Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5
Kirjoittaja

Aihe: Giorgio Cavazzano

(68 viestiä)
Barksi
Giorgio Cavazzano syntyi vuonna 1947 Venetsiassa. Vuonna 1961 Giorgio Cavazzano pääsi Romano Scarpan tussaajaksi.
Cavazzanolta ja Byron Ericksonilta on julkaistu Suomessa kirja nimeltä dragonlords- lohikäärmeherrojen valtakunta josta kyseiset herrat tulevat kertomaan 28.-31.10.2004 Helsingin kirjamessuille.
Onko joku tulossa kyseisiin messuille? Minä ainakin menen.

Tässä lisäksi Giorgio Cavazzanon piirtämä kuva.
http://www.stankyjack.it/images/dis-cavazzano.jpg[/img]
Anonymous
Cavazzanon tyyli on muuttunut paljon vuosien aikana. Uransa hän aloitti nuorena poikana Scarpan tussaajana.
Alussa hänen sarjakuvan jälkeä olikin vaikea erottaa Scarpan jäljestä. Nykyisin hänellä on selkeä räikeä piirustustyylinsä,
josta puolestaan monet uuden polven ankkapiirtäjät ovat ottaneet mallia.

Onko kukaan lukenut Dragonlordsia ja onko se tutustumisen arvoinen teos?
Leo
Luin Dragonlordsin ja sainpahan nimmarin piirroksen kerakin.

Ehdottomasti lukemisen arvoinen teos, joka eroaa paljon normaali Ankasta. Tietenkään "selviä kuolemia" ei ole vaikka niitä voikin melko paljon päätellä. Kiduttamisestakin (ruoskimisesta huvikseen) puhutaan.
Barksi
Minäkin sain kirjan nimmareilla ja hienoilla piirrustuksilla ja olin lisäksi vielä ensimmäisenä jonossa Akateemisen kirjakaupan nimmarien jako tilaisuudessa. Jos sattuu löytymään juuri sen verran rahaa taskusta niin ehdottomasti kannattaa ostaa. Itse kun aloitin kyseisen kirjan lukemisen en malttanut lopettaa sitä millään joten varoitan. Oliko sattumoisin ketään muu Akateemisessa perjantaina.
Anonymous
Ei millään pahalla, mutta mielestäni hänen olisi pitänyt pysyä vanhassa scarpamaisessa piirrostyylissä, en pidä alkuunkaan hänen uusista sarjoistaan. Satun vaan enemmän pitämään perinteisestä Aku Ankasta. ;)
Fergus
Kyllä sillä edesmenneellä ankkamaestro Scarpalla oli mitä loistavin tyyli. Hänen piirrosjälkensä oli selkeämpää kuin Rosalla varmempaa kuin Barksilla ja hauskempaa kuin Vicarilla.. Mutta siis Giorgio Cavazzano oli topicin aihe eikä Romano Scarpa... Cavazzano alkoi viemään Aku ankkaa vähän eri suuntaan kuikn muut taiteilijat. Minun mielestäni olisi hyvä mikäli olisi jotain niinkutsuttuja K ankkoja. Esim että joku lehti olisi Akuankan K11 tarinat. Joka olisi kielletty pienemmiltä lukijoilta mutta sisältäisi enemmän väkivaltaa. En nyt tarkoita mitään mieletöntä sadismia mutta toivottavasti ymmärrätte mite ajan takaa... Olen esinlukenut vain kaksi tarinaa joissa jonkun kuolema "näytetään". Toinen on rosan tarina josa nimimerkkini fergus kuolee:( ja toinen on mikki tarina jossa joku salapoliisi kuolee. (oho menipä taas offiksi)
Anonymous
Valitettvasti Cavazzanokin on menossa huonoon suuntaan. Ottakaapas räpylöihinne Roope-setä numero 301 (tai 302). Siinä on Cavazzanoa vuosilta 1973 ja 2003. Ei uskoisi, että sama mies on voinut huonontaa tyyliään noinkin paljoa. Vanhan tyylin tunnistaa heti, uutta taas ei ellei alussa mainittaisi piirtäjän nimeä. Voihan nokka.
Anonymous
Lainaus käyttäjältä: EppuCavazzanon tyyli on muuttunut paljon vuosien aikana. Uransa hän aloitti nuorena poikana Scarpan tussaajana.
Alussa hänen sarjakuvan jälkeä olikin vaikea erottaa Scarpan jäljestä. Nykyisin hänellä on selkeä räikeä piirustustyylinsä,
josta puolestaan monet uuden polven ankkapiirtäjät ovat ottaneet mallia.

Onko kukaan lukenut Dragonlordsia ja onko se tutustumisen arvoinen teos?

Minunkin mielestäni hän on muuttunut piirtämisessä (kaikki piirtäjät kehittyvät aina)Ja hän on hyvä piirtäjä :D
Crosby
Hyvä piirtäjä mielestäni edelleen mutta täytyy kyllä sanoa että itsekin pidin enemmän hänen vanhasta tyylistään.
jarski
Pidän paljon piirrosjäljestä. Akut ovat hyviä kuin myös Mikit. En osaa sanoa kumpia Cavzzano piirtää paremmin. Yhtä hyvin sanoisin.
Kääk13
Cavazzano on mitä taitavin Ankkataiteilija kaikine piirrostyylineen. Hän on ollut suosikki piirtäjäni niin kauan kuin muistan ja jaksaa yhä miellyttää. Vanha oli mielestäni mukavan Scarpamaista ja uusi on mielestäni lennokkaampaa ja nhahmot näyttävät huomattavasti nuorekkaammilta.
Mutta jos ihan tarkkaan katsotaan on miehen tyylissä vieläkin hieman vivahteita vanhasta Scarpasta. Katsokaa vaikka AATK 313. Mikki tarinan konnahahmoa(enkä meinaa Mustaa Pekkaa).

Itsekin omistan tuon mahtavan sarjakuvakirjan Dragonlordsin. Sain sen joululahjaksi, mutta nimmaria ei herunut (Surku sentään :'()
Barksi
Ja iloisia uutisia kaikille Cavazzano-faneille. Giorgio tulee Suomeen Kirjamessujen aikaan! Mies esiintyy alustavasti vain perjantaina Messuilla, mutta uskoisin, että vierailee myös jossain suuressa kirjakaupassa, kuten Akateemisessa.
jho
Ja päivämäärä on?
Barksi
26.10. Kaikki vain paikanpäälle katsomaan.
akuankka1313
Taisi kehittää uuden polven tyylin. Vai olikos se de Vita?
Sivuja: 1 2 3 4 5