Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39
Kirjoittaja

Aihe: Don Rosa

(576 viestiä)
Barksi
Don Rosaa ei oltu laitettu tänne ja onhan se ihan hyvä piirtäjä (tosin ei ihan parhaita Ankka-piirtäjiä) joten laitoin sen tänne. Keno Don Rosa on käynyt useasti Suomessa kuten varmaan olette huomanneet. Mulla ittellä on sen nimmari.
Leo
Mulla ei ole, mutta varmaan piakkoin saan :)
Rosasta aivan huimasti tietoa on osoitteessa http://www.perunamaa.net/donrosa
Barksi
Vähän se on tyhmää kun Don Rosa ei ole tullut Suomeen pitkään aikaan. Vaikka tiedän kyllä syyn mutta silti.
Leo
Submin:
Lue nyt alkuun Don Rosan lakko -> http://www.perunamaa.net/donrosa/Uutiset_lakko.shtml
Sieltä löydät pohjat koko jutulle. Sitten ilkeä rahanhimoinen sanoma päätti liittyä joukkoon mukaan ja teki "Rosa-kirjan" ilman Rosaa. Kaikki vanhoja tarinoita eikä edes Rosan esipuheita!
Barksi
Se oli kyllä huono siinä uudessa kirjassa kun ei ollu Don Rosan esipuhetta eikä kertonut joka tarinasta erikseen. Mun mielest paras Don Rosan kirja on Roope Ankan elämä ja teot ja Sammon salaisuuskin on aika hyvä.
Anonymous
Se oli törkeää, ettei siinä kirjassa ollut Rosan esipuheita, vaan jonkun Ankka-tutkijan löpinöitä. Minä en henkilökohtaisesti edes jaksanut lueka niitä läpi. Täynnä tieteellisiä sanoja jne. Rosan esipuheita lukiessa on aina ollut hauskaa (ainakin minulla), mutta noihin kyllästyin heti ensimetreillä. Mikä on paha juttu. Toivottavasti asia korjaantuu jotenkin...
Destiny
Luulin jo vastanneeni tähän topiciin, mutta en ilmeisesti ollut joten vastaan nyt. Don Rosa on mielestäni absoluuttisen paras ankkapiirtäjä. Hänen piirustustyylinsä on yksityiskohtaista, hänen tarinansa ovat hauskoja ja hänen tarinoissaan taustalla tapahtuu kaikenlaista hauskaa ja jännää.
submin
Lainaus käyttäjältä: DestinyDon Rosa on mielestäni absoluuttisen paras ankkapiirtäjä. Hänen piirustustyylinsä on yksityiskohtaista, hänen tarinansa ovat hauskoja ja hänen tarinoissaan taustalla tapahtuu kaikenlaista hauskaa ja jännää.
Ehdottomasti samaa mieltä!
Jokunen vuosi sitten tykkäsin enemmän Barksista, mutten ollut pahemmin lukenut Rosan mahtavia tarinoita. Donin piirtämissä tarinoissa on hauskaa se että yhdessä ruudussa saattaa olla monta tapahtumaa 'päällekkäin', esim. Milla Magia tappelemassa Roopen kanssa ensilantista, kun taas taustalla sudenpennut pelaavat tammea tai tekevät jotain muuta hauskaa ^^
Ok, esimerkki oli huono, mutta Rosa osaa piirtää. Piste.
Anaconda
Silloin joskus ihan -90 luvun alussa, kun näin Rosan tarinan ensimmäistä kertaa, oli tunne suunnilleen että mitä ihmettä?
Olen nyt vasta viimeaikoina lämmennyt Rosan piirustustyylille, aiemmin en siitä hirveästi pitänyt. Tarinoiden juonet sen sijaan ovat pääasiassa hyviä.
Pitääkö muuten paikkansa, että Rosa itseään amatööripiirtäjänä?
Leo
Lainaus käyttäjältä: AntsaPitääkö muuten paikkansa, että Rosa pitää itseään amatööripiirtäjänä?
Pitää. Ajattelin ennen, että tämä on jotain Rosan vaatimattomuuutta tms. , mutta esim. Kvaakissa moni on oikeasti ssanonut että Roa on huono piirtäjä. Taitaa tehdä erinäköisiä virheitä kuvissa tms. joita tavalliset pulliaiset eivät huomaa. Massaviihteenä onnistunutta ja siitähän sitä rahaa saadaan ;)
Hyvä Rosa!
Anaconda
Lainaus käyttäjältä: Leo LehtinenPitää. Ajattelin ennen, että tämä on jotain Rosan vaatimattomuuutta tms.
Kysyinkin tuota oikeastaan ihan vain varmistuksena. Olin lukenut tuosta vuoden 2001 MMM:stä.
Anonymous
DON ROSAN sarjikset on parhaita. Käsikirjoitukset on mahtavia ja piirroksissa on paljon pieniä yksityiskohtia jotka tekevät kuvista hienoja ja omaperäisiä.
Lisäksi tarinat ovat todella hauskoja. :D
Anonymous
Rosa on ollut suosikkipiirtäjäni jo ennen kuin tiesin edes miehen nimeä (mistäs sen nyt olisin kymmenen vuotta sitten älynnyt etsiä). Niissä sarjoissa on aina ollut sitä jotakin, joka minua viehättää. Omaperäiset ideat, huumori ja myöhemmin arvostusta on nostanut myös se, että Rosa ei tuosta vain tuo sarjoihinsa Akun kadonneita serkkuja tms., vaan pitäytyy vanhoissa, tutuissa hahmoissa. Miehelle pitää myös nostaa hattua siitä kaikesta taustatyöstä, mitä hän tekee sarjojensa eteen - tutkii historiallisia faktoja jne.

