Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2
Kirjoittaja

Aihe: Don Rosa, Kymmenen avataran aarre

(27 viestiä)
Heka
Pidittekö? Kertalaaki oli hyvä, mutta olin jo lukenut sen joskus... 8)
Mutta itse päätarina? Tapahtumat oli hauskoja, mutta mites tämä:

Roope sanoo radiopuhelimeen: "Haloo! Kohtasimme sarvipäisen kalan." Tupu (Hupu, tai Lupu) kuulee vain: "Ritin rätin". Yksi niistä sanoo: "Kuulosti kalalta!" Ja toinen jolla on Sudenpentujen käsikirja sanoo: "Katsotaan... Löytyi! Matsya-kala oli yksi kolmesta ensimmäisesta avatarasta, jotka pelastivat ihmiskunnan vedenpaisumukselta. Matsya varoitti tulevasta vaarasta."

Eli tuo ärsyttää. "Mikä oli Kaarle kustaan serkun vuohen veljen omistajan sedän pikkuserkun lapsen kanan emon omistajan nimi?" "Katsotaan Sudenpentujen käsikirjasta!"
Ärsyttävää, kun ne aina katsoo siitä typerästä kirjasta... Mitä mieltä olette?
Leo
Musta on hauskaa kun tietää että käsikirja ratkaisee ongelman :D
Kirjassa oli kyllä liikaa toistoa (kaikki tarinat paitsi yksi ja sekin oli vuodelta -96!) ja Rosan esipuheetkin puuttuivat! Ja kaikki tämä vain, koska Sanoman pomot eivät halunneet tehdä Rosan kanssa kallista sopimusta...
Heka
Leo
Luettu on jo monta kuukautta aiemmin!
Mutta ei se TUOHON asiaan vaikuttanut (kovinkaan paljoa)...
Kun Rosa piti lakkonsa sen takia että kaikkialla myydään hänen kokoelmiaan eikä hän saa siitä proviisiota. Lakon jälkeenkään hänen tilanteensa ei juuri parantunut ja täkäläiset Sanoman(siis Sanoma Magazinesin omistavan firman) pomot ajatteli että nekin voi tehdä samoin ja jätti tekemättä sopimusta Rosan kanssa :( Tämän takia ei Rosa tullut suomeen eikä hänen esipuheitakaan löydy :(
Anonymous
Eeeh, siis tuostahan se asia juuri oli kiinni? Minkätakia esipuheet puuttuivat, sekä uudetkin tarinat hieman kadoksissa? Eikä se asia ole vain noin yksinkertainen, niinkun tossa aika lapsellisesti selitit. Asiasta on varmasti käyty keskusteluita yms. joista me emme tiedä mitään?
Leo
Olet oikeassa Elmeri. Selitin asian vähän liian yksi oikoisesti, mutta tämänhän takia on olemassa meitä huijaava media ;)
KoDo
Olen lukenut kirjan ja oli mielestäni todella hyvä. Ja minun mielestäni päätarina oli todella hyvä.
Crosby
Aattelin ite pyytää tätä tänä jouluna lahjaks. Muutaman Rosa-kirjan omistan ja ne on ollu tosi hyviä.
jarski
Luettu on ja minulla on se. Olihan se hyvä. Mutta minusta ehkä huonoin Rosan kirjoista tai sitten Kadonneen Kirjaston Vartijat. Mutta ei se huono ole ei suinkaan. Parhaita tarinoita ovat mielestäni:Nimikkotarina ja Kolumbuksen Kadonneet Kartat.
Kreach
Ihan hyvähän tuo on.

Nimikko tarina oli varsin hupaisa, Avaruuden valloittajat, melko tylsä, mutta ihan ok.

Matka Maan keskipisteeseen kertoo loistavasti kertaalaakista (ja sen tuhoista).

