Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Kirjoittaja

Aihe: Kuinka monta Aku Ankka-sarjakuvalehteä omistat?

(127 viestiä)
submin
Entä Roope-Setäsi ja AA-taskukirjat?
Itselläni on tullut Aku Ankka numerosta 1/99 lähtien.
Roope-setiä on sekalaisia, aikaisin vuodelta.. Hmm.. No kumminkin 70-luvulta, ilmoittelen tarkempia tietoja myöhemmin, kunhan jaksan ;)
AA-taskukirjoja on myös hyllyllinen, aikaisin on numero 8, Aku, Amerikan keisari, ja uusin on Taskarin Teemanumero 6 (Onkohan.. Se on se joulujuttuspesiaali.)
Kertokaa omista kokelmistanne täällä :)

Muuten, kuinkahan arvokas olisi tänä päivänä alkuperäinan Aku Ankan näytenumero vuodelta 51 (en ole varma vuodesta)? Serkkuni isä osti tuollaisen pilkkahinnalla kirppiksestä joskus toistakymmentä vuotta sitten..
Heka
Roopeja en omista paljon. Taskukirjoja en kaikkia, ehkä noin 30%.
Akuja 70-luvusta lähtien paljon, mutta joitain numeroita uupuu divareiden takia.

Se ensimmäinen Akuhan ei ole edes kallis v. 52 tulleeseen Lumikkiin verrattuna. Sen arvo kyllä laskee koko ajan, mutta en edes tiedä mikä se luku on, kun on kahdeksankymmentämiljoonaayhdeksänsataatuhattakahdeksansataakaksi nollaa perässä... :-O
Anonymous
Aku Ankka on tullu veljelleni jo ennen syntymääni, mutta se lopetettiin ja uusi tilaus alkoi joskus -92 luulisin. Siitä lähtien se on tullut. Ja Roope-setä lehteä on tilattu vuodesta 1998. Laskekaa siitä. (noin puolet on varmasti hävinnyt lopullisesti, mutta mitä nyt on tallella, niitä on yksi kaapillinen jossa on kaksi kerrosta [joka romahtaa silloin tällöin kun yrittää löytää pinon alta jonkun lehden mitä ei ole lukenut pitkään aikaan] ja lisäksi yksi noin metri x puoli metriä kori ja muutama kymmen sänkyjen ja sohvien alta ja kirjahyllystä muitten lehtien joukossa)

Okei, tää meni IHAN sekoksi! :-O
Anonymous
Akkari alkoi tulla vuonna 1979 - taidan olla toistaiseksi foorumin seniori? Tilausta jatkoin v. 1987 asti, jolloin loppui kiinnostus. Nyt on tullut taas vuodesta 2002 lähtien. Taskareista taitaa olla ensimmäiset 100 aika tarkkaan ja sen jälkeen satunnaisesti. Roope-setiä lienee n. 30. Näkkäreitä olen ostellut tähän mennessä 3 vuosikertaa. Sekalaista ankkaa on sitten varmaan lisäksi hyllymetrin verran.
Anonymous
Taskareita ~ 250
Roopeja ~ 220
Akuja ~ 2100
Juhlasarjoja ja muita kovakantisia ~ 20

Noita Aku - lehtiä mahtanee olla pari vielä lisää..
Leo
Taskareita on 279 (mukana ei erikoisnumeroita)
Roope-setiä ehkä 30
Aku Ankkoja about 1150 ja rapiat
Anonymous
Meille on tullut... Olisiko vuodesta -99 Aku Ankka, ja kyllä niitä vanhempiakin löytyy, olisiko joltain isovanhemmalta saatuja.
Taskukirjoja on hyllyssäni 36, tosin olen aika varma että muutama on veljeni huoneessa.
Roope-setiä on hyllyssäni 46, mutta niitäkin löytyy varmasti ympäri taloamme.
Ja sitten on yksi Taskarin teemanumero, taitaapi olla tuo numero kuutonen.
Anonymous
Akkari tullut vuodesta 1994 puolivälistä, eka numero oli se juhlanumero missä on Rosan Olla niin kuin ei olisikaan. Lisäks divarista ostettuja noin 170. Vanhin on kaikkien aikojen suurin painoksinen 11c 1954.
Roope-setiä n. 180 tullut vuodesta 1998.
Taskareita jotain 150. En tykkää taskareista.
Anonymous
Mulle on tullut Akkari vuodesta 1968, sukuun jo vuodesta 1953.

