Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4
Kirjoittaja

Aihe: Parhaat piirtäjät ja käsikirjoittajat

(59 viestiä)
Anonymous
Lainaus käyttäjältä: KhilderGiorgio Cavazzano. Tekee kyllä lähinnä terävä kulmisia ankkoja mutta on silti hyvä piirtmään taikis tarinoita.
Teräväkulmaisia? Minun mielestä Cavazzanon tyyliin kuuluu epätavallisen pyöreät hahmot ja kaikki muukin hänen piirtämä on sellaista.
Bomber
Mielestäni Cavazzanon alkutyyli Romano Scarpamaista hieman pyöreähköä ja lopulta se on minunkin mielestäni hioutunut kulmikkaaksi (aika oudosti sanottu :D), kuten Massimo De Vitalla
Tommiii
Piirtäjät:
1. Carl Barks: Tietysti paras piirtäjä, mahtavat jaksot + ilman häntä emme pahemmin nykyakua emmekä muutakaan katselisi.
2. Don Rosa: "Legendaarinen" tunnelma. Hyvä aikajatkumo tarinoissa, yksityiskohdat & todella hyvät käsikirjoitukset.
3. Flemming Andersen: Hauskalla tavalla piirretyt Ankat, eikä omasta mielestäni edes piirrä jaksoja, joissa olisi huono käsikirjoitus.
4. Vicar: Yleensä sanotaan tavalliseksi piirtäjäksi, mutta omasta mielestäni piirtää tosi hienosti & tykkään etenkin hänen piirtämistään "juhlajaksoista", kuten Olympialaiset, Euroviisut, yms. Vanhat, 70-luvun Barksmaiset Ankat myös hienoja.
5. Giorgio Cavazzano: Hieno piirtäjä, etenkin vanhojen (80-90-luvun) taskareiden jaksot hyviä & hienoja, ehkä nykyistäkin piirtotyyliä hienompia.
6. Al Taliaferro: Hauska piirtotyyli, Ankat ovat polvenkorkuisia ja hauskalla tavalla piirrettyä. 1-sivuiset jaksot aivan mahtavia.
7. Sitten tässä poukkoileekin seiskan, kasin, ysin, kympin, jne. välillä on mm. Marco Rota, William van Horn, Stefano Intini, Romano Scarpa, Tony Strobl, Daan Jippes, Kari Korhonen & Al Hubbard. Onhan monet muutkin piirtäjät todella hyviä. :D

Käsikirjoittajat:
Enpä ole oikeastaan käsikirjoittajiin sinänsä perehtynyt, mutta ainakin Don Rosa, Carl Barks & Al Taliaferro.
Aku-fani13
Nyt en jaksa ruveta selittää hyviä puolia, mutta parhaat piirtäjät/käsikirjoittajat ovat:1.Carl Barks 2.Don Rosa3.Giorgio Cavazzano 4.Rodriques(en oo varma kirjotetaaks se näin) 5.William Van Horn(vain kässärit) siin mun top-5 piirtäjä käsikirjoittajat :)
Mirkku
Mielestäni on vähän vaikea laittaa piirtäjät listaan, käsikirjoittajat vielä vaikeampia, joillakin voi olla joku tosi hyvä tarina, seuraava taas pahvia.

1. Don Rosan tarinoiden juonet ovat mahtavia, taustalla pikkutarinoita, hirmuisesti yksityiskohtia, tarinat ovat myös koskettavia, ne eivät ole jääneet siihen, että on vain yritetty. Ei ole niitä tusinapiirtäjiä ja -käsikirjoittajia, molemmat tyylit erottuvat. Sen lisäksi kunnioittaa Barksia ja tarinoista löytyy lukuisia viittauksia hänen sarjoihin.

2. Carl Barks on oikeastaan ankkauniversumin luoja, mutta piirustustyyli ei ole mielestäni kummoinen. Toki hän on saanut hahmoista lunnollisia, mutta jotkut eivät ole kamalan siistin näköisiä. Yksityiskohtia ei ole myöskään paljon. Jotkut juonet ovat hyviä, ja tarinoissa on jonkunlainen charmi, ne kun ovat niin legendaarisia ja kaikkien tuntemia. Sarjoja on myös hauska alkaa lukemaan, jos ei tiedä mitä odottaa.

3. Rodriques piirtää söpöjä Akuja, mutta ei käsikirjoita, joten ei ole listalla kovin korkealla. Sen lisäksi hän on nuorempi, hänestä ei ole tullut mitään legendaa. Ihme kyllä, vaikuttaa siltä, ettei hän ole mikään hirmuisen suosittu, ainoastaan ok piirtäjä.

