Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1
Kirjoittaja

Aihe: Kahdeksan kertaa Mikki

(11 viestiä)
Kääk13
Tänään ilmestyi kauppojen hyllyille 128-sivuinen juhla-albumi jonka pääosassa on kukapa muukan kuin tuo maailman suosituin pallokorva, Mikki Hiiri. Albumi esittelee Mikin sarjakuvauraa 1930 luvulta aina 2000 luvulle saakka. Tekijäkaartiin on valittu vain kaikkein kovimpia Mikkimestareita, kuten Floyd Gottfredson, Paul Murry, Romano Scarpa ja César Ferioli sekä monia muita.

Timo Ronkainen on kirjoittanut albumiin paljon kattavia artikkeleita ja nelivisuisessa esipuheessa paljastuu mm. se, miten valkokankaan supertähdestä yleensä päädyttiin sarjakuvasankariksi ja kuka jatkoi Murryn jatkosarjonen tyylisten tarinoiden tekmistä miehen jäätyä eläkkeelle.

Moniko tämän sivuston käyttäjistä aikoo tai on jo hankkinut kyseisen albumin?
Itse kyllä suosittelen lämpimästi ainakin tutustumaan niteeseen.
Hinta nyt ei yllätä(7,90€), mutta älkää antako sen estää teitä hankkimasta ainutlaatuista Mikkijulkaisua, jonkalaista ei suomessa kovin usein näe.

Albumin tarinat:
1930 Päällystakkien arvoitus
1940 Vedenalainen maailma
1950 Katoavan konnan tapaus
1960 Katoavat kasvikset
1970 Vanhat hyvät ajat
1980 Kalliovuorten kultainen majava
1990 Maa-planeetan mestari
2000 Todelliset ystävät

Giorgio Cavazzanon upea kansikuva on piirretty vartavasten tätä albumia varten
http://s4.tinypic.com/1zoi2df.jpg[/img]
Fauntleroy
Voi kääk sentään, Kääk13, minkä menit tekemään. Olin juuri tekemässä aihetta samasta albumista. Kirjoitin kauhean kirjoituksen albumista. Ja aiheen alkamiskohdaksi olisin ajatellut klo 19:28...

No joka tapauksessa, hain oman kappaleeni tänään. On se niin hieno! Ainut asia joka jäi harmittamaan, että Murryn ja Gottfredsonin sarjat ovat lyhyitä. Se tosin antaa toivoa sille, että Akkarin juhlanumerossa tulisi joku pidempi sarja. Mutta hieno alppari on!
rhino
Aion varmaankin ostaa tuon, sillä tarinat vaikuttivat kiinostavilta ja piirtäjät ovat myös hyviä. Ronkaisen esipuheet ja esittelyt ovat yleensä aika hyviä ja kiinostavia, joten tämä vahvistaa sen, että aion ostaa kyseisen kirjan. Hintakin on juuri sopiva sivumäärään nähden eli 1 sivu maksaa noin 6,2 senttiä(joku (viisaampi) saa korjata, jos olen väärässä), ei paha. Huomenna käyn varmaankin hakemassa tuon lähimmältä ärrältä...
Karhula
Meni heti ostoslistalle. ;D Todella hyvältä vaikuttaa, piirtäjät ja käsikirjoittajatkin ihan kelpo laatua vaikken kaikista niin hirveästi pidäkään. Ehkä tuo hinta on melko korkea kylläkin, mutta en ota siitä kovin suuria traumoja. Sivumääräkin on melko alhainen, mutta pitää nyt ottaa huomioon, että kirjassa on paljon hyviä ja vanhojakin tarinoita. Ja Cavazzanon kansikuvakin täyttää paikkansa täydellisesti. :)
Ankka313
Kiitoksia infosta! Enpäs vielä ole nähnytkään tuota albumia (kappas vaan, kun en ole kaupassa vähään aikaan käynyt) ;)
Aion ehdottomasti hankkia kyseisen albumin kokoelmaani!
Onko muuten tietoa, onko tarinat Suomessa ennen julkaisemattomia?
Akuhullu97
Joo, ostan tämän albumin varmasti. Ehken kaupasta kalliin hinnan takia, mutta viimeistään divarista jonkun ajan päästä. Näin kaupassa illlalla tämän, ja ihmettelin, että mikäs uusi albumi tuolla on?!

Olen muistaakseni lukenut noista tarinoista vain "Päällystakkien arvoituksen".
Fauntleroy
Lainaus käyttäjältä: Ankka313Onko muuten tietoa, onko tarinat Suomessa ennen julkaisemattomia?
Viisi tarinaa kahdeksasta on julkaisematonta. Feriolilta, Scarpalta, Wrightiltä ja Murryltä ennen näkemättömät tarinat. Aika turha tätä oli ilmoittaa, Kääkin linkeistähän ne näkee.
Karhula
Tänään tarttui tämäkin kirja kaupan hyllyltä käsiini ja nyt on siististi hyllyssäni. Vaikka piirtäjät ovatkin Mikki-piirtäjien parhaimmistoa ei kirja kuitenkaan ihan mahtavaltakaan vaikuta. Juonet ovat melko tyhjänlaisia vaikka pari hyvääkin toki löytyy. Kyllä tämä oli kuitenkin kaiken väärti. :)
Turtana
Eilen kävin ostamassa, mutta vielä en ole kaikkia tarinoita lukenut. Hyvältä vaikuttaa silti, ei kaduta yhtään tämän hankkiminen. Yhtäkään tarinaa en ollut ennestään lukenut, joten hyvä ostos siinäkin mielessä.
...ja kansi on tosi upea.
Ducker97
Kävin kyllä katsomassa ja melkein ostinkin... Mutta joku toinen kerta... Ja se kansi oli kyllä todella hieno.
Ankkarock
Kyseinen kirja ei ollut mikään loistava, mutta Gottfredsonin ja Murryn tarinat olivat loistavia. Cesar Feriolinkin tarina ei ollut mikään huono.

Loistava albumi kuitenkin. Ihme ja kumma, mutta Mustan-Pekan sekä Hannu Hanhen synttäreitä ei taidettu toimituksessa muistaa ollenkaan?

Typerää.. nuo kaksi ovat loistavia hahmoja.. :'(
Sivuja: 1