Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3
Kirjoittaja

Aihe: Sunnuntaisarjojen ykkönen - Al Taliaferro

(36 viestiä)
timoro
Lainaus käyttäjältä: PetteriZAijai!!! Silloinhan ne loppuvat joskus ellei joku muu ala jatkamaan Aku Ankan piirtoa sanomalehteen :(
:D

PetteriZ, Taliaferro kuoli jo 1969. Hänen jälkeensä ovat jo useat piirtäjät jatkaneet sanomalehtien Aku-sarjoja, reilusti yli 30 vuoden ajan.

Timo
Nigoz
Taliaferro on legenda. Hän on lempipiirtäjäni ja tuntuu, että hän on jäänyt Barksin varjoon. Valitettavasti. Taliaferro on ollut paljon tärkeämpi kuin Barks. Luin just eilen Päivästä päivään -53. Se oli hyvä. Vitsit tosi kivoja!
jarski
Al Taliaferro ei ole mielestäni mikään huippu piirtäjä. Mutta luin hänen piirtämän lehden Päivästä Päivään 1953, ja se oli ihan hyvä.
Kreach
Joitenkin outo tyyli, en pidä yhtään.
Hupu
En ole lukenut hänen muita tarinoita kun Hesarin strippejä ja Aku Ankassa julkaistuja yksisivuisia. Mielstäni Al Taliaferron tarinoiden juoni on hieman liian yksinkertainen ja niin ovat vähän piirroksetkin.
HN Erkka
Taliaferro on hyvä piirtäjä, tunnen hänet erityisesti siitä,
että hän piirtää tarinoita Aku Ankka Päivästä Päivään -kirjaan. :)
Karhula
Lainaus käyttäjältä: HN ErkkaTaliaferro on hyvä piirtäjä, tunnen hänet erityisesti siitä,
että hän piirtää tarinoita Aku Ankka Päivästä Päivään -kirjaan. :)

On totta, että Taliaferro on hyvä piirtäjä.
Ja minäkin tunnen hänet pääasissa päivästä päivään sarjoista,
mutta kyllä minä Taliaferron sunnuntaisarjoistakin tunnistan.
Laitampa vielä kuvan:
Crosby
Helposti erottuva tyyli, joka ei ole suosikkejani mutten myöskään hänen tyyliään inhoa. Tyyli on yksi helpoimmin erotettavista. Karpin kanssa tehdyt stripit ja yksisivuiset ovat usein hyviä. Taliaferro osaa piirtää niissä Akulle sopivat ilmeet.
akuankka1313
Taliaferro on hyvä maineeltaan, muttei piirtotyyliltään. Aluksi oli klassista piirtotyyliä, mutta sitten hahmot pitenivät, kaulat lyhenivät ja lopputulos oli karmaisevan Giuseppe Peregoinen :(
Turtana
Taliaferron stripit olivat ensimmäisiä Aku Ankka sarjiksia joita luin, ja olen aina pitänyt hänen piirrostyylistään, vaikka välillä se tuntuu jotenkin kuivalta.
Etsivä Kaasi
Taliaferron stripit ovat todella hyviä. Itse omistan, päivästä päivään: 1947, jossa on todella hyviä strippejä . Taliaferro keksi Tupun, Hupun ja Lupun. :D
Kääk13
Minä pidän Taliaferron sarjakuvista kovasti. Olen jopa keräillyt(ja keräilen vieläkin) sanomalehtisarjakuvia talteen aina kun olen niitä lehdistä löytänyt. Alin piirrosjälki on mieleeni. Sellaista klassista, muistuttaa mielestäni osittain ehkä Heymanseja, (tai toisin päin ;D). Tiedän, että herra on vaikuttanut Akuun paljon, ja ilman hänen ja Barksin työtä, tuntemamme Aku olisi ehkä vieläkin sellainen kuin se on klassikkopiirretyissä joista oli usein otettu aihe alkupään sanomalehtisarjakuviin.

Juurikaan muitten sarjakuvatekijöiden sanomalehtijuttuja en muista nähneeni.
Al Taliaferron on kyllä ehtoton strippi sarjojen mestari, mutta kunka moni muistaa hänen tekemänsä 10 sivuisen Aku sarjiksen? Se onkin jäänyt Taliaferron ainoaksi "pitkäksi sarjakuvaksi".
http://coa.inducks.org/story.php?c=W+CGW+X+1-01
Tarina on julkaistu meillä suomessa ainakin Aku Ankassa 40/2003.

P.S. Kai tiesitte, että Al Taliaferron koko nimi on Charles Alfred Taliaferro? :)
Aku Vankka
Vanha kunnon Taliaferro kyllä osaa :)
Barksi
Lainaus käyttäjältä: Kääk13Al Taliaferron on kyllä ehtoton strippi sarjojen mestari, mutta kunka moni muistaa hänen tekemänsä 10 sivuisen Aku sarjiksen? Se onkin jäänyt Taliaferron ainoaksi "pitkäksi sarjakuvaksi".
Ei toki. Tässä lista kaikista Taliaferron yli kymmensivuisista:
Tässä linkki.

Osa toki vain Alin tussaamia, mutta tämä nyt on ainakin melko merkittävä Taliaferron työ:

http://coa.inducks.org/story.php?c=ZS+34-09-16
Fauntleroy
En oikein pidä tyylistä piirtää.Ankat ovat vähän pieniä ja silleen.
Mutta kyllä se aimo kasan hyviä strippejä piirsi/kirjoitti?.
Keksi myös hyviä hahmoja.
Millähän Aku liikuskelisi ilman Taliaferroa :D
Sivuja: 1 2 3