Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Kirjoittaja

Aihe: Legenda - Carl Barks

(143 viestiä)
Mirkku
Lainaus käyttäjältä: KreachSaankos kysyä, kun 1/2009 numero lähestyy, minkä Barksin tarinan siihen haluaisitte?Minun mielestä olisi kiva, jos siihen tulisi oku sellainen sarja, johon Rosalla on jatko-os. Se voitaisi julkaista vaikkapa seuraavassa lehdessä.
Kreach
Lainaus käyttäjältä: MirkkuLainaus käyttäjältä: KreachSaankos kysyä, kun 1/2009 numero lähestyy, minkä Barksin tarinan siihen haluaisitte?Minun mielestä olisi kiva, jos siihen tulisi oku sellainen sarja, johon Rosalla on jatko-os. Se voitaisi julkaista vaikkapa seuraavassa lehdessä.
Tämä parihan voisi olla esimerkiksi Onnellinen laakso - Takaisin Xanaduun.
Fauntleroy
Lainaus käyttäjältä: KreachSaankos kysyä, kun 1/2009 numero lähestyy, minkä Barksin tarinan siihen haluaisitte? Vai tietääkö joku (*katselee Jukkaan päin*) jo, mikä tarina siihen on tulossa?
Itse toivoisin:
Punainen postimerkki
Viisasten kivi
Onnellinen laakso
Miljardin markan norsu
Kultaisten kattojen kaupunki
Villikoirien kuningatar

Siinä muutama ehdokas. Ja tietysti muutkin yli 20s tarinat, joita en ole lukenut. Huonoin mahdollinen olisi joku ankalliskirjastoissa julkaistu tarina kuten Sunien seitsemän kaupunkia, siis Cibolan, Yksisarvisen jäljillä tai vaikkapa Pilviä hipovat miehet.

Punainen postimerkki on julkaistu Suomessa viimeksi 2000-luvulla. Onnellinen laakso on julkaistu viimeksi viime vuonna. Miljardinorsu viimeksi vuonna 2004. Villikoirien kuningatarta ja Kultaisten kattojen kaupunkia ei ole ikinä julkaistu ankassa. Oma suosikkini on kuitenkin Viisasten kivi. Toinen suosikkini on Kultaa ja kalavelkoja.

Tai sitten käy näin:

Lainaus käyttäjältä: BarksiSaattahan käydä niinkin, ettei lehdessä julkaista Barksin tarinoita...
akkaridekkari
Onhan jokaisella tietysti oma mielipiteensä, mutta miten Barksin tyyliä voi haukkua epätarkaksi, saati huonoksi? Häh?!? Verrattuna Vicariin Barks sitä paitsi piirtää erittäin tarkasti! Katsopa vaikka, kuinka upeasti Carl-setä piirsi kuuluisan rahapadon murtumis-ruudun tarinaan Ovela Roope-setä! Onhan Vicarinkin tyyli hieno, mutta ei mielestäni läheskään Barksin veroinen!
Carl Barks on/oli mestari numero yksi, sillä sijalla hän on top-listallani majaansa pitänyt niin kauan, kuin lista olemassa on ollut. Barksin tyyliä voisi kuvailla esimerkiksi sanoilla erinomainen, suurenmoinen, ainutlaatuinen, ensiluokkainen, fantastinen, satumainen, uskomattoman hyvä, loistava, ilmiömäinen, ihmeellinen, upea, loistelias, näyttävä, komea, mahtava, taitava, lahjakas, nerokas ja maailman paras ( ;D). Hänen piirrostyylinsä ei vielä alkuvuosina ollut äskeisten sanojen arvoinen, mutta siitä kehittyi jotain, jonka osoittamiseen nuo sanat eivät riitä.
Kaikkien on myös muistettava, että ilman Barksia Aku Ankka-lehteä ei olisi olemassa. Barkshan piirsi lehden alkuaikoina valtavan osan sisällöstä, ja loi muitten muassa seuraavat hahmot: Teppo Tulppu, Roope Ankka, Hannu Hanhi, Karhukopla, Pelle Peloton, Pikku apulainen, Kulta-Into Pii, Milla Magia, Kroisos Pennonen, neiti Näpsä - joitain mainitakseni. On otettava huomioon, että Barks on antanut kipinän kymmenille ja taas kymmenille ankantekijöille. Esimerkiksi monien ihailemasta Don Rosasta tuskin ikinä olisi tullut mitään ankkoihin viittavaa ilman Carl Barksia. Siksi on tyhmää sanoa, että Don Rosa on ylivoimaisesti paras, Barks taas oli huono ja surkea. On toki ymmärrettävää, jos hän nyt ei mielestäsi aivan paras ole, mutta ennen kuin Barksia haukkuu, kannattaa miettiä tovi jos toinenkin.
Ja minun mielestäni Carl Barksia ei voi ylittää. Kukaan ei häntä tule ylittämään. Ei nyt, eikä koskaan.
Ei ikinä.
Peetukka
Juuri nin, akkaridekkari! Olen samaa mieltä kanssasi! Ja muistakaa, että Barks oli vanooutunut yksinkertaisen tyylin kannattaja, joka ei käyttänyt läheskään kaikkea piirtotaitoansa tarinoissaan. Paitsi joissakin ruuduissa tämä piirtotaito näkyy, kuten tuossa akkaridekkarin mainitsemassa padonmurtumis-ruutu.
Ducker97
Barks on legenda, siitä ei yli eikä ali pääse. Mutta kumminkin, tyylistä en pidä! Ja voin ihan suoraan sanoa että Barks on aivan surkea. Enkä kyllä pidä kestään Rosastakaan. Italialaisilta mm. Romano Scarpalta, Giorgi Cavazzanolta ja Andrea Ferrarisilta löytyvät ne parhaat tarinat ja tyylit. Tilaan Akkaria vaikka välillä tulee niin surkeita tarinoita mm. Barksia, Rosaa tai Gattinoa & kavereita, niin kyllä ottaa päähän, että tuollaistakin roskaa lehtiin laitetaan! Kyllä Barks joskus osaa oikein kunnolla piirtää mutta tyyli ei vain oikein iske.
Salwer1st/
Mielipiteeni sir. Barksista:
Carl Barks on mestari, legenda, yksi kaikkien aikojen parhaista ja tuotteliaimmista piirtäjistä. Herralle on varattu viides sija "Parhaat piirtäjät"-listassani. Piirrokset olivat aikansa parhaita, mutta nykyiset hyvin koulutetut piirtäjät ovat menneet hiukan edelle, mutta vain hiukan ja vain neljä piirtäjää (Rosa, Cavazzano, Freccero ja M. Heymans). Käsikirjoitukset olivat aikanaan aivan ylivertaisia, mutta nykyään ne kuuluvat vain(?) kärkikastiin. Barks oli mestari jo eläessään ja on sitä vieläkin. Hän loi aivan uskomattomin hyviä hahmoja (Kuten Roope, Hannu...) ja sarjoja, joista parhaana pidän Vanhan linnan salaisuutta. Barksin paras hahmo on siis Roope. Barks on myös rikastuttanut Suomen kieltäkin sarjakuvillaan. Mm. ruotsalaisia onnepekkoja on alettu sanoa Hannu Hanhiksi, joka on pitkälti Barksin ja suomalaiseten sarjakuvaintoilijoiden aikaansaannosta. Arvosana Barksille: 10. Kiitos kaikesta, Barks!

Lainaus käyttäjältä: FauntleroyLainaus käyttäjältä: Salwer1st/Mm. ruotsalaisia onnepekkoja on alettu sanoa Hannu Hanhiksi
Ruotsin jääkiekkomaajoukkue = Hannu Hanhet

Ehdottomasti!
Juzz1
Tänään 108 vuotta Carl Barksin syntymästä!
Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10