Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4
Kirjoittaja

Aihe: Parhaat piirtäjät ja käsikirjoittajat

(59 viestiä)
squid
Eli tässä oli aikaisemmin aloitettu "keskustelu" aiheella "Top-ten piirtäjät". Ylläpito totesi, että kyseinen aihe oli turha, sillä ilman perusteluita ei syntynyt keskustelua. Täten aloitan aiheen uudestaan.

Eli listaa tähän aiheeseen mielestäsi parhaat piirtäjät ja/tai käsikirjoittajat perusteluineen. Eli miksi kyseinen piirtäjä/käsikirjoittaja on kyseisellä paikalla? Mikä piirtäjässä/käsikirjoittajassa tekee vaikutuksen? Mitä piirtäjä/käsikirjoittaja voisi tehdä paremmin? Kunhan perustelet!
Voit myös viestissäsi keskustella muiden listoista sekä mielipiteistä.

Oma top two:
Don Rosa - Piirtää todella tarkasti ja yksityiskohtaisesti. Tykkään seurata taustoilla olevia "pikku vitsejä".
Carl Barks - Aku Ankan luoja. Ilman Barksia tuskin Rosakaan piirtäisi. Hyvät, kattavat tarinat. Miksei elänyt kauempaa?!

Muut piirtäjät ovat minulle melko tasa-arvoisia, joten en niitä rupee erottelemaan tässä.
akuankka1313
Kiäh, kiäh, kopsasin tuo aiemmin tehdyn listan. Tällä kertaa mukana myös perustelut!

Top 10 piirtäjät:
1. Miguel (osaa hyvin yhdistää "pehmeyden" ja ilmeikkyyden)
2. Alberto Lavoradori (erittäin ilmeikkäät piirrokset!)
3. Flemming Andersen (hyvää ilmeikkyyttä, sekä taitavasti piirretyt ankat)
4. Fecchi (mielestäni todella taitavaa piirrosjälkeä!)
5. Silvia Ziche (vaikka suhteet ovatkin aika vääristyneet, silti hyvä ilmeikkyys)
6. Andrea Freccero (mielestäni hänellä on eniten tyyli muuttunut... ilmeikkyyttä on, mutta jotain puuttuu...)
7. Fabio Celoni (kivan yksityiskohtaisesti ja kumimaisesti tehty!
8. Claudio Panarese (mitähän tähän sanoisi... ilmeikkyyden TAPAINEN piirrosjälki, silti kiva)
9. Andrea Ferraris (vaikka hän piirtääkin nappikuonot ärsyttävästi, ankat ovat silti hyviä!)
10. Stefano Intini (joskus on tullut kyyneleet silmiin tuon ilmeikkäitä katsellessa)

Top 10 käsikirjoittajat:
1. Rune Meikle (hän taitaa tykätä yliluonnollisista tarinoista? Kyllä tuo paikkansa ykkösenä ansaitsee!)
2. Bruno Concina (tämän herran seurassa lähdetään kummalliseen seikkailuun)
3. Antonella Pandini (vaikka "Milla yrittää siepata Roopen onnenlantin"-idea alkaa olla pitkästyttävä, hän tekee silti sen erilaisesti)
4. Tito Faraci (en osaa sanoin kuvailla tätä huumoria...)
5. Augusto Macchetto (sama juttu edellisen kanssa. Lieneekö Faracin oppilas?)
6. Francesco Artibani (ja lisää matkijoita...)
7. Corrado Mastantuono (ja vielä lisää... tosin tässä on jotain Meiklemäisyyttäkin)
8. Henning Kure (ja tämä onkin vähän erilaisempi heppu. Sekavia, mutta kiintoisia tarinoita)
9. Rudy Salvagnini (mielestäni yksi monipuolisemmista Disney-taiteilijoista)
10. Michael T. Gilbert (mielestäni ainoita dekkaritarinoiden kirjoittajia, josta pidän!)
11. Stefano Pertucha (Samat perustelut, vaikka nyt pyöriskelläänkin hiirimaailmassa!)
jho
1. Don Rosa - Hän osaa piirtää pikkutarkkaa jälkeä ja osaa piiloittaa myös pikku vitsejä tarinoihinsa loistavasti.
2. Uusi suosikkini Romano Scarpa - Letkeää jälkeä ja ohutta viivaa = loistava yhdistelmä, josta pidän.
3. Carl Barks - Legenda, kerrassaan hyvä käsikirjoittaja ja piirtäjä.

