Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2 3 4 5
Kirjoittaja

Aihe: Mau Heymans

(68 viestiä)
Fauntleroy
Heymans on hyvä piirtäjä. Piirroksissa on mukana aina oma huumori ja "kreisi" meininki. Sopii erinomaisesti 1-sivuisiin. Onhan Mau piirtänyt johtosarjojakin ja niitä on ollut tänä vuonna sarjisextrassa.

Lainaus käyttäjältä: HupuEn tunnista kumpi on kumpi Heymanseista ellen katso piirtäjää.
Se on itseasiassa melko helppo tunnistaa. Basin viiva on selvästi tummempaa ja paksumpaa.

Lainaus käyttäjältä: HN ErkkaHyvä yhden sivun kokoisten sarjojen piirtäjänä.
Eniten ärsyttää pitkä kaula, tekisi melkein mieli survoa se Akun paitaan! >:(

Et taida pitää Carl Barksinkaan alkuaikojen kauloista?
Kreach
Lainaus käyttäjältä: HN ErkkaHyvä yhden sivun kokoisten sarjojen piirtäjänä.
Eniten ärsyttää pitkä kaula, tekisi melkein mieli survoa se Akun paitaan! >:(

Lainaus käyttäjältä: FauntleroyEt taida pitää Carl Barksinkaan alkuaikojen kauloista?
Vaikka en tuota edellistä lähettänytkään, niin en minäkään pidä Barksin, enkä Heymansien kauloista. Barksin ehkä siedettävämpiä.
rhino
Ihan hyvä piirtäjä, mutta tekee tiukka erottaa Basisita. Yksisivuiset ovat parhaita, Sillä en pidä hänen johtosarjoista. Onko noita johtosarjoja edes nähty muualla kuin sarjisekstroissa?
Fauntleroy
Lainaus käyttäjältä: rhinoIhan hyvä piirtäjä, mutta tekee tiukka erotta Mausta.
Siis täällä keskustellaan Mau Heymansista, eikä veljestään Basista. Jos nyt oikein tuon viestisi ymmärsin. :)

Lainaus käyttäjältä: rhinoOnko noita johtosarjoja edes nähty muualla kuin sarjisekstroissa?
Maun johtosarjat Akkarissa:

Tylsä päivä, 9s, AA 42/92
Hopealautasella, 10s, AA 39/93 (Rosan tarina, mutta pari ensimmäistä sivua on Maun piirtämiä)
Vetonaula eläintarhaan, 13s, AA 1/94
Kunniallinen työ, 13s, AA 19/94
Soitin soitimelta, 10s, AA 16/95
Haamukirjoittaja, 16s, AA 32/98
Ehjennin, 10s, AA 40/99
Yleisnero, 10s, AA 2/00
Virkaheitto virkamies, 10s, AA 45/01
Hyvä tavaton, 9s, AA 19/05
Mainio mainosmaakari, 11s, AA 37/07

Aku Ankka Ekstrassa:

Roope-setä ja Andien parantajat, 24s, AAE 6/03
Naisyhdistyksen jouluillallinen, 17s, AAE 12/03
Ankkalinnan rikkain kulkuri, 12s, AAE 12/04
Yhteistyötä, 12s, AAE 3/05
Vihreät vartijat, 10s, AAE 10/05
Itsepäinen ajoneuvo, 12s, AAE 4/08
Muodonmuutoksia, 10s, AAE 5/08
Painajainen laukkaradalla, 13s, AAE 8/08

Maun Suomessa julkaistuja yli 9-sivuisia on kolmisenkymmentä, ja johtosarjoina niistä on julkaistu 19 kappaletta. Aika hyvä määrä. Itse pidän Maun johtosarjoista ja pidemmistä tarinoista. Ne ovat parempia kuin 1-sivuiset.
rhino
Sori. Tarkoitin siis, että tekee tiukkaa erottaa Basista.
Kreach
Lainaus käyttäjältä: FauntleroyLainaus käyttäjältä: rhinoIhan hyvä piirtäjä, mutta tekee tiukka erotta Mausta.
Siis täällä keskustellaan Mau Heymansista, eikä veljestään Basista. Jos nyt oikein tuon viestisi ymmärsin. :)

