Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39
Kirjoittaja

Aihe: Don Rosa

(576 viestiä)
Leo
En tiedä olenko tämän jo tässä topicissa sanonut, mutta Zantti on taustahäslingin suhteen aivan oikeassa. Normaali lukija lukee vain olennaisen ja näin saa yhdestä tarinasta yhden tarina luettua. Ankistit kuitenkin tarkkailevat myös taustatoimintaa ja näin voivat yhdestä tarinasta lukea ikäänkuin kaksi tarina. Rosahan ei tästä rahaa saa kahden edestä ja tästä huomaakin, että Rosalle lukija on aina tärkein.
(Taisi kuullostaa aika sekavalta, mutta en ole vetänyt aineita tms. vaa olen täysissä mielen ja ruumiinvoimissa.)
Jenni
Lainaus käyttäjältä: heheheDON ROSAN sarjikset on parhaita. Käsikirjoitukset on mahtavia ja piirroksissa on paljon pieniä yksityiskohtia jotka tekevät kuvista hienoja ja omaperäisiä.
Lisäksi tarinat ovat todella hauskoja. :D

Samaa mieltä, TÄYSIN. Ja se työ jonka se näkee jokaisen aarteenmetsästysseikkailun (Ja tottakai muidenkin) kohdalla, on aivan uskomaton! Melkein kaikissa tarinoissa on pohjalla aitoa historiaa. Se, miten Don kokoaa, yhdistelee ja lisäilee omia pieniä käänteitään historian asioihin, yhdistää sen Ankkojen elämään ja vielä höystää jutun huumorilla.. Jostain luin, että siitä tiedosta, jonka hän kerää ja tarinasta, jota hän suunnittelee, tulee käytetyksi vain 10%, tila on rajallinen!

Se juuri Donin tarinoissa viehättää: Ankat + historia + huumori (+ tietysti kynän jälki, sehän on liki taidetta!) = ihanaa luettavaa!

Mun pitäisi tehdä kouluun suullinen esitelmä Rosasta, mutta mulla ei ole käytetty lähteinä muuta kuin nettiä. Ei kukaan sattuisi tietämään jotain muuta, kirjallista tietoa? Pitäisi olla väh. kaksi eri lähdettä!
Anonymous
Samaa mieltä teidän kanssa olen. Rosa rocks!
Erityisesti Roope Ankan elämä ja teot kirja oli aivan loistava! Roope on Rosan sarjoissa ehdoton ykkönen. Joskus tuntuu kuin muiden piirtäjien Roope olisi vain kylmäsydäminen ja rahanahne. Mutta Rosan tarinoissa Roope saa syvyyttä ja tunteikkuutta. Tämän asian huomaan esim. niistä tarinoista joissa Roopen siskot Matilda ja Hortensia ovat mukana. Ihanaa sisarusrakkautta. ^^ Rosa on tehnyt ihania tarinoita Roopesta ja tämän perheestä, ne ovat ehdottomia ykkössuosikkeja.
Myös "Unelmoiden läpi elämän" on mahtava. Ihana tarina ja idea (vaikka ideahan oli suurimmalta osalta muistaakseni jonkun ranskalaisen fanin keksimä, eikös juu?).
On myös hienoa, että noinkin suosittu Ankkapiirtäjä kuin Rosa on kiinnostunut Suomesta ja meidän ns. jutuista. Aivan ihana se Sammon salaisuus! Ainoa versio Kalevalasta, jonka jaksan lukea. *naur*
Rosa on jumala.
Anonymous
Lainaus käyttäjältä: CacheRosa on jumala.
Valehtelet. Paras ankantekijä on, mutta tuo on jo liioittelua.
Anonymous
Lainaus käyttäjältä: markus mcduckLainaus käyttäjältä: CacheRosa on jumala.
Valehtelet. Paras ankantekijä on, mutta tuo on jo liioittelua.

Must kans vähä ehkä yli-arvostettuu sanoo rosaa jumalaks. :D

Don Rosa osaa. Musta sillä on kaikkein parhaimmat akut.
July
Teenpä aivan ennennäkemättömän ja ihailenpa itsekin Rosan tyyliä piirtää. Kaikki yksityiskohdat on upeasti ja tarkasti tehty, tarinoiden juoni on hauska, joskus yllättäväkin ja kerronta on kerrassaan upeaa. En ymmärrä miten jollakulla riittää kärsivällisyys niin monen yksityiskohdan piirtämiseen?
Olen lukenut Roope Ankan Elämä ja Teot-kirjan erittäin moneen kertaan ystäväni luona. Veljeni omistaa Sammon salaisuus-opuksen omasta takaa, ja olen erittäin iloinen että Rosa raaski/jaksoi tehdä kokonaisen tarinan Kalevalasta. Minulle jo kahdentoista sivun piirtäminen yksityiskohditta meinaa käteni kuolemaa.

