Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39
Kirjoittaja

Aihe: Don Rosa

(576 viestiä)
Kääk13
Lainaus:En usko, että Rosasta saisi kovin helpolla Mikki-piirtäjää.
Et vai?

Don Rosa on puhunut, ettei kuunapäivänä tulisi käyttämään Mikkiä töissään, mutta...
Tiedän hänen piirtäneen Mikki hiirtä ihan julkaistavaksi asti. Suomessakin on ilmestynyt Rosan kansikuva jossa esiintyvät Akun ja Roopen lisäksi myös Mikki.

Laitankin tähän näytille muutaman Don Rosan piirtämän Mikki Hiiren kuvan.

Ylläpito on poistanut liitteen
Tiala
Hienoja nuo Rosan mikit. Tykkään noista näppipöksysistä!
Good ol' Mickey!
TKal
Jooh, ei mitään hassumpia, mutta en silti haluaisi nähdä Rosalta Mikki-tarinoita.
jho
Juuh, hienoja ovat Rosan Mikit.
Millainenkohan Rosan Mikki-tarinasta tulisi, jos hän sellaisen tekisi? Ei ainakaan normaali.
Samuel
Ooh! Aivan mahtava tuo kuva Mikistä, Akusta ja Roopesta viidakossa. En tiennyt, että hän on tehnyt tuollaisen "tarinamaisen" Mikki-aiheisen kuvan. Tuosta olisi saatava kokonainen tarina Rosalta!

Kyllä tässä nyt alkaa todella innostua ajatuksesta, että Rosalta saataisiin Mikki-tarina. Kun hän kerran on jo yhden sellaisen käsikirjoittanutkin! Koska Barks teki yhden Mikki-tarinan, voisi Rosa hänen manttelinperijänään tehdä samoin.

Jos Rosa ei lainkaan pidä Mikistä hahmona, niin tekisi sitten tarinan, jossa Mikille käy huonosti (tarinan nimi voisi olla "The Last Adventure of Mickey Mouse" ;D). Sen juonena voisi olla Mikin ja Mustakaavun välinen taistelu, jossa Mustakaapu vihdoin saa nirrin pois vihaamaltaan siimahännältä. :D

Vakavasti ottaen, Rosa ei ehkä tee Mikillä hahmona yhtään mitään. Mikki on niin samanlainen kuin Rosan muut hahmot. Mikkihän on tyypillisesti äärimmäisen epäitsekäs, urhoollinen ja voittamaton. Eli vähän niin kuin Rosan Roope Ankka. Roopehan todella on Rosan tarinoissa kaikkea tätä, vaikka Roope ei epäitsekkyyttään usein muille näytäkään. Myös Akussa ja Ankanpojissa on samanlaisia piirteitä.

Rosan voisi kuvitella (jos hän siis alkaisi arvostaa Mikkiä) tekevän tarinan, jossa Mikki esiintyy Akun vanhana ystävänä (tällaisia tarinoita Egmont on viime vuosina tehnyt muutaman). Tämä ystävyys perustuu Disneyn vuosikymmenten takaisiin lyhytpiirrettyihin, joissa Mikki ja Aku (ja Hessu) usein seikkailivat yhdessä. Mutta tällaista tarinaa Rosan ei tarvitse tehdä, koska hän on jo käyttänyt samaa ideaa tarinassaan Kolmen Caballeron paluu. Aku ei Rosan maailmassa välttämättä enää tarvitsisi "uutta" ystävää, koska hänellä jo on Panchito ja Jose Carioca.

Toisaalta Mikki ei kuitenkaan loppujen lopuksi ole Akun sydänystävä. Egmontin Mikki & Aku -tarinoissa Aku suhtautuu melko torjuvasti Mikin ystävyyteen, eikä Disneyn vanhoissa piirretyissäkään heidän suhteensa tainnut usein mikään erityisen lämmin olla. Yhtä kaikki rosalaisessa Ankka-universumissa Caballerot riittävät Akun ystäviksi, eikä Mikille muutenkaan ole tilaa.

Ei Mikkiä voi noin vain ottaa osaksi barksilais-rosalaista Ankka-maailmaa, kun hänellä ei ennenkään ole ollut mitään tekemistä sen kanssa. Yhden spesiaalitarinan Rosan voisi kuvitella voivan tehdä, jossa Mikki ja Ankat seikkailisivat yhdessä. Mutta Rosa ei oikein voi ottaa Mikkiä pysyväksi osaksi Ankka-maailmaa, koska sitten hänen pitäisi jotenkin järkevästi selittää, miksi Mikki ja ankat eivät ole koskaan aikaisemmin hänen tarinoissaan kohdanneet.

