Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39
Kirjoittaja

Aihe: Don Rosa

(576 viestiä)
Karhula
Haluaisin tietää mitkä Rosan tarinat ovat mielestänne parhaita?
Minun lempparini ovat: Pako kielletystä laaksosta, Kaikkein mieluisin lahja, Klaaninsa viimeinen, Ankkapalatsin erakko, Unelmoiden läpi elämän, Ankkalinnasta Lillehammeriin, Rahavirta, Mestaripuutarhuri, Valvova silmä, Kirje kotoa, Sammon salaisuus, Pysähtyneisyyden aika, Musta Ritari slurppaa jälleen, Hakkaa päälle!, Liikenerot, Ankkapurhan miljardööri, Paino-ongelmia, K.A.S.V.A.T.U.S.O.P.P.I.A, Hämäyksen hurrikaani, Cutty Sarkin cowboykapteeni, Elderadon viimeinen valtias, Kolumbuksen kadonneet kartat, Laiskanläksy, Musta Ritari, Kolmen caballeron paluu, Olla kun ei olisikaan, Culebran liikenero, Täyttä roskaa, Avaruusnokosilla, Kadonneen kirjaston vartijat, Oi kuusipuu, Merkitsemätön merkkipäivä, Hänen majesteettinsa Roope Ankka ja Ensimmäinen keksintö.
Siinä. :)
Fauntleroy
Lainaus käyttäjältä: rhinoOnko kenelläkään mitään hajua että tuleeko Keno vielä kuluvan vuoden aikana suomeen (Helsinkiin)?
Tuskin on tulossa.Olisi siitä ehkä jo ilmoitettu.

Rosan kaikki tarinat ovat hyviä, mutta jos jotkut pitää nostaa nii lempitarinoitani ovat:
Kaikki Roope Ankan elämät ja teot,Kaikkein mieluisin lahja,Yukonin sydän,Sammon salaisuus,Kolmen Cabalerron paluu,Musta ritari,Musta ritari slurppaa jälleen,Paino-ongelmia,Talon kokoinen vastustaja,Ensimmäinen keksintö jnejne.
Fauntleroy
[quote="Kääk13"]
Don Rosa lopetti.
Kai Vainiomäki, Jukka Murtosaari ja Taikaviitta tulivat (ikään kuin) "tilalle".
Näin se vaan menee, kun yksi poistuu, jotain €
Barksi
Lainaus käyttäjältä: Taikaviittajos jonku mielestä Don Rosa teki ennen kaiken huonosti nii se ei kyllä tunnista tosi taiteilijaa :D Mutta nykyään se tekee valitettavasti kauheita nokkia:'( ja jos vain sopii tähän loppuun haluaisin kysyä että mistä saa Aku Ankkaan liittyviä kuvia ???
Koomista, että joku sanoo Don Rosaa tositaiteilijaksi. Kuvat ovat jäykkiä kuin mitkäkin. Jopa italialaiset piirtää paremmin.
Sininthecity
Lainaus käyttäjältä: BarksiLainaus käyttäjältä: Taikaviittajos jonku mielestä Don Rosa teki ennen kaiken huonosti nii se ei kyllä tunnista tosi taiteilijaa :D Mutta nykyään se tekee valitettavasti kauheita nokkia:'( ja jos vain sopii tähän loppuun haluaisin kysyä että mistä saa Aku Ankkaan liittyviä kuvia ???
Koomista, että joku sanoo Don Rosaa tositaiteilijaksi. Kuvat ovat jäykkiä kuin mitkäkin. Jopa italialaiset piirtää paremmin.

Rosalla on jotain yksittäistä onnistunutta, mutta en minäkään häntä nyt niin korkealle nostaisi. Toistaa liikaa samaa kaavaa.
Eihän tuo jäykkyys edes ole hänen pahin ominaisuutensa, siihenkin tottuu.

