Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Kirjoittaja

Aihe: Kuinka monta Aku Ankka-sarjakuvalehteä omistat?

(127 viestiä)
Barksi
Noita vanhoja numeroita saa lähes kaikista divareista. Hinta tosin on aika kova. Sitä en sitten tiedä, mistä Aukustus on nuo lehdet hankkinut.
Aukustus
Lainaus käyttäjältä: TKalAukustus, mistä olet ostanut noita vanhoja Aku Ankan numeroita, vai oletko tilannut lehteä ihan alusta asti?
Osan olen joutunut hankkimaan ympäri maata divareista, huutokaupoista, ym...

Suurin osa Aku Ankka -lehdistä (eli 1. numerosta vuoteen 1976) sain perintönä ukiltani kuutisen vuotta sitten. Itselleni aku on tullut vuodesta 1984 lähtien.

Eli nuo välivuodet olen hankkinnut edeltä mainituista paikoista. Plus täällä jyväskylästä yksi keräilijä myi kokoelmansa pois 3-4vuotta takaperin sitten, häneltä sain ison osan puuttuvista numeroista.

Aku Ankan taskukirjoilla on sama kohtalo, ukin peruja 1-38 ja loput itse ahkerasti metsästetty ja ostettu.

Roope-Setä tullut alusta asti isälle, jolta siirty minun nimiin sekä myöhemmin ostin alkupään numerot varastosta pois kulkemasta.

Mutta kaikille jotka aikovat hankkia vanhoja numeroita, niin suosittelen tutustumaan paikalliseen divarin pitäjään ja sitä kautta metsästämään. Ja joka kerta kun käytte toisessa kaupungissa, niin divarikierros kannattaa tehdä. Sekä nykyään täältä netistä löytyy hyvin divareita sähköposteineen, ei muuta kun kyselyjä sitä kautta liikeisiin.

Hups, tulipa tästä kunnon romaani, no menköön...
korri
Ooh, periminen on kyllä paras tapa hankkia täysi kokoelma...kun tuo 76-84 vuosien jahtaaminen ei uskoakseni ole kuitenkaan kovin paha nakki, ne alkupään numerot ne vaikeat ja kalliit ovat...

Kuinka hyvässä kunnossa muuten lehdet ovat? Lukemisen jälkiä epäilemättä näkyy (ja jos ei näy, alan marmattaa) mutta muuten?
Aukustus
Lainaus käyttäjältä: korriOoh, periminen on kyllä paras tapa hankkia täysi kokoelma...kun tuo 76-84 vuosien jahtaaminen ei uskoakseni ole kuitenkaan kovin paha nakki, ne alkupään numerot ne vaikeat ja kalliit ovat...

Kuinka hyvässä kunnossa muuten lehdet ovat? Lukemisen jälkiä epäilemättä näkyy (ja jos ei näy, alan marmattaa) mutta muuten?

Vuosien 76-84 ei ollut vaikeaa, muutamaa numeroa/per vuosi sai metsästää huomattavasti ennemmän(hyvä kuntoisena), mutta sain ostettua kaikki vuosikerrat kerraallaan, lukuunottamatta vuosia 77 ja 79, jotka piti kerätä erikseen... Eli voisin sanoa että oli helppo nakki.

Lukemisen jälkiä näkyy jokaisessa tottakai, mutta kaikki lehdet ovat kuntoluokkaa 8-10. No, ehkä pari 7 kuntoistakin löytyy. Olen myös ostanut aina kun löydän hyväkuntoisen akun, sen itselleni ja näin parannellut lehtien kuntoa.

Nyt on myös pakko kehua ukkini viisautta, hän laittoi aina kaikki erikoisnumerot (myös numero ykkösen) yhden lukukerran jälkeen muoviin ja osti lukukappaleen erikseen...

