Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2
Kirjoittaja

Aihe: Paras Aku Ankka -vuosi 2000 -luvulla?

(17 viestiä)
Kreach
Jep, jep...
Eli mikä sinusta on 2000 -luvun paras ankkavuosi? Miksi? Itse pidän paljon vuodesta 2004. Hauskoja tarinoita ja Rosan parhaita jatkosarjoja: Musta Ritari Slurppaa jälleen, Kirje kotoa ja Aarre lasimaljassa. Kuitenkin tällä vuodella johtosarjat eivät olleet niin loistavia, nimittäin 2001 vuoden johtosarjat olivat aivan huippuluokkaa, nykyäänhän ne on mitä on. Olen tilannut lehtiä vuodesta 06 - 07 - 08. Näistä on kuitenkin vaikea valita parasta... Ehkäpä vuosi 08 tähän mennessä tai 06.

Noh... Mika teidän mielestä 2000 -luvun paras vuosi lehdelle, MIKSI? PERUSTELUJA KIITOSSS!!! Saat äänestää kahta vuotta, jos et osaa parasta valita.
Sininthecity
2001.
Nostalgia vaihde silmään. Vuosi jona vihdoin sain kinuamiseni läpi ja pappani tilasi minulle Aku Ankan synttärilahjaksi. Vuosi oli muutenkin loistava Ankalle. Eikös se täyttänyt juuri 75? Joten siellä oli suomalaisten piirtäjien synttärionnitteluja. Ja muutenkin juhlan vuoksi lehdissä oli Barksia ja muistaakseni sammon salaisuus julkaistiin jatkiksena juuri tuona vuonna.
Anonymous
2001 ehdottomasti. Aku Ankka-lehti täytti 50 vuotta, joten se oli juhlavuosi, jos joku ei muista. Paljon Barksia ja Rosaa sekä suomalaisia onnittelusarjoja. Vuoden kruunasi vielä superpaksu juhlanumero, jossa oli 68 sivua. Todella ikimuistoinen vuosi. :)

Tykkäsin myös niistä vuosista, jolloin julkaistiin paljon Al Taliaferron ja Manuel Gonzalesin vitsisarjoja ihan urakalla. Mielestäni lehden taso laski, kun niiden tulo loppui. Toiselle sijalle pääsee ehkä kuitenkin vuosi 2002 tai 2008. 2002 oli mieleenpainuva vuosi numeron 1/02 eurotarinoidensa vuoksi. Lisäksi samana vuonna julkaistiin esimerkiksi Carl Barksin Kirje joulupukille, joka on todella hyvä tarina, sekä mm. Don Rosan Culebran liikenero ja Ensimmäinen keksintö. Etenkin Ensimmäinen keksintö on mielestäni yksi Rosan parhaimmista tarinoista.

Vastasin myös 2008, koska jotenkin ainakin tämän vuoden kevätpuolisko on ollut aika lupaava. Al Taliaferronkin vitsisarjoja on julkaistu toisinaan. Taikaviitta-saaga oli ihan mukava piriste, vaikka en käsikirjoituksesta niin pitänytkään. Plussaa on ollut myös se, että tänä vuonna on julkaistu kaksi Carl Barksin pitkää tarinaa. (Tosin kyllä vuonna 2007:kin julkaistiin yhtä monta edellämainittua tarinaa.)
The Aku Man
Äänestin vuosia: (arvio niistä vuoden lehdistä mitä olen lukenut)

2001:Klassikko vuosi...johtosarjat oli täyttä rautaa. Kaiken hyvän lisäksi Aku Ankka lehti täytti 50-vuotta. Tästä vuodesta ja niistä lehdistä on jäännyt vain hyviä muistoja. Mutta minun näkemys voi olla myös vääristynyt, kun en ole lukenut koko tuotantokautt...vuosikertaa.

2002:Kaikkea tapahtui tuona vuonna aloitin koulun, mutta jälkeenpäin ajatellen rakkain tapahtuma tuona kyseisenä vuonna oli se, että aloin saada Aku Ankkaa. Aloitin myös tuon takia lukemaan Akuja. Kuusi vuotta tulee täyteen syksyllä, tähän aikaan on mahtunut hauskoja hetkiä, mutta myös surullisia hetkiä.
akuankka1313
Tietenkin alkuvuodet, 2000 ja 2001, molemmat todella värikkäitä vuosia ankka-tarinoiltaan.

Erityisesti pidän vuodesta 2000, vaikka en kummemmin ole sen vuoden sarjoja lukenutkaan. Omaperäisyys oli käsikirjoittajilla ainakin vielä tallella, ja piirtäjätkin olivat huippuluokkaa. Parhainta antia kuitenkin olivat jatkotarinat.
Yksi parhaimmista vuosista ikinä.