4. Carlos Mota piirtää hyvin Rosamaisia taustoja, vaikka itse hahmot ovat täysin erilaisia, melkeinpä Barksmaisia. Paljon yksityiskohtia ja huolella piirretty.
MikSu
Bas ja Mau Heymans - Pidän rennosta ja vauhdikkaasta piirrostyylistä, sekä humoristisista yksityiskohdista

Don Rosa - Paljon yksityiskohtia (hauskojakin sellaisia), hieman suttuinen piirrostyyli uppoaa tässä tapauksessa

Vicar - Varma "persoonaton" piirtäjä, jonka tarinoita olen lukenut ylivoimaisesti eniten. Tähän piirtäjään vertaan muita piirtäjiä.
Tribe
Tässä TOP-3.

1. Don Rosa. Todella hyvät ja yksityiskohtaiset piirrokset. Lisäksi hän piilottaa tarinansa aloitusruutuihin ja kansiin D.U.C.K:ta ja Mikkejä, joita on hauska etsiä. Piirrostensa lisäksi hän on aivan mahtava käsikirjoittaja. Minun mielestäni siinä ehkä jopa parempi kuin piirtämisessä. Hänellä on myös tarinoissaan kosolti vitsejä, jotka joskus pistää nauramaan ääneen. Paras lukemani tarina häneltä: Paino-ongelmia (AA 11/2002).

2. Carl Barks. Ei mitkään erikoiset piirrokset, mutta aivan loistavat käsikirjoitukset. Tarinat ovat yleensä hyvin kekseliäitä, mielikuvituksellisia ja hauskoja. Hän teki myös eläkkeelle jäätyään todella hienoja maalauksia. Jotkut liittyen aiempiin tarinoihinsa. Paras lukemani tarina häneltä: Aku tiikerinsyöttinä (Minä Aku Ankka).

3. Daan Jippes. Hyvä piirtäjä. Piirtää hyvin hauskannäköisiä ankkoja. Käsikirjoitukset ovat yleensä hauskoja ja erikoisempia kuin yleensä muilla piirtäjillä. Paras lukemani tarina häneltä: Teknofriikki (Raharuhtinas). Kyllä häneltä varmaan paljon parempiakin tarinoita löytyy, mutten ole vain lukenut niitä.

Lainaus käyttäjältä: MikSuBas ja Mau Heymans - Pidän rennosta ja vauhdikkaasta piirrostyylistä, sekä humoristisista yksityiskohdista
Kaikilla on oma mielipide, mutten voi ymmärtää, että joku pitää Mau Heymansin piirrostyylistä, koska se on vain niin kauheaa katsottavaa.
Rosattaja
Tässäpä nyt listaa.

1.Don Rosa
Ehdottomasti paras piirtäjä sekä käsikirjoittaja! Piirtä tarkasti ja yksityiskohtaisesti. Käsikirjoitukset ovat hyviä välipaloja muiden joukossa pikku "vitsien" takia.
2.Rodriques
Hyvä piirtäjä kaikissa hahmoissa omaperäisen tyylinsä takia.
3.Giorgio Cavazzano
Alkutyylistä en oikein pidä mutta nykytyyli on todella hienoa jälkeä. Piirtäminen on lennokasta ja pehmeää.
Siinä top3.
Bomber
Herätelläänpäs tätä ketjua kunnon listalla. Tässä siis mahtipontinen Bomberin

Kaikkien aikojen parhaat piirtäjät Top 45

1. Don Rosa

2. Carl Barks
3. Romano Scarpa
4. Flemming Andersen
5. Giorgio Cavazzano
6. Casty
7. Marco Rota
8. Floyd Gottfredson
9. Silvia Ziche
10. Massimo De Vita
11. Roberto Vian
12. Lara Molinari
13. Rodriques
14. Vicar
15. Xavi
16. Daniel Branca
17. Daan Jippes
18. Alberto Lavoradori
19. Kari Korhonen
20. Ferioli
21. Andrea Ferraris
22. Silvio Camboni
23. Fecchi
24. Wanda Gattino
25. Miguel
26. Giovan Battista Carpi
27. Luciano Bottaro
28. Andrea Ferraris
29. Andrea Freccero
30. William Van Horn

31. Paul Murry
32. Al Hubbard
33. Bancells
34. Mau Heymans
35. Bas Heymans
36. Valerio Held
37. Luciano Gatto
38. Guido Scala
39. Fabio Celoni
40. Freddy Milton

41. Noel Van Horn
42. Jack Bradbury
43. Tony Strobl
44. Giuseppe Perego
45. Bernado


Muistakaa, että vaikka Bernado jäi listani viimeiseksi, se ei tarkoita etteikö hän olisi hyvä piirtäjä. Tässä joukossa hänellä ei kuitenkaan ole minkäänlaista sanansijaa.