Ja mä uskon, että hän vetoaa nuorempiin lukijoillaan juuri noilla yksityiskohdillaan ja sillä että se saa kuvat näyttämään "oikeaoppisilta".
Bomber
Lainaus käyttäjältä: BarksiKoomista, että joku sanoo Don Rosaa tositaiteilijaksi. Kuvat ovat jäykkiä kuin mitkäkin. Jopa italialaiset piirtää paremmin.
Makuja on monia..
jho
Lainaus käyttäjältä: BarksiKoomista, että joku sanoo Don Rosaa tositaiteilijaksi. Kuvat ovat jäykkiä kuin mitkäkin. Jopa italialaiset piirtää paremmin.Italialaiset parempia kuin Rosa? Ei taida olla.
Don Rosa todellakin on tositaiteilija johonkin Pegeroon ja kumppaneihin verrattuna ja muutaman kerran suositumpikin.
Fauntleroy
Lainaus käyttäjältä: jhoItalialaiset parempia kuin Rosa? Ei taida olla.
Don Rosa todellakin on tositaiteilija johonkin Pegeroon ja kumppaneihin verrattuna ja muutaman kerran suositumpikin.

Samaa mieltä!
Barksi
Lainaus käyttäjältä: jhoLainaus käyttäjältä: BarksiKoomista, että joku sanoo Don Rosaa tositaiteilijaksi. Kuvat ovat jäykkiä kuin mitkäkin. Jopa italialaiset piirtää paremmin.Italialaiset parempia kuin Rosa? Ei taida olla.
Don Rosa todellakin on tositaiteilija johonkin Pegeroon ja kumppaneihin verrattuna ja muutaman kerran suositumpikin.

Tarkoitatko Peregoa? Hän on huonoin italialainen Ankka-taiteilija. Verrataan Rosaa johonkin keskitason piirtäjään (vaikka Rosa ei ole edes keskitason piirtäjä), vaikkapa Donald Soffrittiin.

http://coa.inducks.org/story.php?c=IC+GCD+208

Ja tässä Rosan kuva:

http://coa.inducks.org/story.php?c=ARC+USA+++5

Kumpi on parempi? Huomatkaa Rosan kuvassa kauhea jäykkyys. Soffritti on vieläpä melko tuntematon tekijä, mutta viiva on huomattavasti lennokkaampaa kuin Rosalla. Siksipä ihmettelenkin, miksi Don on niin kovin suosittu. Todennäköisesti syy on se, että hänen tyylinsä eroaa niin paljon muista Ankan-tekijöistä. Yksityiskohtaiset piirustukset korvaavat puuttuvan Ankan piirtämistaidon. Niin se vain on. Käsikirjoitukset ovat ihan hyviä. Olisi huomattavasti parempi, jos Rosa ei itse piirtäisi Ankkojaan. Vaikka täytyykin myöntää, varhais-Rosa on ihan kelvollista, joskaan ei hyvää, ankkaa. Nykyiset keräilykuvat ovat kauheita jopa Rosan kaltaiselle "mestarille". Eläke taitaa kutsua. Käsikirjoituksia otan tosin ilolla vastaan.
jho
Joo, Peregoa tarkotin.

Huomaa miltä vuodelta Rosan kuva on. Eikä tuo Soffrittin kuva niin ihmeellinenkään ole.

Lainaus käyttäjältä: Barksivaikka Rosa ei ole edes keskitason piirtäjä
Veikkaan että yli 97 henkilöä sadasta väittää toisin.

Lainaus käyttäjältä: BarksiKumpi on parempi?
Rosan kuva on mun mielestä parempi, toi toinen on sun mielestä parempi. Ja veikkaan, että yli 50% ihmisistä on mun kanssa samaa mieltä.
Tässä oli hiljattain Akkarin uusilla sivuilla äänestys parhaasta piirtäjästä ja Rosa voitti senkin yli 60% äänistä (tais olla jopa yli 70%)

Lainaus käyttäjältä: Barksiviiva on huomattavasti lennokkaampaa kuin Rosalla.
Italialaiset on tunnettuja tollasesta löysästä jäljestä.

Lainaus:Siksipä ihmettelenkin, miksi Don on niin kovin suosittu. Todennäköisesti syy on se, että hänen tyylinsä eroaa niin paljon muista Ankan-tekijöistä.Donin viiva todellakin eroaa muista piirtäjistä ja se on vain hänen omaksi edukseen.

Lainaus:Yksityiskohtaiset piirustukset korvaavat puuttuvan Ankan piirtämistaidon. Niin se vain on.
Tosta voi olla erikin mieltä (niinkuin olen), mutta en nyt jaksa enempää vääntää ku oon menossa saunaan mutta illalla tuun vielä vastaamaan.

