Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3
Kirjoittaja

Aihe: Vicar

(31 viestiä)
Salwer1st/
Hirvittävä puute tällä foorumilla. Ei Vicar-topiccia! Tässä olisi nyt:

Vicar, oikealta nimeltään Victor José Arriagada Rios (16. huhtikuuta 1934), on chileläinen Disney-piirtäjä. Opiskellessaan taidetta ja teatteria Vicar aloitti piirrosuransa poliittisilla pilapiirroksilla. Vuonna 1960 hän muutti Espanjaan tehden erinäisiä piirrostöitä ja siirtyi sarjakuva-alalle vuonna 1966. Viisi vuotta myöhemmin hän alkoi piirtää Disney-sarjakuvia tanskalaiselle Gutenberghus-julkaisijalle (nykyiselle Egmontille), ja vuonna 1975 hän muutti takaisin Chileen.
Vicarin asema Disney-piirtäjänä nousi vuosien kuluessa ja pian hän sai oman studion, jossa hänelle työskentelee useita piirtäjiä ja värittäjiä. Kuitenkin hän on kirjoittanut ainoastaan yhden piirtämistään tarinoistaan itse. Miehistöineen Vicar tuottaa vuosittain jopa 200 sivua sarjakuvaa.
Carl Barks kutsui Vicaria kerran parhaaksi nykyajan Disney-piirtäjäksi, jopa Barksia itseään paremmaksi. Vicar arvostaa itse Barksin töitä eniten ja on piirtänyt kaksi hänen käsikirjoitustaan.
Vicar on käynyt myös kahteen otteeseen Suomessa, joista viimeisin on vuodelta 2004. Hän tuli Suomeen juhlistamaan kirjansa "Itsehillinnän mestari" julkaisemista. Vicarin tarinoita julkaistaan Suomessa Aku Ankka –lehdessä. (Wikipedia)

Eli vapaata läpätystä kaikkien tuntemasta Vicarista. Perustellen totta kai.

Oma mielipiteeni Chilen maestrosta:
Aivan kertakaikkisen loistava piirtäjä. Piirtää Ankat luonnollisesti, sellaisina kun ne kuuluukin ja ennen kaikkea hienosti. Kerta kaikkiaan mahtava piirtäjä, joka majailee parhaat piirtäjät -listallanikin sijalla 6. heti Rosan, Cavazzanon, Frecceron, M. Heymansin ja Barksin jälkeen. Kaiken lisäksi Vicar on vielä äärimmäisen tuottelias. Täytyy toivoa, että Vicarin sarjoja ruvetaan taas julkaisemaan Akkarissakin enemmän. Ainakin tämä alkuvuosi (2009) on lupaillut hyvää. Neljästä akkarista kolmessa on jo ollut Vicaria. Tilaisin juuri äskettäin (4 päivää sitten) €
Karhula
Omasta mielestäni Vicarin piirrosten taso on hiukan tippunut viime vuoisen aikana, mitä todennäköisimmin iän vuoksi. 80-90-luvulla piirrokset olivat leppoisia ja vielä melko lennokkaita. Noilla piirroksilla hän olisi listallani lähellä kärkipaikkaa, mutta nykytyyli ei ihan sellaista ole. Hän piirtää kunnollista perusankkaa, mutta piirrokset ovat hiukan jäykistyneet ja epäselventyneet viime vuosien aikana. Siitä huolimatta kyseinen maestro on listallani kolmantena. Akkarissahan häntä periaatteessa ainoastaan nähdään, vaikka välillä muissakin julkaisuissa vierailee (Iines-lehti jne.).
Mikko M
Lainaus käyttäjältä: KarhulaOmasta mielestäni Vicarin piirrosten taso on hiukan tippunut viime vuosien aikana, mitä todennäköisimmin iän vuoksi.
Olen samaa mieltä. Mielestäni Vicar oli parhaimmillaan 90-luvulla, jolloin tyyli oli hyvin sulavaa ja myös lennokasta. Teknisesti Vicar oli ehdottomasti kyseisen aikakauden paras piirtäjä (tietystä näkökulmasta Rosaakin parempi). Nykyään en kuitenkaan sanoisi niin. Itselläni hän ei ole edes kymmenen parhaan joukossa. Nykyaikana hänen piirrosjälkensä ei saisi kehuja, ellei hän olisi jo kerännyt kosolti mainetta. Myös hänen yleisyytensä takia häntä pidetään arvossa. Taiteellisesti hän on kuitenkin nykyaikana melko keskitason piirtäjä, mutta tulee aina olemaan Wanda Gattinoa parempi, ainakin liukuhihnapiirtäjänä. Mutta tosiaan, 90-luvulla hän oli piirtäjänä parempi kuin kukaan muu ja nykyäänkin on kiva nähdä hänet Ankka-lehden vakiotiimissä. Olisi myös kiva juttu, jos hän alkaisi käsikirjoittamaan. Ne harvat tarinat, jotka hän käsikirjoitti, olivat todella hyviä perustarinoiksi.
Karhula
Lainaus käyttäjältä: Mikko MNe harvat tarinat, jotka hän käsikirjoitti, olivat todella hyviä perustarinoiksi.
Olen tästä täysin samaa mieltä. Saattaa kuitenkin olla ettei käsikirjoituksia synny, kun ikä alkaa hiljalleen olla jo aika kaukana tavallisten piirtäjien iästä. Sinänsä harmi, olisi ollut hauska nähdä vielä uusia Vicarin käsikirjoituksia, mutta näillä näkymin joudumme tulevaisuudess tyytymään piirroksiin.
Akuhullu97
Minäkin ihmettelen, jos kerran Vicarista kertovaa topiccia ei vielä ole. Niin mahtava ja tunnettu piirtäjä kuitenkin Vicar on.

