Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2
Kirjoittaja

Aihe: Daniel Branca

(18 viestiä)
Fauntleroy
Mitä ihmettä? Täällä ei ole aihetta maanmainiosta Daniel Brancasta!
Tai on kaksi mutta ne ovat vanhoja, vuodelta 2005.

Argentiinalainen Daniel Branca syntyi vuonna joulukuussa 1951, samana vuonna kuin Don Rosa, Byron Erickson ja Aku Ankka-lehti.
Vuonna 1976 hän muutti Espanjaan ja vuonna 1977 hänelle aukesi mahdollisuus piirtää Disney-sarjoja Egmontille.
Hän käytti esikuvanaan Carl Barksia. Hän siirtyi alun jäykästä tyylistä erittäin notkeaan ja ilmeikkäiseen viivaan.
Hän piirsi yli 2000 sivua sarjakuvaa ja paljon kansikuvia. Hän oli innoittajana useille taitelijoille esim. Wanda Gattinolle ja Jose Massarolille.
Minusta Tom Andersonin kässärit olivat parhaita Brancan piirtäminä. Yksi heidän yhteinen tarina [url=http]tässä
Sininthecity
Mikseivät ne vanhat kävisi, kun vain nostaisi?

Parhaimpia ankkataiteilijoita ehdottomasti. Varsinkin ne Korhosen käsikirjoittamat tarinat ovat parasta A-luokkaa. Harmittavaahan oli hänen aikainen poismeno. Olisimme luultavasti saaneet lisää tarinoita, vaikka olikin siirtymässä opettamaan sarjakuvien tekemistä.
Karhula
Branca on ollut esikuvana myös Kari Korhoselle.
Branca oli kyllä erinomainen piirtäjä, koska ankat sujuivat häneltä kuin vettä vain. Harmi, kun kuoli sydänkohtaukseen niin nuorena.

Kunnioittaen Brancan muistoa.

R.I.P Daniel Branca
TKal
Branca ei ole koskaan kuulunut omiin lempipiirtäjiini, vaikka ihan kelvollista jälkeä tekeekin. Pidän enemmän esim. Vicarista.

Kun nyt Fauntleroy päätti avata uuden aiheen, niin pidetään Branca-keskustelu täällä eikä lukita tätä, jooko?
Fauntleroy
Lainaus:Varoitus: tähän aiheeseen ei ole vastattu yli 2½ vuoteen.
Jollet ole varma että haluat vastata juuri tähän, harkitse uuden aiheen aloittamista.

Harkitsin.
Turtana
Hyvä piirtäjä, vaikkei suosikkeihini välttämättä kuulukkaan. Varsin ilmeikkäitä ankkoja :)
Brancan muistoa kunnioittaen.
akuankka1313
Nyyh! Miksi hän kuoli? Miksi? Hän kun oli kaikkien aikojen paras argentiinalainen (ja koko Etelä-Amerikan) paras piirtäjä. Ja vain 53-vuotiaana! Epäoikeudenmukaista häntä kohtaan! No jaa, kaipa silläkin oli joku tarkoitus. :-

Brancan jälki oli kuitenkin todella lennokasta ja persoonallista. Hyvin hän osasi kuvailla ankkojen ilmeitä.

Brancan muistoa kunnioittaen :'(
Crosby
Suurin suosikkini Barksin, Rosan ja italialaishuippujen jälkeen. No ok jaettu sija Jippeesin kanssa, mutta terävintä kärkeä joka tapauksessa. Kovasti ollut huhua liikeellä, että Ankantekijät-kirja olisi miehelle tulossa ja eiköhän ennemmin tai myöhemmin tulekin. Mieluummin tietysti ennemmin. Sarjisekstrassahan erikoisnumero tulee kesällä varmasti Brancalle omistettuna.
Fauntleroy
Lainaus käyttäjältä: CrosbySarjisekstrassahan erikoisnumero tulee kesällä varmasti Brancalle omistettuna.
Ja hyvä numero muuten olikin. Roopessa oli myös Brancan huippuharvinainen Topolino-lehdelle tehty tarina. Argentiinalaisen ainoa 3-rivinen sarja. Ja hyvä oli! Miksi D.B kuoli...

Lainaus käyttäjältä: CrosbyKovasti ollut huhua liikeellä, että Ankantekijät-kirja olisi miehelle tulossa ja eiköhän ennemmin tai myöhemmin tulekin.
Toivon todella, että vuoden 2009 ensimmäinen Ankantekijä on Brancan kirja. Kukas muukaan...?
souffleur m
Todella hyvä piirtäjä. Esimerkiksi Paluu Karhuvuorelle -tarinan piirrokset ovat ensiluokkaisia ja melkeimpä kaikkien muidenkin tarinoiden lukuunottamatta esimerkiksi tätä tarinaa, jossa piirrokset muistuttavat jonkin verran Bernadon töherryksiä, joita en vain yksinkertaisesti pysty sietämään.

Kyllä voisin harkita Ankantekijät-kirjan ostamista, jos se olisi omistettu Brancalle. ;)
Fauntleroy
Lainaus käyttäjältä: souffleur mEsimerkiksi Paluu Karhuvuorelle -tarinan piirrokset ovat ensiluokkaisia ja melkeimpä kaikkien muidenkin tarinoiden lukuunottamatta esimerkiksi tätä tarinaa, jossa piirrokset muistuttavat jonkin verran Bernadon töherryksiä, joita en vain yksinkertaisesti pysty sietämään.
Olen kyllä tästä täysin samaa mieltä kanssasi. Vanha jälki on paljon parempaa ja uudempi muistuttaa tosiaan hieman Bernadoa. Tai siis Bernado muistuttaa Brancaa.
Ankkarock
Branca on yksi lempipiirtäjistäni ja kuuluu kolmen parhaan joukkoon.
Kuten ollaan jo sanottukin, Paluu Karhuvuorelle-tarina oli upea, mutta mielestäni ei parhainta Brancan sarjaa..
Kreach
Mielestäni Korhonen & Branca -kaksikon tarinat ovat Brancankin parhaimpia. Erityisesti Uudelleen ja uudelleen oli loistava. Kohtalokas 65 ja Tujun sinapin tapaus puolestaan nekin ihan hyviä, muttei erityisen uudenlaisia.

Muuten kyllä tuo Paluu Karhuvuorellekin on hyvä tarina. En vain muista siitä enää paljo mitään...
Salwer1st/
Branca oli mainio piirtäjä. Jos nyt kaivan herran "Parhaat piirtäjät"-listaltani, niin sijaluku 22 on varattu Brancalle. Mainio piirtäjä, tyyli vähän turhan lennokasta, mutta silti hyvää ja jota lukee mielellään. Mielestäni Daniel on kuitenkin hiukan yliarvostettu, mutta ei kuitenkaan paljoa. En ole nähnyt kenenkään vielä sanovan tätä herraa parhaaksi piirtäjäksi, tai en ainakaan muista. Arvosana: n. 8
Lurker
Lainaus käyttäjältä: Salwer1st/En ole nähnyt kenenkään vielä sanovan tätä herraa parhaaksi piirtäjäksi, tai en ainakaan muista.
Näin on sanonut se suomalainen ankkapiirtäjä.

"Joka sukupolvella lienee ne omat 'hyvät piirtäjänsä'. Minulle heistä paras oli Daniel Branca." Kari Korhonen (Ekstra 10/08).
Sivuja: 1 2