Seuraavana listalla tulisi vanha (-70 ja -80 lukujen) Cavazzano, sekä mm. Tony Strbl ja Marco Rota.
Mikko M
Top 10 piirtäjät ja käsikirjoittajat
(nyt mukana myös perustelut)
(toivottavasti tulevat perustelut eivät ole kovin sekavia, varsinkin kun pituutta riittää)

Piirtäjät:
1. Carl Barks
Yksinkertainen, selkeä ja mukavan vanhanaikainen piirrustustyyli. Suorastaan legendaarinen.
2. Miguel
Ohutviivainen ja jännitystä luova tyyli, varsinkin Dekkari-Mikki sarjan tarinoissa.
3. Massimo Fecchi
Raikas ja uudenaikainen piirrustustyyli, josta tarkkaankatsottuna voi havaita italialaista tyyliä.
4. Flemming Andersen
Yleensä ilmeikkäät piirrustustyylit eivät ole mielestäni aivan parhaimpia, sillä monilla piirtäjillä on tapana piirtää kaikki ihan överiksi, mutta Andersenin tyylistä pidän todella paljon.
5. Giorgio Cavazzano
Parhaimpia italialaispiirtäjiä, mutta ehkä himpun verran yliarvostettu. Cavazzano piirtää hahmoille yleensä hyvin mairean ilmeen, joka välillä häiritsee ja välillä ei. Eniten pidän Cavazzanon vanhasta tyylistä, jolloin hahmoilla oli pitkät ohuet jalat ja hahmot olivat animaatiomaisia.
6. Don Rosa
Yksityiskohtaista, mutta silti selkeää piirrustustyyliä, joka on silti huonontunut 2000-luvulla. Rosa piirtää mahtavia maisemia ja hänen tyylinsä sopii todella hyvin historiallisiin tarinoihin.
7. William Van Horn
Omalaatuinen piirrustustyyli, täytyy sanoa, mutta hyvällä tavalla omalaatuinen. Tyyli tuo oman ilmeensä tarinoihin eikä se ole yhtä mössömäistä ja tärisevähköä kuin Marco Rotalla.
8. Romano Scarpa
Scarpan parhaat tyylit olivat hänen alkuaikojensa tyyli sekä se ihan uusin tyyli. Hän osasi piirtää hyvin ankkahahmoja ja Mikki Hiiren piirtäjänä hän taitaapi olla maailman paras.
9. Andrea Freccero
Toinen ilmeikäs piirtäjä, joka on suosikkini. Tällä kertaa kaikki todella vedetään överiksi, mutta hahmot eivät kärsi siitä samalla tavalla kuin esim. Bernadolla. Freccero piirtää hienosti tarinoiden sivuhenkilöt ja varsinkin ankkahahmot.
10. Bancells
Hiukka sekavahkoa viivankäyttöä, mutta vuosien varrella olen tykästynyt tähän tyyliin, varsinkin Spectrum Associateksen tarinoista.

Aloitusviestissä ei puhuttu mitään Top 10 käsikirjoittajista, mutta kyllä nekin varmaan tähän aiheeseen voi laittaa.