Pidän todella paljon Vicarin sarjoista. Niitä olen koko ikäni lukenut, ja lähes joka vosi on joku Vicarin sarja erityisesti mieleen jäänyt. Niin ei jokaisen piirtäjän tekeleillä minuun vaikutusta saada. Vicarin mahtava ura jatkuu vieläkin, siitä pisteet herralle. Vicarin piirrokset ovat mahtavia, ja aina mieleenpainuvia. Hänen sarjansa ovat perusvarmaa laatua, eikä poikkeuksia juurikaan löydy. Pienenä muistan lukeeni sarjan, josta pidin todella paljon. Vasta nyt myöhemmin, hieman vanhempana, olen saanut selville, että kyseinen sarjakin itse Vicarin. Hänen piirroksensa eivät ole paljoa ajan saatossa muuttuneet, mutta kuitenkin sen verran, että on erotettavissa, onko tarina 70-, 80- tai 90-luvulta, vai 2000-luvulta. Viime vuonna julkaistiin mukavasti Vicarin sarjoja, joskin ei yhtä paljoa kuin 90-luvulla, tai 2000-luvun alussa. Myös tämä vuosi on alkanut oikein mallikkaasti. Se vuoden toisessa lehdessä ollut tarina "Pilkkijä pyryssä" oli varsinkin mainio. Toivottavasti Vicaria tulisi jatkossakin paljon.
Fauntleroy
Todellakin yksi legendaarisimmista ankantekijöistä. Itseni mielestä Vicarin kultakausi sijoittuu 80- ja 90-luvun taitteeseen ja siitä vielä vähän eteenpäin. Silloin Akkarin taso oli muutenkin parhaimmillaan kun Rosakin aloitteli sekä muiltakin tekijöiltä tuli ikimuistoisia sarjoja. Ja useimmiten lehden aloitti Vicarin loistava johtosarja. Myös 2000-luvulta löytyy hyviä juttuja mutta niitä ei ole todellakaan paljoa. Vuosina 2000-2002 ne tulivat. Siitä lähtien taso on alkanut laskea tasaisesti. Piirrokset ovat alkaneet "koukeroitua" ja selvästi käsi on alkanut tärisemään. Ei ihmekään, ettei lähes 75-vuotias ole enää nuoruutensa tasolla. Käsikirjoitukset ovat huonontuneet, käytetään kuluneita kaavoja ja niin edelleen.