Mutta silti. Rosa on jo tehnyt kässärin Mikki-tarinaan, ja voisihan hän tehdä tarinan, jossa on hahmoja vain hiiri-universumista. Vaikka jatko osan Barksin Punaisen hatun arvoitukseen.
jho
Olisi ihan mielenkiintoista nähdä tuo Rosan Mikki-käsikirjoitus vaikka jonkun toisen piirtämänä.

Ja jotain ihan muuta: Tietääkö kukaan Rosan sähköpostiosoitetta?
Barksi
Toivon, että Rosan sähköposti-osoitetta ei julkaista täällä. Se nimittäin on käytännössä salainen, mutta jos jaksat haravoida nettiä, etköhän sen löydä.
jho
Juu, hukkuu muutenki varmaan faniposteihin..
Uka Ankka
Kyllähän nuo Rosan Mikit ovat hienoja. Hän osaa piirtää Mikin aivan selvästi, mutta tekisi vähän omaperäisemmän Mikin jossain vaiheessa ::)
Kääk13
Don Rosan sähköposti oli joskus kaikkien käytettävissä, kuten muittenkin tekijöiden jotka ovet sen julkaisemiseen lupansa antaneet. Kuitenkin hän sai niin paljon viestejä, ettei enää olisi juurikaan ehtinyt tarinoita tehdä, hän luopui tästä ja otti yksityisen sählöposti osoitteen.

Niin ja se tarina johon herra in tehnyt kässärin, Siinä esiintyvär Mikin lisäksi myös Aku.
Käykääpä lukemassa siitä lisää ja laittakaa samalla nimi adressiin(jos et ole sitä jo tehnyt).
http://www.adressit.com/starstruck

Tulipahan taas mainostettua! ;D
akuankka1313
Kyllä Rosa Mikkejä osaa piirtää, mutta minusta tuo nappisilmä Mikki on poismennyt juttu.
korri
Olen samoilla linjoilla Samuelin kanssa, on vaikea kuvitella Rosan tekevän Mikillä oikein mitään mielenkiintoista...
Ferioli ja muut ovat tosiaan leikkineet tuolla Mikin ja Akun varsin hankalalla ystävyydellä, joka on varsin kiinnostava elementti. Kuten Rosa huomioi kolmen caballeron yhteydessä, Akulla ei ole kovin paljoa oikeita ystäviä...Jose ja Panchito ovat yhdenlaisia, mutta Touho ja Mikki, hahmot joita Rosa ei käytä, ovat sitten hieman monimutkaisempia tapauksia. Ystävyyttä, mutta ongelmallista.
Joka tapauksessa Aku-Mikki yhteys pohjaa vahvasti hahmojen animaatiokauteen 30-luvulle ja 40-luvun alkuun, kun Rosa on henkisesti sijoittunut parikymmentä vuotta myöhemmäksi. Animaatio-Aku on erilainen kuin Barksin kultakauden Aku, niinpä yhteys Mikin kanssa on vaikea toteuttaa kiinnostavasti mutta hahmoille uskollisesti.

Jos Rosa tekisi puhtaan Mikki-tarinan, niin se luultavasti olisi Barksin Punaiset hatun tyyliin 40-lukulainen film noir -pastissi...Rosa on tunnetusti elokuvaharrastaja joka tiputtelee viittauksia leffoihin ahkerasti joten tämä olisi varmastikin helpoin ratkaisu. Kuinka mielenkiintoinen se sitten olisi...no, se Punainen hattu ei ole Barksin eikä Mikin paras seikkailu mutta ihan luettava kuitenkin.

Rosalla oli joskus tosiaan julkinen osoite (tai ainakin löysin sen aika helposti netistä), johon itsekin olen mailannut kerran pari ja saanut vastauksiakin, mutta en ihmettelisi jos olisi salainen nykyään :)
jho
Jos jotakuta kiinnostaa Rosan Musta Ritari -kirja, niin tässä tiedoksi: Kirjakauppa Infossa myydään kyseistä teosta, ja hintana vain 11,90 €. Eli halvalla lähtisi. ;)
Kääk13
Hieman kyllä kiinnostaa...
Raha tilanteeni nyt vaan on mikä on. :-[
Tosin olen lukenut kirjan, se oli minulla lainassa kirjastolta.
Ja muutenkin omista jo kaikki tarinat, mutta olisihan siinä se "Kaikkein mieluisin lahja" kokonaisuudessaan ja vielä itsensä Don Rosan alku-ja esittelytekstit.

Niin ja muutamia Akkarissa julkaisemattomia ruutuja. :D
hjhh
Onko se vain jossain tietyssä paikassa vai koko Suomessa?
Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39