Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1
Kirjoittaja

Aihe: Flemming Andersen

(13 viestiä)
Aku Vankka
Flemming Andersenista ei ollut vielä omaa topicia, joten päätin tehdä sellaisen.

Flemming Andersen on 41-vuotias tanskalainen sarjakuvapiirtäjä, sekä -käsikirjoittaja. Hänen sarjojaan nähdään Suomessa pääasiassa Aku Ankan taskukirjoissa, mutta on hänen tuotoksiaan nähty myös Aku Ankka -lehdessä. Andersenin sarjakuvia julkaistaankin pääasiassa Skandinavian maissa. Andersenin tyylin tunnistaa usein helposti, ainakin karikatyristisistä hahmoista. Andersen kuuluu omalla listallani ehdottomaan kärkikastiin parhaissa taskaripiirtäjissä. Hänen tarinoitaan nähdään taskareissa usein ja se on mielestäni hyvä asia. Olen lukenut muistaakseni myös joitain Andersenin käsikirjoittamia tarinoita, ja nekin ovat olleet hyviä.
Mitäs mieltä te muut ankkislaiset olette Andersenin tyylistä ja käsikirjoituksista? Tähän topiciin keskustelua ja mielipiteitä kyseisestä tanskalaispiirtäjästä ja -käsikirjoittajasta. Ja pahoittelut hieman kehnonoloisesta aloituksesta.
Frodo
Tämä on tietääkseni Ankkiksen tuhannes topicci! ;)

Niin, minäkin pidän Flemming Andersenin sutjakkaasta ja humoristisesta tyylistä. Ankat taipuvat mukaviin asentoihin, ja muutenkin piirrosjälki on mahtavaa.
Taskareissa onneksi julkaistaan ihan kiitettävästi Andersenin sarjoja, mutta voisihan niitä lehteenkin tulla.

Erityisesti Formula-sarja oli hyvä!
T@IK@VIITTA
Flemming Andersen on mielestäni hyvä piirtäjä. Hänen ankkansa tunnistaa helposti, esimerkiksi siiä, että hän käyttää paksumpaa tussia.

Hänen parhaita sarjoja ovat ehdottomasti PAM-tarinat. Andersenin tarinat ovat hauska piristys taskareihin.
Barksi
Andersenilta on ilmeisesti tulossa uusi tarinasarjakin...
AKUANKKA12
Ei pahempi veikko. Yksi parhaista taskaripiirätäjistä. Ankat ovat piirretty hyvin ja heppu hallitsee eri ilmeet ja asennot. Ja tussijälki on kenties ainoaa laatuaan. ;D Osaa kyllä hyvin työnsä.

Lainaus käyttäjältä: BarksiAndersenilta on ilmeisesti tulossa uusi tarinasarjakin...
Mitä vihjaat? Saisiko linkkiä? Julkaistaan toivon mukaan sitten Suomessa.
akkaridekkari
Töttöröö! Andersen todellakin ansaitsee tämän tuhannennen topan!

Yksi ehdottomista lempipiirtäjistäni. Tällä hetkellä mielestäni maailman viidenneksi paras piirtäjä, heti Barksin, Rosan, Cavazzanon ja Korhosen jälkeen. Taskareiden ehdotonta eliittiä.
Flemming Andersenin tyyli sopii kuin nenä päähän kaikenlaisiin hullunkurisiin ja erikoisiin sarjoihin.

Hänen tyylinsä on valloittavan lennokasta. Se ei kuitenkaan täysin italialaismaista, vaan Andersen on sekoittanut mukaan todella paljon omia mausteitaan.

Etenkin rakastan Andersenin hahmojen ilmeikkyyttä. Vihainen Aku on järkyttävän vihainen, iloinen Aku hyppii riemusta ja saa lukijankin nauramaan. Ilmeikkyys on ehdottomasti Andersenin vahvoin puoli.

