Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1
Kirjoittaja

Aihe: Alessio Coppola

(6 viestiä)
Karhula
Alessio Coppola on syntynyt 12.11.1958, Roomassa. Hän valmistui ensin animaatio piirtäjäksi Italian elokuva ja televisio instituutissa. Sen jälkeen hän jatkoi opintojaan taideakatemiassa, Roomassa. Sarjakuvia hän alkoi vasta piirtämään vuonna 1980-luvulla, taiteilijanimellä COBER, Pif Cadget lehteen, kunnes lopulta siirtyi Italian Disneyn palvelukseen 1989.

Hän on erikoistunut kuitenkin, tarinoiden piirtämisen sijaan kansiin joita 2000-luvun aikana, Italiassa, on julkaistu noin 200. Tarkemmin näitä kansia voi katsella tästä osoitteesta:
http://coa.inducks.org/simp.php?d1=&d2= ... g=1&kind=i
Täällä, Suomessa kansia on kuitenkin julkaistu vasta pari.

Ensimmäinen Suomessa julkaistu tarina häneltä on Roope-setä ja totuuden hetki (AATK 158)

Lempi tarinani häneltä taas saattaa olla (ja onkin, mitä todennäköisemmin):
Taikaviitta rakastettuni (RS 315)

Piirrostyyli on vain niin lennokasta ja hallittua, ja se saattaa jopa olla syynä miksi pidän herran piirrostyylistä. :)
akuankka1313
Yhteen aikaan Alessio oli lempipiirtäjäni. Tyyli on samalla niin ilmeikästä ja silti niin rentoa, että suurimmat suosionosoitukset herralle.
Paras tarina on mielestäni Eskimokuninkaan aarre, joka on julkaistu Taskarissa 214. Tyyli parhaimmillaan!
Fauntleroy
Kyllä Coppola kuuluu italialaisiin suosikkeihini. Ei vedä överiksi (niin kuin joskus italiaanoilla on tapana) ja käyttää ilmeitä, eleitä ja asentoja taidokkaasti. Piirtää sekä ankkaa että hiiriä yhtä hyvin. Lempitarinani on sama kuin Karhulalla ja muut ovat Rantakauppaa (AATK 218), Operaatio paukkujyvä (RS 3/05) sekä Kaupanhierontavimma (AATK 216). Aika paljon on herralta vielä julkaisematta.
Akuhullu97
Hän kuuluu minunkin suosikkeihini, hänellä on varsinkin lennokkaat kansikuvat. Operaatio Paukkujyvä on mielestäni melkein paras jakso häneltä. Ehdottomasti Coppola on yksi parhaista italialais-piirtäjistä lähinnä Scarpan, Cavazzanon ja Rotan jälkeen. Ehkä 8. paras nykypiirtäjä ylipäänsä.
Ankka313
Kyllä Coppola on mielestäni taitava piirtäjä ja varsinkin kansikuvien mestari! Yksi parhaista kansikuvapiirtäjistä, mutta kyllä hänen tarinatkin hyviä ovat!
Rosattaja
Kappas, tästä piirtäjästä en ole kuullutkaan. Näyttää kuitenkin todella hyvältä! Tulisipa jossakin vastaan tämän Coppolan piirroksia! 8)
Sivuja: 1