Keskustelujen arkisto

Sivuja: 1 2
Kirjoittaja

Aihe: Tito Faraci

(20 viestiä)
Samuel
Tito Faraci on italialainen käsikirjoittaja, joka on tehnyt joitakin erittäin hyviä Mikki-tarinoita. Mielestäni parhaat hänen käsikirjoittamansa tarinat, jotka olen lukenut, ovat Paluu alkulähteille (toinen käsikirjoittaja Francesco Artibani, julkaistu taskarissa 238 ja taskarin teemanumerossa 9), Päättymätön vuosi (Roope-Setä 302) ja Lohikäärmeen varjo (taskarin teemanumero 11).

Paluu alkulähteille kertoo Mikin ja Mustan Pekan paluusta Höyrylaiva Villen uppoamispaikalle, ja vaikka en ole nähnyt tuota ensimmäistä Mikki Hiiri elokuvaa, pidän tuota tarinaa yhtenä parhaista taskareissa julkaistuista Mikki-tarinoista. Tämä tarina kertoo hienon ajatuksen Mikin ja Mustan Pekan keskinäisistä väleistä.

Päättymätön vuosi on huippuhyvä tarina, jossa vuosi ei meinaa päättyä lainkaan, vaan joulukuun 31. päivää seuraa 32. jne. Suosittelen tätä tarinaa.

Lohikäärmeen varjo muistuttaa tarinaa Paluu alkulähteille siinä, että tässäkin tarinassa Mikki (tai Mi-Ki-Ki) seikkailee yhdessä Mustan Pekan kanssa eikä tämän vihollisena.
korri
Faraci on selvästi kiinnostunut tuosta Mikin ja Pekan yhteydestä...taskarista 234 löytyy myös hauska Lain eri puolilla jossa Pekka on joutunut pidätetyksi väärin perustein toisessa valtiossa ja Mikki lähtee pelastamaan...

Faraci on yksi kiinnostavimpia taskarikirjoittajia, aika suuri osa tarinoista mitä olen lukenut ovat olleet hyvin hauskoja (joskin pahoja epäonnistumisia löytyy myös). Viehättää myös tuo usein varsin elokuvamainen tarinankerrontatyyli...
akuankka1313
Hehee, hyvä se on! Kuuluu top10käsikirjoittajalistaani. Ja Aku-tarinoissa paras!
Nigoz
Juu Faraci on tosi hyvä! Lohikäärmeen varjo on kiva tarina.
Paluu alkulähteille niin siinä naurattaa ne tohtorin naksut.
squid
Jos haluat, lähetä minulle kattava esittely Titosta vaikkapa yksityisviestillä. Laitetaan Ankkalinnakkeeseen :)
Nigoz
Jos mua tarkotat niin en ehkä oikeen voi koska oon lukenu vaan noi 2 ja yhen lyhyen sen tarinoista.
KoDo
Hän on mielestäni todella hyvä käsikirjoittaja. Kun luin tarinat Paluu alkulähteille ja Lohikäärmeen varjo, tiesin heti, että hän on varmasti yksi parhaimmista käsikirjoittajista.
samppali
Hyvähän se. Aika omaperäisiä nuo tarinat (ks. taskarin teemanumero 9 tarina: paluu alkulähteille) <--tuo esimerkiksi. Erittäin erikoinen juoni, mutta silti hyvä! :)
Kreach
Samaa mieltä samppalin kanssa.

En nyt kyllä ole lukenut, kuin Lohikäärmeen varjon ja Paluu alkulähteille, mutta ne olivat ihan ok, hyviä.
Karhula
Lohikäärmeen varjo tarina on kyllä hyvä, koska se on hyvä ja paras. Miksiköhän? Käsikirjoitukset on mielestäni 59% eli kohtuullisen hyvä. ::)
akuankka1313
Lainaus käyttäjältä: KarhulaPiirrostyyli on mielestäni 59% eli kohtuullisen hyvä. ::)
Faraci ei piirrä, käsikirjoittaa vain. Ja ne käsikirjoitukset ovatkin tosi humoristisia ;D
Fauntleroy
Tito Faraci käsikirjoittaa myös Tex Willeriä, jos joku ei tiennyt.
Samuel
Tämä suomeksi vielä julkaisematon Faracin käsikirjoittama ja Giorgio Cavazzanon piirtämä 44-sivuinen Mikki-tarina vaikuttaa erittäin hyvältä: topolinomagazine/#/fumetti/storie/2737b.jsp

http://coa.inducks.org/story.php?c=I+TL+2737-1P

Toivottavasti tuo julkaistaan pian Suomessa.
Fauntleroy
Lainaus käyttäjältä: SamuelTämä suomeksi vielä julkaisematon Faracin käsikirjoittama ja Giorgio Cavazzanon piirtämä 44-sivuinen Mikki-tarina vaikuttaa erittäin hyvältä: topolinomagazine/#/fumetti/storie/2737b.jsp

http://coa.inducks.org/story.php?c=I+TL+2737-1P

Toivottavasti tuo julkaistaan pian Suomessa.

Ensi vuoden puolelle menee luultavasti, kun tuo on vasta alkuvuodesta julkaistu Italiassa. Mutta hyvältä näyttää joo. Jonkinlainen Titanic-tarina taitaa olla kyseessä? Ainakin tuo laiva on ilmiselvä Titanic.
Akuhullu97
Faraci on hyvä käsikirjoittaja. Hänen Mikki tarinat ovat italian kärkikymmenikössä... Mainioita hänen taskaritarinatkin.
Sivuja: 1 2