Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7
Kirjoittaja

Aihe: Huonoin piirtäjä

(92 viestiä)
TKal
Luis Destuet on mielestäni huonoin ankkapiirtäjä, piirrokset ovat yksityiskohdattomia ja Ankkojen asennot näyttävät usein liian notkeilta. Hänen piirroksiaan löytyy mm. Kurjasta Ankasta.
Anonymous
Huonoin piirtäjä taitaa olla monien fanittama Don Rosa. Se äijä on tehnyt niin paljon hallaa Aku Ankalle, ettei siihen ole muut pystyneet.

Muistaakseni hän joskus itse kertoi piirtävänsä sapluunalla, sen näkee kyllä niistä jäykistä hahmoista, joita hän kykenee tuottamaan. Tarinan kerronnassakin on liian paljon väkisinväännetyn makua. Hyi!
korri
No, onhan täällä kyllä haukuttu aikaisemminkin :) No, onneksi menevät mielipiteet myös ristiin.

Omalla listallani kyllä on Gatto, Ubezio, Perego, Alvodaro, de Lara, Tello...

Buettnerilla on minusta hyvä (joskin erikoinen, myönnetään) tyyli ja Bradburylla on ihan viehättäviä Mikki-sarjoja. Feriolin ja Gottfredsonin piirrustuksista pidän kovasti ja Vicar on yksi parhaista Disney-piirtäjistä ikinä, selkeä ja tarkka joka saa kuitenkin jälkensä näyttämään sujuvan helpolta (toisin kuin vaikkapa se Rosa...)

Chierchini ja Scala toimivat joskus hyvin, joskus ärsyttävät. Andrea Ferrariskin vetää siellä rajalla...
Anonymous
Ferrarisilta ainakin löytyy taitoa tehdä parempaa kuin nuo edelliset. Ja tyylikin sitä paitsi näyttää minun silmääni hiukan Cavazzanolta.
Zuppa
William van Horn on huonoin akkaripiirtäjä...

Taskareissa huonoja on paljon. Mm. Stefano Intini, Giuseppe Perego ja Corrado Mastatuono ovat huonoja.
Anonymous
Johtuu myös siitä, että taskareissa ja RoopeSdissä noita piirtäjiä esiintyy paljon enemmän kuin akkarissa. Se ei muuta sitä tosiasiaa, että taskareiden ja Roope-sedän visuaalinen taso on parempi kuin Aku Ankan.
korri
Jeps, ja taskareissa ja Roope-sedissä tyylien kirjo ja piirtäjien erot ovat myös suurempia kuin Aku Ankassa.
Olen kyllä samaa mieltä että visuaalisella puolella nuo Italian tekijöiden paketit ovat kiinnostavampia kuin Egmontin talli vaikka myös niitä ärsyttävimpiä löytyy enemmän Italiasta...
akuankka1313
Minun mielestä taskarissa on kyllä kaikki hyvät piirtäjät. Akkareissa ne huonot on.
Nigoz
Sovitaanpas näin: Molemmissa on sekä hyviä että huonoja.
Taskareissa on kyllä enemmän eri piirtäjiä eli sieltä kai löytyykin niitä huonoja enemmän.
Anonymous
Sopu tappaa keskustelun.
Sitä paitsi taskari- ja Roope-setä -tarinoiden pitkät sivumäärät antavat paljon enemmän mahdollisuuksia piirtäjille ja käsikirjoittajille kuin Akkari. Milloin viimeksi luitte oikeasti hauskan tai nokkelan Akkari-tarinan? Ja voiko joku sanoa Vicarin jälkeä hauskaksi tai persoonalliseksi?
korri
Minä sanon Vicarin tyyliä hauskaksi. Kovin persoonallinen se ei minusta ole koska se on se perustyyli johon vertaan kaikkia muita piirtäjiä (sorry vain Barks ja muut, Vicarin sarjat ovat kuitenkin ne joita herkässä nuoruudessani luin eniten...).
Bruttokansantuote
Piirtäjien vertaaminen absoluuttisesti on vaikeaa, mutta mielestäni on turha tuomita 70-luvun piirtäjät, sillä esimerkiksi Tony Strobl oli aikansa mittapuulla oikein mainio piirtäjä. Stroblin kohdalla pitää mainita erityisesti tuotteliasuus - Strobl oli yksi aikansa ahkerampia piirtäjiä. 70-luvulla, Aku Ankan kultakaudella Stroblin kädenjälki on antanut hyvin vahvan leiman aikakauden sarjakuville.

Bas ja Mau Heymansin aikaansaannoksille en ole koskaan lämmennyt, vaan pitkäkaulaiset kvaakut saavat minut ainoastaan raivon partaalle.
Italialaiset taskukirjapiirrokset ovat pyllistämistä Carl Barksin piirtämille ja suunnittelemille hahmoille. Scarpastakaan en erityisesti pidä.
Nigoz
Scarpa ja Vicar ovat minunkin mielestäni iso lämmin kasa höyryävää kamelinlantaa.

kelpaaks nyt?
Bruttokansantuote
Lainaus käyttäjältä: NigozScarpa ja Vicar ovat minunkin mielestäni iso lämmin kasa höyryävää paskaa.
Scarpassa ja Vicarissa ei ole muuta yhteistä kuin Aku Ankka.

70-luvun Ankkoja lukeneet ovat varmaankin useasti törmänneet Antoni Gil-Baon piirroksiin. Ei Gil-Bao mestari ole, mutta aivan oman leimansan hän on 70-luvulle antaneet. Jopa uran alkuvaihessa oleva Vicar näyttää ottaneet vaikutteita Gil-Baon koulukunnalta. Muita mainitakseni Alvarado, Wright ja Vogues.
korri
Alvorado taitaa kuitenkin olla vanhempi kuin Gil-Bao? Tai siis ollut aikaisemmin piirtämässä ankkoja?
Hyvin muistan kyllä Gil-Baon sarjat, objektiivisesti sanottuna olisi ehkä pakko nimittää häntä keskinkertaiseksi mutta kun ne ovat sitä perussarjaa jonka parissa on kasvanut niin pakko siitä on pitää :) (Tellosta tosin en ole koskaan pitänyt, enkä Bancellsin varhaistuotannosta).
Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7