Johan on sattuma, pistin juuri eilen rhinolle tästä yksityisviestiä, kun huomasin tässä tuon virheen :D Taisin kuitenkin olla nopeampi, sillä tätä viestiä ei silloin vielä ollut tullut ;D
Hopealautasella Maun jälki näyttää erittäin hyvältä. En tiedä sitten, onko Rosa viimeistellyt sitä tai jotain. Mutta miksi Mau on piirtänyt nuo pari sivua, miksei Rosa itse?
hjhh
Lainaus Rosan kommentista Ankkamestari sivuilta:
"Tarinan tein vuosia sitten hollantilaisella Oberonille, joka ei pidä tyylistäni. Yksi heidän artisteistaan laitettiin piirtämään lyijykynällä ykkössivu minulle, jotta näkisin miten homma kuuluu tehdä. En tainnut oppia paljoakaan, sillä palasin omaan tyyliini jo toisella sivulla. Muistan, että he uudelleenpiirsivät vielä kaksi Roopen päätä myöhemmin tarinassa, koska eivät pitäneet minun tekemistäni ja nämä sitten tussasin. "
Fauntleroy
Uusimmassa Ekstrassa (11/08) on jälleen Maun johtosarja. On kyllä hauska tarina! Ja samassa lehdessä veljensä Basin lyhyt tarina. Hauskan näköistä on myös tuo Basin vanha piirrosjälki. Ilmeisesti Basin viides tarina ja toiseksi vanhin Suomessa julkaistu sarja. Vanhin on Yleisnero (AA 2/00).

Saako muuten kannatusta, että tämä aihe muutettaisiin Maun sekä Basin aiheeksi. Nimeksi voisi tulla vaikka Heymansin veljekset tai yksinkertaisesti Mau & Bas Heymans. Piirrosjälki ja tarinat ovat kuitenkin sen verran samanlaista, että omaa aihetta Basille tuskin tarvitsisi tehdä. Vai tarvitseeko?
Ankka313
Mau Heymans--->Ehdottomasti yksi parhaista hollantilaispiirtäjistä!Hänen vitsisarjojaan (varsinkin yksisivuisia) on ilo lukea!Hän ankkansa ovat mm. lennokkaita ja ilmeikkäitä,Mau on taitava piirtäjä,mielestä reilusti parempi kuin veljensä Bas Heymans.Maun ja Basin piirtotyylit erottaa helposti siis toisistaan.
Hyvä että AA Ekstrassa Mau on saanut tarinoilleen paljon tilaa,ja vielä lisää tilaa voisi Maun tainoille antaa ja jättää Ekstrasta pois esim. Ossian Ötökkä ja Dumbo.
Aku Vankka
Offia, mutta ankka, jos hieman viitsisit panostaa viesteihisi (pilkkujen ja huutomerkkejen ja pisteiden jälkeen tulee väli) niin niistä saisi siistiä ja asiallista katsottavaa.
Ja onhan se Mau hyvä piirtäjä, aivan kuten Bas, molemmat saavat hauskan
näköistä jälkeä aikaiseksi.
Ankka313
Lainaus käyttäjältä: Aku VankkaOffia, mutta ankka, jos hieman viitsisit panostaa viesteihisi (pilkkujen ja huutomerkkejen ja pisteiden jälkeen tulee väli) niin niistä saisi siistiä ja asiallista katsottavaa.
Ja onhan se Mau hyvä piirtäjä, aivan kuten Bas, molemmat saavat hauskan
näköistä jälkeä aikaiseksi.

Selvä, yritän vastedes muistaa, jos niin viestit ovat helpostiluettavampia.
Akuhullu97
Mielestäni Mau Heymans on maino piirtäjä. Hollannin paras heti Jippesin jälkeen. Mielestäni Mau on vähän veljeään Bas Heymansia parempi.
Mirkku
Maun tyyli ei oikeastaan miellytä minua, kaulat ovat ylipitkiä, tussaus ihmeellistä, ja muutenkin ne eivät näytä "oikeilta" ankoilta. Basiin verrattuna mielestäni huonompi, Basilla kun on välillä "normaali" tyyli.
Salwer1st/
Mau Heymans on yksi suosikki piirtäjistäni. Hän on ylivoimaisesti Hollannin paras kynäniekka, ja selvästi pikkuveljeään Basia parempi. Maun tarinoita on aina ilo lukea ja piirrokset ovat mitä hienoimmat. Toivottavasti M. Heymansin tarinoita julkaistaan tulevaisuudessa akkarissa (ja miksei myös ekstrassa) enemmän. Parhaat piirtäjät –listassani Mau on sijalla 4.
Peetukka
Lainaus käyttäjältä: Salwr1st/...ja selvästi pikkuveljeään Basia parempiPientä korjausta, Bas on Maun isoveli.
Pidän Mau Heymansin piiroksista, koska hänellä on omaperäinen tyyli. Käsikirjoitukset joita hän toteuttavat eivät kylläkään ole mitään parhaita, joitakin harvoja lukuunottamatta. Kun minulle tilattiin taannoin ekstra -lehteä, Heymansin tarinat olivat sen parasta antia! Eräässä haastattelussa, joka julkaistiin muistaakseni Ankkalinnan pamauksessa, Mau kertoo, että hän tekee työtään koska pitää Ankkojen parissa työskentelystä, mutta hänen veljensä tekee sitä pääasiassa rahan takia. :- Mutta on Basikin ihan hyvä piirtäjä.
Olen samaa mieltä Salwer1st/ kanssa siitä, että Mau on Basia parempi.
Sivuja: 1 2 3 4 5