Vuodesta 1971 on täydet vuosikerrat, vanhemmista on reilu puolet tallella, mutta osa heikossakunnossa. Näkkärit on hankittu kaikki ja seuraavatkin hankitaan.

Vuoteen 1980 on kaikki taskarit ja Roopet. Näkkärien lisäksi kovakantisia kokoelmia on parikymmentä. AA päivästä päivään -kirjat on kaikki. Iso nippu Disney-albumeja, joita en ole kerännyt järjestelmällisesti.

Täydelliset kokoelmat sarjoista Walt Disney's Comics and Stories by Carl Barks (51 albumia), Donald Duck Adventures by Carl Barks (25 albumia) ja Gyro Gearloose by Carl Barks (6 albumia). Roope-sarja jäi kesken kun niitä ei saatu enää Suomeen. Mutta numerot 1-34 hankin.

Englanninkielisiä Disney-lehtiä noin vuosilta 1985-1995 on metrin rivi.
Leo
No, Jukallahan noita oli paljon :D Vielä kun rekisteröityisit ;)
Anonymous
Ai niin, noissa amerikkalaisissa albumeissa on ihan sairaan hienot värit vaikka ne eivät alkuperäisiä olekaan.

Tietokoneaikana jälkeä voi parantaa, eihän uudelleenvärityksessä Barksin jälkeen kosketa.
Leo
Sairaanhienot? Sellaista "aaltoilevaako"?

Jukka käyppä tuolla "Lirum lorem jne" palstalla, koska sä varmaan tiedät mitä laatikosta löytyy ;)

Ja jos rekisteröidyt niin sulle voisi lähettää yksityisviestejä yms. niinkuin kvaakissakin ja voisit muokata viestejäsi yms.

Nimim. Rekisteröintiin patistelija
Leo
En viittinyt enää kolmatta kertaa muokata omaa viestinäin niin laitoin uuden... Eli Jukka, kun olet vieraana niin tuolla ylhäällä oikella on sellainen "oikein merkki" ja teksti rekisteröidy. Rekisteröityäsi me sitten aktivoimme sinut mahdollisimman nopeasti, joten älä turhaan rekisteröidy uudestaan!
Anonymous
Lainaus käyttäjältä: SubminKertokaa omista kokelmistanne täällä
Enpä olekaan ennen laskenut pelkästään Disney-sarjakuvien määrää.

No, tämänhetkiseksi kokonaismääräksi tuli 3469 jollain tapaa sarjakuvaksi laskettavaa kohdetta. Suurimmat sarjat:

Aku Ankka 2463 kpl (numerosta 5/1960 alkaen on tällä hetkellä kaikki)
Aku Ankan Taskukirja 311 kpl (kaikki + erikoisnumerot)
Roope-Setä 311 kpl (kaikki + erikoisnumerot)

Täysiä sarjoja on lisäksi ainakin Kuukauden Sarjisekstra, Aku Ankan Parhaat, Vulle Vuojas, W.i.t.c.h., Walt Disneyn Klassikot, Päivästä Päivään, Taikaviitta, Juhlasarjat, Murrealbumit, Mikin Dekkaripokkarit, Mikin mainiot, Ankronikka, Disney Waltit, Klassikot, Hessu suurmiehenä, Ankalliskirjasto, Sunnuntaisarjat, Ankantekijät, Ankkatarinat ja Iines. Lisäksi epätäydellisiä sarjoja ja muita kohteita jonkin verran.
Shinkansen
Lainaus käyttäjältä: SubminMuuten, kuinkahan arvokas olisi tänä päivänä alkuperäinan Aku Ankan näytenumero vuodelta 51 (en ole varma vuodesta)?
Tuosta tiedän sen verran, että kolmisen vuotta sitten kuulin suht hyväkuntoisen käyväksi hinnaksi 8000mk. Viime lokakuussa kirjamessuilla näin melko huonon kunnoltaan(rispaantunut, osin repeentynyt, mutta palaakaan ei näyttänyt puuttuvan) 650€. Ei ole ihan nappikauppaa.

Omistan lähes täydelliset vuosikerrat Aku Ankka -lehteä -86, -94, -99, -00 ja puoli vuotta -01. Lisäksi erilisiä numeroita.
Roope-setiä on noin kymmenen.
Taskukirjoja 217.
Minulla ei ole ihan mahottomia määriä, ja olenkin erikoistunut taskukirjoihin.
Pitää vielä mainita Don Rosan kokoelmakirjoista Sammon Salaisuus ja Roope Ankan elämä ja teot.
Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9