Joku sanoi joskus, että Vicar on "0-piirtäjä" ja siitä on sitten joko huonompia tai parempia piirtäjiä. Kultakauden jälki on lennokasta, sulavaa, luonnollista ja barksimaista. Taustat ovat huoliteltuja ja kaikki vain natsaa niin hyvin kun vain voi. Onnistuneita sarjoja on paljon. Aku Ankka sarjakuvapiirtäjänä on oikein todentuntuinen ja hienosti toteutettu sarjakuvahahmojen näkökulmasta. Myös Aprillia! on napakymppi. Tässä McGrealitkin onnistuivat oikein kunnolla. Turmiollinen sihi-juoma on yksi lempijohtosarjoistani. Tästä ei oikein löydä sanottavaa, tarina on vain nerokas ja hauska. Edellä mainitut käsikirjoittajat ovat onnistuneet tässäkin. Samaa aihepiiri edustaa toissa vuonna nähty Kahvilalli. Edellisessä oltiin koukussa sihiin, tässä kahviin.

1990-luvun lopusta muistuu mieleen yksi veikeä tarina. Siinä Aku järjestää uudenvuodenkekkerit ja jää velkaa Roopelle ja velka on maksettava vuoden sisässä. Tämän velan Aku sitten unohtaa ja rupeaa vuoden viimeisenä iltana keräämään velkarahoja kokoon. Nyt ei muistu mieleen nimeä. Kuitenkin loistava sarja, jossa saamattomuus kostautuu kovalla kädellä. Ai niin, piirtäjänähän oli tietysti Vicar.

Hyvä tarina jää mieleen mutta nyt ei vaan muistu muutaman vuoden ajalta yhtään mainiota Vicarin tarinaa. Vain Vainiomäen kanssa tehty juttu sekä edellä mainittu Kahvilalli tulee mieleen.

Lainaus käyttäjältä: KarhulaLainaus käyttäjältä: Mikko MNe harvat tarinat, jotka hän käsikirjoitti, olivat todella hyviä perustarinoiksi.
Olen tästä täysin samaa mieltä. Saattaa kuitenkin olla ettei käsikirjoituksia synny, kun ikä alkaa hiljalleen olla jo aika kaukana tavallisten piirtäjien iästä. Sinänsä harmi, olisi ollut hauska nähdä vielä uusia Vicarin käsikirjoituksia, mutta näillä näkymin joudumme tulevaisuudess tyytymään piirroksiin.

Hän olisi voinut heti nuorempana aloittaa kirjoittamisen. Tai sitten vain huomasi, ettei suju ja pystyy tienaamaan nopeammin.

En edes tiennyt, että Vicar on taiteillut Asterix-sarjan. Missä tuo Asterix ja ystävät oli myynnissä? Lehtipisteissä? Kumma kun en ole sitä noteerannut mitenkään.

