Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3
Kirjoittaja

Aihe: Sunnuntaisarjojen ykkönen - Al Taliaferro

(36 viestiä)
Barksi
Al Taliaferro ( 1905-1969 ) on kaikkien aikojen sunnuntai sarjojen ykkönen ja strippien kuningas. Ei voi vertailla Barksiin mutta hyvä piirtäjä silti.

Vähän niuva aloitus, parantele vielä tätä. -BKT
Silloin kun tämä viesti on kirjoitettu, ei ollut sääntöä joka määritteli aloitusviestin pituuden tai tason. Joten en parantele. :) -Barks
Leo
Piirrostyyli vähän takkuilevaa jne. Ei ollut kauniita ankkaneitoja vaan pitkiä ihmisnaisia. Juonet sellaista tasapaksua, mutta silti pidän Talaiferron jutuista. Yksittäisinä julkaistuina toimii huonosti (esim. hesari ennen), mutta kokoelmina (Aku Ankka päivästä päivään) ne ovat maanmainiota luettavaa. Hyvä lahjavinkki (lahjan saajan ei tarvitse ymmärtää sarjakuvasta yleensä hölkäsen pöläystä).
Anonymous
Ei kuvitus ole mitään parasta mahdollista, mutta tosiaan Bob Karpin jutut ovat ihan loistavia! Al ja Bobhan olivat tosi kova pari, kun tekivät stripin joka päivä paitsi pyhinä. Ja totta, en lue edes Hesarista sarjaa, mutta sitten kokoelmina toimivat hyvin.
Anonymous
Pitäisikös tämän osion nimi olla muuten Piirtäjät ja käsikirjoittajat, kun niistäkin on täällä juttua. :?
Anonymous
Haluaisin vähän korostaa Alin asemaa ankan historiassa. Terottaisin sitä, että Al ei ollut pelkkä piirtäjä! Ei todellakaan! Hän keksi vitsit yhdessä Bob Karpin kanssa. Ja hahmot (esim. Tupu, Hupu, Lupu, Iines, Pulivari, Mummo, Akun Auto...) olivat Alin luomia. Itse arvostan Taliaferroa yhtenä suurimpana Ankan kehittäjänä. Ja Taliaferrohan aloitti ennen Barksia. Joten tästä voidaan päätellä, että kaikki yhtäläisyydet, joita on Taliaferron stripeissä ja nykyankassa, ovat Alin aikaan saamia.
Anaconda
Tuohon hahmolistaan voi lisätä vielä Hansu Hanhen.
Itsekkin arvostan Taliaferroa paljon ja piirustustyyli on erittäin paljon minun mieleeni. Tuolta löytyy muutamia Taliaferron strippejä. Ja tuolta niitä löytyy lisää.
Jenni
Lainaus käyttäjältä: AnonymousHaluaisin vähän korostaa Alin asemaa ankan historiassa. Terottaisin sitä, että Al ei ollut pelkkä piirtäjä! Ei todellakaan! Hän keksi vitsit yhdessä Bob Karpin kanssa. Ja hahmot (esim. Tupu, Hupu, Lupu, Iines, Pulivari, Mummo, Akun Auto...) olivat Alin luomia. Itse arvostan Taliaferroa yhtenä suurimpana Ankan kehittäjänä. Ja Taliaferrohan aloitti ennen Barksia. Joten tästä voidaan päätellä, että kaikki yhtäläisyydet, joita on Taliaferron stripeissä ja nykyankassa, ovat Alin aikaan saamia.
Aku Ankan auto on tosiaan Taliaferron luoma. Barks taisi kyllä olla se, joka kertoi myöhemmin auton "osista", koottuhan se on. :P

Mutta en tiennytkään että Mummo Ankka ja Ankanpojat ovat kyseisen hepun tekosia. :o
korri
Lainaus käyttäjältä: AnonymousItse arvostan Taliaferroa yhtenä suurimpana Ankan kehittäjänä.
Kuin myös, Taliaferro on Akun kehittäjänä ehdottomasti huippu.

Hänhän käytännössä otti yhden Silly Symphony -pätkän yhden vähäisen sivuhahmon ja kehitti tästä hahmon joka tämänkin sivun yläreunassa komeilee. Barksille jäi hienosäätäjän (ja Roopen yms. luojan) osa.

Ankanpojat, Iines ja Akun auto ilmestyivät kaikki ensi kerran lyhytfilmeissä joten on epävarmaa kuka ne varsinaisesti keksi, Alin sarjakuviin ne kuitenkin ilmestyivät. Mummon ja Pulivarin hän käsittääkseni keksi itse.

Ja ennen kaikkea, Taliaferro teki hauskoja sarjakuvia! Tosin Gonzalez on pahana haastajana tuossa "sunnuntaisarjojen kuningas" tittelikisassa...
Fergus
Kyllä. Al on tehnyt hyvää työtä sunnutaistrippiensä kanssa (tuosta voi saada väärän käsityksen) Taliaferrolle melko tyypillistä taitaa ololl paksut viivat??? Ja tosiaan kaikki leidit ovat ihmismäisiä eivätkä ankkoja laisinkaan.
Anonymous
Tykkään Taliaferrosta erittäin paljon. Kokoelmina tosiaankin toimii parhaiten. Itse en omista yhtään Aku Ankka Päivästä Päivään kirjaa, mutta haluaisin kyllä, lainaan niitä aina kirjastosta kun löydän. Niitä on kiva lueskella talvisin. Lehdistä en kyllä ole seurannut koskaan. Piirrustustyyli on hienoa vaikkei tietenkään täydellistä.
Anonymous
Taliaferro on minusta todella hyvä piirtäjä. :D
PetteriZ
Lainaus käyttäjältä: AnonymousTaliaferrohan aloitti ennen Barksia. .
Jos tuo pitää paikkansa niin kuka piirtää sitten ne hänen tyyppiset sarjat Keskisuomalaiseen kun eihän ukko voi ennää elää :-O hyvä piirtäjä :D
Barksi
Ne Keskisuomalaisessa julkaistut tarinat ollaan voitu piirtää jo vuosikymmeniä sitten ja julkaista vasta nyt kyseisessä lehdessä.
korri
Jep, vanhoja Taliaferro-Akuja kierrätetään yhä monissa sanomalehdissä...
PetteriZ
Aijai!!! Silloinhan ne loppuvat joskus ellei joku muu ala jatkamaan Aku Ankan piirtoa sanomalehteen :(
:D
Sivuja: 1 2 3