Käsikirjoittajat:
1. Rune Meikle
Pari vuotta sitten luin muutaman tämän hepun käsikirjoittaman tarinan ja ne olivat mahtavia! Niissä oli draamaa, synkkyyttä, jännitystä ja huumoria. Toivon joka kuukausi, että seuraavassa taskukirjassa olisi Rune Meiklen tarina. Toivottavasti hän käsikirjoittaa vielä pitkään eikä taso laske ainakaan yhtä lujasti kuin taskukirjojen tarinat lähivuosina. Pientä laskua on kyllä näkynyt, mutta toivottavasti se ei muutu romahduttavaksi.
2. Spectrum Associates
Tämä käsikirjoittaja on toinen suosikkini. Hänen tarinansa ovat yleensä melko samankaltaisia perusasetelmaltaan, mutta ne eivät ole silti yksitoikkoisia. Kyseisen studion (onhan Spectrum Associates studio?) tarinoissa on toimintaa ja seikkailua.
3. Carl Barks
Tämän henkilön tarinat ovat todellista huippuluokkaa. Harva ihminen on pystynyt kirjoittamaan hänen tarinoitaan parempia tarinoita. Nykyaikana tulee paljon tusinatarinoita ja suurin osa niistä tulee Italiasta. Mikään niistä ei ole lähelläkään Barksin tai kenenkään tässä listassa olevien kirjoittajien tarinoiden tasoa.
4. Don Rosa
Don Rosa piirtää hyvin, mutta käsikirjoittaa vielä paremmin. Hänen tarinoissaan on hyviä vitsejä sekä seikkailua. Aarteenmetsästykset aarteineen, käänteineen ja pulmineen ovat melkein Barksin tasoisia.
5. Rudy Salvagnini
Tämä heppu kirjoittaa todella hauskoja tarinoita. Mielestäni parhaat tarinatyypit ovat draama, komedia sekä Dekkari-Mikki-tasoiset kauhu/jännitys/dekkarityypit. Nykyaikana tarinat ovat aivottomia kohelluksia, joiden vitsit eivät kerta kaikkiaan voi saada edes hymyä naamalle. Rudyn tarinat ovat toista maata. Varsinkin Hessun kirjalliset keskiviikot. Komediaa riittää joko hyvien vitsien muodossa tai hauskojen tapahtumien.
6. Casty
Yllättävän hyvä käsikirjoittaja, jonka tarinoita lukee mielellään. Hänen tarinansa ovat jokseenkin lapsekkaita, mutta niissä on tyyliä. Huumoriakaan ei tunnu puuttuvan. Castyn tarinoita alkoi tulla muistaakseni viime vuodesta lähtien. Nykyään hänen tarinoita näkee myös Roope-Setä-lehdessä ja niitä on suomalaisissa julkaisuissa kertynyt jo melkoisesti. Hyvä niin!
7. Guido Martina
Vanhan koulukunnan käsikirjoittajanero, jonka tarinat muistuttavat muita sen ajan kirjoittajia, mutta Martinan tarinoissa on erikoinen sävy, joka tekee hänestä niitä muita parempia. Hänen tarinoissaan hahmot ovat joskus todella ilkeitä. Hänen tarinoissaan meno saattaa olla niinkin julmaa, että pientä lukijaa hirvittää. Minä pidän tällaisista hiukan erilaisista Ankka- & Mikki-tarinoista, joita varsinkaan nykyaikana ei paljoa näe.
8. Mark & Laura Shaw
Tämä kaksikko tekee aina vallan mainioita tarinoita. Monen käsikirjoittajan tarinoiden taso laskee vuosi vuodelta. Turhan usein näkee myös kuivien ja tylsien käsikirjoittajien tarinoita. Varsinkin Pat & Carol McRealin ja Per Hedmanin tarinoita on virrannut nykyään liiankin usein. Shawien tarinoita tuli aikanaan todella usein ja saisi tulla nykyäänkin. Heillä on muutama todella hyvä tarina taskukirjoissa, kuten Perintöpergamentti ja Lainahöyhenissä. Heidän tarinoidensa sävy on välillä melko julma, mutta se ei todellakaan ole haitaksi. Tosin on se välillä melko ärsyttävää, kun Iines on aina rökittämässä Akua oikein toden teolla.
9. Giorgio Pezzin
Vanhan koulukunnan toinen italialaiskäsikirjoittajanero. Hänen tarinansa käsittelevät aina jotain tiettyä asiaa (kuten melkein kaikkien käsikirjoittajien tarinat) ja siihen perehdytään kunnolla (tämä on se asia, mistä Pezzinin erottaa muista kirjoittajista). Yleensä tarinat ovat taloudellisia Roope-tarinoita, joita vanhat kuin uudet taskukirjat ovat pullollaan. Pezzinin kirjoittamina ne tarinat eivät kuitenkaan ole tylsiä. Pezzin kirjoittaa toki myös mainioita historiallisia ja seikkailullisia Mikki-tarinoita.
10. William Van Horn
Horn käsikirjoittaa paremmin kuin piirtää. Hänen tarinansa eivät ehkä vitseillään saa naurua aikaan, mutta ne ovat melkoisen viihdyttäviä. Vaikka tarinan perusidea olisi tuttua huttua niin Horn osaa tehdä niistä omanlaisiaan ja aivan uudenlaisia.