Lainaus käyttäjältä: Akuhullu97Toivottavasti Vicaria tulisi jatkossakin paljon.
Itse olen hivenen eri mieltä. Mielummin äijä saisi lopettaa, ennen kuin mennään pohjanoteerauksiin. Väkisin ei kannattaisi tehdä.
Kreach
Fauntleroyn linjoilla minäkin olen. Se "peruspiirtäjä" Vicar on. 1999 -vuoden johtosarjat ovat kyllä niin hyviä: Turmiollinen Sihi-juoma tulee ensimmäisenä mieleen, ja ehkä ei niin hyvä, mutta silti unohtumaton sarja, jossa Aku Pellen koneen oikosulun ansiosta Aku ilmestyy aina kiukustuaa eri paikkoihin: sataman laiturille, naisten painikerhoklubiin ja vaikka minne. Hassu tarina! Sanoisinko, että vuonna 2006 Vicarin tarinoiden jäljet olivat vielä ihan hyviä, mutta 2007 rupes huomaamaan pientä (joskin melko pientä) eroa. "Ikävöin" 1990 -luvun johtosarjoja. Jos nykyään perusjohtosarja on arvosanaltaan keskimäärin 7,25 (huom, perustarina on 7,00), niin esimerkiksi vuonna 99 se johtosarjojen perusluokka keikkui 8 hujakoilla (ja perustarina siitä ehkä 7,50).
Aksu ankka
Vicar on mainio piirtämään ankkaa. Niinkuin muut ovat jo maininneet, on taso laskenut
selvästi viimevuosien aikana, mutta silti yksi parhaista piirtäjistä :)
Nuno
Vicar on mainio piirtämään, joten vastasin sen. Onhan hän varmaan hyvä käsikirjoittamaankin, nyt vaan ei muistu mieleen mitään hänen käsikirjoittamaa sarjaa. Mutta Vicarin piirrosjälki on tosi hyvää ja Ankat ovat normaaleja ja hienosti piirrettyjä. Kuuluu top-10 piirtäjiin ehkä joku kuudes tai seitsemäs. :)
Bomber
Ei nyt aivan joka aiheesta tarvitse tehdä äänestystä, vaikka se kivalta tuntuukin.

Mutta Vicar on juuri se peruspiirtäjä, kuten tässä topicissa ollaankin moneen kertaan jo sanottu. Juuri sitä perusmassan piirtäjiä, joita ei voi oikein vihata, mutta ei oikein rakastaakaan. Monesti todella miellyttäviä piirroksia löytyy chileläiseltä, piirrostyylissäkään ei ole sen suurempia muutoksia tapahtunut.

e: Oho, mun moka..
wierii2
Vicar on loistava piirtäjä. Laitan tänne piakkoin tekstin, joka kertoo Vicarista. Jonkun aikaa menee. ;)
akkaridekkari
Vicar on mielestäni kaikkien aikojen kahdeksanneksi paras, eli hyvä Aku Ankka-piirtäjä. Tyyli kyllä on välillä vähän mitäänsanomatonta, mutta piirrokset ovat hyvin selkeitä ja hän ilmaisee tarinan kulun hyvin. Joskus kuitenkin, kun avaa päivän Akkarin ja huomaa, että johtosarjan on piirtänyt Vicar, tulee lähinnä mieleen, että: "Ja taas. Huoh". :)
Minäkin muuten tilasin Akkarin verkkoalesta tuon "Itsehillinnän mestari"-kirjan. Toivottavasti kirja on hyvä!
Pullasorsa
Itse en mitenkään järjettömästi Vicaria arvosta. Syynä ehkä se, että miestä esiintyy melkein joka toisessa Akkarissa. Jonkinlaista kyllästymistä siis. ::) En minä sillä, että Vicar mitenkään huono olisi, mutta nykyinen tyyli vain omasta mielestäni on hiipumaan päin.
AKUANKKA12
Vicarin piirrostyyli on kerrassaan parasta ja todella huolellista ja yksityiskohtaista, mutta tarinat eivät aina osu kohdilleen. Varmaan sen takia, että käsikirjoitukset on aina tehnyt joku muu (jos paria poikkeusta ei lasketa). Muuten mainio piirtäjä, parhaimmistoa. Vicarin tarinoita on hyvin usein Akkarissa minunkin mielestä, mutta viimeksi taisi olla numerossa 10, eli Vicaria voisi olla jopa seuraavassa lehdessä.
akuankka1313
Vicarin piirrostyyli on mielestäni liian keskinkertaista ollakseen hyvä piirtäjä. Tuottelias hän toki on, mutta jäykät piirrokset eivät omalta kannaltani saa arvostusta.
Käsikirjoitukset taas ovat kerrassaan mahtavia.
Sivuja: 1 2 3