Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3
Kirjoittaja

Aihe: Bernado

(43 viestiä)
Aku-fani13
Lainaus:Tarkoitin siis, että Suomessa on julkaistu 104 tarinaa.
Eli Aku Ankassa voitaisiin julkaista. Aku Ankkahan on suomalainen.
Crosby
Huonoin aktiivipiirtäjistä selkeästi. Hahmot on kuin löysää muovailuvahaa ja hirveää katseltavaa kokonaisuutenakin miehen kädenjälki. Onko se jossain aineissa piirtäessään, kun tuommoista venkuraa tulee? ;)

Kaiken lisäksi käsikirjoitukset miehen tarinoissa tuntuvat olevan myös huonoimmasta päästä. Toisaalta saamme olla onnellisia, ettei mies pilaa hyviä tarinanaihioita tuherruksillaan.
Ankkaristi
Oho, tänne ei ole kirjoitettu sitten joulukuun. Kirjoitan kuitenkin tänne, sillä mielestäni Bernadó on huono. Joskus, juuri Matami Mimmiä saattaa kestää, mutta yleensä nekin ovat huonoja ja joskus jopa aivan surkeita. Kyllä minä pystyn ihan lukemaan Bernadón tarinat, vaikka mielessäni aina haukun häntä samalla. Mutta ikinä en toivoisi Bernadón tarinoita akkariin.
akkaridekkari
Vastasin "ei hyvä, muttei huonokaan". Ennen en lainkaan tykännyt Bernadósta, nykyään hän on mielestäni ihan ok piirtäjä.
Tyyli on lennokasta, mutta suurin vika piileekin juuri "ylilennokkuudessa".
Tapsa99
Laitoin "En tykkää yhtään". Koska hänen piirtämän hahmot ovat aivan liian etukenossa, liian lihavia, ja aivan liian pienet jalat. Myöskin he ovat ylilennokkaita.
Kääk13
En ymmärrä teitä!
Valta osa kirjoittajista on haukkunut loistavan piirtäjän milteipä ihan pystyyn.
Bernadó on yksi suurimmista suosikeistani. Valitettavasti hänelle on sysätty liikaa epäkelpoja tusinakäsiksiä.
Jos et tykkää tarinasta, et opi tykkäämään piirroksistakaan. Jos taas tykkäät jo piirroksista saatat oppia tykkäämään tarinastakin.

Bernadó on parhaimmillaan Matami Mimmi sarjoissa. Älyäisi nyt joku kirjoittaa pitkän ja hyväjuonisen Mimmi-seikkailun ja antaisi sen maestron piirrettäväksi. Mimmi sarjojen lisäksi Bernado on kuin kotonaan Mikki-tarinoissa. Hahmot sujuvat herralta todella luonevasti(voihan toki olla myös, ettei hän yhtään tykkää Mikin piirtämisestä. Epäilen kuitenkin.). Bernadon Mikkisarjoja on ilo lukea. Tai ainakin katsella...

Veli Kanin nykyisistä piirtäjistä hän on mielestäni kaikkein paras. Veli kani suurine jalkoineen ja hauskoine korvineen ja ilmeineen on animaatiomaisen elävän näköinen Bernadon käsittelyssä. Myös muut takametsän asukit hän hoitaa huoletta, mutta miehen tyyli ei mielestäni oikein tunnu sopivan Pikku Hukka sarjoihin.

Se, mitä moni on sanonut Bernadon Hiawatha ja Dumbo sarjoista...
Olen milteipä samaa mieltä. Ei hän huono ole, mutta olisi kiva nähdä välillä vähän muittenkin Dumbo sarjoja.

Lyhyiden tarinoiden lisäksi Bernadón tuotannon helmiä ovat pitkät taskareihin tehdyt tarinat. Niitä suosittelen jokaisen lukemaan. Toivottavasti hän jatkaa vielä välillä niidenkin tekemistä. Viimeisin taidettiin nähdä taskarissa 324.
akuankka1313
Olen edelleen sitä mieltä, että Bernado on akkaripiirtäjien eliittiä. Erilaisuutta ei vain valitettavasti usein palkita, varsinkaan hyvillä käsikirjoituksilla.
Mac Ducky
Ape, koitas nyt vähän petrata noiden viestiesi laadussa. Tuntuu siltä, että laitat joka viestiin noita saamarin ylisuuria kirjaimia ja värejä.