Näin loppuun liityn Rosan palvontakerhoon *rakentaa maitotölkkialttarin*
Anonymous
Nimittäin! Jos minulta kysytää, Rosa jakaa kahden muun kanssa parhaan paikan. Entä ketkä nämä kaksi muuta sitten ovat mielestäni? Barks ja Marco Rota. Ja miksi kuitenkin Rosa? Rosa ammentaa aiheitaan mm. vanhoista mytologioista ja asioista jotka ovat kiehtoneet ihmismieltä aikakausien ajan. Hieno piirtotyyli, tarinat täynnä näppäriä jippoja joita ei olisi voinut uskoa olla olemassa. Lisäksi Rosan luomat hahmot ovat mitä hienoimpia (Go Pikku Apulainen! :D ) ja Ankkalinnan kehittäminen on ollut mitä hienoin asia. Tosin on ikävää että tanskalaiset söhlivät ja suomalaiset jäävät ilman Rosaa AA:ssa (Aku Ankassa) :'( . Täältä tähän.
squid
Kyllä se Rosa on tasan sillä tokalla paikalla, Barksin jälkeen tietenkin. Tosin tämähän on vain minun mielipide.
Kurmeloinen
En tiedä kuuluisiko tää tonne sarjakuvat osioon, mutta pistän tänne kun Rosaan liittyy. Jep, yllätyin hieman, kun oli melko harvinaista Rosaa uusimmassa Akussa (#49 - 2005). Kaksi sivuinen, eikä edes mestarin itse kirjoittama tarina, piirtänyt vain. Näytti olevan selvästi vanhempaa tuotantoa.
PetteriZ
(no selvä muokkaan tämän)
Eli siis Don Rosa on mielestäni yksi parhaista ankantekijöistä siksi koska:
-Hän näkee piirroksiinsa huomattavasti enemmän vaivaa kun muut piirtäjät.
-Hänellä on niin monimutkaiset juonet että tarinat voi lukea uudestaan ja uudestaan ja ne tuntuvat aina uusilta.
-Hän kunnioittaa sarjoissaan Carl Barksia jota ilman aku ankka näyttäisi ihan tyhmältä .
-Hän änkee ruudut täyteen hyviä vitsejä ja yksityiskohtia.
-Hän käyttää rutkasti historian faktoja ja tekee perusteelliset pohjatutkimukset.
(Hän...hän...hän...hän...hän... :) ) :D
Heka
Syy siiihen, että Rosa pitää itseään amatööripiirtäjänä on, että hän todellakin ON amatööri. Rosallahan ei ole mitään koulutusta sarjakuvapiirtäjänä, vaan vaihtoi vaan yhtäkkiä rakennusalalta ankkataiteilijaksi.
Onneksi vaihtoi.

En ole kauheasti lämmennyt Rosan parille viimeiselle kirjalle.
Kymmenen avataran aarre oli turhan lyhyt, eikä siinä ollut edes Rosan esipuheita. Tämä vei kirjasta todellakin säväyksen siitä, etta kirja tosiaan on Rosan tekemä. Yleensä kaikki tekstit yms. ovat olleet Rosan omaa tuotantoa. Petyin.

Musta Ritari oli tavallaan pettymys, sillä siinä ei ollut yhtään uutta sarjaa, joten pakostikin haistoi vähän rahastuksen löyhkää.
Vanhojen sarjojen kertaaminen ei tuota kenellekään järin vaivaa.
Plussaa kuitenkin olivat taas Rosan omat höpötykset.
Anonymous
Eipä noissa uusimmissa Rosa-kirjoissa ole kyllä kehumista, mutta on se kiva kun saisi kaikki Rosa-tarinat kovakantisina eikä tarvitse alkaa kansioista kaivamaan.

Kyllä Rosa on huono piirtäjä vaikka se ei siltä yksistyiskohtien takia siltä näytäkään. Vanhoissa Rosa-tarinoissa tämä tosiaan jo näkyy. En tiedä mitä ammattipiirtäjät ovat mieltä Rosan tyylistä, mutta hemmetin hyvää jälkeä jos minulta kysytään. Ja Rosahan ei suoraan siirtynyt raksa-alalta piirtämään vaan oli piirtänyt omia sarjiksiaan jo opiskeluaikoina.
Heka
Lainaus käyttäjältä: kekkuliKyllä Rosa on huono piirtäjä vaikka se ei siltä yksistyiskohtien takia siltä näytäkään.
Lainaus käyttäjältä: kekkulihemmetin hyvää jälkeä jos minulta kysytään.
En ihan ymmärrä yhteyttä. Rosa olisi huono piirtäjä ilman yksityiskohtia?
squid
Väittäisin, että tuo ensimmäinen on Rosan ja joidenkin muiden yleinen mielipide, ja tuo toinen Hekan quote olisi Kurmeloisen oma mielipide.
squid
Oho... joo :D Anteeksi sekaannus
Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39