Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2
Kirjoittaja

Aihe: Keistä piirtäjistä toiset piirtäjät ovat ottaneet mallia?

(30 viestiä)
Anonymous
Romano Scarpalta:
Giorgio Bordini

Daan Jippes on ehkä jäljitellyt Carl Barksia mutta taitojen puolesta Barksin olisi ehkä pitänyt jäljitellä Jippesiä.

Flemming Anderseniä ovat useat tanskalaiset jäljitelleet. Lisäksi Andersenin muutaman vuoden takaiset tuotokset muistuttavat Bancellsia ja joidenkin muiden piirtäjien töitä... Ehkä Miguelin?
akuankka1313
Muuten Bancellsin entinen ankka- ja hiiri-tyyli oli otettu Massimo De Vitalta. Samoin kuin Andrea Ferraris ja Claudio Panarese. Mutta nykyinen Bancells-tyyli on kyllä enemmän Giorgio Cavazzanon näköistä. Ja koska Cavazzanon hiiret ovat vaikeita, ehkä siksi Bancells lopettikin niitten piirtelyn! :D
Anonymous
Ennen Scarpaa ja etenkin de Vitaa Mikki oli vastenmielinen ärsyttävä pikku jyrsijä polvihousuissa. Ferraris on tosiaan ottanut hyvin mallia, Paul Murrya, eikä varsinkaan Floyd Gottfredsonia tule ikävä.
korri
Hmm, minusta kun Scarpan Mikki-sarjat muistuttavat huomattavasti enemmän sekä Murrya että Gottfredsonia kuin nämä kaksi toisiaan...
akuankka1313
Muuten, huomasin juuri äsken, että eräässä taskarissa yhdessä Ronchin piirtämässä tarinassa oli muutama toisistaan eroava ruutu, joissa Aku näytti olevan Flemming Andersenin piirtämänä... Ja yksi Francesco Guerrinilta näyttävä ruutu.
Don Rosa fani
Barksista. Noin helposti sanottuna.
jho
Tarkoitat varmaan että Don Rosa on ottanut Barksista mallia?
Barksi
En usko, että Freddy Milton on juurikaan ottanut mallia Jippesin töistä. Tyyleissä on toki samanlaisuuksia, mutta se johtuu siitä, että herrat työskentelivät samaan aikaan samassa paikassa. Eli tekivät toisinsanoen yhteistyötä.
Kääk13
Lainaus:Maurizio Amendola on ollut työskentelemässä Romano Scarpa studiossa.
Mitämitä meinaa tämä kommentti?
Eihän Romano Scarpa mikään studio ole(oli).
Herrahan piirsi monia huippu hyviä Mikki tarinoita ennen potkaisi tyhjää...
Mainittu Italian parhaaksi Disney taiteilijaksi.
Karhula
Mielestäni Marco Mazzarello ja Alesso Coppola ovat ottaneet mallia Cavazzanolta.
Fauntleroy
No Barksista aika monet ovat ottaneet mallia paitsi ehkä italiaanot.
Daan Jippes on ottanut ehkä parhaiten Barksista mallia mutta silti luonut täysin "oman" tyylinsä.
Daan Jippesistä sen sijaan on ottanut mallia ainakin Freddy Milton, Sander Gulien ja Jaap Stevanuiter. Kaikki muuten ovatkin maanmiehiä, eli hollantilaisia.
Romano Scarpasta on ainakin Cavazanno ottanut mallia mutta hänkin kehitti oman "modernin" tyylinsä.
Ja niitä piirtäjiä on aika liuta jotka ovat ottaneet Cavazannolta mallia.
Kari Korhonen ja Wanda Gattino ainakin ovat ottaneet mallia Daniel Brancalta, mutta hekin ovat luoneey täysin oman tyylin.
Ankka313
Melkeinpä kaikki on tullut jo sanottua,mutta tätä ei vielä kukaan ole sanonut:
NykyMikkipiirtäjä Casty on ottanut mallia Floyd Gottfredsonilta ja Romano Scarpalta.
Fauntleroy
Lainaus käyttäjältä: Ankka313Melkeinpä kaikki on tullut jo sanottua,mutta tätä ei vielä kukaan ole sanonut:
NykyMikkipiirtäjä Casty on ottanut mallia Floyd Gottfredsonilta ja Romano Scarpalta.

Totta puhut. Huomasin saman uusimmasta Roopesta (349). Mielestäni tyyli ei niinkään muistuta Gottfredsonia, vaan sitäkin enemmän Scarpaa. Ensin luulin Scarpaksi.
Ankka313
Joo itsekin luin tiedon uusimmasta ropsusta.Castyhan on aika uusi piirtäjä,ei hänen tarinoitaan ole paljon Suomessa julkaistu...Mutta kohta niitä varmaan alkaa tulemaan enemmän!Minunkin mielestäni hänen piirtotyylinsä muistuttaa lähinnä Scarpan piirtotyyliä,ei lainkaan Gottfredsonin....
Fauntleroy
Lainaus käyttäjältä: Ankka313Castyhan on aika uusi piirtäjä,ei hänen tarinoitaan ole paljon Suomessa julkaistu...Mutta kohta niitä varmaan alkaa tulemaan enemmän!
Castyn piirtämiä on aika vähän (6kpl (kaikki kuitenkin myös Castyn kirjoittamia ja yli 30-sivuisia)) mutta ehkä ne ajan myötä lisääntyvät. Haluaisitko Ankka313 tehdä peräti oman aiheen kyseiselle tekijälle, ettei ihan offiksi mene? :)
Sivuja: 1 2