Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39
Kirjoittaja

Aihe: Don Rosa

(576 viestiä)
Ankkarock
Onhan Rosa taitava piirtäjä, ja sijoittuukin listoillani sinne numeron viisi paikkeille, ja ei ole paljoakaan moitittavaa, paitsi se yksityiskohtien päättömyys.
Niitä on yksinkertaisesti liian paljon, joka joskus ärsyttää, mutta useassa tarinassa se unohtuu, kun ajattelee vain sitä juonta, miten tarinassa käy?
Yleensä hänen tarinansa ovat taitavasti käsikirjoitettuja & Piirrettyjä.

AA.fi:ssä Tuhannestä käyttäjästä noin 72 % On sillä kannalla, että Rosa on paras piirtäjä ikinä! Joka päivä sinne tuppaa tulemaan aiheita kyseisestä piirtäjästä. Huoh..

No, minusta Rosa ei siis ole paras, mutta taitava kuitenkin.. :-
EmRA
Lainaus käyttäjältä: AnkkarockNo, minusta Rosa ei siis ole paras, mutta taitava kuitenkin.. :-
Ei minustakaan, paras on ehdottomasti Barks.
Omasta mielestäni Rosan yksityiskohdat juuri ovat se erikoisuus.
Ja tarinoiden realistiset lähtökohdat.
Mutta yksityiskohdista pidän etenkin siksi, ettei osaa edes huomaa ensimmäisellä lukukerralla, joten niitä on kiva huomata vuoden parin päästä.
Hyvänä esimerkkinä 3 vuotiaana saamani Roopen elämänkerta, huomasin vasta tämän vuoden puolella Fergusin ruumiin tämän sängyssä. Reaktion tuohon monta vuotta piilossa olleen yksityiskohdan näkemiseen voitkin kaiketi arvata.
Salwer1st/
Rosanhan on siis suosikkipiirtäjäni, siitä ei pääse yli eikä ympäri. Rosalla on aivan loistava kynänjälki sekä myös mahtava käsikijrjoitukset. Mitään pahaa sanottavaa en keksi. Rosa on paras!
Peetukka
Läysin mielenkiinotoisen sivuston liittyen Don Rosaan. Mainitaan mm. että Rosan mukaan Karhuvaari on kuollut vuoden 1952 jälkeen.. Myös paljon muiden hahmojen syntymä- ja kuolinvuosia. Kaykääpä katsomassa.
EmRA
Lainaus käyttäjältä: PeetukkaLäysin mielenkiinotoisen sivuston liittyen Don Rosaan. Mainitaan mm. että Rosan mukaan Karhuvaari on kuollut vuoden 1952 jälkeen.. Myös paljon muiden hahmojen syntymä- ja kuolinvuosia. Kaykääpä katsomassa.
Minulla tuo sivu on ollut tiedonlähteenä jo pitkään, hyvä sivu kylläkin.
Aku98
Minä sain semmoisen läksyn, että pitää kirjoittaa sankarista. No minä teen Don Rosasta.
akkaridekkari
Don Rosa on toiseksi paras ankkapiirtäjä kautta aikojen. Eikä sijoitus siitä tule varmasti miksikään muuttumaan vuosiin.
Hän on paras nykypiirtäjä, sarjoissa mahtavat juonet, hienot piirrokset. On todella hauskaa lukea hänen piilotuksiaan ynnä muuta ynnä muuta. Vuodesta 1990 alkaen tyyli on ollut maailmanluokkaa. Sen taso kasvaa koko ajan, hitaasti, mutta varmasti; nykyään hän liioittelee kuvissaan enemmän, huumori yltää jopa yli Barksin, viivat suorempia ja selkeämpiä jne.
Akuankka.fi:ssä jotkut tuntuvat luulevan, että Don Rosa on kaikkien mielestä paras ja loistava. Siitä tehdään varsin usein topicceja siellä, esimerkiksi seuraavanlaisia olen nähnyt: "Olen kuullut, että jotkut eivät pitäisi Rosasta. Miten se on mahdollista?" Kyllä alkaa nyppiä, kun tuommoisia näkee.
Mutta mielestäni, onhan hän mainio piirtäjä.
Jos ei olisi ollut niin ihastuttavan taitavaa, mahtavaa, loistavaa, suurenmoista, fantastista, ainutlaatuista ja ensiluokkaista (;D) ankantekijää, kuin Carl Barks, Rosa ansaitsisi listallani ehdottomasti ykkössijan. Mutta Barksia ei hän ylitä, eikä kukaan muukaan.
Ikinä.

