Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1
Kirjoittaja

Aihe: Pidätkö enemmän jäykästä vai lennokkaasta tyylistä Aku Ankassa?

(12 viestiä)
TKal
Pidättekö enemmän jäykästä vaiko lennokkaasta tyylistä Aku Ankassa? Esimerkkejä lennokkaasta tyylistä voisivat olla vaikkapa Branca ja Bernado, jäykästä Rosa ja Van Horn.

Itse kallistun jäykän puolelle. Esimerkiksi Brancaa pidetään usein mestarillisena piirtäjänä, mutta minulle hän oli vain keskitasoinen. Bernadon tyyliä pidän suorastaan surkeana. Jäykkä tyyli sen sijaan toimii minulle hyvin: Rosa on mielestäni yksi parhaista ankkapiirtäjistä, ja Van Hornkin on ihan kelvollinen.

P.S. Jätin tarkoituksella laittamatta äänestykseen mukaan vaihtoehtoa jäykän ja lennokkaan väliltä.
Kreach
No jos Branca/Bernado Rosa/Van Horn noista miettii kummat on parempia niin vastaus on selvä, eli Rosa ja Van Horn. Mutta tiedä nyt sitten, onko Barksin tyyli lennokasta, jäykkää vai siltä väliltä? Itse sanoisin siltä väliltä. Joka tapauksessa, äänestin jäykkää, lennokas voi mennä ylikin (Bernadó)...
samppali
Lennokkaasta. Toki jäykkäkin on hyvää (Rosa, Barks), mutta esimerkiksi Van Horn on aika kamala. Lennokkaasta piirrostyylistään tunnettu Flemming Andersen ajaa kuitenkin monien jäykistelijöiden ohi. Näin myös Cavazzano.

Ja lasken Barksin jäykistelijöiden puolelle. Päädyin tähän verratessani Barksia Anderseniin, Cavazzanoon ja muihin venyvän piirrostyylin hallitseviin taiteilijoihin.
akuankka1313
Itse kallistun nippa nappa lennokkaan puolelle, mutta vastasin silti, että en osaa sanoa. Jotkut jäykätkin nimittäin näyttävät viehättäviltä silmälle, kuten vaikka Sander Gulien taikka Milton. Miguel taas on ihan omaa luokkaansa, hänen tyylissään on kumpaakin tyylilajia, kuitenkin ehkä enemmän "pehmeyttä". Huono esimerkki jäykkyydestä on Don Rosa.
Lennokkaalla tyylillä piirtäjistä pidän aivan kaikista. Se luo sellaista animaatio-elävyyttä, joka saattaa välillä huvittaakin. Esimerkkinä Bérnado ja Branca. Olikos niitä muitakin? Rodriques? ???
Taskareissa on toki enemmänkin, sellaisia ylilennokkaita tekijöitä (Alberto Lavoradori, Corrado Mastantuono, Flemming Andersen ;D)
Karhula
Vastasi en osaa sanoa, koska itse keikastelen molemmilla puolilla. Rosa on jäykkää ja se menee, mutta van Horn esimerkiksi on aivan hirveä. Lennokkaita taas sanoisin, että Cavazzano, Mastantuono, Lavoradori ovat aivan mahtavia, kun taas Bernado yms. ovat aivan hirveitä. Sanon vielä, että hyvä aihe... ::)
Crosby
Enemmän jäykästä tykkään. Lennokkaita tekijöitä löytyy jonkin verran, joista pidän, mutta toisaalta useampi lennokkaista piirtäjistä kuuluu inhokkeihini. Ykkönen inhokeistani on se monen kertaan mainittu Bernado. Brancasta taas tykkään paljonkin. Mutta lennokkaiden kohdalla jakauma on suurempi, kun taas ''jäykkä tyyli'' saa tasaisemmat arviot ja ne ovat parempia. Rosaa pidän itse mestarillisena tekijänä. Jälki on omaperäistä, mutta häikäisevän hienoa minun silmiini.

Huolitellumpi, tavallisempi ja jäykempi tyyli uppoaa minuun yleensä paremmin. Jos piirrokset menevät oikein perustavaraksi kuten Vicarilla ja Milletillä en enää niistä pidä, mutta silti ne ovat kelvollista jälkeä. Eli täältä ääni jäykälle tyylille.

Hyvä äänestys muuten vaikka pitääkin vähän karrikoida eli liioitella monen piirtäjän tyylin kohdalla. Sillä harvalla on pelkästään lennokasta tai jäykkää jälkeä. Näitäkin kyllä löytyy. Moni sijoittuu siihen väliin. Esimerkiksi Cavazzano olisi vaikea sijoittaa kumpaankaan, kun tyyli on vaihdellutkin vielä vuosien varrella. Barksiakaan en osaisi sijoittaa noihin kategorioihin. Mutta äänestyksen ideahan ei ollutkaan tämä, vaan kumpi yleisesti kolahtaa paremmin. Hyvä niin muuten menisikin liian vaikeaksi.