Tämä on siis täysin kommeintointi vapaa lista. Piirtäjien sijoituksista voi riidellä ja kiistellä, pistää kommenttia ym. Vähän uutta verta siis tähän topicciin. Rohkeasti kommentoimaan sitten vain. Olen pahoillani perustelujen puuttumisesta, mutta en millään jaksa perustella 45 eri piirtäjän hyviä ja huonoja puolia.
Kreach
Kiva, Bomber. Oma hieman pienempi listani:

PIIRTÄJÄT

1. Carl Barks
2. Vicar
3. Don Rosa
4. Kari Korhonen
5. Marco Rota
6. Miguel
7. Giorgio Cavazzano
8. Flemming Andersen
9. Andrea Ferarris
10. Lara Molinari
Mirkku
Lainaus käyttäjältä: BomberPiirtäjien sijoituksista voi riidellä ja kiistellä, pistää kommenttia ym. Rohkeasti kommentoimaan sitten vain.
Tässä esimerkiksi Lara Molinarista:

Lara Molinari on listallasi sijalla 12. Omasta mielestäni hän ei ole niin taidokas piirtäjä, toki häneltä voi kivoja ankkakasvoja löytyäkin. Tyyli on melkoisen helpostitunnistettava, ankat ovat karheita ja kulmikkaita, välillä taas viiva voi olla pyöreää ja hyvin vaihtelevaa, paksu voi vaihtua kovin helposti ohueksi jne. Yksityiskohtia ei ole paljon, ja etenkin talot ja maisemat ovat "viivamaisia"(talot vaikka ovat vain suoria yhteenliitettyijä viivoja) ja huolettomia. Vaikka piirrokset ovat eri kuvakulmista, valinnat ovat mielestäni tehty hieman huonosti. Siksi siis laittaisin hänet ainakin Rodriquesin, Korhosen, Feriolin, Brancan ja Gattinon jälkeen.

Tässä ainoastaan yhdestä taiteilijasta, ja tämäkin on tietenkin ainoastaan mielipide :)
Kreach
Itse laitoin hänet (siis Molinarin) kymmenenneksi omalaatuisen piirrustujäljen mukaan. Ehkä taidoiltaan Brancat ja Scarpat voisivat olla ennen Molinaria, mutta jotenkin pidän Molinarin tyylistä.
Karhula
Itselläni Molinari taas ansaitsee jopa sijan kuusi.
Piirrostyyli on omalaatuista (vaikka muistuttaakin - ainakin itseni mielestä - vanhaa kunnon Gattoa) ja juuri sopivan letkeää.
Mielestäni yksi historian parhaista naispiirtäjistä. :)
---
Joo, mutta asiasta toiseen.
Huomasin tuossa vähän aikaa sitten, että tuo edellinen listani on todella vajaa ja hieman €
Bomber
Lainaus käyttäjältä: MirkkuLara Molinari on listallasi sijalla 12. Omasta mielestäni hän ei ole niin taidokas piirtäjä, toki häneltä voi kivoja ankkakasvoja löytyäkin. Tyyli on melkoisen helpostitunnistettava, ankat ovat karheita ja kulmikkaita, välillä taas viiva voi olla pyöreää ja hyvin vaihtelevaa, paksu voi vaihtua kovin helposti ohueksi jne. Yksityiskohtia ei ole paljon, ja etenkin talot ja maisemat ovat "viivamaisia"(talot vaikka ovat vain suoria yhteenliitettyijä viivoja) ja huolettomia. Vaikka piirrokset ovat eri kuvakulmista, valinnat ovat mielestäni tehty hieman huonosti. Siksi siis laittaisin hänet ainakin Rodriquesin, Korhosen, Feriolin, Brancan ja Gattinon jälkeen.
Minun mielestäni Molinarin piirrostyyli on hyvinkin omaperäistä. Pidän piirtäjästä todella paljon. Ehkä hahmot eivät ole ilmeikkäitä verrattuna esimerkiksi Andersenin Flemiin, mutta tyyli on jotenkin huoliteltua ja siistiä. Ankatkin hän piirtää taidokkaasti. Itse en pidä kovinkaan paljon Feriolista, siksi siis hänen alhainen sijoituksensa. Tietenkin kyseisen miehen maisemakuvat ovat omaa luokkaansa yhdessä Rosan pienessä joukossa.
Mirkku
Aika pitkällehän se on mielipideasia:). Itse arvostan paljon huolellista ja yksityiskohtaista tyyliä, viivat loppuun asti vedettyjä. Kun tarinaa lukee, se itsessään kuljettaa juonta. Kuvat kertovat paljon, ja eri kuvakulmilla ilmaistaan myös asiaa. Kertojia ei välttämättä tarvita paljoa. Näin lukiessaan siihen ei välttämättä kiinnitä huomiota, se on itsestään sulavaa. Toki voidaan lisäillä sopivin välein ruutuja, jotka selkeyttävät tarinaa. Kerronta ei saisi tökkiä, ja väärät ilmeet hahmoilla ja omituiset kuvakulmat voivat tätä aiheuttaa.
Sivuja: 1 2 3 4