Arvosana Rosalle (hetken mietinnän jälkeen): 10
T@IK@VIITTA
Don Rosa on minun mielestä paras piirtäjä. Hänen yksityiskohdat ja piirrustustyyli ovat mielestäni mahtavia! Toivottavasti hän tulee pian Suomeen, vaikka syksyllä, kun Suomessa ilmestyy hänen uusi kirja.
AKUANKKA12
Don Rosa on oikein mainio piirtäjä, koska hänen tarinansa ovat laadukkaita ja piirtojälki todella hieno ja yksityiskohtainen. Muut piirtäjät yrittävät jäljitellä häntä, mutta Rosaa ei noin vaan jäljitellä. Ehdottomasti yksi parhaista piirtäjistä, ja tämä vielä; lisää Rosaa akkariin :D
Pullasorsa
Lainaus käyttäjältä: AKUANKKA12Muut piirtäjät yrittävät jäljitellä häntä
Ketkä? Itselleni ei tule mieleen yhtäkään piirtäjää, joka suoranaisesti jäljittelisi Rosan suht. jäykkää tyyliä.
akkaridekkari
Lainaus käyttäjältä: PullasorsaLainaus käyttäjältä: AKUANKKA12Muut piirtäjät yrittävät jäljitellä häntä
Ketkä? Itselleni ei tule mieleen yhtäkään piirtäjää, joka suoranaisesti jäljittelisi Rosan suht. jäykkää tyyliä.

Näinpä, ja miksi yrittäisivätkään matkia piirtäjää, joka ei monen mielestä osaa piirtää? (No joo, tämä oli vähän karkeasti sanottu.)
AKUANKKA12
Lainaus käyttäjältä: akkaridekkariLainaus käyttäjältä: PullasorsaLainaus käyttäjältä: AKUANKKA12Muut piirtäjät yrittävät jäljitellä häntä
Ketkä? Itselleni ei tule mieleen yhtäkään piirtäjää, joka suoranaisesti jäljittelisi Rosan suht. jäykkää tyyliä.

Näinpä, ja miksi yrittäisivätkään matkia piirtäjää, joka ei monen mielestä osaa piirtää? (No joo, tämä oli vähän karkeasti sanottu.)

No ei nyt välttämättä matkia, saatoin vähän liiotella, mutta joidenkin tuiki tuntemattomien piirrokset joskus muistavat Rosaa. Ei ne välttämättä matki, mutta tyylistä on saattanut tulla vaikutteita...
marire
Onko vielä mitään tietoa mitä tarinoita tuohon syksyiseen kirjaan on tulossa? Olen pitänyt sormia ristissä viimeisen vuoden jotta Jos metsään haluat mennä nyt... julkaistaisiin viimeinkin uudestaan.
Barksi
Lainaus käyttäjältä: marireOlen pitänyt sormia ristissä viimeisen vuoden jotta Jos metsään haluat mennä nyt... julkaistaisiin viimeinkin uudestaan.
Sehän on jo kertaalleen ollut näissä Rosan kirjoissa, joten tuskinpa sitä tulee...
Fauntleroy
Lainaus käyttäjältä: marireOnko vielä mitään tietoa mitä tarinoita tuohon syksyiseen kirjaan on tulossa?
Googleen hakusana "Kolmen caballeron paluu", niin pitäisi löytyä ainakin osa tarinoista, joita ovat:

Kolmen caballeron paluu
Seitsemän (miinus neljä) rohkeata caballeroa
Ankkalinnan pillipiipari
Talon kokoinen vastustaja
Ensimmäinen keksintö

Ja en ihmettelisi jos mukana olisivat myös:

Hakkaa päälle!
Kolikko karussa
Pako kielletystä laaksosta
Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39