Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
Kirjoittaja

Aihe: Kenen piirtotyylin tunnistat katsomatta nimeä?

(184 viestiä)
Anonymous
Joo, noilla ekaks kirjoittaneilla on kyllä kamalan hyvä muisti.
Anonymous
Lainaus käyttäjältä: Matilda McDuckJoo, noilla ekaks kirjoittaneilla on kyllä kamalan hyvä muisti.
Ja pöh! Nimittäin, itse tunnistan luultavasti vain seuraavat:
-Don Rosa
-Carl Barks
-Marco Rota
-Kari Korhonen
-William van Horn (kai van tulee pienellä? :) )
-Romano Scarpa

Juu, että täältä tähän
Anonymous
Miten niin pöh? Sitähän mä vaan siis ihmettelin, että miten voi tunnistaa montakymmentä piirtäjää. Itelleni tulee nyt 10 mieleen (mainittu aiemmin täällä) mutta ei nyt ihan niin hirveästi sentään.
Anonymous
Pöh siinä mielessä että: ''Kyllä minä takuulla muistan enemmän'' eli puhdasta, oliko se nyt sarkasmia vai mitä...
Jenni
Don Rosa
Carl Barks
Vicar
William van Horn + toinen van Horn
Marco Rota
Daan Jippes
Al Taliaferro
Esteban

Nuo varmasti, muut menee arvailuksi :P

Feriolin saattaisin kyllä tunnistaa.. :/
Anonymous
En oo kauheesti noita piirtäjien nimiä kattonu, mutta nää ny tunnistaa aina:

Vicar
Don Rosa
Carl Barks
Flemming Andersen
Marco Rota
Anonymous
Carl Barks,Don Rosa(toooooooooooooosi helppo),William Van Horn,Vicar,Romano Scarpa,Manuel Gonzales,Marco Rota,Daan Jippes,Ferioli,daniel Branca,Paul Murry,Kari Korhonen(en välttämättä muista)
Fergus
no nyt tuli todellakin meikäläisen laji.
-Carl Barks
-William Van Horn
-Don Rosa
-Kari Korhonen
-Vicar
-Daan Jippes
-Al Taliaferro
-Giorgio Cavazzano
-Romano Scarpa
-Noel Van Horn
-Tony Strobl
-Ferioli
-Floyd Gottfredson
-Paul Murry
-Freddy Milton
-Bas Heymans
-May Heymans (olenko ainoa joka erottaa?)
-Colomer
-Manuel Gonzales
-Rodriques
-Gattino
-Marco Rota
-Esteban
-Kim Syberg
-Fransesco Guerrini
-Flemming Andersen
-AL Hubbard
-Carl Buettner
-Marco Rota
puuttuukohan joku tai tuliko joku kaka kertaa?
Destiny
Lainaus käyttäjältä: Fergus-May Heymans (olenko ainoa joka erottaa?)
Et. Moni edelläkirjoittaneista on laittanut listaansa Heymansit, joka kaiketi tarkoittaa molempia (tai kaikkia, en ole tähän asiaan perehtynyt) piirtäjiä.
Fergus
Juu-u ehkä se oli lähinnä vitsi. BAS piirtää epävarmemmin ja Mau taas ilmeikkäämmin Bas piirtää ankat lähinnä pöpin näköisiksi kun taas mau piirtää pitkät nokat ja kaulat.
Tosiaan listastani puuttui
Santiago Barreira
Sander Gulien
tunnistan myös Comicup studion mutta se ei varmaankaan ole laskettava kun se on varmaan joku studio justiin. Jos joku tietää enemmän niin lähettää tähän tai pm:änä mulle.
Anonymous
No tietysti Donin ja Taliaferron tunnistaa.
korri
Kyllä niitä piirtäjiä oppii tuntemaan, kun niitä tarkkailee...jotkut tunnistaa tyyliin "se yksi piirtäjä joka tekee niin ja niin" ja jotkut taas oppii tuntemaan kun näkee joukon tarinoita joita tämä piirtäjä on tehnyt.