Kolumbuksen kadonneet kartat, olin jo lukenut muutaman kerran, Ankka kuningas Arthurin hovissa, oli melko huono tarina (enpä oikein tiedä miksi? Ei vain kolahtanut)

Paino-ongelmia, vitsikäs ja hauska.
jarski
Minäkään en hirveästi pitänyt tarinasta: Ankka Kuningas Arthurin Hovissa.
Crosby
En mäkään siitä Arthur-tarinasta tykännyt. Yksi Rosan huonoimpia tarinoita mun mielestä. Kolumbuksen Kadonneet Kartat ja Matka Maan Keskipisteeseen minun suosikit tästä kirjasta.
Hupu
Kolumbuksen kadonneet kartat on kyllä ihan hyvä samoin Matka maan keskipisteeseen. Mielestäni on hyvä juttu, että Sudenpentujen käsikirjasta löytyy niin paljon tietoa, koska silloin lukijakin voi saada jotain tietoa itselleen.
Etsivä Kaasi
Todella hyvä kirja. Kaikki tarinat hyviä niinkuin Rosalla yleensäänkin. ;D
Kreach
No niin, mitäs Avataran aarre -kirjasta sanoisi? Yli päätään Marja Ritolan kirjoittamat esittelyt eivät olleet mieleeni, niistä automaattinen miinus, muuten tarinat olivat varsin hyviä.

Kymmenen Avataran aarre
Tavanomainen Rosan seikkailu kertomus. Onnistunut tarina kaikin puolin, ihmettelen vain mistä Rosa aina uusia kultakätköjä ja aarteita löytää? Maharadzan osuus oli hieman turhahko koko tarinan ajan, vasta lopussa ymmärsi miksi hänet oli tuputettu mukaan. Erittäin hauska idea laittaa Ankat ylittämään esteen esteensä jälkeen, mutta tämä rupesi puuduttamaan siinä vaiheessa, kun pelkkiä piikkejä tuli. Olisi Rosa voinut keksiä paljon erilaisimpia esteitä, kuin piikit. Tiikerit ja viimeinen este olivat kaikista parhaimpia ja hauskimpia. Mutta - erittäin onnistunut seikkailu.

Avaruuden valloittajat
Tämän kirjan ehdottomasti erikoisin tarina. Tämä on erittäin EI-Rosamainen, sekä melko tylsähkö, että jossain kohdin myös todella epälooginen. Tosin tämä tarina olikin vanhoimpia tarinoita tässä kirjassa yhdessä Matka Maan keskipisteeseen ja Kutistuvan kitupiikin rinnalla.

Matka Maan keskipisteeseen
Kertalaakin esittely tarina. Sen jälkeemmin kertalaakia ollaankin nähty Musta Ritari tarinassa, sekä sen jatko-osassa. Mutta tähän tarinaan: Kertalaaki on erittäin mielenkiintoinen keksintö, eikä sitä heitetty hukkaan. Todella onnistunut tarina ja siihen ollaan saatu ujutettua jopa matka Maan keskipisteeseen. Ehdottomasti tämän kirjan parhaimmistoa.

Kutistuva kitupiikki

Tästä tarinasta ei sen enempää ole sanottavaa, kuin että varsin onnistunut ja omalaatuinen Ankka-seikkailu.

Valvova silmä

Ehdottomasti erittäin hyvä vitsi tarina. Vitsejä pursusi jokapaikasta - Rosa onnistui työssään. Ja, jos vitsejä on paljon, yleensä ei kunnon juonta löydy näin lyhyestä tarinasta, mutta tästä se löytyi - Miten Aku tunnistaa ankanpojat?

Kolumbuksen kadonneet kartat
Oikein hauska seikkailu tarina ja jatko-osa "Kultaiselle kypärälle", Barksin klassikolle. Hieman erilainen kuin "Kultainen kypärä", mutta silti ihan hyvä kertomus. Ei mitään erikoisia moitteita. Mutta pidin eniten siitä, että kokoajan löytyi mitä vanhempia ja mielenkiintoisempia esineitä ja yhä mielenkiintoisemmista paikoista!

Ankka kuningas Arthurin hovissa
Tämä on ehdottomasti tämän kirjan huonoin tarina yhdessä "Avaruuden valloittajat" -sarjan kanssa. Vitsejä oli aika vähän ja tarina oli epäuskottava. Lisäksi en pitänyt yhtään Arthurin ja muiden puhetavasta.

Paino-ongelmia
Huonohkon Arthur tarinan jälkeen Kymmenen Avataran aarre -kirjan päättää loistokas "Paino-ongelmia". Juoni on todella toimiva ja hauska, ei tästäkään mitään sen erityisempaa voi sanoa. Hyvä Rosa!
Sivuja: 1 2