Vuosi 2001 oli melko samanlainen kuin edellinenkin, mut jotenkin laimeanpi :-
Anonymous
Lainaus käyttäjältä: akuankka1313Parhainta antia kuitenkin olivat jatkotarinat.
Tuo on kyllä totta. Vuodelta 2000 mieleen on jäänyt erityisesti tarina Erään ankan nousu ja tuho numeroista 7-9/2000. Tarina on yksi suosikeistani, vaikka idea onkin aika yleinen.
Fauntleroy
Ehdottomasti vuodet 2000 ja 2001! Loistavat johtosarjat olivat aivan omaa luokkaansa.
Vicar, Hedman, Halas ja Van Horn olivat uransa huipulla. Jatkosarjoissakin oli vielä jotain järkeä.
Barksiakin näkyi erittäin paljon mm. tarinoilla Järvihirviö, Karkkeja ja kepposia, Yövartija vain, Nakkisämpylöitä ja sammakonreisiä, Uudenvuoden päätökset, Kroisos Kehupää, Löydetty viitonen...
Rosalta tuli yhdet hänen parhaimmista tarinoistaan, Sammon salaisuus ja Kolmen cabalerron paluu.
Ylävirran yritys starttasi vuonna 2000, jos oikein muistan. Loistavia tarinoita.
Minulla on nuo vuodet neljännes-vuosikertoina, ja niiden kunnosta voi päätellä kuinka monet kerrat ne on luettu.
souffleur m
Äänestin vuosia 2001 ja 2002, mutta kun luin muiden kommentteja, vaihtaisin vuoden 2002 ehkäpä vuoteen 2000, sillä vuosi 2000 oli aika kirjava näiden uusien tarinoiden suhteen; Ylävirran yritys starttasi ja nyt jo unholaan jäänyt Nettisakki nähtiin myös minun muistikuvani mukaan ensimmäisen kerran lehden sivuilla kyseisenä vuonna. Vaikka muistankin, että en pitänyt Nettisakista yhtään, niin kyllä tälläiset uutuudet ovat aina ihan mukavia piristeitä lehden sivuilla.

En usko, että minun tarvitsee selitellä, miksi äänestin vuotta 2001. Sammon salaisuus on yksi Rosan parhaimmista tarinoista ikinä, sekä suomalaisten onnittelusarjat olivat todella mielenkiintoisia ja hauskoja. Kertakaikkiaan hieno vuosi. Saammekohan odottaa vuodesta 2011 yhtä upeaa?
Ankka313
Äänestin vuosia 2005 ja 2006,mutta jos olisi voinut valita kolme vuotta,olisin ottanut mukaan myös vuoden 2004...Nuo kolme vuotta ovat olleet kaikista parhaimmat!
Noiden vuosien jälkeen paras on varmaankin v.2002,koska silloin lehdissä oli monta Flemming Andersenin formulatarinaa,ne olivat huippuja!
Akuhullu97
Äänestin vuosia 2001 ja 2004. Ehdottomasti parempi on noista vuosi 2001, varsinkin numero 13 tältä vuodelta. Pelkää Barksia akkari täynnä. Muutenkin mahtava vuosi. Vuosi 2004 on myös ihan hyvä, johtuen, olikos 2 Rosan jatkiksesta...:)
Turtana
Muistaakseni äänestin vuosia 2001 ja 2003. Eivät välttämättä aivan parhaat vuodet, mutta hyviä kuitenkin!
2001 on maininnan arvoinen, koska silloin julkaistiin paljolti hyviä tarinoita, ja silloinhan lehti täytti 50 vuotta.
Vuoden 2003 lehtiin olen perehtynyt eniten, siksipä sen valitsin. Tarinat ovat pääosin sellaista mukavaa keskivertoa, mutta mukaan sujuttautuu myös monia lähtemättömästi mieleen jääneitä juttuja.
Mutta tosiaan, kyllä tässä 2000-luvun aikana on julkaistu tosi paljon huippuhyviä seikkailuja ja muita tarinoita.
Duck97
Minusta vuosi 2001 oli ehdottomasti paras, koska sen vuoden lehdet olivat täynnä Barksia.
samppali
Parhaita vuosia ovat 2001 ja 2002. Ehkä jälkimmäinen, koska silloin (muistaakseni?) ilmestyi Gottfredsonin legendaarinen "Mikki postilentäjänä".
Kreach
Mikki Postilentäjänä oli kylläkin vuonna 2003. Eikö ollutkin?
Aku Vankka
Saattoi olla näin, taisi vuoden loppupuolella ilmestyä?
Vastasin kysymykseen 2001 ja 2002. Niin mahtavia sarjoja! Kuten joku jo aikaisemmin mainitsi, vuonna 2001 oli aivan mahtavia johtosarjoja ja lisäksi kesäkuussa Don Rosan 50-vuotissyntymäpäivien kunniaksi julkaistu juhlalehti, missa julkaistiin muunmuassa ''Talon kokoinen vastustaja'' sekä ensimmäinen osa kolmiosaisesta jatkotarinasta ''Sammon salaisuus''. Kerrottakoon, että tuo oli yksi ensimmäisistä Akkareista, mitä olen koskaan lukenut, samalla yksi lempilehdistäni. Ja vuonna 2002 oli myös hyviä johtosarjoja, mikäli nyt olisi saman tasoisia, vuoden Akkareiden keskiarvo nousisi huimaa vauhtia. 2002 julkaistiin myös lempihiirisarjani, Mustakaavun ensirötökset, minkä luin eilen. Upea tarina, kertakaikkiaan.
Sivuja: 1 2