Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2
Kirjoittaja

Aihe: Roope Ankan Elämä ja Teot

(25 viestiä)
July
Itse olen lukenut kyseisen kirjan varmasti miltei satoja kertoja läpi. Tutustuin kyseiseen teokseen vuonna 1997 ystäväni saadessa kirjan ensimmäisen painoksen joulu(?)lahjaksi. Vaikka kirja onkin hänen, olen lukenut sen jokaisella käyntikerrallani läpi, monen vuoden ajan viikottain. Kun siinä sitten vähän ynnää, huomataan että kymmenessä vuodessa niitä lukukertoja kertyy aika paljon. :D Vaikka teos onkin tultu plärättyä useaan kertaan läpi, löydän siitä aina jotain uutta ja mielenkiintoista. Nyt viimein sain kyseisen teoksen joululahjaksi, vieläpä ensimmäisen painoksen. Ihanaa katsella tuttua kirjaa omassa hyllyssä vihdoin ja viimein.

Olisi toki saanut sen uudemman painoksen ja luultavasti myös kakkososan siihen päälle, mutta plärätessäni niitä läpi kirjakaupoissa huomasin, etten pitänyt uudesta painoksesta ja sen jatko-osasta ollenkaan. Värit olivat aivan pielessä, sivut olivat kiiltäväpintaiset (joka ei mielestäni kuulu tämän kirjan "materiaaliksi"), kansi oli aivan karmea ja fontit olivat ennennäkemättömän huonosti valittu kyseiseen teokseen.. ARGH! En itse siis ole uuden painoksen ostamisen kannalla, mutta jos joku tosiaan tykkää kiiltäväpintaisesta paperista (jossa väri mielestäni kärsii eivätkä ne pääse oikeuksiinsa) ja oudonvärisestä kansikuvasta, niin siitä vaan.
Essi Ankka
Pidin kovasti tästä eepoksesta/eepoksista (osat 1 ja 2). Olen lukenut sen todella monta kertaa.
samppali
Juu, hyvä kirja on. Minulla on tuo alkuperäinen ykkönen, ja aijon nyt kesän aikana hankkia uuden ykkösen & kakkosen boksissa. Haluan pitää tuon vanhan, koska on niin nostalginen, ja sen uuden haluan ihan keräilymielessä. Sitäpaitsi se ei maksa kun sen 28€ enemmän, mutta siinä tulee se boksi, ja hullu kun olen, haluan Rosa -sarjan ihan täyteen... ;)
Että nyt säästämään...
Turtana
Juu aivan mahtava juttu tuo RAEjT. Ennen kun nämä ykkönen ja kakkonen ilmesty, olin lainannut ykkösestä sen vanhan variaation, ja mennyt siitä ihan sekasin. Sitten kun kakkonenkin ilmestyi, niin ryntäsin heti koulun jälkeen lähinpään kirjakauppaan ostamaan sekä ykkösen että kakkosen. Nyt ne molemmat on luettu moneen kertaan.

Lainaus käyttäjältä: JulyOlisi toki saanut sen uudemman painoksen ja luultavasti myös kakkososan siihen päälle, mutta plärätessäni niitä läpi kirjakaupoissa huomasin, etten pitänyt uudesta painoksesta ja sen jatko-osasta ollenkaan. Värit olivat aivan pielessä, sivut olivat kiiltäväpintaiset (joka ei mielestäni kuulu tämän kirjan "materiaaliksi"), kansi oli aivan karmea ja fontit olivat ennennäkemättömän huonosti valittu kyseiseen teokseen.. ARGH!
Joo, noissa asioissa olen kyllä samaa mieltä, ja harmittelen sitä mielessäni jatkuvasti.
Pullasorsa
Jep, ei tässä ole mitään lisättävääkään. Ehdottomasti paras kokoelma Rosalta, eikä kakkososakaan ole lainkaan hullumpi. Itse yritin ensin etsiä tuota alkuperäistä ruskeakantista painosta, mutta sitä ei kuitenkaan oikein mistään löydy, joten hommasin uuden paketin kerralla. Mahtava julkaisu, jos et omista, niin omapa on menetyksesi.
Kreach
Yhdyn edellisiin. Koskettava ja erittäin upea teos. Minulla löytyy tuo alkuperäinen (ruskeakantinen) kirja, mutta minkäs värinen tämä uusi sitten on?
The Aku Man
http://www.bookplus.fi/jackets/95/97895 ... .JPG Siinä on. Yhdyn kahteen edelliseen viestiin. Upein mahtavin kirja, joka on Roopesta/Akusta tehty!
rhino
Lainaus käyttäjältä: Essi AnkkaPidin kovasti tästä eepoksesta/eepoksista (osat 1 ja 2).
Samoin, ne ovat olleet erittäin hyviä. Ne ovat hyviä sen takia, koska tarinat ovat juuri sopivan pituisia ja piirustusjälki on taattua. Kirjakin on sopivan paksu.
Fauntleroy
Kyllä tuo on mahtavin ja parhain kirja mikä on Suomessa julkaistu. Luin joskus pienenä koko kirjan putkeen, ja siitä lähtien se on ollut on ollut lähellä sydäntäni. Minulla on myös tuo alkuperäinen ruskea kirja, jonka kunto kertoo kuinka monet kerrat se on luettu läpi. Aion kuitenkin vielä tämän vuoden puolella ostaa nuo uudemmat kirjat.
Lukemiseksi kummatkin, sillä en enää uskalla lukea sitä alkuperäistä. :)
Ankkarock
Erinomainen kirja tämä ykkösosa. Parempi kuin kakkososa, sillä nuo tarinat olivat loistavia. En erityisesti muista kaikkia tarinoita, mutta mieleeni jäi Klaaninsa Viimeinen-tarina, varsinkin siitä, kun sai lukea tarinan, jossa Roope oli pojankloppi!
En muista onko näitä "Roope-pojankloppi" tarinoita enempää, mutta toivottavasti nokkani eteen sellainen vielä tupsahtaisi..
Sivuja: 1 2