Olen muistaakseni lukenut muutaman Andersenin käsikirjoittaman yksisivuisen, ja lisäksi jossakin vanhassa taskarissa oli jokin pitempi sarja... Nekin olivat hyviä, mutta Flemmingin parhaimmat taidot ovat ilman muuta piirtopuolella.
Mirkku
Itse en pidä Andersenin tyylistä. Mielestäni se on liian lennokasta ja epäsiistiä. Tuo paksu tussijälki ei näytä mukavalta, ja voi olla, että pitäisin hänen piirroksistaan heti enemmän, jos hän käyttäisi ohuempaa tussia. Se on kuitenkin totta, että henkilöistä näkee heti, miltä niistä tuntuu, eli siis ilmeet ovat upeita. Myös yksityiskohtia on tarpeeksi.
Pullasorsa
Andersen todellakin hallitsee ilmeet ja tunnetilat erittäin hyvin, kuten Mirkku jo totesikin. Mielstäni tuo paksu tussijälki ei kuitenkaan tee piirroksia sekaviksi, vaan lähinnä selkeyttää taitavia piirroksia. Tanskalainen lukeutuu ehdottomiin lempipiirtäjiini.
Crosby
Andersen on tosiaan selvästi muista erottuva piirtäjä, joka johtaa joko menestykseen tai tuhoon monesti. Andersenin kohdalla kuitenkin onneksi kallistunut enemmälti sinne menestykseen, sillä mies tuntuisi olevan melko suosittu. Ja kyllä, lukeudun Andersenin faneihin, aina piristävää nähdä hänen tarinoitaan. Erottuu, mutta hyvällä tavalla. Taitaa olla harvoja, jotka ylipäätään saavat ei-italialaisista paljon tilaa taskareissa. Eikä siinä mitään, miellänkin taskarit italiatuotannoksi, muutama ''Andersen'' sinne joukkoon kuitenkin hyvin sopii.
Imfromfinland08
Andersenin piirrostyylin kyllä tunnistaa. Hän on mielestäni hyvä piirtäjä. Paksu tussijälki ei ainakaan minua haittaa yhtään, se on vaan mukavaa katseltavaa. Ei ilmeisestikään osaa piirtää Hiirimaailman hahmoja, mutta Ankat hän hallitsee mielestäni todella hyvin. TOP10-listalleni kuuluva piirtäjä, ehdottomasti.
Mr. A.A
Lainaus käyttäjältä: FrodoErityisesti Formula-sarja oli hyvä!
Osaisitko, vai osaako kukaan kertoa, että missä Aku Ankoissa nuo kyseiset F1-tarinat ovat ilmestyneet, siis haluaisin tietää jok'ikisen Aku Ankka lehden missä tuollainen tarina on ilmestynyt.

Flemming Andersen on todellakin aivan mainio piirtäjä. Pidän hänen piirrostyylistään, ja siitä, kuinka hän (poiketen muista piirtäjistä) käyttää todella hyvin niin kutsuttua "rikottu ruutu-järjestelmää", jonka ideana on se, että piirroksen hahmot tai muut tärkeät esineet/tapahtumat/yksityiskohdat sijoittuvat ruudun ulko-puolelle, tai sitten niin, että yksi tai useampi pieni ruutu on sijoittunut toisen, isomman ruudun päälle.

Siinä oli sitä ruutu-tekniikkaa hieman, ja tietysti se meni pois aiheesta jonnekkin sarjakuvan teko-oppaaseen jonnekkin päin nettiä, tai jopa ankkista.
Fauntleroy
Lainaus käyttäjältä: Mr. A.ALainaus käyttäjältä: FrodoErityisesti Formula-sarja oli hyvä!
Osaisitko, vai osaako kukaan kertoa, että missä Aku Ankoissa nuo kyseiset F1-tarinat ovat ilmestyneet, siis haluaisin tietää jok'ikisen Aku Ankka lehden missä tuollainen tarina on ilmestynyt.

Löytyy numeroista 10, 14, 24, 31, 38 ja 41. Ja vuosihan oli 2002.

http://coa.inducks.org/subseries.php?c=Formula+One
Mr. A.A
Lainaus käyttäjältä: FauntleroyLainaus käyttäjältä: Mr. A.ALainaus käyttäjältä: FrodoErityisesti Formula-sarja oli hyvä!
Osaisitko, vai osaako kukaan kertoa, että missä Aku Ankoissa nuo kyseiset F1-tarinat ovat ilmestyneet, siis haluaisin tietää jok'ikisen Aku Ankka lehden missä tuollainen tarina on ilmestynyt.

Löytyy numeroista 10, 14, 24, 31, 38 ja 41. Ja vuosihan oli 2002.

http://coa.inducks.org/subseries.php?c=Formula+One

Kiitosta vaan. Hyvä tietää, sillä omistan juuri nuo lehdet, katsos kun meiltä on päässyt aika suuri osa vuoden 2002 Aku Ankoista katoamaan, mutta ainahan ne on sitten löydetty.
Sivuja: 1