Tällä hetkellä kaikki lehdet vuosilta 51-85 ovat muovitettu ja siisteissä laatikoissa, erillisessä tilassa, missä ei mitään muuta säilytetä.
Hupu
Omistan kaikki Aku Ankka lehdet vuodesta 1988 lähtien muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta, muutama numero on päässyt katoamaan vuosien saatossa. Omistan myös muutamia numeroita vuosilta 1970-1987, mutta en silti edes puoliakaan.
Barksi
Jaksoin laskea vihdoin. Kaikkia Disney-lehtiä on yhteensä n.3000 ja Aku Ankkoja taas n. 1500.
noutsi
Olen tilannut Aku Ankkaa vuoden 2001 numerosta 31 lähtien, ja tilaan vieläkin. Eli jotain kymmenen kansiollista tai jotain sellaista. Ja Aku Ankan taskukirjoja on noin yhden kirjahyllyn hyllyn verran. Sekä vielä muutamia Roope-lehtiä... Ja vielä siskoni Aku Ankkoja neljä kansiollista 90-luvulta.
hjhh
Akkari on tullu 99 puolesta välistä 00 on taas puoleen väliin asti. Siitä lähtien on tullut kokoajan, mutta joitakin on kadonnut.
En jaksa laskea. ;D

Meinas uhohtua että on myös 95,96,97 melkeen kaikki.

Roopen tilaus alkoi 02 jostain puolesta välistä siitä asti tullut.
Noin 35 löytyy.

Sarjisekstraa tuli 2001 jonkin aikaa, ja 2005 vuodesta on taas tullu.
Noin 30 näitä löytyy.

Taskareita on kuusi.
Uka Ankka
Vuodesta 2002 on alkanu tulemaan Aku Ankkaa, ja Roope-setiä on enimmälti 04, 05 vuodelta ja taskukirjoja on 15 kpl
jho
Aku Ankkaa on tullut vuodesta -01 lähtien, sitten on lisäksi -98, -93 ja -91 vuosikerrat. Roope-setää on tullut vuoden ja niitäkin lehtiä on silti jo päälle 80. Taskukirjoja noin sata.

Edit. Aku Ankka lehden -96 vuosikerta meinasi unohtua koko naan.
crackmann
Aku Ankkoja on sellanen 10 ja puoli vuosikertaa + irtolehtisiä 1970-1980 luvuilta. Roope-setiä löytyy sellanen 70 kpl. Roope-setää tuli sellanen parisen vuotta ja irtonumeroita oon ostellut. Taskukirjoja suunnilleen 250 kpl. Eniten uusimpia taskareita, myös vanhoja löytyy.
rulezman
Lehdistä on aika vaikea mennä sanomaan kun niitä on ympäri taloa. Vessoissa, pihalla, autotallissa, maakuuhuoneissa...
Viimeksi kun laskin taisi olla jotain 400, lehtiä siis.

Roope-setiä minulla ei erityisemmin ole, vain 32 divarista hankittua.

Taskukirjoja onkin sitten kaksi täyttä hyllyllistä, eli tällä hetkellä 138.
Ja sitten on kaikenlaisia muita kova-kantisia Aku Ankkoja, esim. Musta ritari.
Tiala
Jaksoin vihdoinkin laskea, taskareita on 295, roopeja vajaa 30 ja akkaria tullut 4½ vuosikertaa.

Kaikki löytyy Ankkalinnakkeen kokoelmastani:
http://www.ankkalinnake.org/tiala.php
akuankka1313
Kuka nyt minun Akkareita rupeaisi laskemaan... Viisisataa? Roope-setiä kuusitoista ja Taskareita 164.
Bomber
Hah! ;D Akkareita on kyllä sen verran, että en niitä jaksaisi rupea laskemaan. Ehkäpä joku puolisentoista tuhatta... Divari-ropsuihin olen ihastunut, ja viikkorahallahan aina sen uusimman saa. Ropsuja siis ns. kerään, mutta vielä niitä ei ole kuin tuommoinen hieman yli huntin. :P
Taskarit on rupenut ärsyttämään, maksaa sen verran paljon että en osta enää kun tästä eteenpäin aina uusimman ja aina joskus Ropsun-metsästys retkillä haksahdan ostamaan pari.
Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9