Edit: Ajan saatossa muutamat mielipiteeni ovat muuttuneet. Horn ei esimerkiksi ole nykyisessä listassani ollenkaan, ei piirtäjien eikä käsikirjoittajien joukossa. Ja Casty on huomattavasti ylempänä. Ja Spectrum Associates alempana.
hjhh
Tässä tämä huikea lista piirtäjistä. :D

1. Don Rosa - Erottuva tyyli. Paljon yksityiskohtia tarinoissa.
2. Barks - Yksinkertainen ja toimiva tyyli. Legenda.
3. Marco Rota - Hienoa yksinkertaista ja erottuvaa tyyliä. Rosan tavoin paljon yksityiskohtia.
4. Kari Korhonen - Todella hienoa venyvää tyyliä.
5. Vicar - Ei mitään ihmeellistä. Perus hyvää piirrosta tarinasta toiseen.
6. Daniel Branca - Niinkuin korhosella venyvää. Hienot ilmeet ja muuta.
7. Rodrigues - En tiedä miksi, mutta pidän paljonkin hänen piirroksistaan(lähinnä ankasta).

Pitempää en jaksanut kyhätä.
Monia muitakin loistaviakin on, mutta liian tasavertaisia alkaa tähän listaamaan. Kauan menisi. Nämä ovat ne parhaat. ::)
Herkkukurkku
No pakko se on itekkin väkertää Top 10...

Piirtäjät:

1. Don Rosa
-Aivan mahtavaa "pikkutarkkaa" mutta silti rentoa jälkeä. Hauskoja vitsejä ja hienoa taustatyötä. Luv it <3

2. Kari Korhonen
-Taivaan lahja meille suomalaisille. Hienoa, lentävää jälkeä :D

3. Carl Barks:
-Legenda. Tehnyt niin pirusti Aku Ankan hyväksi. Kyllä pitää kaikkien kiittää häntä, ilman Barksia ei Akkari olis mitä on.

4. Romano Scarpa:
-Tehnyt myöskin paljon työtä Akkarin hyväksi. Monia upeita tarinoita.

5. Al Taliaffero:
-Loistavia Mikki-tarinoita ja Akuakin osaa piirtää. Luv it <3

6. Giorgio Cavazzano:
-Letkeää jälkeä. Luv it <3

7. César Ferióli:
- Kivoja tarinoita, joissa usein sekä Akua että Mikkiä. Jag tykkär här <3

8. Massimo de Vita:
-Luv it <3

9. May Heymans:
- Se on vaan niin ihQ <3 <4 <5 <6 <7

10. Bas Heymans:
-ll-

Käsikirjoittajia en jaksa listata. Teen sen myöhemmin ;)
Crosby
Tässä omia suosikkejani.

Piirtäjät:

1. Don Rosa

Kukapa muukaan kuin ankkamestari. Upean hienot maisemat ja ilmeet sekä vauhdin ja liikkeiden kuvaaminen.

2. Giorgio Cavazzano

Loistava piirtäjä 70- ja 80-luvuilla ja kyllä hänen tekeleitään mieluusti luen nykyäänkin. Tykkään vain hänen tyylistään en osaa sen paremmin perustella.

3. Vicar

Tekee mahtavalla tahdilla tasaista hyvää jälkeä. Ei suuria vikoja muttei myöskään aivan virtuoosi. Minä kyllä tykkään ainakin.

Sitten on paljon nimiä keitä voisin lisätä tähän. Kari Korhonen, Arild Mildthun, Monet italialaiset (Mastantuono ym.), Jippes, Branca muutamia mainitakseni. Eli aika monenlaisesta tyylistä tykkään.
Jenni
Don Rosasta olen pitänyt jo pitkään. Tarinat ovat sisällöltään aina olleet loistavia, hyvä, kantava juoni ja vielä lukuisia pieniä vitsejä seassa. Ja kun nyt vielä ajanmyötä se piirrosjälkikin on muuttunut aina vaan paremmaksi, on jo lähes täydellistä minun makuuni. Barksin piirtämät sarjakuvat ovat myöskin loistavia ja Vicarin ovat sellaista perussarjaa, eli hyviä, mutta eivät mitenkään erityisen hyviä. Tässä nämä mielestäni parhaimmat taisivatkin olla, William Van Hornin ja Marco Rotan piirroksista en ole oikeastaan koskaan pitänyt, ja nämä italialaispiirtäjät menettelevät, mutta eivät nyt nekään mitenkään erikoisia. Lisäilen kyllä jos mieleen pulpahtaa vielä jotakin.
HN Erkka
Korjaan tässä aiemmin laittamani listan koska se on muuttunut paljon.