Itse tunnistan aika suurella varmuudella aika suuren osan täällä mainituista, ja Bob Gregoryn, Gil Turnerin, Harvey Eisenbergin, Carl von Buettnerin, Tellon...

Tosin hankaluuksia on...Jippes osaa piirtää todella Barks-maisesti, Bancellsin varhaistuotanto on identtistä Tellon kanssa (ilmeisesti aloitti Tellon oppilaana?), samoin Cavazzanon varhaisia töitä on mahdoton erottaa Scarpasta. Joaquinia ja Fecchia en ole oikein ikinä osannut erottaa ja nuo neo-klassis-Mikin tekijät (Ferioli, Rodrigues, Xavi) menevät iloisesti sekaisin.
Ja hämäyksiäkin on nähty, kuten Murryn sarja jonka tussasikin von Buettner jonka viiva eroaa aika selvästi Murrysta (löytyy jostain näköispainosteoksesta, en muista mistä).
Fergus
Niin juuri. Yksi hyvä tapa opetella tunnistamaan ankistyeja piirrosjäljestä on juuri mitättömät yksityiskohdat. Ja minä myöskin usein tunnistn helpoiten ankkalinnan rivikansalaisten naamasta (esim van Horn joka piirtää ketunnäköisiä ihmisiä ja knallihattuisia gangstereita. Yksi hauska yksityiskohta on esim. William van Horn joka piirtää paksut hampaanvälit :)
korri
Jup, vaikka ne ankat ja hiiret onkin piirretty yleensä aika samalla tyylillä niin harvemmin käytetyissä hahmoissa (esim Mummo, Juuso) on eroja ja tavalliset kadunkulkijat vaihtelevat paljon...Tellon tunnistaa hyvin sivuhenkilöistä jotka näyttävät lapsellisen pyöreiltä ja aina hymyileviltä (Tello on siis se 70-80-luvun tuottelias Mikki-piirtäjä). Mutta on niissä päähenkilöissäkin eroja, esimerkiksi vaikkapa Ferrariksen (ja jonkun toisen, nimeä en muista) tapa piirtää alaluomia hahmoille tai Eisenbergin tapa piirtää juoksevat hahmot (etunojassa niin, että selkä on vaakasuorassa ja hahmot näyttävät leijailevan juoksemisen sijaan).

Muuten voi sitten katsella piirrostyyliä.
Yksityiskohtien määrä: van Horn ja Eisenberg tekevät suhteellisen yksinkertaisia kuvia, Rosa täyttää ruudut pikku piperryksellä, Molinari piirtää sen minkä piirtää yksityiskohtaisesti, Scala piirtää omituisia barokkikoukeroita...
Hahmojen luonnollisuus/animaatiomaisuus: Barks, Vicar, Rosa pitävät mittasuhteet suhteellisen tasaisina kun taas Branca ja Andersen venyttelevät hahmoja korostaen liikettä ajoittain realismin kustannuksella (mikä on yleinen käytäntö myös animaatioiden yksittäisiskuvissa).
Viivat ja varjostus: Murry piirtää paksua ligne claire -viivaa, Branca taas rosoisempaa ja ohuempaa viivaa. Silvio Camboni piirtää tummia kuvia (esim. hienoja film noir -henkisiä öisiä Ankkalinnoja) kun taas Chierchini piirtää paljon ohutta viivaa. Hubbard taas näyttää maalaavan kuvansa piirtämisen sijaan...

Ja sitten on tietysti formaatti: jotkut piirtäjät suosivat tiettyjä hahmoja tai vain strippejä/yksisivuisia/kymmensivuisia/pitkiä tarinoita. Murryn Mikin tunnistaa heti kun taas Murryn Dumbo tai Turnerin Aku saattaa mennä ohi.
Anonymous
Vau! Olipa mahtava esitelmä! :D Ja sitten vielä noista Heymanseista, minun listassani lukee Heymansit, mutta se ei tarkoita sitä että varmasti erottaisin Basin ja Maun tyylit vaan että erotan ainakin sen, että onko tarina jommankumman heistä. ;) Heh, tulipa melkoinen lausehirviö.......
Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13