Lainaus:Käsikirjoitukset ovat ihan hyviä.
Ne on tällä hetkellä Ankkamaailman parhaita Korhosen + parin muun kirjoittajan ohella. Kaikki historialliset faktat, pikku vitsit, kunnon juonet ja kunnolliset sukulaissuhteet (eikä mitään italialaisten "mummo on roopen sisko" -kuvioita) kruunaa sen kokonaisuuden.

Lainaus:Olisi huomattavasti parempi, jos Rosa ei itse piirtäisi Ankkojaan. Vaikka täytyykin myöntää, varhais-Rosa on ihan kelvollista, joskaan ei hyvää, ankkaa. Nykyiset keräilykuvat ovat kauheita jopa Rosan kaltaiselle "mestarille". Eläke taitaa kutsua. Käsikirjoituksia otan tosin ilolla vastaan.Parasta Rosa-aikaa on ollut siinä 90 luvun lopulla ja 2000 luvun alussa. Se 2008 vuoden kalenteri on oikein hieno, en löydä siitä mitään valitettavaa.

Ja nythän Rosa on lopettanut vai missä lakossa lie niin ei sunkaan tarvii niitä piirroksia katella.

Etin sitten vielä myöhemmin sulle kunnon Rosa-kuvia ja tuun vielä vastaamaan kun on kunnolla aikaa. Nyt meen saunaan.
Bomber
Minulla on ihan eri mielipide, sillä myöhempi Rosa on aivan loistavaa ja lennokasta, kun taas alku-rosa on jäykkää ja huonoa
jho
Lainaus käyttäjältä: Bombermyöhempi Rosa on aivan loistavaa ja lennokasta, kun taas alku-rosa on jäykkää ja huonoaNo mä kyllä pidän tota 2000-luvun alkua myös "myöhempänä Rosana", mutta "lennokkaalla" sitä ei voi oikein kuvailla. Käsikirjoitukset toki on, mutta ei piirrustukset. Ja niinkuin Rosa itsekkin on sanonut, uusi Rosa on paljon parempaa kuin vanha Rosa.
Barksi
Lukekaa monipuolisesti sarjakuvia, siis muitakin kuin Hesarin strippejä (vaikka Jarla onkin loistava) ja Aku Ankkoja, niin huomaatte, kuinka amatööri Rosa on. Ennen pidin itsekin hänestä, mutta elämä opettaa. Rosa on auttamatta amatööri-ankkapiirtäjä. Mutta en jaksa enää tästä vaahdota. Lukekaa sarjakuvia ja valaistukaa.
akuankka1313
Rosa on minustakin melko huono piirtäjä. Änkeämällä änkee niitä yksityiskohtia joka panoraama kuvaan. Kuvittelee olevansa joku Carl Barksin kruunuperillinen. Asia ei todellakaan ole noin. Oikeasti Rosa on tavallinen tusinapiirtäjä jolla vain on epätavallisen paljon ihailijoita, melko varmasti käsikirjoitustensa vuoksi. Melkoista itsekkyyttä.
Barksi
Lainaus käyttäjältä: akuankka1313Rosa on minustakin melko huono piirtäjä. Änkeämällä änkee niitä yksityiskohtia joka panoraama kuvaan. Kuvittelee olevansa joku Carl Barksin kruunuperillinen. Asia ei todellakaan ole noin. Oikeasti Rosa on tavallinen tusinapiirtäjä jolla vain on epätavallisen paljon ihailijoita, melko varmasti käsikirjoitustensa vuoksi. Melkoista itsekkyyttä.
En yhdy kyllä akuankka1313 viestiin. Vaikka en Rosasta pidäkään, en usko, että Rosa luulee olevansa Barksin perillinen. Hän on sanonut, ettei itsekään pidä omista töistään, mutta siinä saattaa toki olla vähän nöyryyttä mukana. Ei ehkä kehtaa myöntää...

Itsekkyyttä? En usko. Tuskinpa hän itsekään osasi odottaa moista suosiota. Ja eihän se ole Rosan vika, jos ihmiset tykkäävät. Ja suosio pelkästään käsikirjoitusten ansiota? Ennemminkin yksityiskohtien. Monien mielestä on niin hauska etsiä kaikenlaista kivaa taustoista. Lukijoiden nuoleskeluako, kysyn minä.
Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39