Pakkohan Rosan tarinoita on rakastaa. :)
Anonymous
Lainaus käyttäjältä: pyhimyslehminainenSe oli törkeää, ettei siinä kirjassa ollut Rosan esipuheita, vaan jonkun Ankka-tutkijan löpinöitä. Minä en henkilökohtaisesti edes jaksanut lueka niitä läpi. Täynnä tieteellisiä sanoja jne. Rosan esipuheita lukiessa on aina ollut hauskaa (ainakin minulla), mutta noihin kyllästyin heti ensimetreillä. Mikä on paha juttu. Toivottavasti asia korjaantuu jotenkin...
Olen täysin samaa mieltä,en tajunnut puoliakaan niistä sanoista(mikä helkutan intertekstuaalisuus??),ja sitäpaitsi nyt en saanut selville tarinoiden alkuperää,joista Rosa itse omissa jutuissaan on ennen puhunut...

Muttah asiaan^^ Rosa on ehdottomasti suosikkipiirtäjäni,ja oikeastaan suurin idolini,itsekin kun tuosta piirtämisestä tykkään...Pienempänä lapsena en voinut sietää Rosan tarinoita,liikaa yksityiskohtia ja liikaa tekstiä...mutta pari vuotta sitten luin Roope Ankan elämän ja teot,ja sen jälkeen olen häntä suuresti palvonut. Hän tekee tarinat niin omaperäisesti ja nerokkaasti,ne ovat hauskimpia ankkatarinoita,joita olen lukenut,mutta myös surullisimpia,Rosa käsittelee myös surullisia asioita.. :'(
Nykyään rakkain harrastukseni on rosa-tarinoiden keräily,ja melkein kaikki tarinat olenkin onnistunut itselleni haalimaan..
Ja mikä parasta,Rosan tarinat innostivat minut tutustumaan ankkamaailmaan entistä enemmän kuin ennen^^
Anonymous
Don Rosa on ehdottomasti paras ankka piirtäjä! :D kaippa mä nyt jonkinmoinen fani saatan olla kun kerta löytyy kaikki sen piirtämät tarinat (siis Aku Ankka lehdessä) vuosilta 93 – 04 ja sitten sammon salaisuus, muut kirjat ovatkin sitten niinku hankinnassa. Mielestäni Rosan tarinat vain paranevat mitä vanhemmaksi tulen, tällä siis tarkoitan että mitä enemmän tiedän tarinoiden taustoista sitä hauskemmaksi tarina muuttuu. Don Rosahan on tehnyt paljon taustatyötä tarinoidensa eteen (se on myös yksi syy minkä takia noista Rosan piirroksista pidän), historiallista tarkkuutta on juuri sopivasti sekoitettu ankkamaailmaan. ;)
Ja ah sitä yksityiskohtien ja taustatapahtumien määrää, monessa ruudussa on joku tai jokin vetämässä ihan omaa tarinaan liittymätöntä showta… :)
Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39