Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Kirjoittaja

Aihe: William van Horn

(148 viestiä)
rhino
Ihan hyvä piirtäjä, mutta kässärit on parempia. Piirrokset ovat jotenkin outoja (ymmärtääköhän kukaan mitä tarkotan...?), mutta silti hyviä. Kässärit ovat hyviä, koska niissä on yleensä hauska loppu ja hyvät vitsit.
Fauntleroy
Lainaus käyttäjältä: KreachEnnen Hornia julkaistiin melkeimpä joka toinen numero, nyt häntä tuskin näkee edes joka kuukausi. Harmittavaa. Mutta toisaalta tässä on nyt olla Taikissaagaa ja Auringon poikaa ja ollaan palattu ihan Klondikeenkin, joten jos nyt (vihdoin) mennään arkeen, vaikken sanoisikaan, että kaksi viimeksi mainittua tarinaa olisi huonoja, niin jos siellä sitten Van Hornia alkaisi tulemaan.
Tämä ainakin on julkaistu lähes jokaisessa Euroopan maassa paitsi Suomessa, joten se saattaa olla hyvinkin Van Hornin seuraava tarina täälläpäin. Williamia saisi kyllä nähdä enemmän Akkarissa. Suomessa julkaisematonta on ainakin 39 tarinaa, 247 sivua, ja 16 tarinaa on yli 10-sivuisia. Suurin osa on Gladstone-vuosilta, jolloin Van Hornin tyyli oli hieman erilaista.
Barksi
Tuo Out Of the Blue-tarina on julkaistu vuosina 04-05, joten tuskin tullaan Aku Ankassa näkemään.
Ehkä jossakin muussa julkaisussa, Jumbossa tai vastaavassa.

Toimituksella on tapana aina karsia huonot tarinat pois ja jättää parhaat lehteen. Muissa maissahan "Aku" on paksumpi - ja huonompi.
Heiskasen kanssa juttelin aikoinaan tästä ja hän näytti joitain julkaisemattomia tarinoita. Oli Vainiomäkeä, Korhosta, Rotaa...
Syy tarinan poisjättämiseen oli usein tarinan kehnous tai joku ajankohtainen syy (Vainiomäen tapauksessa kävi näin, ainakin toisen Suomessa julkaisemattoman tarinan kohdalla. Syytä en paljasta...). Van Hornin tarinoita tullaan vamaankin joskus julkaisemaan, mutta ajankohtaa en osaa sanoa. Hänen vanhat tarinansa ovat kyllä hauskoja, mutta enemmän kaipailisin hänen vanhoja kansikuviaan Suomeen. Ne ovat usein mestarillisia.
Kääk13
Miksei muuten William van Hornilta ole tullut enää vähään aikaan pitkiä sarjoja?
Syy on varmaan sama kuin Don Rosalla, mutta nykyiset tarinat eivät tunnu ylittävän edes 10-sivua.

Muistaakseni Van Hornilta on julkaisematta enää vain kaksi pitkää(yli20s.) tarinaa. Kummatkin taisivat olla varhaisempaa tuotantoa, josta muuten pidän enemmän. :) Myös noita Barksin mainitsemia vanhoja kansikuvia saisi lehsessä julkaista.
Fauntleroy
Minäkin kyllä kaipailisin noita kansikuvia Akkariin tai johonkin. Ne ovat kieltämättä aika mestarillisia. Huomasin myös kun katselin noita kansia, että aika monessa esiintyy Aku ja Mikki. No, eihän se mikään ihme ole, jos ne on tehty Donald & Mickey -lehteen (jonka kansista 7/12 on Van Hornin käsialaa).
Peetukka
William van Hornin piirutusjälki on mielestäni keskivertoa ja yksinkertasta.
Käsikirjoitukset ovat yleensä samanlaista kuin Barksin 10-sivuisissa, joten Hornin tarinat yltävät mielestäni korkealle.
Fauntleroy
Selailin eilen vuoden 2001 Akkareita ja vastaan tuli Van Hornin Äärimmäisillä rajoilla. Kässärin on tehnyt Gary Leach ja sarja on 16-sivunen jatkosarja. Olen lukenut sen monta kertaa ja se on mielestäni ylivoimaisesti Van Hornin huonoin tarina. Jotenkin vain liian outo tarina ja siinä ei muualla ollakkaan kuin avaruudessa. En osaa kertoa tarkemmin. Jotenkin vain tylsä sarja.
Mirkku
Minua vain ei miellytä Van Hornin piirrostyyli, esim. vaikkapa ankkojen ja sivuhahmojenkin silmät ovat vinoja, ja muutenkin tyyli on niin "kumimaista", hirmu vaikea kuvailla, vähän epämuodostunutta ja taustoilla on niitä ihme-hyttysiä. Unkka T. Kumiankkakin kuuluu minun näihin ei-lempihahmoihin, sellainen laiskimus, joka ei kuulu Ankkalinnaan. Toiottavasti alan joskus vieleä pitämään Williamin piirroksista.
Helmi
Ihan ok piirrostyyli, mutta himputin ötökät häiritsee. :-
Akuhullu97
William Van Horn. Tuosta nimestä tulee lähinnä mahtavan omalaatuisen, mutta hauskan piirrostyylin keksinyt mies. Van Hornin piirrostyyliä monet sanovat epäselväksi ja oudoksi, mutta ei minua ainakaan haittaa, että tyylit ovat aina erilaisia ja niin edelleen. :D
Ankkarock
Hmm.. Horn ei ole TOP 20 Piirtäjä listoillani, sillä en tykkää hänen piirroksistaan yleensä paljoakaan. Käsikirjoitukset kuten Hornanharjun Kummitus, ja Aavemaan aarre, ovat ihan mukiinmeneviä, mutta eivät mitään menestyksekkäitä nekään, jos vertaa barksin seikkailutarinoihin.
Williamin poika Noel, taas ei ole tehnyt vaikutusta Mikki Piirtäjänä.
Hmm.. samantapainen tyyli varmaankin jos Noelkin piirtäisi ankkoja..
Aku-fani13
William van Horn, tuo kuulostaa aateliselta.
No, asiaan Mielestäni Horn on hyvä käsikirjoittaja, mutta hänen piirroksensa ovat suoraan sanoen rumia. Hyönteisiä kaikkialla ja sivuhahmot ties missä. Tämä mies ei vaan osaa Ankkojen piirtämisen taitoa. Ainoa hyvä puoli Hornista on hänen käsikirjoituksensa. Nuo kekseliäät ja hauskat tarinat. Yksi parhaimmista käsikirjoittajista mielestäni.
Ducker97
van Hornin tyyli alkaa nykyään olla niin ärsyttävää, että sitä ei jaksa lukea millään. Noelin Mikki-tarinat ovat vielä hakusessa.
Aku98
Mielestäni William on parempi kuin Noel :-. Pidän Van Hornien piirroksista, sen takia, koska niissä on tarpeeksi pehmeyttä ja tarinat hyviä ja viihdyttäviä ;D
Ankkarock
Horn ei vetoa minuun niin paljoa..

Yleensä pidän hänen tarinoistaan, mutta jos verrataan Panaron jne.. tyyliin niin ei oikein pärjää.

Ankanpiirtäjiä on monenlaista, ja täytyy ymmärtää, että jokainen ei ole ykkönen!
Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10