TOP-5 piirtäjät:

1. Don Rosa (Pidän hänen yksityiskohtaisista ja vitsikkäistä tarinoista.)
2. Carl Barks (Suorastaan mahtavan yksinkertaiset ja sulavat piirrokset.)
3. Flemming Andersen (Hän nyt vain sattuu olemaan hyvä piirtäjä, en osaa perustella.)
4. Bancells (Hänen piirrostusjälki sopii pitkiin seikkailutarinoihin.)
5. Giorgio Gavazzano (Ilmekkäät ankat.)

TOP-5 käsikirjoittajat:

1. Don Rosa (Kirjoittaa tosi hauskoja tarinoita.)
2. Carl Barks (Tosi hyvä mielikuvitus, keksii kaikkea.)
3. Dick Kenney (Jotkut hänen kirjoittamat tarinat ovat todella hyviä.)
4. Flemming Andersen (Hyvä mielikuvitus hänelläkin.)
5. Mark ja Laura Shaw (Hyviä tarinoita kuten esim. Kalmanlehdon Kartanokin)
Karhula
Tässä on:

Top6 piirtäjät
1. Giorgio Gavazzano (Upea tyyli.)
2. Carl Barks (Kyllä se tyyli on vaan niin letkeää. Varsinkin ne 40-50 luvulla.
3. Vicar (Paras piirtämään perusankkaa. Ehkä vähän jäykähkö.)
4. Joaquin (Jotenkin vaan pidän hänen tyylistään. En tiedä miksi?)
5. Bancells (Jotenkin hänen piirroksensa saavat minut innostumaan.)
6. Romano Scarpa (Yksi maailman kaikkeuden parhaista italianoista. Hienoa jälkeä.)
7. Lara Molinari (Jotenkin hänen tyylinsä on sellaista rauhallista ja letkeää. Pidän siitä.)

Top6 käsikirjoittajat
1. Rune Meikle (Aivan uskomattoman hyviä käsikirjoituksia, varsinkin Kauhujen Kartano.)
2. Don Rosa (Upeita käsikirjoituksia. Sopii historiallisiin tarinoihin.)
3. Carl Barks (Huumorimaisia käsikirjoituksia. Erittäin hauskoja.)
4. Kari Korhonen (Tuli kyllä yllätyksenä, mutta pidän hänen käsikirjoituksistaan, koska niissä tapahtuu.)
5. Andreas Pihl (Sopii varsinkin Taikaviitta tarinoihin. Jotenkin dramaattisia käsikirjoituksia.)
6. Laura & Mark Shaw (Ennen hyviä tarinoita kun vain Mark oli käsikirjoittajana, mutta kyllä niitä Markin ja Lauran yhteisiäkin käsikirjoituksia lukee. ::))
Fauntleroy
Tässä:

Top10 Piirtäjät

1. Don Rosa (erittäin tarkka tyyli, upeat yksityiskohdat)
2. Carl Barks (Heh, tätä tuskin tarvitsee perustella)
3. Daan Jippes (erittäin taitava piirtäjä, pystyy matkimaan kenen tahansa tyyliä)
4. Daniel Branca (erittäin ilmeikkäät,notkeat ja animaaniset hahmot)
5. Marco Rota (upea tyyli, sen huomaa yksityiskohdista. "Maestro of Milano")
6. Vicar (tuotantoa tulee nopealla vauhdilla, loistava tyyli pysyy silti samanlaisena)
7. Giorgio Cavazzano (paras taskari/ropsu piirtäjä)
8. William Van Horn (notkea varsin "omaperäinen" tyyli, tarinat aina hauskaa luettavaa)
9. Mau Heymans (Heh, hauskat yksityiskohdat ja notkea tyyli)
10. Floyd Gottfredson (yksinkertaisesti paras Mikki Hiiren piirtäjä)

Top6 Käsikirjoittajat

1. Don Rosa (Ah kuinka vitsikkäitä sarjoja)
2. Carl Barks (sama)
3. Kari Korhonen (erittäin nerokkaita kässäreitä)
4. Tom Anderson (loistavia Vicarin tai Brancan piirtäminä)
5. William Van Horn (vitsikkäät tarinat)
6. Bill Walsh (sanomalehtistrippien ykköskirjoittaja)
Tupu Ankka
Top10 Piirtäjät:

1. Don Rosa(Tarkat yksityiskohdat)
2. Carl Barks(Taitava tyyli)
3. Daan Jippes(Vähän samanlainen tyyli kuin Carl Barksilla)
4. Giorgio Cavazzano(Mukavan veikeä tyyli)
5. Daniel Branca(Hienot ilmeet)
6. Kari Korhonen(Hieno ja venyvä tyyli)
7. Massimo De Vita(Sama kuin Giorgio Gavazzanolla)
8. Romano Scarpa(Hyvä Mikin ja Ankkojen piirtäjä)
9. Marco Rota(Pehmeä tyyli)
10. William Van Horn(Omaperäinen tyyli)

Top5 Käsikirjoittajat:

1. Don Rosa(Jokseenkin hauskoja)
2. Carl Barks(Hyvät juonet)
3.Kari Korhonen(Silloin tällöin hyviä käsikirjoituksia)
4. Romano Scarpa(Yhtä hyvä käsikirjoittaja kuin piirtäjä)
5. Wlliam Van Horn(Sama kuin Kari Korhosella)
Kreach
Yritän saada 3-4 nimeä kumpaankin. Aloitan nyt vaikka ensin käsikirjoittajilla:

Don Rosa

Ehdottomasti valioluokkaa niin lyhyissä vitsitarinoissa, kuin pitkissä aarteenmetsästys seikkailuissa. Vitsejäkin on mukaan saatu yllättävän paljon. Hyvät juonenkäänteet.

Mark & Laura Shaw

Ei ehkä lempi kässäreitä tee, mutta silti hauskoja sekoiluja.

Carl Barks

Mukavia seikkailu tarinoita, vitsitarinatkin joskus hauskoja.

SITTEN PIIRTÄJÄT


Giorgio Cavazzano
Varsin lennokas tyyli ja hauska piirtojälki.

Vicar

Ehdottomasti parhaimpia piirtäjä! Hän tekee ne perusankat, ne oikeat. Hän on se 0-piste, "oikea ankka piirtäjä" ja sitten voi olla joko parempia tai huonompia piirtäjiä. Loistavaa jälkeä.

Flemming Andersen

Kivan yliampuvia ankkoja piirtää, mutta joihinkin tarinoihin ne sopii. Hieman liian yli menee kyllä joskus.

Don Rosa & Carl Barks & Miguel & Fecchi & Marco Rota jne vaikka kuinka paljon hyviä piirtäjiä ja käsikirjoittajia.
Turtana
Kyllä niitä hyviä piirtäjiä on paljon.

1. Carl Barks - Todella hyvä sekä piirtäjänä että käsikirjottajana. Tarinat mielenkiintoisia ja piirrosjälki lennokasta mutta kuitenkin mahdollisuuksien rajoissa pysyttelevää. Merkittävä herra koko ankkamaailman kannalta.

2. Don Rosa - Juuri tuo heppu sai mut kiinnostumaan ankoista :D Tarinat mielettömän hyvin käsikirjotettuja. Piirrosjälki ei ehkä aivan yhtä hyvää kuin tarinat, johtuen hahmojen jäykkyydestä. Taustat ja yksityiskohdat yms. ovat kuitenkin upeita.

3. William Van Horn - Piirrosjälki vaihtelevaa, mutta useinmiten mainiota. Ankat ovat varsin... Ankkamaisia. Tarinat myös hyviä, niissä on usein hauskoja oivalluksia.

4. Floyd Gottfredson - Mielestäni melkeinpä ainoa oikea Mikkipiirtäjä. Tykkään "vanhanaikaisista" hiiristä (ja muistakin elukoista).

Tästä saisi piiitkän listan, mutta mainitsin nyt ainakin nuo. Muita maininnanarvoisia ovat mm. Al Taliaferro ja Marco Rota.
Anonymous
Täsää mun Top lista:
Parhaat piirtäjät:
Don Rosa, tekee superhienoja ankkoja! (En osaa perustella paremmin)
Carl Barks hienoja ankkoja jotka ei oo mitään harakan varpaita
Vicar: Ei yritä tehdä mitään superhienoja ankkoja vaan piirtää miten osaa!
Giorgio Cavazzano. Tekee kyllä lähinnä terävä kulmisia ankkoja mutta on silti hyvä piirtmään taikis tarinoita.
Parhaat käsikirjoittajat:
Don Rosa: Todella jännittäviä kässäreitä eikä mittän höpötystä.
Carl Barks: Kohtuu hyviä kässäreitä muttei aivan pärjää Rosalle 8)

Siinä ne sitte tais olla ::)
Sivuja: 1 2 3 4