa 2 ovat vähän kuin pakkohankintoja. Niistä on tehty ihan selvästi sellaiset parit jotka ovat tarkoitus pitää yhdessä. Mutta jos omistan alkuperäisen ja laitan uuden kakkososan sen rinnalle niin ei ne oikein vierekkäin sovi. Jo pelkästään se, että kirjoissa on erilainen väritys, vie niiltä "parivaljakko" tunnelman kokonaan. Niissä on jopa erilainen tekstityyli ja erilaiset sivut (alk. ei kiiltäväpintaisia) Jos minulta kysytään niin hanki tuo paketti jossa on kummatkin uudistetut versiot.
Itsellänikin on...

On tietysti totta, että alkuperäisessä versiossa on tietynlaista nostalgiaa, mutta siltikin, jo sitä ei aitona saa niin on melkeimpä saman tekevää. Tämä uudistettu laitos on kuitenkin kuin ihan oma kirjansa. Siinä on tavallisten toimitussivujen lisäksi tietoa maailmalla olevista Roope Ankan elämä ja teot sarjoista ja Rosan vartavasten Suomea varten kirjoitettu esitteyteksi ja loppusivu jossa nuori Roope tapaa kuuluisia suomalaisia merkkihenkilöitä. Kakkosessakin on poikkeuksia muihin maihin. Esim. esittelypuhe ja Lumikenttien kimallus kokonaisuudessaan. Muissahan maissa siitä julkaistaan vain 7-sivun pätkä jossa Roope muistelee nuoruuttaan.

Olen myös sitä mieltä, että Roope Ankan elämä ja teot 2:sesta olisi pitänyt ottaa enemmän alkuperäistä suomalaista ykkösosaa mukaileva painos niin, ettei tarvitsisi ostaa Roope Ankan elämä ja teot kirjaa niin ikään uudelleen.
Se on kuin oma kirjansa ja nämä kaksi ovat kuin oma kirjasarjansa(+kotelo).
Crosby
Enköhän minäkin sitten tuon paketin osta niin kuin olen suunnitellut. Niin paljon hyviä puolia. Täytyy katella jos osuu jossain vaiheessa tuo alkuperäinenkin vastaan niin voisi harkita senkin ostoa sitten. Kiitos kattavasta avusta näitten eroissa. Juuri tuollaista selostusta kaipailinkin.
Kääk13
Lainaus käyttäjältä: CrosbyKiitos kattavasta avusta näitten eroissa. Juuri tuollaista selostusta kaipailinkin.Eipä mitään. :) Mun on helppo kertoa kun olen omistanut kummatkin painokset (tai en siis aitona alkuperäisenä, mutta ymmärräthän..?).

Katsotaan mitä muilla on sanottavaa tähän...
jho
Joo, mun mielestä kannattaa ostaa sellainen ruskeakantinen painos ykkösestä (+ 2. osa ?). Paremmat värit, tarinoiden ja Rosan omien juttujen otsikoiden fontit ovat hienompia, ja ehkä kansikin on hienompi. Uudessa painoksessa kiiltäväpintaiset sivut on ehkä parempi asia. Totta on sekin, että uudet painokset ovat kuin oma parinsa ja vanha ykkönen ja kakkonen ei oikein sovi yhteen. Mutta jos rahaa riittää niin osta kotelopaketti ja vanha ykkönen.
Crosby
Niin no eihän sitä rahaa nyt tuhlattavaksi asti ole mutta kyllähän nuo niin upeita teoksia on että niitä raaskii kaksikin kappaletta pitää hyllyssään. Boksi jouluna ja ruskeakantinen sitten omilla varoilla kun sattuu sopivasti kohdille. Molemmat painokset tosiaan ovat erilaisia ja kiinnostavat omalla tavallaan kummatkin.
Kurmeloinen
Jees. Minulla taas on entisestään ykkösestä tuo vanhempi painos, ja kun nyt ostin 2. osan, niin ei niiden erot minua niin haitanneet.
En tosiaan ole nähnyt millainen tuo uusintapainos ykkösestä on. Voihan se tosiaan olla, että ne eivät niin "kuulu yhteen", mutta ykkösen tapahtumat olivat minulla jo muistissa, niin luin vain suoraan pelkän 2. osan enkä vilkaissut paljon ykkösosaa, joten siitäkin johtunee se etten välttämättä edes tajunnut eroa tyylissä.
Minulle toimi näin aivan hyvin, enkä koe mitään tarvetta luopua ykkösen vanhasta painosta ja vaihtaa uudempaan.
hjhh
Tänään kävin Anttilasta hakemassa ykkösen. Tarkotus oli ostaa myös toinen osa. Viimeksi viikko sitten kirjoja oli vielä vinot pinot, mutta nyt kakkonen oli loppunut kokonaan ja ykkösestä vein kolmanneksi viimeisen. Joululahjaksi kai se mulle tulee, joten en oo lukenu vielä, mutta kaupassahan se on läpi käyty jo moneen kertaan. :D
mastermind
Upea, opettavainen teos. Ja omistan sen vielä Donin nimmarilla. Pitäisi ostaa tuo toinenkin osa.
Etsivä Kaasi
Ykkönen on yhtä upeaa jälkeä, kuin kakkonen. Taitaa olla paras Rosan kirja. Minulla on se vanhempi painos (eli ruskeakantinen). :D
HN Erkka
Todella upeaa jälkeä! Harmi että minulla on vain tuo ykkösosa
mutta on sekin hyvä... Väritys on vain vähän outo, koska se on vanhempi versio. :(
Olen harkinnut pitkään kakkososan ostamistä mutta tullut lopulta siihen
päätökseen, että taidan jättää ostamatta ja ostaa sen sijaan vaikka Don Rosan
kirjan "Avataran aarre". :) (Vaikkei sisälläkkään Don Rosan esittelyitä.)
rulezman
Löytyykös sitä toista osaa vielä kirjastoista?
Bomber
Uuh, tämä kauhea odotus raastaa hermoni... Saan nimittäin myöhäisen joululahjan, elämä ja teot 1 & 2 sievässä paketissa. Se toimitetaan kuitenkin 21. päivä!
Karhula
Lainaus käyttäjältä: rulezmanLöytyykös sitä toista osaa vielä kirjastoista?
No ainakin pitäis löytyä. Ei kyllä kaikista kirjastoista ehkä ku eihän kaikilla kirjstoilla oo varaa. :-
Minun mielestäni tämä on paljon parempi kun 2, vaikka kyllä kakkosesakin on ihan hyviä tarinoita. :)
Crosby
Pakettini ei ole vieläkään saapunut painoksen loppumisen takia, mutta nyt Sanomalta vastattiin, että ensi viikolla saavat uuden painoksen ja kirjani lähtevät matkaan. Eli pitäisi nyt tämän kuun lopulla saada boksi käsiini ja vihdoin molemmat osat omistukseen. Ensi viikkoa odotellessa siis... Onkos täällä muita ketkä ovat joutuneet odottelemaan boksia pitempään painoksen loppumisen takia?
Sivuja: 1 2