Alue on muuten väärä eli voisiko moderaattori siirtää tämän joko piirtäjiin ja käsikirjoittajiin tai kuvailemattomaan. Aihe itsessään on hyvä.
The Aku Man
Emmä vaa osaa päättää.... lennokas tyyli ei oo vaa tehty mulle. Rakastan suorastaan D Rosaan ja kyllä tuo Van Horninkin menettelee. Hänellä vaan joskus tulkee jopa hyvät piirrokset, mutta joskus taas taso laskee suorastaan hirveään.

Lennokkaissa tyyleistä vihaan suorastaan Bernandon tyyliä, se on vain hirveä! Branca taas on iha hyvä, jos käydään nämä esimerkit läpi. Tykkään Flemming Andersen ja Giorgio Cavazzanon tyylistä, jotka on lennokkaita.

Eli molemmista tyyleistä löytyy huteja ja kuteja!
Mikko M
Vaikeahko kysymys. Joskus lennokkuus on tarinalle paras mahdollinen esitystapa, mutta jäykkyys on teknisesti parempaa. Ehkä enemmän asetun jäykkyyden puolelle vaikka mm. Freccero, Cavazzano ja Andersen ovat mielestäni todella hyviä. Lavadori kelpaa myös, mutta mielestäni Intini ja Bernado ovat liiankin lennokkaita. Branca käy aina, mutta välillä Mastantuono vetää liian överiksi (kuten toki moni muukin lennokas piirtäjä).

Nykyaikana hyviä esimerkkejä jäykän ja lennokkaan välisistä piirtäjistä ovat mm. Luciano Milano (jota aloin pitää yhtenä suosikkipiirtäjistäni) ja... vaikkapa Fecchi (joka menee ehkä enemmän lennokkaiden puolelle). Jaime Diaz Studio ja Tony Strobl ovatkin sitten niitä jäykimpiä. Nykyaikana ei näy niinkään suurta jäykkyyttä. Lennokkuus on ollut jostain syystä jo vuosien ajan suurta muotia.
jho
Jäykästä oon aina tykänny enemmän, ja Rosa on ollut mun lempipiirtäjä jo pitkään. Vaikka mun top viiteen kuuluu Scarpa, Cavazzano ja Barks, jotka ennemmin luokitellaan lennokkaaseen kuin jäykkään (Scarpa nyt ainakin), niin silti jäykkä vie voiton.
Turtana
Vaikea sanoa, koska on monia hyviä piirtäjiä, joista jotkut piirtävät jäykällä ja jotkut lennokkaalla tyylillä. Hmm... Jäykkä kyllä taitaa kuitenkin olla vähän mukavampaa katseltavaa... Mutta toisaalta nyt kun kirjoitin noin, rupean miettimään, että onhan lennokkaassakin paljon hyviä puolia, ja näin ollen tulen siihen tulokseen, että olkoon jäykkää tai lennokasta, yhdentekevää, kunhan piirosjälki ei pilaa hyvää tarinaa.
hjhh
Jaa.. Paha sanoa.
Kummaltakin puolelta löytyy monia hyviä piirtäjiä. Kumpikin käy jos piirrosjälki on hyvää. :)
Fauntleroy
Todella vaikea kysymys joten vastaukseni on en osaa sanoa.

Don Rosa osaa esittää jäykkyyden parhaiten eikä se ole mielestäni "liian jäykkää" niin kuin esimerkiksi Strobl. Rosasta siis tykkään. Lennokkaan tyylin esittävät parhaiten Flemming Andersen, Cavazzano sekä Scarpa. Lennokkuudessa on se huono puoli, että siinä vedetään helposti överiksi. Lavoradori, Mastantuono, Bernado ja kumppanit venyttelevät hahmojaan minkä kerkeävät. Korhonenkin joskus, mutta osaa pitää venymiset myös kurissa (ks. uusin tarina). Toisaalta olen samaa mieltä Turtanan kanssa, että olkoon jäykkää tai lennokasta kunhan piirrokset eivät pilaa tarinaa.

Lainaus käyttäjältä: samppaliToki jäykkäkin on hyvää (Rosa, Barks)
Ja lasken Barksin jäykistelijöiden puolelle.

Johan nyt on kumma. Barks jäykkää?

Lainaus käyttäjältä: TKalEsimerkkejä lennokkaasta tyylistä voisivat olla vaikkapa Branca ja Bernado, jäykästä Rosa ja Van Horn.
Van Hornkin jäykkää? Sehän on notkeaa kuin mikä...
Sivuja: 1