Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1
Kirjoittaja

Aihe: Don Rosaa englanniksi?

(3 viestiä)
Anonymous
Tietäisikö joku mistä saisin Don Rosan englanninkielisiä sarjakuvakirjoja? Itse olen saanut käsiini vain kirjan The Life and Times of Scrooge McDuck. Käytän tätä nyt kanditaatintutkielmassani ja tarvitsisin lisää englannin kielistä materiaalia myöhempää gradua varten. Aika outoa, miten nuo näyttävät olevan kiven alla ottaen huomioon, että sillä kielellähän Don Rosa sarjakuvansa tekee.
Barksi
Akateemisessa kirjakaupassa myydään ainakin Don Rosan Ei-Disney sarjakuvaa.

edit. http://www.huuto.net/fi/showitem.php3?itemid=29212482
Huuto.netissä näkyy olevan yksi kirja.
korri
Muistelen ainakin Gladstonen, ehkä myös Disneyn, julkaisseen muutamia albumeja Rosan sarjakuvia (mukaan lukien nuo Life and Times parinkolmen tarinan ryppäinä).
Samoin nykyään USA:ssa ilmestyvissä Disney-lehdissä on mukana Rosaa, pääsääntöisesti tarinoita jotka on jo Suomessa julkaistu...
Varsinaisia kirjoja ei uskoakseni ole muita kuin tuo Life and Times.

Muutaman vuoden ajan tuossa 90-luvulla ainoa englanninkielinen Disney-lehti ilmestyi Singaporessa, ja Rosa valitteli sitä itsekin jossain esipuheessaan että ei näe omia tarinoitaan julkaistuna omalla äidinkielellään...ja olen nähnyt eräänkin artikkelin yhdellä sarjakuvapalstalla jossa Rosa nimitettiin Amerikan tärkeimmäksi sarjakuvatekijäksi jonka töitä ei ole saatavilla Amerikassa...

On kuitenkin hyvä muistaa, että USA:ssa Disney tunnetaan nimenomaan elokuvista ja huvipuistoista, suurelle osalle ihmisistä siellä on yllätys että he julkaisevat (tai lisensoivat) sarjakuvia. Euroopassa tilanne on päinvastainen.
Sivuja: 1