Noh itse asiaan. Äänestin, ettei Bernado ole hyvä, muttei huonokaan. Omasta mielestäni Bernado on petrannut paljon. Aluksi melkeinpä vihasin kyseisen herran tyyliä, mutta nyt olen pikkuhiljaa oppinut pitämään siitä enemmän. Bernadon ylilennokasta, joskin mukavan pirteää tyyliä ei voi olla tunnistamatta.
Pullasorsa
Lukekaapa, ihmiset, Akun 75-vuotisjuhlanumeron Bernadó-tarina. Mies on parantanut piirrostyyliään oikein urakalla. Nyt Bernadón saama kritiikki tuntuu melko kohtuuttomalta.

Myönnän, että olen tosin itsekin häntä melko suorasanaisesti haukkunut. En kuitenkaan enää.
souffleur m
Lainaus käyttäjältä: PullasorsaLukekaapa, ihmiset, Akun 75-vuotisjuhlanumeron Bernadó-tarina. Mies on parantanut piirrostyyliään oikein urakalla. Nyt Bernadón saama kritiikki tuntuu melko kohtuuttomalta.

Myönnän, että olen tosin itsekin häntä melko suorasanaisesti haukkunut. En kuitenkaan enää.

Paitsi että kyseinen tarina on vuodelta 2002 ja vieläpä hollantilaiskustanteinen. Joten eihän se tyyli miksikään ole ikävä kyllä muuttunut... :(

Minunkin mielestäni juuri nämä tarinat, joita Ekstrassakin pääosin julkaistaan, ovat sitä Bernadón parhaimmistoa ja niissä tuntuu sentään olevan jotain yritystäkin. En ole mikään sanomaan, mutta uskoisin kyllä, että hän osaisi piirtää paremmin nykyäänkin, jos vain panostaisi täysillä. Siltä ainakin vähän vaikuttaa.
Pullasorsa
Oliko pakko tulla pilaamaan vähäinen iloni, souffleur? ;D

Tuossa tapauksessa äijän piirrokset ovat menossa koko ajan huonompaan suuntaan..
Donald-91
Bernado on mielestäni kerta kaikkiaan huono piirtäjä! Yksi huonoimmista piirtäjistä, joita tiedän. :-[ En ole oikein ikinä käsittänyt hänen vähintäänkin persoonallista piirrostyyliänsä. :-O Hänen piirtämät hahmot näyttävät aina olevan jotenkin niin ylpeän tai sellaisen koppavan näköisiä. Luen Aku Ankka -lehdestä hänen piirtämiä tarinoita vain joskus. En siis tosiaankaan aina, toisin kuin muilta piirtäjiltä. Entä miten muut, luetteko aina Bérnadon piirtämät jutut Aku Ankasta?
Mr. A.A
Bernado ei ole mikään Ankkalinnan historiaan pääsevä piirtäjä, mutta olihan hänelle pakko antaa tuolta "ihan jees!" arvosana, kyllähän hänen piirroksisaan jotain hyvääkin on, ennen en pitänyt hänestä ollenkaan mutta kauemmin hänen piirtämiä tarinoitaan lukiessani, aloin ymmärtää että onhan hän ihan hyvä itse asiassa. Eli ei hän vedä vertoja Vicarille tai Feriolille (vertasin heihin koska he ovat keskiverto-piirtäjiksi hyviä), mutta ei hän mikään parin sarjakuvan piirtänyt aloittelijakaan ole.
Nuno
VAstasin että en tykkää yhtään. Bernadon tyyli on jotenkin aika kulmikasta, siinä on paljon suoria viivoja. Lisäksi hyvin monella hahmolla on leuka pystyssä ihan kuin ne olisivat tosi ylpeitä. Ja ne sivuhahmot ovat sellaisia outoja (en osaa oikein selittää) ja kaikki sivuhahmot ovat yleensä samannäköisiä. Eli en tykkää yhtään Bernadosta.
_wonderlust_
"Ei hyvä, muttei huonokaan" on äänestystuomioni. Olisin laittanut vielä huonomman, ellen olisi nähnyt tyypiltä muutamia ihan siedettäviä ja jopa kivannäköisiä jaksoja. Valtaosa on kyllä sellaista kuraa (liiotteleminen on ihan jees jossain kohtuuden rajoissa, mutta tykkään kurinalaisemmasta tyylistä), etten kyllä innostu yhtään. Erityisesti ihmismäisemmille hahmoille tehdyt jalat ovat kamalaa katseltavaa. Nilkka on ohut ja muu osa jalasta kymmenen kilon kinkku. Auts.

Lainaus käyttäjältä: Kääk13Jos et tykkää tarinasta, et opi tykkäämään piirroksistakaan.
Tarinat ovat mun mielestä olleet ihan hyviä, että sekään ei ole syynä. Jos nyt jotain positiivista nykyjäljestä keksii, niin ainakin tyyli on tunnistettava ja omaperäinen. Tosin noilla skillseillä tuo ei ole kovin imartelevaa.
Sivuja: 1 2 3