Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1
Kirjoittaja

Aihe: Freddy Milton

(10 viestiä)
Fauntleroy
Freddy Milton on Flemming Andersenin ohella ehkä yksi tunnetuimmista tanskalaisista piirtäjistä. Milton aloitti Disney-piirtäjän uransa vuonna 1975 ja aloitti tekemään Daan Jippesin kanssa korkealaatuisia 10-sivuisia Barksin malliin. Näistä tarinoista julkaistaan Suomessakin kokoelma, Ankantekijät 10, jonka julkaisupäivä on 29.9. Kirjassa on 18 kappaletta Miltonin ja Jippesin yhteisiä tarinoita. Itselläni olisi tarkoitus mennä kirjamessuille ja saada sieltä nimmarit kirjaan. Miltonin ensimmäinen Suomeksi julkaistu tarina on Maskottiharakka (AA 18/78). Miltonin tyyli on aavistuksen jäykkää, mutta samalla se muistuttaa hieman Barksia. Tässä pari uusinta Suomessa julkaistua tarinaa:

Rullaluistelukisa (AAE 5/07)
Pohatta pinteessä (AA 28/07)
Akui Ankka ja raha-ahmatti (AAE 1/08)
Tuurinsa kullakin (AAE 5/08)

http://coa.inducks.org/creator.php?c=FMi
Karhula
Milton osoittanut pystyvänsä hyvään, mutta ne ovat siltä liian jäykkää minun makuuni, koska en ihan tämän kaltaisista piirroksista hirveästi välitä vaikka onkin hiukan Barksmaisuutta mukana. ::)
Barksi
Milton on kyllä parhaillaan tehdessään ei-Disney töitä. Nakke Nakuttaja on ainakin loistava. Ja se lohikäärme, jonka nimeä en nyt muista. Niihin kannattaa tutustua. Divareista löytää melko halvalla.
Turtana
Kyllä Milton on hyvä piirtäjä. Ei ihan suosikkeisini kuulu, mutta... Melkein. Yksi häiritsevä asia herran piirrosjäljessä häiritsee on hahmojen ilmeet, niissä on usein jotain kummallista terävyyttä.
Akuhullu97
Milton on ihan hyvä piirtäjä, mutta piirrostyyli on minunkin mielestä hiukan jäykkää ja epäselvää. Ja, voisin kyllä katsoa niitä Miltonin Nakke-juttuja esimerkiksi.
Ankka313
Ankantekijät 10, jonka julkaisupäivä on 29.9.

Itse olen lukenut,että kyseisen kirjan julkaisupäivä on 26.9,mutta eihän tuo nyt niin tarkkaa ole..Joihinkin noihin aikoihin kirja suunnilleen kuitenkin ilmestyy...

Mielestä Milton on ihan ok piirtäjä.Ei kuulu todellakaan parhaimpien joukkoon,mutta kyllä hänen tarinoitaan kelpaa lukea.Itse olen Aku Ankka Ekstran tilaaja,ja sitä kautta olen paljon lukenut Miltonin tarinoita..
akuankka1313
Tönköhköähän Miltonin piirrostyyli on, mutta siinä näkyy myös tiettyä viehättävyyttä. Ja kuten Kääk13:kin sanoo, suttuisuus ei välttämättä ole huono asia.
Mirkku
Miltonin piirosjälki on mielestäni jotenkin yksinäistä ja yksinkertaista, yksityiskohtia ei ole paljoa, eikä asiat näytä kolmiuloitteisilta. Muutenkin tyyli on jotenkin omituinen, ei lukeudu suosikkeihini.
Ankka313
Tänään ostin tuon Ankantekijät 10 kirjan, jossa toinen tekijä on siis Freddy Milton. Tuli näköjään odotettua aiemmin myyntiin, mutta ei se minua haittaa, hyvä vain :)
Ankkarock
Milton, on hyvin taitava piirtäjä, mutta ei mahdu ihan niille Top-10 Listoilleni.
Tykkäsin tästä Ankantekijät 10- Lannistumaton Laivuri-Kirjasta (Milton & Dippes) odotetusti enemmän, kuin luulin, sillä olihan noissa tuon kirjan tarinoissa vähän Barksin tyyliä mukana!
Miltonille en mitään "keski-arvoja" ala antamaan, mutta kelpo piirtäjä.

Mutta niinhän se on, että maailmassa on monia taitavia Ankka &Hiiri-piirtäjiä, että kyllä Milton saa nyt tyytä sinne TOP 15 Listaan.
Sivuja: 1