Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1
Kirjoittaja

Aihe: Vanhoja Barks/Rosa tarinoita

(13 viestiä)
squid
Mistäköhän löytäisi vanhoja Barks tarinoita, täältä Suomen perukoilta?
Barks kun on aivan legendaarinen piirtäjä, niin haluaisin lueskella moisia, varsinkaan kun niitä ei aivan tuhottomasti ole Aku Ankassakaan julkaistu(mistäköhän sitten johtuukaan?).

Myös vanhat Rosan sarjikset kiinnostaa.....
(Ei tullut 7 rivii.............)
Barksi
No Juhlasarjat ja Ankalliskirjasto ovat hyviä Carl Barks aiheisia kirjoja. Lisäksi on Aku Ankan parhaat sarjat joissa tosin osa sarjoista on muittenkin kuin Carl Barksin tekemiä.
Anonymous
Näkkäreissä on ollut kanssa kiitettävästi Barksia, huippuvuodet on kyllä jo käyty. Akkari ei varmaan noita enää julkaise kovin useasti, koska miltei kaikki tarinat on lehdessä ilmestyneet vuosikymmenien aikana useampaankin kertaan.

Itse teen aina välillä hyökkäyksen antikkaan ja koitan metsästää puuttuvia irtonumeroita. Tietty hyvä lista numeroista auttaisi, mutta äkkiä Barksin ja Rosan tyylit kyllä tunnistaa pikaisella selauksellakin.
scrooge_idol
Suosittelen kirjastoa; sieltä löytyy Aku Ankan juhlasarjat, eli 9 kirjaa Barksin parhaita sarjoja, sekä Minä Aku Ankka- kirja jossa on aivan legendaarisia Barks tarinoita mm. yksisarvisen metsästys ym.
Voi olla vaikeaa ostaa näitä, hintaa on ja en tiedä saako niitä enää mistään.
Anaconda
Lainaus käyttäjältä: scrooge_idolSuosittelen kirjastoa; sieltä löytyy Aku Ankan juhlasarjat, eli 9 kirjaa Barksin parhaita sarjoja
Juhlasarjoja on julkaistu 10 kappaletta. Kyllä niitä myynnissäkin näkee.
scrooge_idol
Auts, moka, niinhän niitä olikin 10.. :/ ainakin nro 1 on mielestäni ollut loppuunmyyty niinkuin jokunen muukin, mutta eihän se tosin ole pakko niitä kaikkia ostaa.. Mutta ehdottomast isuosittelen ainakin lukemaan niitä, veikkaisin että Rosan sarjoista 99% on jotain näihin Barksin klassikoihin suoraan tai epäsuoraan pohjautuvaa (hahmoja ei lasketa!)..

Ne on yleissivistäviä, yksinkertaisesti! :)
korri
On Rosalla ihan niitä omiakin tarinoita, alkupuolella suurin osa ja myöhemmissäkin esim. noita Millan hämäriä juonia kuten tarina Paino-ongelmia...

Rosan niitä vanhempia tarinoita on nyt julkaistu ihan kivaa tahtia uusiksi noissa kokoelmissaan, Akkarissa ensimmäinen taisi olla 1/1990 (vai 1/1991? muisti pätkii) julkaistu Jos metsään haluat mennä nyt (jota ainakin minä fanitin välittömästi :) )
On Rosan julkaistuista sarjakuvista julkaistu listojakin kai parikin kappaletta Akkarin omassa nurkassa...valitettavaa vain on, että Rosa ei ole mitenkään tuottelias piirtäjä (kai siihen nyhertämiseen menee aikaa, saati sitten lähteiden jahtaamiseen) joten luulisin lähes kaiken Rosan ankkatuotannon jo julkaistu Suomessa.

Barksiltakaan ei taida olla kovin montaa julkaisematonta ankkatarinaa jäljellä, onhan Akkari jo ilmestynyt yli 50 vuotta...Juhlasarja-kokoelmat yms ovat mainioita, mutta niitä on aika paljon myös julkaistu näköispainoksissa ja aikoinaan myös Aku Ankan Parhaat -albumisarjassa.
Suosittelen etsimään jostain Simo Sjöblomin Barks-bibliografian, julkaistiin reilu kymmenen vuotta sitten ja listaa Barksin sarjakuvatuotannon, niin englanninkielisen kuin siihen mennessä Suomessa julkaistut.
Fergus
Yhdellä mun kaverin enolla on oma kirjapaino. On kuulemma tehnyt jonkun tuhat sivuisen ankkakirjan täynnä pelkkiä Barksin tarinoita. Kirja ei tosin taida olla yleisessä levityksessä koska silloinhan se olisi laiton :(.
Anaconda
Lainaus käyttäjältä: FergusYhdellä mun kaverin enolla on oma kirjapaino. On kuulemma tehnyt jonkun tuhat sivuisen ankkakirjan täynnä pelkkiä Barksin tarinoita.(.
Tuollaista tuhatsivuista kirjajärkälettä olisi varmaan todella käytännöllistä selata, kun jo tuplataskarit tuntuvat hieman kömpelöiltä.
scrooge_idol
Ei valttamatta, riippuu ihan kirjan rakenteesta. Viimeski eilen lueskelin sellasta paljon reilu 1000 sivusta nidetta ja ihan hyvin ne sivut ym. toimi, oli vaan paivava. Aku taskukirja on tehty silleen halvalla systeemilla etta ne sivut n silleen liimattu, mut sita ei voi verrata kirjaan.
176-716
Lainaus käyttäjältä: scrooge_idolEi valttamatta, riippuu ihan kirjan rakenteesta. Viimeski eilen lueskelin sellasta paljon reilu 1000 sivusta nidetta ja ihan hyvin ne sivut ym. toimi, oli vaan paivava. Aku taskukirja on tehty silleen halvalla systeemilla etta ne sivut n silleen liimattu, mut sita ei voi verrata kirjaan.Voidaanko tästä tehdä päätelmä, että hyvän kirjan sivut on sidottu?
Hupu
Jos haluat löytää vanhoja Rosa tarinoita niin ota selvää missä Aku Ankan numeroissa kyseiset tarinat on julkaistu (vaikka täältä http://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_Don_Rosan_Suomessa_julkaistusta_Disney-tuotannosta)

Sitten voit mennä divariin tai kirpputorille yms. ja etsiä sieltä nuo kyseiset numerot. Näin helppoa :)
Barksi
Tai toinen hyvä paikka on vanha tuttu Inducks. Sieltä löytyy kaikki Don Rosan tarinat. Tosin tuo Wikipedian listaus näyttää olevan melkein parempi kun Inducksin.
Sivuja: 1